- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pekob
tag
Sziasztok!
Eddig a kiszemelt TV az LG OLED65C31LA volt. Most hasonlo arban kaphato SAMSUNG QE65S90CATXXH OLED teve is. Tudom, hogy a SAMU-nal nincs Dolby Vision tamogatas.
A gyerekek szamara vennenk foleg Netflix nezesere es jatekra hasznalnak. Szerintetek melyiket valasszuk?
Segitsegeteket elore is koszonom szepen.Udv.: Pekob
-
-
Csabi1984
addikt
válasz Quadgame94 #90098 üzenetére
Szia
Elhangzott egy írásod " OLED szebb képet ad, de a fényereje kisebb is"
Ezek szerint a MiniLED jobb HDR-re de az OLED-nek szebb a képe jobb a feketéje csak fényerőben gyengébb?
Akkor jöjjön a MiniOLED technologia ami mindkettőt egybemossa[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
Sziasztok! 2 tv között vacillálok.
LG OLED65C31LA OLED
SAMSUNG QE65S90CATXXH OLEDMéretben és árban kb ugyan az. Filmnézésre és játékra használnám viszonylag világos szobában, szemből nézve. Túlmenve az általános samsung divatutálaton érdekelnének érvek ellenérvek.
köszönöm előre is
-
Metacska
aktív tag
válasz Quadgame94 #90102 üzenetére
-
Vhiktor
veterán
válasz Metacska #90108 üzenetére
Nem ugyanaz.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Quadgame94 #90112 üzenetére
Azt hozzáteszem hogy a kisebb modellnél igen, de a nagyobb méretnél már sokkal többet. De a 845 akkor is felette van.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tigribigri
tag
válasz d.toth91 #90107 üzenetére
Nekem a Samu van fél éve és eddig semmi gond, meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy edge-ledes. Elég tűrhetően homogén a VA panel, kontraszt jó, és ebben a kategóriában a fényerő is elfogadható. És most 176k- ért jó az ára. Amit írtál Lg nanocell, annál szerintem jobb.
-
Kaba
veterán
válasz zbundy #90104 üzenetére
Filmezésre, játékra, világos helyiségben a Samsung előnyösebb.
Nagyobb a fényereje, 144Hz, mozis színtartomány DCI-P3 kb. 25%-kal magasabb , homogenitása jobb.
Az LG előnye lehetne a DV, de gyakorlatilag nem észlelhető és egy esetleges panelcserés szerviz háznál.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Quadgame94 #90113 üzenetére
C3 lesz nálam a befutó
-
Fricko1
lelkes újonc
Sziasztok! Original 65B3 hoz nem volt csomagolva a 4db csavar a talp felfogatáshoz…. Kézikönyvben nincs benne milyen kell hozzá. Szombat este persze már nincs support. Tudja valaki hányas csavar, milyen menetes kell hozzá? Kb.4 mm átmérőjű a süllyesztett anyája. nyilván elrohannék obi-ba megvenni. Köszi!
-
Jozin
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a típussal is szemezgetek PHILIPS 65OLED718/12. A mediában most 470k-ért elhozható. Volna valakinek tapasztalata? -
Vhiktor
veterán
Hacsak nem létfontosságú az ambilight, akkor az LG C3 jobb vétel.
-
frank04
tag
Sziasztok,
50colos TV-re kérnék ajánlást. Csak új tv.
120cm széles hely áll rendelkezésre, szóval ha létezik 55 colos TV, ami befér, akkor olyat kérnék.
Eddig egy Sony Bravia KDL-40WE660 tv-t használtunk 5-6 évig, okosságát sose használtuk, csak nagyobbra váltanánk.
Szinte egész nap megy a háttérben a kábeltv sitcom. Időnként nézünk filmet/sorozatot USB-s külső vinyóról, gyanítom USB csatlakozó minden tv-n van.
Egyszerre többen is nézzük, mikor szemből mikor kicsit oldalról, világos szobában.
Nincs extra funkció, amire szükségünk lenne.
Első ránézésre a sokszor ajánlott TCL 50C645 bőven jó lenne, annyi kitételt szeretnék, hogy ne kínai legyen. -
Lameh
csendes újonc
ÉN egyértelműen a Samut választanám illetve választottam is a kettő közül.
Nem vagyok szakértő, két hétig volt nálam a nappaliban az LG C3-as és nappal és este is folyamat láttuk magunkat vagy bármilyen, akár csak enyhén megvilágított tárgyat a tükröződő képernyőn és nem csak sötét jeleneteknél!
A Samu S90CAT-nál ilyen probléma nincs, így az maradt végül a két OLED közül.
Dolby Vision: szerintem ha ebből a fórumból vaktesztelsz 10 embert, Viktor, Quadgame és még néhányan megmondják, hogy melyik a HDR10 és melyik a Dolby Vision-ös lejátszás, de hogy én és a többi 7-8 fő eredménye a random szórásra hajazna, arra fogadnék, a fórumon kívül ez az arány pedig sztem 100-ból 2-3 főre módosul. Tehát le a kalappal az előtt, aki meg tudja különböztetni a DV-t a HDR10/10+ -tól.
Persze ez az én saját, laikus véleményem tapasztalataim alapján.[ Szerkesztve ]
-
gorgocska
tag
Sziasztok erről a Tv ről szeretnék véleményt kérni.
OLED55B33LA
Most jó árba van a media m.es az euronics ba
290 ezer.
Ps5 és streming csatornák mennének főleg rajta
Köszi a segítségetTcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
Csabi1984
addikt
Van közületek olyan akinek korábban Sony Xh9096 vagy ebbe a szériába hasonló készüléke volt? Ez se matt kijelzős kikapcsolt állapotban ebben is látom magamat. Arra lennék kíváncsi, hogy amikor arról van szó, hogy visszatükröződés a két készülék között van-e különbség ebben?
Sőt a másik szobába levő PUS7855/12 Philips TV is tükröződéses felülettel rendelkezik.
Rég láttam matt kijelzős TV-t[ Szerkesztve ]
-
centrop
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állunk és ebben kérem a segítségeteket:
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200-250 ezer forint
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Normál használat, filmnézés, tenisz
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2,2-2,8 m a távolság. Az átmérőjét nem tudom, de kb 120 cm a hosszúság (szélesség?), ami befér a neki szánt helyre és ha ideális, ezt nagyjából ki szeretnénk tölteni.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Világos.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből, max 2-3 fő.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix és HD adások.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Netkábel, USB.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra lesz szerelve.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nincs ilyen. Tartós, megbízható legyen.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új.Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
tigribigri
tag
válasz d.toth91 #90135 üzenetére
Hol kapsz te 55c655-t 180k-ért? Az olyan 210k körül van nem? Természetesen az 55C655 (ez a C645 utódja, most még friss és viszonylag drágább) az lényegesen jobb paraméterekkel rendelkezik mint a Q60C. De ha addig elmész árban akkor már közel vagy a C805-höz ami sokkal jobb vétel lenne. Nem beszélve a lényegesen olcsóbb C745-ről.
Másrészt az eredeti hozzászólásban írtad, hogy az üzletben lebeszéltek a Hisense-ről. Pedig nem olyan rossz az. Ott van 150k -ért az 55U6KQ, ami a legolcsóbb mini-ledes TV, legalább olyan paraméterekkel mint a C655.
Persze az tény, hogy a MAX és Skyshowtime kliens nincs. -
frank04
tag
válasz tigribigri #90139 üzenetére
50 fokról mondjuk. Ha filmet rakok be, akkor azt szemből.
De sose volt VA panelem, szóval nem tudom, mennyire tolerálnám, illetve azt se, hogy a maiak még annyira torzítanak oldalról, mint régebben.[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz Quadgame94 #90142 üzenetére
Mi az az ennyiből? Ha jól látom nem mondott összeget.
-
Csib0r
csendes tag
Sziasztok!
Ha az LG 55c37la modellt (ami német piacra szánt), itthon használom, jár valami negatívummal?
Gondolok itt a frissíthetőségre, vagy a webos nyelvére (állítható magyarra, vagy angolra?)Köszönöm a segítségeteket!
-
d.toth91
tag
válasz tigribigri #90138 üzenetére
Vodánál az előfizetésemhez C655 157k (jelenleg készlethiányos), Q60C 167k (ez elérhető)
-
Quadgame94
őstag
válasz tigribigri #90143 üzenetére
A termékekből amiket írt és azon áraiból azért látszik mennyiért keres kb. Persze ott az 50C805 is. Ami azért egysokkal jobb TV. LG, Samu vonalon nincs is értelmes nem alap LED tv ami ajánlható lenne 250 ezer alatt.
-
Soyelhombre
friss újonc
Sziasztok! Egy csomagolássérült LG Tv-t tervezek venni. Az eladó szerint 2 év gyári garancia jár hozzá. Van arra lehetőség hogy neten leellenőrizzem valami sorozatszám alapján hogy az LG tényleg vállalja a 2 év garanciát?
-
Czimby
addikt
Próbálok összedobni egy listát az itt gyakrabban felbukkanó, ajánlott készülékekről, tudás szerint sorrendben.
Esetleg valaki aki jobban ért hozzá, kijavitaná, mert kicsi az esélye, hogy ez így jó. Illetva ha valami hiányzik, azt írjátok légyszives
LG OLED G3
LG OLED C3
TCL C845
Hisense U8KQ
TCL C805
Samsung Q80
Hisense U7KQ
TCL C745
Hisense U6KQ
TCL C645Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
frank04
tag
válasz Quadgame94 #90147 üzenetére
Igen, egy alap TV kéne. Jöhet 55 col. Nagyobb keret is belefér, csak nem használom ki a jobb funkciókat, alig nézek filmet, és akkor minek vegyek drágábbat.
Előző tv is 5 éves, kb ezt is akkor fogom lecserélni, lényeg lenne, hogy kibírja hiba nélkül.#90144 tigribigri
55 col elfér, átrendeztem a tv állványt. Tudom, ezzel kellett volna kezdeni.Pl Samsung UE55CU7172, specifikációkat nézve, nincs szükségem jobbra. Azért kérdezem, hogy manapság minden tv bírja, hogy megy napi 10 órát, és kint van a viasat logó, vagy valamelyik LED/QLED/OLED nem bírja.
(Kínait nem szapulom, szerintem jobb autót/mobilt/tvt/klímát gyártanak, csak akkor se.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs