Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Quadgame94

    őstag

    válasz joydrv #87826 üzenetére

    Ne hagyd magad félrevezetni! Én az itteni ajánlások alapján sokáig hezitáltam c745 és c805 között. Vásárlás előtt nem sokkal az egyik helyen szerencsém volt, kipróbálhattam a c745, c805 mellett a c645-öt is. Egymás mellett szó sincs akkora különbségről, ami 75-ös méretben pl. c805 200 K-s felárát indokolta volna.
    A fényerejéről csak annyit, hogy normál sdr esetében le kellett vegyem 55%-ra, mert fölötte már bántóan erős a fénye.

    Senki sem vezet félre senkit. Az, hogy neked nem tűnt fel egy boltban kiállított tévék esetében a differencia ez a te szubjektív megítélésed és ízlésed.

    A "kamu HDR"-ről annyit, hogy jó lenne tisztában lenni a HDR/DoVi működési elvével. Szó sincs arról, hogy folyamatosan nagy fényerő kell hozzá.
    HDR esetében a film elején megkapja a lejátszó a fényerő intervallumát és azon belül szabályozza, ahol kell a normál fényerőhöz képest a fényeket, a tv keretein belül.

    Én biztosan nem állítottam, olyat, hogy 100% ablakban folyamatosan magas fényerő kell. Kérlek ne találj ki ilyeneket.

    Leírom érthetőbben: A C645 egy sima Direct LED TV. A HDR-hez kellenek zónák/miniLED-ek, hogy képes legyen a TV kisebb ablakokban emelje a fényerőt, jól elkülönítve a többi részétől a tévének. C645 hogyan lenne erre képes? Fizikailag nem képes rá. Nem értem, mit nem lehet ezen érteni. Egy darab zónából áll, hogyan tudná a TV jobb oldalát szabályozni? Azzal a pár darab LED-el ami van benne? Nem képes.

    Vagy szerinted mit jelent a High Dynamic Range? A kontraszt és színek magas dinamika tartományát. Ennek a megjelenítésére egy Direct LED tévé nem képes, vagy csak nagyon elenyésző részben. Ez persze neked lehet tetsző.

    Ha nekem nem hiszel (bár ezek tények, de mai posztmodern világban ugye senkinek sem hiszünk) majd Vhiktor megerősít, vagy cáfol.

Új hozzászólás Aktív témák