- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
csuf
tag
Sziasztok!
Kitöltöttem a kérdéssort, hátha tudtok javasolni valamilyen megoldást:
- max. 200000Ft
- filmnézés, tévénézés
- kb. 2m, de a hely mérete adott, max. 43" fér el
- világos szoba, és nappal és este is-is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
- szemből, max. ketten nézzük
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
- HBO, Netflix
- legalább három HDMI, CL+ foglalat
- mindegy, állványon lesz
- eddig Samsung eszközeink voltak zömében, probléma mentesen üzemeltek, de lehet más is ami a keretbe belefér, ár/érték arányban a legjobbat keresem
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- hagyományos távirányító jó lenne, tetszik a Sony megoldása hogy mindkét félét adják, de ez nem annyira égető, megszokjuk az újat is előbb-utóbb
- csak újElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tévét ajánlotok ami:
100-120e
Telekom IPTV, sport nézés.
40-40"
Külső, fedett, terasz, szóval extra világos.
Többen nézzük, IPS-t preferálom.
Nem fontos egyik sem.
Semmi extra, HDMI.
Középen legyen, ez fontos, más nem is kell.
Nincs preferált.
Mivel világos helyiségben lesz, legyen jó fényereje.
Használt is lehet, de újban gondolkodok inkább. -
Alex91
félisten
TCL 43C645, ajanlom meg a Philips 43PUS8518, 43PUS8818-at, de imho kicsit meg dragak, es Ambilight szuk helyen nem ervenyesul…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Bossp
addikt
válasz Quadgame94 #88093 üzenetére
Haprón látok egy 92C-t. Ezzel még nem találkoztam. Rtingsen 90C jobbat megy mint a 95C ami sokmal drágább. Ez mit tudhat?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Zole95
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem minősül off-nak.
Milyen Ambilight - hoz hasonló kiegészítők vannak más TV-khez? -
-
peacefold
újonc
Sziasztok, lecserélném a kb 4 éves LG 50NANO793NE Típusú Tv-m
Ki mit ajánlana 150 ezer körül, ami méretben legalább ekkora, de inkább 55"?
Sokan ajánlottak TCL vagy Hisense készüléket, nyitott vagyok igazából bármilyen márkára.
Jó lenne ha tudnék értelmesen netezni rajta, alap google suolgáltatások legyenek rajtas, tudja böngészni, e-maileket olvasni stb. A mostani tévémen ez nem megy értelmesen.
Tudjak rajta játszani, ha rádugom a pc-mre, a mostanim erre is alkalmatlan, olyan nagy a késleltetése.
150 max 200 ezer
youtube videók, filmek, játék, néha tv adás
kb 3,5 méter 50-55"
este
szemből egyedül
android funkciók esetleg
hdmi
mind1
mind1
semmi
újLucy in the Sky with Diamonds - Beatles
-
Gino20
őstag
Jónak tűnik, de ha jól látom ez csak külső forrás/eszköz esetén tud működni HDMI-n.
"Vagyis a lényeg röviden az, hogy simán, csak a tévével a BlitzWill cucc nem fog működni!"
[link]
Korábbról rémlik innen HA-ról egy LG OLED hirdetés, ahol talán valami kamera volt felrakva a TV tetejére és az "nézte" a TV-t és az alapján állított színeket a LED szalagnak, de az gondolom egy vagyon. -
Vhiktor
veterán
válasz Gino20 #88115 üzenetére
A kamres megoldás is fing az igazi ambilighthoz képest.
Legalábbis én jót még nemm láttam.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz eldoble #88118 üzenetére
Igazából bevált 40"-os tv nem igazán van itt ajánlva mert nem veszik már ezt a méretet az emberek.
Nem is gyártanak már belőle érdemleges modelet se.
TCL-nek Hisense-nek van ebben a méretben tv-je meg kell próbálni.
Az hogy xtra világosban mit fogsz belőle látni meg majd kiderül.Fényerejük,az a kb 200-250nit szerintem kevés lesz oda.
Középtalp meg megint csak ritka.
Ajánlom hardverapró használt részlege hátha.[ Szerkesztve ]
-
boroskarcsi
tag
sziasztok,
javaslatokat kérnék:
150 max 200 ezer
youtube videók, filmek, streaming
kb 2,5-3 méter, 43-48"
vegyes, inkébb DU és este
kissé oldalról, egyedül
netflix,hbomax, disney+, appletv, amazon prime stb... kb az összes elérhető streaming szolgáltató
hdmi
falon lesz, mindegy
nincs
ambilight előny
új -
rainman72
Topikgazda
válasz boroskarcsi #88122 üzenetére
43 meg 50" van ilyen áron.
Belépő alap modelek.
Ha az ambi előny akkor [50PUS8007]
Vagy egy alap 50s Lg vagy Samu amin meg lesz minden stream szolg.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz pècsimunkás #87215 üzenetére
Szia!
Segits legyszi, hol van! -
rainman72
Topikgazda
válasz eldoble #88133 üzenetére
Nagyon kevés a középtalpas tv,ránézek!
[Lg 43Nano763]
És itt ki is merült a lehetőségek
tárháza[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz janakbacsi #88136 üzenetére
Ez melyik oldal? Totál ismeretlen am. Egy blépő alap LED TV.
-
Lackó1984
junior tag
Sziasztok!
75 col méretben mit javasoltok 350 ezerig?
Nem túl világos szoba, de korom sötét sincs.
Sport, mesenézés. (Filmezésre van oledem).
Igazából nem kell semmi extra, a fent megadott keret erejéig mi a legjobb választás?Köszi
-
janakbacsi
őstag
válasz Quadgame94 #88138 üzenetére
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok!
MM-ben a PHILIPS 50PUS8007/12 van 160e-ért, árukereső szerint ez elég jó ár (a többihez képest)
Ajánlott vétel vagy legyen inkább egy 50c645?Főleg streamingre (Disney, príme, max, netflix)
Come to the dark side, we have cookies !
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Két TV között vacilálok. LG Oled C3 vagy Samsung S90C.
65”-os változatokat nézem.
PS5 és sorozatok, filmekre használnám (Disney+, HBO, stb).
Viszonylag világos szobában kapna helyet és kb. 3.5m távolságra ülünk tőle.
Nem szeretnék melléfogni ha már ennyit kiadok TV-re, ezért kérem a segítségeteket. -
Quadgame94
őstag
válasz WaterWawe #88143 üzenetére
Szia.
S90C a QD OLED miatt szebb képet ad. Magasabb fényerő és színfényerő. DTS és Dolby Vision szól a C3 mellett. Nehéz döntés és ezt sajnos neked kell meghozni. Azt javaslom menj el egy boltba és vigyél Dolby Vision tartalmat magaddal pendrive-ot és nézd meg számodra van e differencia! A Samsung természetesen HDR10-ben fogja lejátszani nem DV-ben. Sógoromnak S90C-je van, nekem C2 és volt B2 is. Ahogy egyre többet látom rájövök, hogy összességében jobb TV mint a C sorozat. LG oldaláról a G3 ami feltudja vele venni a versenyt, de az pedig drágább sokkal.
-
Swami
senior tag
Én tavaly gondolkodtam ebben a két tv-ben. Nagyon sok tesztet néztem, próbáltam élőben is összehasonlítani, ami persze nehéz, mert máshogy vannak beállítva, nem egymás mellett vannak az üzletben. A pécsi Árkádban lévő Média Markt-ban volt szinte egymás mellett; ott a Samu képe jobban tetszett. Az LG mellett nyomós érv lehet a Dolby Vision támogatása, lévén ma már szinte minden tartalmat DoVi-ben készítenek. Állítólag az itthoni Samsungos after sales egy rakás sz@r, míg az LG- nél jönnek, szerelik, cserélik.
Szóval annyira nem tudtam dönteni, hogy vettem egy TCL 65C805-öt, ami más kategória, de gyönyörű képe van, meg szinte oledes feketéi, nem mellesleg a zsebemben maradt három kiló, amiből aztán elmentünk a horvátokhoz hajózni. 🙂
Amúgy ha mégis vennék, akkor a DoVi miatt LG C3 lenne.Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
LG hivatalos honlapján történő vásárlás esetén a számla e-mailben fog jönni? A futár nem adott számlát és a dobozba sem volt. Csak szállitolevél és garancia jegy ami üres. -
jesszjessz
tag
Sziasztok! Telekomtól 140ezerért tudnék elhozni egy TCL 55C645-öt, részletre. Gondolom, meg ahogy visszaolvastam, Ilyen árban továbbra is ez a legjobb tv, ami kapható.
Az oldalukon még kint van az 5 év garis plecsni, de gondolom ez csak a frissítés hiánya, ha jól tudom, akkor már lejárt az akció.
Mivel az ehhez tartozó fórumon nem kaptam semmiféle választ, hátha itt tudtok segíteni: adott egy LG 55UM7400PLB tv, jól ismert kék foltok jönnek elő. Tudtok megbízható szervízt vagy embert led csíkok cseréjéhez? Illetve beárazásnál azt mondták egy 100ezer körül meghirdethetem, de ezt én elég tulzónak találom. Tévedek vagy ennél tényleg szerényebb áron kellene felrakni? Egyetlen hasonló hibás tv-t találtam, az 90-ért van fent.
-
Lackó1984
junior tag
válasz Quadgame94 #88144 üzenetére
Én is erre gondoltam.
-
Vhiktor
veterán
Quadgame94 válaszát kiegeszitenm azzal, hogy az lg szinhelyesebb képet ad game módban. Samsung game módon segít a kalibracio, de akkor sem lesz annyira szinhelyes mint az lg game módja, ha ez fontos számodra.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest