- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz anonymus89 #70950 üzenetére
Atmos képes TCL soundbar már van 80-ért is TS8132 a tipusa.
Hol van 231-ért az 55Q70B?
Ez am jó ár érte.
Vagy nagyobb méretben mennyi ott
köszi!?[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz Vesztor87 #70953 üzenetére
Ugyan ezt a modelt nem ismerem, de a TCL a C715, 725, 728, 825 és 835 alapján nagyon jó tv-ket gyárt, ha ez is olyan minőség a maga árkategóriájában akkor simán ajánlható a másik 2 tv helyett.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Nem tudom van-e megfelelőbb topicja a kérdésemnek, elsőre nem láttam. A lényeg uaz kb, 2 tv közül szeretnék választani, igazából ez a 2 tv-m van és egyiket sem használom régóta, de most az egyiket feltenném a falra a hálóba. Távolságra inkább a 43-as lenne a megfelelőbb, de most ettől tekintsünk el, csak azt nézzétek légyszi, hogy melyik jobb tv ill melyiket lehet esetleg jobb áron eladni (ez másodlagos)
Az egyik egy Panasonic, a másik pedig egy LG készülék.
TV adás nem megy rajta, jellemzően usb-ről, számítógépről lejátszott digitális tartalom megy rajtuk.
Kösz, ha szántok rá pár percet és adtok tanácsot.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok. Haloszobaba kene egy max 55”-os teve, nagy igeny nincs, mert csak ilyen elaludni kell hogy menjen valami tema. Netflix legalabb menjen rola, es falra lesz felfogatva. Arban max. 150e amit hajlando vagyok kiadni erte. Koszi.
-
normanix
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterek alapján keresnék TV-t, köszönöm a segítséget!
Nagyjából 150 . 000 Ft, de fölé is hajlandó vagyok menni picit
Sorozatok, Filmek, később lehet játék
2.5 méterről néznénk, max 55 colos
Többnyire este, sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Ketten, szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, Netflix, USB lejátszás
-
Mindegy
Nincs
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
Csak új -
rainman72
Topikgazda
válasz hemaka #70960 üzenetére
Nem igazán adnak normális tv-t 150-ért.
[Ez a TCL 55P615 talán]Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Sanyesz.
őstag
Sziasztok!
Egy haldokló Samsung LE-40-et cserélnék le. Amit eddig nézegettem:
LG 43UQ7500
Panasonic TX-43LX650E
Samsung UE43BU8502Köszi a javaslatokat.
Max. 200 ezer Ft
Klasszikus TV nézés (Telekom set-top box) + filmek médialejátszóról
Kb. 3 méterről, 43 colos (nagyobb sajnos nem fér el)
Vegyes, de inkább este, sötétben
Szemből
Nem releváns, esetleg USB felvétel/lejátszás
-
Mindegy
Samsung, LG, Panasonic, esetleg TCL, bár ez utóbb márkát nem ismerem.
Nincs
Csak új, garanciával."Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
hunterk43
csendes tag
Sziasztok
Kb 150 ezer forintból milyen tévét vennétek?
Ami szempont:
Iszonyat ritkán használjuk, heti 2-3 focimeccset néznék talán laptopon keresztül a tévén + havonta max 1-2 film.
Gyakorlatilag azért venném csak, hogy legyen, TV adást pl be sem kötök
Semmilyen streaming előfizetésre nincs igényem, HDMI bemenete legyen és kész ( ez mindig teljesül)Ezeket néztem ki:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/toshiba/58ua2063dg-p653492226/#https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue55tu7022-p601526997/#
Toshiba az androidos,, így ha néha bekapcsolom, akkor Google assistenssel egyszerűen tudok vele Youtuben nézni videókat stb.
De a Samsung gondolom márkásabb.[ Szerkesztve ]
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz normanix #70961 üzenetére
150-ért csak a TCL 55P615 van és drágábban se jobb a helyzet.
Az HBO miatt szóba jöhet még egy Lg is de jóval drágábban jelenleg.
Szét kell nézni egy nagyobb boltban milyen árak vannak.
Amit megadtál összeget egy normálisabbnak mondható 43" se nagyon jön már ki sajnos
[Itt van pár lehetőség][ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
24" full hd tv-k eltűntek vagy én nem találok.
Full hd jelzésűeket látok de leírásból kiderül hogy csak ready.65+ éves néninek, kis szobába kellene.
Lehetőleg Magyar menü, könnyen olvasható/kezelhető távirányítóval.Van ötlet?
-
Sántha Lajos
tag
Azért érdekes dolgok ezek hogy képminőség , felbontás ..... Van egy Samsung ue43 ku6000 4K felbontású tv-m (43 inch), elégedett vagyok vele bár nemrég érdeklődtem itt mire lenne érdemes majd lecserélni . Viszont van egy másik tv-m is Panasonic tx-l32c10p ( lcd tv) Ez egy HD Ready felbontású tv és (Időnként bekapcsolom hogy ne menyen tönkre) média box mellett most kipróbáltam 1-2 játékot Play Station 5 konzolon , meg lejátszottam pár you tube videót is , és az az érdekes hogy óriási különbséget nem érzek képminőséget tekintve hiába CSAK 720P teljesen jó képe van még Ps5 játékoknál is . Megtartottuk tartalék tv-nek , kicsit azért meglepődtem , mert csak egy több mint 10 éves dologról beszélünk .(beszélek ) .Azt nem tudom milyen panel lehet benne , emlékszem régen azért cseréltem le nagyobbra mert változtattak a képarányon és úgy hogy akkor még minden focimeccsen fekete csík volt alul felül , már kicsinek éreztem .
-
AssAssynn
őstag
Üdv,
gyerek összemancsolta a tévét valami ragaccsal a kezén. Máskor sima mikroszállassal törlöm le az ujjlenyomatokat, egyebeket, de ezt nem hozza le. Mivel tisztíthatom? Pár éves LG ips panelos tévé különben.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Vhiktor
veterán
válasz AssAssynn #70978 üzenetére
Új mikroszallas, ha azzal nem jön le akkor + monitor tisztító folyadékkal.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cross56
senior tag
Sziasztok! Új tv vásárlása előtt állok, mert a jelenelgi sajnos kezdi megadni magát.
Jelenleg egy Samsung UE43MU6102-es készülékem van.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Maximum 500.000Ft-ot szánnék rá.
Leginkább ps5-höz kellene, valamint filmnézés. (Netflix, Disney+ stb.)
Kb 2-2,5m-ről nézem a tv-t. Mivel a jelenlegi 108cm-es, és azt már kicsinek találom, valamint játék közben gyakran közelebb is kell üljek hozzá, így talán egy 140 cm-est próbálnék meg.
Mindkettő. A szoba viszonylag világos nappal.
Szemből nézem. Maximum ketten szoktuk nézni.
A felsoroltak jó lenne ha benne lennének.
Hdmi leginkább 😅
Mindegy.
Nem részesítek előnyben semmit. Eddig samsungom volt, azzal megvoltam elégedve. De más márka is szóba jöhet.
HDR-t tudja, legyen nagyon szép képe. Nem szükséges a 120hz-et tudnia.
Csak új tv jöhet szóba.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz cross56 #70980 üzenetére
LG C1, LG C2, TCL C835.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz cross56 #70983 üzenetére
Ez valamilyen szinten izles kérdése is. Én magamnak biztosan az LG-t venném, hacsak nem elengedhetetlen az ambilight(bár inkább azt is megoldanam máshogy az LG-vel)
[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz cross56 #70985 üzenetére
Az ambilight szerintem csak este/sötétben jó.
Most derült nekem is ki, hogy ha világos van a szobában akkor nemhogy nem érvényesül, hanem nem is látni.
Este/sötét szobában viszont nem cseszteti a szemed a fényes kijelző, mert ad egy háttér-kontraszt világítást adaptálodva színben a képernyőhöz.:)
-
AssAssynn
őstag
válasz Vhiktor #70979 üzenetére
Köszönöm. Monitortisztító nem volt itthon, viszont eszembe jutott, hogy korábban olvastam, hogy lehet használni desztillált vizet is, szóval a vasalóból spréztem egy kicsit a mikroszállasra és így lejött. Habár mind a 8 oldalát összekentem mire teljesen lejött, de most jól fest.
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Vhiktor
veterán
válasz AssAssynn #70988 üzenetére
Igen az is jó :)
-
mohitook
tag
Sziasztok,
- 350k max - de jobb ha kevesebb
- filmezés (Netflix, HBO Max, Disney+... ) - nagy ritkán játék (nincs olyan bika konzolom ami miatt indokolt lenne 120hz )
- 3-4 m, 55-ösre gondoltam
- inkább este, nappaliban - függönnyel esti sötétséget lehet varázsolni
- főleg szemből
- streamingek, youtube, spofity.. semmi extrém
- HDMI-k, wifi
- mind1, fel lesz lógatva hosszú távon
- LG-ket nagyon szeretem
- megint csak LG - a Magic Remote az eddig látott legjobb megoldás nekem/ nem láttam még ennyire praktikus megoldást
- Újat preferálnék, de HA nagyon megéri és még garis akkor jöhet használt (de ez ritka jól tudom)Bejártam pár boltot, de sajnos amikbe árkategórián belül beleszerettem azok már csak kiállított termékekként érhetők el legtöbb esetben:
LG OLED 55A13LA
LG 55NANO863PA (igen, egy nanocell.. shame on me, de ár-értékben tetszett amit ad)Mind a kettő termék már ~kifutó. Újabb/korszerűbb Oled-ek méregdrágák, idei Nano 8-as széria pedig elég gyenge (81X, 82X nem tud lényegesen többet mint a 75-ös széria, csak drágább)
A fentiek az én véleményem és persze lehet velük vitatkozni, nem vagyok szakértője a témának ezért is kérdezek. - Utánuk olvastam de érdekelne mik a vélemények.
Ugyanakkor nem ragaszkodom az OLED-hez, de nyilvánvalóan látható a különbség ha akármely NANO mellé oda van állítva.
Válaszokat előre köszönöm! (ha okosítotok közben mi miért jó/jobb azért csak külön hálás leszek)
[ Szerkesztve ]
-
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok!
max 300k
film, tévé (digi hd), netflix, NAS-ról filmek lejátszása (LAN és wifi csatlakozás is lehet)
4-6 méter (főzés közben a konyhából is lássam)
világos nappali/konyha/étkező, nappal és este is néznénk
max ketten nézzük, nem csak szemből
netflix, hbo, NAS eléréssel videófájlok lejátszása
LAN, wifi, bluetooth soundbar későbbi csatlakozásához
falon lesz
nincs preferált, de a kerete csak fekete lehet (ezüst, szürke, arany keretes tv-k asszonynál kizárva )
65 colos méret a nappali fal mérete és az igények miatt, szép hagzás (ne dobozhang legyen)
csak újköszönöm
-
rainman72
Topikgazda
válasz ubbconfig #70996 üzenetére
65" fekete kerettel van a legkevesebb.
Ebből vegyük ki azt hogy ne legyen gyenge minőség,oldalról is jó legyen tehát inkább IPS paneles,háát nem tudom.
Hang mindegyik tv-nél gagy,még ez is rá tesz egy lapáttal.
Jó lenne ha szét néznél egy nagyobb boltban mi az ami tetszik.Össze írnád mit találtál azután segítünk választani.
A Samsung Q60A vagy B az biztos fekete.
Viszont VA vmennyi fakulás lesz oldalról,igaz nem sok
Idei belépő Lg nanocell-t nem tudom,tavaly fekete volt.
Jó lenne az IPS Philips 65PUS8506 oda de az csak ezüst ebben a méretben.
Sony 65X85J talán fekete de nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
1. 250-300 között, jobban örülnék ha olcsóbb lenne
2. TV elsősorban, HD tartalmak, utána Netflix és Disney+ és NAS-ról filmek, esetleg PS4 ritkábban.
3. 3-4mről kanapé, de étkezőtől is néznénk az már 6m-re van!
4. Közepesen világos a szoba, de motoros redőnnyel gyorsan sötétet lehet csinálni.
5. Többen nézzük.
6. Netflix, disney+, NAS-ról filmek lejátszása.
7. Optikai kellene, HDMI 2.1 nem ártana.
8. Konzolra kerülne.
9. Eddig LG volt a favorit, 660-as sorozatunk van és mellette egy újabb (49uj701v) szeretjük őket, de most ez a NANO valahogyan nem fogott meg... Nyitott vagyok!
10. Gördülékeny, akadásmentes menü és lehetőleg ne kelljen állandóan manuál fw-t frissítgetni a hibamentességért
11. Elsősorban új, garanciásra gondoltam.Egyébként azért kellene csak új TV, mert új házba költöztünk és a panelbe jó volt a 49", de itt a nagy házba elveszik és szinte alig látom!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Whisky topik
- Futás, futópályák
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest