- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
-
g@bo
nagyúr
sziasztok, az a
Samsung QE55QN90BATXXH 55" QN90B Neo QLED 4K Smart TV (2022) [link]
vállalható, vagy akadna jobb opció? most 333e huf. kissé lg c2 oled ár. -
Vhiktor
veterán
Jó tv.
Alternatíva TCL C835 illetve LG C2, ezek támogatják a dolby visiont is.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Shade45
senior tag
Első körben 200k, de ha van érdemi minőségugrás mehetünk picit feljebb.
Film, játékkonzol.
2-2.5 méter, 48-50col (ekkorát tud a szekrény max befogadni).
Világos szoba, de inkább este használnám.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Bluetooth, HDMI 2.1, 3-4 HDMI csatlakozó.
Bluetooth, HDMI 2.1.
Fali konzollal használnám.
Mindegy, dedikált eszközt használok lejátszónak/tartalomfogyasztásra (Google Chromecast), nem fontos az op rendszer.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi...
Új[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
g@bo
nagyúr
válasz Vhiktor #79458 üzenetére
köszi, akkor
amúgy mennyire hitvány ez a euronix.... van pofájuk kiállítási darabokra gyúrni...
Samsung QE55QN90BATXXH 55" QLED 4K Smart TV (2022) ez sajna 360e,
vagy LG OLED48C22LB 48" OLED 4K evo Smart TV, nem gond hogy 48", és/de 340e.
igazán a kérdés már az, lg vagy samu, oled vagy qled.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Shade45 #79463 üzenetére
Ahogy teret hódít a 2.1hdmi szabvány úgy növekszik a 120hz-s tv-k száma.
De 2020 környékén nagyon lecsökkent a számuk és most kezd újra teret nyerni,mivel a gyártóknak is fontos az eladási szám.Ettől független még nagyon sok az 50/hz model.[ Szerkesztve ]
-
amstorm
aktív tag
válasz Shade45 #79467 üzenetére
Q60B / C -nél nem igen reklámoznak ilyenekkel mert az a belépő Qled tv-jük. Viszont más típusnál előfordulhat hogy bizonyos képátló alatt/ felett alacsonyabb frissítési frekvenciájú panel kerül bele egy típuson belül, de azt kicsillagozva jelezni szokták (apróbetűvel).
Efficiency is clever laziness.
-
mcgyver87
csendes tag
Sziasztok!
Lecserélném ősöreg Samu UE48H6400 tv-met. Szerintetek a QE55S95B jó választás lehet az alábbiakat tekintve?
1. Tévére szánt összeg, forintban? Max. 500k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, kevés játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3m-ről, elég az 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Északi fekvésű nappali, direkt napfény kizárva, de nappal is lenne használva a TV.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Airplay a legfontosabb, ezen kívül az alap stream szolgáltatók (Netflix, HBO...)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Nincs külön igény
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Sajnos az újakat egyáltalán nem ismerem
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincsenek
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új -
rainman72
Topikgazda
válasz mcgyver87 #79472 üzenetére
Egyedül a Dolby Vision támogatás hiányzik a Samukból ami jól jönne a Netflix 4K tartalmakhoz.
Viszont ez esetben egy olederől beszélünk így a HDR 10+ szabvány is fog olyan jó képet adni.
De igazából egy olcsóbb oled is jó lehet ami támogatja az előbb említett dolgot.
Csak márkahűség miatt ne ugorj bele,de ha nem sajnálsz ennyit érte akkor hajrá.[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
veterán
válasz mcgyver87 #79472 üzenetére
Igen, egyik legjobb.
A dolby vision miatt én inkább a g2-t venném.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Tharkoul
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek megfelelő TV-t, hogy barátaival, ismerőseivel összeülve tudjanak filmezni, esetleg diákat / fotókat nézegetni.
100e forint környéke, ha megéri rááldozni, akár 120e.
2. Mire használnád leginkább?
Kizárólag filmnézés, TV és játék egyáltalán nem. Vagy HDMI-n keresztül, vagy leginkább Wi-Fi-n osztanám meg a képet notiról, esetleg fájlszerverről nyitnám meg a tartalmakat. Alkalmanként élő háttérként is funkcionálna, így bár javarészt mozgóképről beszélünk, előfordulhat hosszabb ideig tartó statikus tartalom is.
3-3,5 méter között, szoba mérete és kialakítása miatt 43" környéke tűnik ideálisnak a mérések alapján, esetleg valamivel felette.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Természetes fény nem sok van (ülőhelyzettől közvetlenül jobbra egy kis ablakon szűrődik be), így nagy valószínűséggel inkább félhomályban, vagy természetes megvilágítás mellett lenne használva. Teljes sötétség nem valószínű.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Elsősorban szemből, de alkalomadtán enyhén oldalról is a tisztelt egybegyűltek számától függően.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Mostani "okostévénk" 2003-as gyártás, elég suta, így ahhoz képest szerintem már ezek alap funkciók, de legyen benne Wi-Fi, Screen share lehetőség, és ha SMB alapú megosztás is van, tudna kommunikálni az itthoni szerverrel, az csodás lenne.
HDMI, USB port (ha ezek manapság még nem találhatóak meg mindegyiken). Esetleg jack, de ha kevésnek is bizonyulna a beépített hangszóró, szerintem bluetooth hangrendszer lesz inkább (nincsenek olyan nagy igények ilyen téren), szóval ehhez nem ragaszkodom.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy, falra lesz rögzítve.
Nincs preferencia, csak ne nehezítse meg az életemet.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Legyen mögötte support még jó darabig, így 2021-nél régebbi modellt nem szeretnék.
Csak újÉn amivel eddig szemeztem, az a TCL 43P635 volt.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Parmezan77 #79452 üzenetére
nekem is megjott az utalvany ma reggel
-
almafa42
aktív tag
válasz zsozsi 78 #79479 üzenetére
Mi sem használjuk a tv-t semmi extrára, csak videókat nézünk rajta
Amúgy ha igazából bármi jó (pendrive, wifi, youtube mindenhol van) akkor az van amit rainman72 írt: nagyobb elektronikai boltba bemenni, aztán megnézni, hogy melyik tv tetszik azokból amik kb beleférnek a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
SonyNex7
senior tag
Sziasztok
Van egy 55" Samsung Q80-t,novemberben lesz 3 éves.
Alapvetően elégedett vagyok vele,de szeretnék egy nagyobbat mert 3,5m -ről van nézve.
160eFt-ért vinnék most el.
Szerintetek az jó ár?Én nagy kedvezménnyel vettem 260-ba.
Gondoltam kipotolom 200-250eFt-al és veszek így egy újat,65"-os méretben olyan 400eFt körül.
Melyik típust ajánljátok?Tcl C835 szimpatikus vagy maradjak Samsung vonalon?Előtte Lg volt abból hiányzik a kurzoros távirányító,de tetszik a Philips ambilight megoldása is,de a lényeg a kép minőség.
Milyen típus ajánlott ebben a méretben?
Köszi -
Gabor970
addikt
válasz rainman72 #79416 üzenetére
Szabad megkérdeznem, a VA jobb? Fiamnak segítenék valami tévét keresni 300e ig bezárólag, philipseket nézegetjük, eddig csak annyit sikerült felfedeznem, hogy. 88xx sorozat, ami már 120Hz. Megköszönöm, ha felvilágosítasz a mostani LCD philipsekkel kapcsolatosan, hogy melyik sorozatszám milyen jellemzőben más-más. 50-65" közt nézegetünk. Igazából amiatt sem akarunk 250e alá menni, mer akkor 3 év helyett csak 2 a gari.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
rainman72
Topikgazda
válasz Gabor970 #79482 üzenetére
Persze nyugodtan
Írtam Philips topik is
VA szerintem jobb választás IPS inkább ha kell a nagy látószög,széles kanapé sokan nézik egyszerre és inkább nappal.Aki full sötétben szeret tvzni. annak VA.
Ajánlatom 235e [MM] 58PUS8507.
Ár/értékben most ez a legjobb.
Sajnos erre nem él a joy-napok kupon de ingyenes a szállítás.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz SonyNex7 #79481 üzenetére
Ebből a 3-ból válassz!
Samu 65Q80B ha maradnál.
Ha nem akkor mindenképp a TCL C835.
Philips 65PUS8807 is jó választás a MM-ban joy kuponnal most olcsóbb 360e.A Samu 65Q80B ára valamiért elszállt pár napja.
Viszont [itt] még jó áron van.[ Szerkesztve ]
-
SonyNex7
senior tag
válasz rainman72 #79485 üzenetére
Nem ragaszkodom,mindig a lehető legjobb ár érték arányt próbálom venni.Filmezésen,Netflixen kívül nincs másra használva,1 év múlva tervezek majd egy konzolt.
2020-ban Samsung q80t volt az annyi pénzért.
Samsung és a Philips azok nem mini ledesek?!
Samsung dolby visiont nem tudja,bár azt meg Én nem tudom hogy a gyakorlatban ez mit jelent, Philipsnek milyen hátránya van?[ Szerkesztve ]
-
Vis Major
tag
Sziasztok!
Viszonylag kis hely miatt csak 43'' TV fér el, és a további probléma, hogy a komód, amin van még kisebb. Így a tartó lábak nem helyezekdhetnek el túl szélesen. Lemértem jó sok tv-t az itt ajánlott TCL tv lába például lelógna, vagy nagyon a szélén lenne.
Amik viszont nem lógnának le azok a
Philips PUS438007/12 vagy 8507 vagy 8807
SonyKD4372kpaep vagy 43kd80
Samsung 43q67bauxxhA kérdése(i)m az lenne, hogy melyik lenne a legjobb? Azt néztem, hogy a 8007, 8507 és 8807 között a különbség ambilight music, wakeup, sleep, aura meg ilyesmik, képjavító funkció illetve frissítési gyakoriság a különbség. Csak tv nézésre kellene, játékra nem. Nem tudom, hogy kellen-e nekem az, hogy 1080p-ben tudjon 50hz-et, 1440-ben meg 60-120hz-et? Ez ad valami érzékelhető pluszt? 8807-es már drága, bár az középső lábas, simán elférne.
A másik három meg 50hz-es, ha jól néztem őket.
A 6 közül melyiket ajánlanátok, kérlek?
-
Fps120
friss újonc
Sziasztok most akarok vásárolni ps5 nem rég vásároltam tvt LG 55"nanocell75 igazából egy erős tv! Csak nincs 2.1 csak 2.0 ettől függetlenül tudok 4k 60 fpsbe játszani illetve a HDR 10 prot kitudom majd használni?
-
rainman72
Topikgazda
válasz Fps120 #79488 üzenetére
Mi van?
Lg nanocell erős tv?
Max az eladó a boltban azt mondta
Kicsit olvass utána milyen procikat használ a márka alfa sorozat.
A legalapabb belépő model az Lg palettán.
Ma már alap a 2.1hdmi 120hz főleg ha játszani kell,és már az ára se akadály.
A 4K 60hz menni fog rajta.
Maradjunk annyiba hogy HDR képes de a 300nit alatti fényerő miatt nem igazán lesz látványos.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Fps120 #79488 üzenetére
Én bevásároltam a nano75-tel. Ha ez erős tv, akkor a Suzuki stift 1.0 indulhat a forma-1 versenyen
Talán valamennyire vigasz, hogy 75”-os, de már gyűlik a pénz a 77” Oledre. Nem lesz kompromisszum, inkább egy évvel később vegyem meg, de akkor már tényleg az esti filmezéshez a legjobbat.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
nt92
tag
Sziasztok.
Sajnos az elozo Tv feladta a hatcot. Az allabbi parameterek alapjan szeretnek ajanlast, ganacsot kerni.
200k
Film, neha jatek
Nagyjabol 2.5 meter
Nagyreszt csak este menne.
Szemből.
Van kulon mediabox.
Bluetooth, HDMI 2.1.
Fali konzollal használnám.
Mindegy, van kulon mediabox.
Elfogadhato hangzas
ÚjAz előző tv: samsung UE40M5002AK.
Ennyiert lenne esetleg megvetelre erdemes QLED tv is?
Elore is koszonom.
-
rainman72
Topikgazda
MM10 joy napok kupon tv-re.
Pár készülék amire érvényes:
Samu 75Q74A 400e helyett 360e
Samu 60AU7199 170e helyett 153e
Philips 75PUS8807 460e helyett 414e
Philips 65PUS8807 400e helyett 360e
Philips 75PUS8007 360e helyett 324e
Lg 65UQ79003 210e helyett 190e[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Vismajor01 #79493 üzenetére
Ez bent ragadt készlet német MM/Saturn,igazából egy Q70A lenne német piacra szánva.
2021s model semmivel nem rosszabb mint a 2022s Q70B.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Barney1981
csendes tag
Sziasztok.
Gondolkodom 1-1db kisméretű okosTV-n egy két kamaszlány (11 és 13 éves) részére a közeljövőben Mérete max. 32", de inkább kisebb, 24"-ig bezárólag, ami olyan 3-5kg, és könnyen a falra lehet szerelni és ki is tudom hajtani a fal síkjával merőlegesen.
~50-60eFt / db
Youtube, filmnézés, kikapcsolódás
24-32"-ig. Igazából e kettő közti méret lenne az ideális. Kb 1.5, max 2 méterről lenne nézve.
Változó. Nappal is, este is. Igazából nem szempont, mert a szoba fényadottságait változtatni lehet.
Szemből. (oldalfalra szerelve konzollal és kihajtva)
Android (de bármi jó, csak stabil legyen), Youtube, esetleg médialejátszás USB adathordozóról.
Jack v. Bluetooth (füleshez), CI kártyafoglalat (mert nem lenne jó + két médiabox), Ethernet csatlakozó
Falra lenne rögzítve ágy végébe, ágy fölé.
Megbízható legyen, olyan, ami jól bevált és pozitív tapasztalatotok van róla.
Kategóriájában jó minőségű legyen, meg tartós
Elsősorban új, de újszerű használt is szóbajöhetHa esetleg van pozitív tapasztalatotok olyan hasonló készülékről, amit hasonló célból vettetek, és használtok, mint amit feljebb vázoltam, akkor az mindenképpen segítene.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Barney1981 #79495 üzenetére
Nincs köztes méret tv-ben.
24" se nagyon pár 32"-os ami szóba jöhet a többi noname,amit meg adtál ársávot azok például oda tartoznak.
Philipsnek van talán egy 24"-os tv-je.[link]
de ez se smart.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Barney1981 #79495 üzenetére
Tévéadás hogy van nálatok? Ha set top boxból HDMI-vel megy tévébe, akkor a Samsung Smart monitorjai is opciók lehetnek. Abból van 27"-os is ha jól tudom, csak ugye tuner nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
szrichie77
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi két készülék közűl, melyik a jobb vétel jelenleg?
Leginkább ps5 menne rajta, néha pár film...TCL 55C835
Samsung QE55QN90Bköszi
-
rainman72
Topikgazda
válasz szrichie77 #79499 üzenetére
Erre nem igazán van pontos válasz.
Vhiktor talán megmondja melyik jobb játékra.
Mint tv mind2 ideális.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs