- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrolee79
csendes tag
Sziasztok!
50 colos méretben 110-150k között mi jelenleg a best buy (kisgyermeknek jó lesz jeligére) készülék?
Köszi előre is!
-
M@cika
őstag
Sziasztok!
Igazából nem is akartam TV-t venni, amíg múlt héten be nem tévedtem a Media Marktba, ahol láttam, hogy szépen leestek az árak. Már ilyen 120-130 ezertől láttam a kínálatban LG/Samsung 55" darabokat. Elolvastam itt a bevezető nagyrészét is, meg is válaszolom amit tudok belőle.
1. max. 200k lenne a ráfordítandó összeg
2. TV adást nemigen nézek rajta, inkább számítógépes tartalmat, Netflix meg saját mentésű alsókategóriás filmek/sorozatok.
3. kb 2x annyit nézem sötétben (este), mint nappali fénynél. A jelenlegi helyen max. 2 méterre tudok távol ülni tőle ( most 32" monitort nézek) Első "nekifutásra" kb. 49-55" közötti darabra gondoltam)
Többihez: Ha belefér az árkeretbe, akkor legyen OLED, legyen rajta Ethernet és 2-3 HDMI, USB 3.0 legalább 3-4 db, valami hangkimenet (leginkább Jack és RCA is, digitális nem létszükséglet, persze ha van az jó). A TV saját hangja nem lényeges, mert úgyis a házimozira lesz rákötve. Nem kell nagyon "okosnak" lennie, mert önállóan várhatóan nem sokat üzemelne.
Hirtelen ennyi volna, előre is köszi mindenkinek, aki tippeket ad.Nasit a kis fehér medvének!
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
PS5-höz milyen jó ár/érték arányú 40-43inch-es TV-t ajánlotok 130-220ezer között? 4K120Hz nem érdekel, 4K60Hz viszont jó lenne. Sötét szoba, nézési táv ~1m.
Philips The One 43PUS8518/12 néztem ki ~150 ezerért, de nem biztos, hogy jó döntés. -
GejzaR
tag
Sziasztok!
Követem a topicot, ezért is vettem korábban egy TCL 55C835 TV-t, amit nagyon szeretek. Most egy világos nappaliba keresek "best-buy" TV-t 250-300e Ft-ig márkától függetlenül 65" méretben PS5, Netflix, Plex, HBO, Disney, stb felhasználásra. Középtalpas előny, de nem kötelező.
Miket tudtok ajánlani? -
félisten
válasz dhcodoki #90305 üzenetére
Jó döntés az a Philips: Ambilight, Google TV, VRR, VA panel, P5 proci, stb.
43PUS7956-ot használok íróasztalnál, teljesen okés, a 8518 még jobb!TCL 43C645 ajánlott még: QLED, VRR, GoogleTV, VA panel, 120Hz-et tudja 1440p felbontáson, 5 év gari kiterjesztés a megfelelő boltokban vásárlás esetén (Tcom, eMAG, Alza).
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
Topikgazda
-
tag
Sziasztok!
Valamelyikkel mellé nyúlhatok?
S95D OLED 77 inch - 711.371 Ft
S90C OLED 77 inch - 559.000 FtTeszteket néztem és cikkeket olvastam,sokan írják, hogy ugyanaz a kettő. Kicsit jobb a fény/felskálázás az S95D-nek, de az S90C ugyanúgy jó. Rtings pl több pontszámot adott a S90C-nek.
Gondolom ez a minimális különbség nem nagyon éri meg azt a +152 ezret.
-
félisten
válasz vakbottyán #90315 üzenetére
Ennyi pénzért tuti a nagyobbat venném, 5 év garival, meg egy hangfalpárral.
Nemrég valaki a 98ast is kicsinylette."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HF77
őstag
válasz vakbottyán #90315 üzenetére
85c805 530 000
igy egyértelmű[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Udv!
Bejott meg a kepbe a Samsung QE55S90C is.Baromira tetszik, ket nagyon fajo pontot kiveve: Dolby Vision tamogatas hianya, es DTS tamogatas teljes hianya (meg passthrough sincs! ).
Kerdes: Mi tortenik, ha az erosito (ami tamogat gyakorlatilag minden szabvanyt) eARC csatin kapja a mennyei korust a TV-bol, es elinditok plex-en egy olyan filmet, ami DV+DTS? Lesz egyaltalan kep/hang? Transcoding kell? Kep lesz, de hang nem? Vagy azert ez megvan oldva normalisan, tehat meg lehet venni az amugy minden mas szempontbol baromi jo TV-t?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pistabyte
tag
Én is ennyiért vettem most tegnap a MarketWorld-ben. A futár is tök rendes volt, segített felvinni és simán kekeckedés nélkül megengedte, hogy megnézzem nem e sérült a tv,még a ki bontásban is segített, de szerencsére semmi baja nem volt. Rá másnap a 75-os modell meg felment 550-re 😂 Na mondom de jól jártam, hogy már tegnap kihozták 530-ért a 85 colosat
[ Szerkesztve ]
-
Pontosítok... Mert soha, semmi nem olyan egyszerű... First world problems ftw...
Árakkal együtt:
Panasonic mz800B: 850 gbp
Samsung s90c: 899 gbp
Lg c3: 999gbp
Lg b4: 999gbp
Philips 808: 999gbpEzek közül melyik a legjobb vétel?
Dolby vision, dolby atmos, dts, hdr10, hlg, stb napi szinten lenne rá küldve. Prime, plex, iPlayer, itvX appok lennének használva. Emellett egy PS5 lenne rádugva, illetve android telóról cucc ráküldve. Alkalmanként nézünk focit, de főleg csak eb, vb. Ettől függetlenül jó lenne, ha a gyors mozgásokat tudná jól kezelni, mert az előző philips tv-vel ez volt a nagy bajom, hogy gyors mozgásoknál (pókember elsuhan a felhőkarcolók előtt pl) olyan szinten artifactolt, hogy belesajdult a kislábujjam is.Mostanra teljesen el vagyok veszve. Gari mindre 6 év.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Vhiktor
veterán
Nem fog menni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kopee
csendes tag
Sziasztok,
Itt ajánlotta valaki a kedvező ár miatt, ezért gyorsan beszereztem EB nézésre egy Hisense 55U6KQ-t.
Nem vagyok nagy igényű, szerintem nincs gond az anyaghasználattal, a hangja elfogadható, szemből szép a kép, oldalról látható, csak kicsit fakóbb.
De azt mondjátok meg nekem, hogy normális -e, hogy digi TV adás, youtube esetében van egy akadozás a képben illetve némi pixelesség elmosódás, néha villan is jelenetváltásnál, usb merevlemezről nem tapasztalom.kopee
-
rainman72
Topikgazda
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Lecserélem a tv-met egy 75"-ra. Milyen falitartót javasolnátok? Nem kell dönthető-forgatható, egyszerű fix is lehet. -
Skarpea
tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
40-50 ezer Ft.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Xbox Series S
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2-3m. 32". Jó lenne FullHD, de többnyire HD Ready kapni a belépő alsó szinten.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Inkább este, de az egész szobát bevilágító lámpafénynél.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből egyedül.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl. HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
A Tv lehet buta, mert az Xboxról fog menni a YouTube és a Streaming is.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI és S/PDIF. Illetve átalakítóval menne a jack-rca hifibe.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Használtan se hiszem, hogy érdemben jobbat kapnék.Fontos információ, hogy fent van egy TCL 43C645 TV-m. Az 4K stb. Tisztában vagyok vele, hogy egy 32" olcsó csoda nem lesz olyan DE!
Ezt a kicsi tv-t csak nyáron lent használnám Forzara, meg egy kis YouTubera, streamingre.
Keveset menne. Ősztől nyár elejéig pihenne.
Monitor nem jöhet szóba, mivel annak nincsen hangja és az Xbox Seriesen már nincsen optikai hangkimenet. A kép és a hang is a HDMI-n megy ki.
Abban kérem a segítséget, hogy a sok kínai noname csoda közül melyik vállalható 40 ezer forint körül? VA panel van bennük az igaz lehet? Mert a TCL QLED tv-m is VA paneles és elég komoly képe van.
Egy TV-t írok amit itt is írt valaki egy tesztnél. Star Light 32SLTA2000F. 2 helyen kapni. 45 ezer Ft. A másik helyen már 70 ezer. Ez fullhd, csak kérdéses, hogy van rajta optika vagy coax? Az adapter mind2-ből tud rca csinálni. Nem találtam a tv csatlakozóiról egy jó részletes képet.
Még ilyen márkákat találtam, hogy Peaq, Allview, Tesla, Gaba stb.
Olyan válaszát előre is köszönöm, aki letud ereszkedni a tv világ aljába. -
rainman72
Topikgazda
válasz sarkan #90335 üzenetére
[alzaergo]
Ilyenen van a 85s tv-m csak az dönthető,feleslegesen nekem[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem kérlek abban, hogy a következő két tv esetében megéri-e a + 100 000 Ft-ot a felár?
Panasonic TX50LX65OE és TX50LX800E
Filmnézésre lenne a TV szánva, streaming.
A szoba közepesen világosnak mondható.
Általában egy személy nézi csak.
Különösebb elvárás nincs a TV-vel kapcsolatban, kérdés a leírtakhoz van-e értelme az újabbért ennyivel többet fizetni.Köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz NdrewSunix #90341 üzenetére
100ezret biztos nem
Megnézve az [összehasonlítást] a 800sban a jobb proci van,annyi előnye van.
Felhasználás függő inkább de akkor is soknak tartom az ár difit.
Egy évben jelentek meg amúgy.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
senior tag
-
kevesbence
csendes tag
Sziasztok.
Normál felhasználásra a két típus közül melyik készüléket választanátok? Filmezésre használnánk, további szempont, hogy támogatott legyen, a streaming platformokat támogassa, ár-érték arányban jó legyen, és megbízhatóság.
- LG 50NANO763QA NanoCell smart tv, LED, LCD 4K TV, Ultra HD TV, uhd TV, HDR, webOS ThinQ AI , 127 cm
- PHILIPS 50PUS8118/12 4K Ultra HD Smart LED Ambilight televízió, 126 cmKöszi.
-
rainman72
Topikgazda
válasz kevesbence #90344 üzenetére
Az Lg jobb streamek szempontjából.
A Philipsen csak Netflix meg prime video van.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
tigribigri
tag
Az a véleményem, hogy ha nem oled-ről van szó, akkor jó ár/érték arányú TV-t ne az LG-k között keress. A Philips akkor lehet érdekes, ha oda vagy az ambilight-ért. Ez mindkettő elég alap TV, ár/érték arányban van jobb...
-
Skarpea
tag
Inkább TCL C645, C745 vagy akár C805, ha összegben belefér.
-
-
mc.g
aktív tag
válasz NdrewSunix #90341 üzenetére
Az LX800 nem újabb mint az LX650, csak magasabb kategória.
Az LX650 az török gyártmány (más a távirányítója is) nem venném, az LX800 talán a TCL gyárából jön a Panasonic igényei szerint, annak már igazi Panasonic távirányítója van, az LX900 széria az eredeti Panasonic fejlesztés.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs