- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
aktív tag
válasz rainman72 #70092 üzenetére
Köszi a segítséget Tehát a70NANO753PA jobb választásnak tűnik havonta egy ezressel drágábban, mint a 65NANO763QA. Utóbbinál akkor az h idei, annyira nem lényeges, amennyivel nagyobb a tavalyi minimális pénz különbséggel? Jó, ez lehet, hogy zavaros volt kicsit, de remélem, érted
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
rainman72
Topikgazda
Nem igazán lesz difi,mind2 alap proci-t használ,talán azon finomítottak esetleg.
Nem bánnám ha a menü,bállítások például gyorsulna kicsit,nálam döcögős.
Ez ami javításra szorulna.
5 coll méret azért sokat jelent.
illetve azt is jó lenne tudni neked melyik panel az ideálisabb,ismered-e őket,úgy könnyebb lenne a választás,mármint nekedPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dropi
aktív tag
válasz rainman72 #70103 üzenetére
Ismerem, alapól jobban bírom az IPS-t, de ezt feláldozom az 5 coll oltárán AZ LGnek a menüje sztem is borzalmas, kicsit attól félek, hogy ha légegeres távirányító lesz hozzá, azt belehajítom a tévébe egy hét után. Egyszer már majdnem ez történt, pedig nem vagyok egy ideges típus
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Zsombors97
tag
55" méretben a nem OLED kategóriában továbbra is TCL a best buy?
-
moldvantal
újonc
Sziasztok!
150-200e
Tévé, Film
40-50 col, kb 3-4 méter
minden napszak, világos szoba
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből, ketten
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, Netflix, Plex
Nincs
falon lesz
Eddig LG 49UJ6300 volt, de a kép kritikán aluli. Szélei világítanak, fekete szín nem létezik, néha sötét csíkokat tesz a képre, szóval az LG-t hanyagolnám
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
inkáb új, de lehet használt is garanciávalTöbb oldalt visszanézve, meg pár külföldi fórumot is olvasgatva egész jókat olvastam a TCL tévékről. Itt főleg a C728 van említve sokak által, a C725 ettől gondolom valamiben rosszabb. Megéri a 50C725-öt megvenni, vagy az ugyanolyan generic tévé mint a többi az árkategóriában? Esetleg maradjak az 55C728-nál(bár ez drágább mint szeretném), vagy vannak más tévék amiket jobban megéri megvenni?
edit: esetleg ha nem oled, akkor egy 55P615?
[ Szerkesztve ]
-
CactuSSPP
csendes tag
válasz rainman72 #70090 üzenetére
Köszönöm a választ, a Sony-ra szavaztam volna én is, viszont 3 év MM garival van 1 éve vásárolva, ez a kisebbik gond, a doboza nincsen meg, és itt szerintem el kell engednem, mert már a hazaozás is necces, de ha gari ügyintézés lenne, véletlenül az még neccesebb.
Mindeközben találtam egy ilyet: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/philips-70pus853612-70-4k-uhd-smart-tv-p260919 - és mivel ez is VA mint a kisebb, ha az asszony meggyőzöm, hogy nincsen túl nagy TV akkor ennyiért úgy gondolom ez jó vétel, az ambilight-rt cserébe engedve kicsit a kép minőségből a másik 2-vel szemben.
Köszönöm az infókat még egyszer -
rainman72
Topikgazda
válasz CactuSSPP #70108 üzenetére
Hát igen,nem tudom miért nem őrzik meg a dobozát,alap lenne sztem is
Rengeteg Philips tv-t kipróbltam,egyikkel se volt nagyobb gondom,de kisebb se nem azért adtam el őket
Sztem árban az egyik legjobb képminőséget hozza.
Igaz a 300e ára nem legjobb de még így is a belefér kategória.
70PUS8536 is ilyen,ez pont nem volt mert oled lett a vége,lcd vonalon meg egy idei tipust várok.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz ginola #70109 üzenetére
250e árban nincs jó 65" tv jelenleg csak tv ami inkább csak általánosabb felhasználásra pl tv adások ajánlotabbak.
A TCL 65C725 volt, most jelenleg sztem drágább
55"-ban ha még kapható akkor a Sony 55XH9005 a jobb deal a magasabb hdr fényerő miatt a TCL C728 mellett/helyette.
Illetve a FALD miatt jobb feketét is tud
Ez is csak azért ennyi mert erősen kifutó,am jóval 300e felett van az utodja az 55X90J.
A TCL ára viszont tudásához képest jellenleg a legjobb ár/érték.Amik a linken vannak tök átlagos tvk,a megadott árhoz voltak össze szedve,mind gyengébb mint a C728.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz LWhite #70093 üzenetére
Ha eddig is zavart TV-nél, monitornál a pixelhiba akkor küld vissza. OLED-nél szokott később is jelentkezni (akár évek múlva is) pixelhiba, viszont ezek egy részét vagy mindet javíthatja az 1 órás pixelfrissítő (menüből indítható opció, Hisense-nél nem tudom mi a neve). 3x közvetlen egymás után futtatva jó eséllyel javíthatja a pixelhibát (az évek során nálam már többször javított pixelhibát, de van amit nem).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bnorci71
addikt
válasz CactuSSPP #70108 üzenetére
garis ügyintézésnél a szerviznek kel szállítania.
Philipsről tudok nyilatkozni ha megvan a doboz vagy ők vagy futár visza, ha nincs doboz ők hozzák viszik#70110rainman72
még családi házban is sok helyet foglalnak ezek a dobozok bérházba meg hová teszi a zemberELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
atius
csendes tag
Sziasztok!
200-350e
Tévé, Film,játék
55 65 col, kb 3-4 méter
minden napszak, világos szoba
szemből, ketten
Netflix,
usb hdmi
falon lesz
TLC van...Hisense,Philips
Talán Ambilight
inkáb új, de lehet használt is garanciával -
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
TCL 65C728 vagy TCL 55C728 tulajokat kérdeznék. TV vásárlás előtt állok és szimpatikusnak tűnik a típus. NAS-ról néznénk médiatartalmat és néztem Vhiktor videóját, melyben felhívta a figyelmet arra, hogy a készülék médialejátszója nem az igazi. Ezt azóta sikerült orvosolni, van megoldás rá?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Vhiktor
veterán
válasz MZsoltee #70117 üzenetére
A félreértések elkerülése végett a nem az igazo alatt azt értettem, hogy jobb egy külső medialejatszo. Egyébként ugyanannyira jó a beepitett lejátszója mint más tvnek. A c825-el voltak bajok, nem a C728-al.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
desigo
senior tag
A Hisense tévéken nincs optikai hangkimenet? A Logitech Z906-os hangfal most az LG tvmről onnan kap jelet.
-
MZsoltee
veterán
válasz Vhiktor #70118 üzenetére
Akkor mondjuk nincs különbség egy Samsung QE55Q60AAU és TCL 55C728 között ebben a tekintetben?
Előbbi 240k MM-ben, utóbbi 220k Euronicban. Illetve TCL 65C728 van még 270k-ért alza-n. Ezek most a játékosok.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Vhiktor
veterán
válasz MZsoltee #70120 üzenetére
Medialejatszasi képességekben nincs. Viszont a tcl tudja a dolby visiont a samsung nem
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Saccco
nagyúr
válasz picilacika #70057 üzenetére
A TCL 65C728-on és C725-ön elég jól működik a képernyőmegosztás. Bár ez a Chromecast érdeme. A 65C728 árban is közel van az általad megadotthoz.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz fOriginal #70058 üzenetére
A TCL 65C825 volt akcióban 350-ért, annyiért simán az árkategória legjobbja volt.
A Sony X80-asai jellemzően IPS panelesek, nem méltók az XH90 mellé.
A bolti eladónak több jatt jut egy márkás készülékre, persze, hogy nyomja. Ha téves a konteóm, akkor szimplán nem értenek hozzá és nem is érdekli őket, hogy mi mellett állnak a boltban.
Nekem kifejezetten tetszik a TCL összeszerelése is. Semmivel sem rosszabb, mint egy akármilyen TV azonos árkategóriában.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz FRENK1988 #70032 üzenetére
Hirtelen a Q60A-t és a Q80A-t néztem meg, egy laza 100-zal drágábbak, mint egy random boltban.
Nem éri meg ott venni szerintem. Lehet áruhitelre sem kapsz rosszabb ajánlatot.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fecaga21
senior tag
WebOS 4.0-ról mi a véleményetek?
-
-
Héliosz
tag
Jelenleg a 3.5-ig támogatott a legtöbb alkalmazás, aztán kitudja. De ez pl a Tizen-nél is így van. Legrosszabb esetben vesz hozzá egy mi boxot, apple tv-t, vagy Chromecast-ot. De szerintem egy ideig még nem lesz gond a 4.0-val...
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
fecaga21
senior tag
válasz belashx #70130 üzenetére
Akkor mi az ami még tűrhető rendszer és mi az amit kerülni kell? A sima androidot? En innen hapróról tervezek venni tv-t max 90ért , jó lenne ha 102 cm-est kapnék jó rendszerrel, de ahogy hallom webosra nem nagyon panaszkodnak. Amúgy lehet hülye kérdés, de ha valaki csak filmezik akkor mire jó a rendszer frissités?
-
belashx
senior tag
válasz fecaga21 #70132 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, csak az igrott be, mikor írták HboMax kapcsán, hogy nem.megy a régi WebOS-en. Gondolom az 1-2 éves tv-ken még nem lesz gond pár évig, de majd jön tapasztaltabb, és megmondja a tutit. :)
Vegyél minél frisebb modelt, azon még gari is lesz.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Leefty
csendes tag
Tcl 65C728 vs. Philips 70pus8506
Mindkettő befér, ár is hasonló, nem tudok dönteni
Melyiket ajánlanátok (Netflix, HBO, stb..., játékra nem használnám)?[ Szerkesztve ]
-
Zsombors97
tag
Mit gondoltok a Kína-Taiwan konfliktus mekkora hatással lesz a szórakoztató elektronikai termékek piacára? Ha jól tudom az elektronikai termékek jelentős része Taiwanon készül. Ha eszkalálódik a konfliktus, vajon mennyivel növekednek az árak?
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Zsombors97 #70136 üzenetére
Mik nem jutnak eszedbe
Hány tv-t akarsz idén venni hogy ennyire érdekel?[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Zsombors97 #70136 üzenetére
Felesleges spekulálni(válaszolni érdemben nem is lehet ilyen jellegű kérdésekre, mivel bármi megtörténhet). Amennyiben egy akciós árat látsz az általad megvásárolni kívánt készülékből, akkor vedd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Egy Samsung UE65NU7002 tv-t használunk megelégedessel.
Viszont házba költözvén ez a TV haloszobai kepernyőnek avanzsálna át.
Ergo nappaliba szeretnék valamit ami mindenben kicsit jobb mint említett TV, legyen az képminőség, képatló, menürendszer gyorsasága.
Adott app hogy milyen gyors fugg az apptol, ugye? Mármint a Samsungon a Netflix nagyon király, a HBO Max az elég gyatra, A Disney+ meg annál is rosszabb. Egy jobb TV-vel ezek javíthatóak? Vagy csak ilyenek az appok?
Ami kellene;
Olyan remote aminek a hátoldalán billentyűzet van
Max 550k
Min 75"
Lehet innen apróról is, de új legyenEnnyiért ekkora OLED nincs, QLEDet találtam Samsungtól, az jó lehet? Esetleg TLC? Találtam 530ert Samu 85" de sztem az kepatlon kívül nem tud sokat, tévedek?
600k
Streaming appok, plex, sport.
Kb 3-4m, szóval 75-85 inch
Nappaliban lenne lehetséges a sötétítés , és nappal-este nézve
Szinte szemből , többen.
HBO , Netflix,Disney+YT, etc... ezek fontosak lennének mivel 70%ban csak ezeket használjuk.
Bluetooth jó lenne
m1 falon lesz.
Tökmindegy
Billentyűzetes remote, de a legeger is jól hangzik, ambilight nem kötelező, de jó.
Mindegy de gari legyen és hibátlanSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Héliosz
tag
válasz Vismajor01 #70139 üzenetére
Philips 75PUS8646/12
asszem ez androidos és qwerty-s távirányító van hozzá.
[ Szerkesztve ]
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
rainman72
Topikgazda
válasz Vismajor01 #70141 üzenetére
Egy normálisabb qled már mini led kategoria ami drágább mint az oled. [link]
75Q70A vagy Q80A már előrelépés a NU7000 után.
Billenytűs táv csak a Philipsnél rémlik
75PUS8536 sokáig 350e volt de ugy néz ki kifutott.A 46 végűt meg kell kérdezni de sztem az nem az, ott a szín más[ Szerkesztve ]
-
Tutti-amigo
tag
Sziasztok!
Az alábbiban kérném segítségeteket. Irodába a tárgyalóba keresek tv-t. Az egyik legfontosabbb behatároló tényező, hogy kb. 200-250eft lenne most a keret. Olyan gyakori használatban nem lenne. Összesen annyira lenne szükségünk, hogy a céges hálózatba kapcsolva screen mirrort tudjunk csinálni.
1. Melyik a legnagyobb képernyőméretű TV ami ennyiért megtudunk venni?
2. Mekkora képméretű az a TV amit ennyiért érdemes is megvenni?Előre is nagyon köszönöm
-
Héliosz
tag
válasz Vismajor01 #70141 üzenetére
380 rongyért jó vétel, igen.
-
mpierre
veterán
Sziasztok!
Az örökzöld sláger: gyakorló nagymamának "birodalmi sugárvető" helyett lapostévé beszerzése lenne az elképzelés. Nos - igen - a csökkentett rezsicsökkentés megközelítésből is.
Minél kevesebb, de ne menjen a használhatóság és megjelenítés rovására.
Tévé
Kb 3 méter; 40-43 col (nincs több hely)
Minden napszak, változó fényviszonyok (délelőtt árnyékos; este pont 30° körül esik rá a lemenő nap fénye)
Szemből, egy fő.
Ha funkciónak tekintjük, akkor nem kell 4k.
Scart (ha még létezik ilyen új tv-n) + sztereó rca out (ez lehet 3,5 mm jack is)
Középen
Oprendszer lehetőleg egyszerű legyen (pl: samu le40c650), alacsony fogyasztás
Nincs.
Új, sok garanciával. (ha csak plusz vásárolható nem gond)#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest