- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Én mostanában tervezem egy 55W829 Sony beszerzését. Az is aktív. Ha hozza 3D-ben a faterom Samsung 6200-es szintjét akkor már jó, Nekem.
-
gabor20
tag
Egy Samsung UE40H6200 jó vétel 105.000-ért? (220volt) ugye nem lesznek gondjaim vele (tv,wifis netezés,filmek USB-ről)
-
villmoska
tag
esetleg arol tudtok valamit hogy mien távolságbol jo a z lg 3d éa a samsung külön?
Érdeklődőből lesz a vásárló
-
somasz
addikt
Üdv!
Mi most a legjobb vétel 50e körül? Nagymamának lenne, kevés igénnyel.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
motorolav6
csendes tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok 5 TV re esett a választásom, de sehogy nem tudok dűlőre jutni....
Samsung UE48H680
Sony Bravia KDL-50W685A
Philips 58PUS6809
LG 49UB820V
Samsung UE50HU6900
2-3m ről "tv-zünk' nem tudom a 147es lehet kicsit nagy lenne?!(Tv-t használjuk monitornak,)
Sokat Online fimezünk, néha játszom is rajta(heti max 8-10 óra)
3D nem lényeg,(ha jól ovasgattam amelyik nem is tudja annak szebb a képe??!!) Smart sem. A lényeg gyönyörű, éles képe legyen. Az LG nél olvastam oyat,hogy 3200:1 es a kontraszt??? ez létezhet?
illetve nagy a különbség pl a 200hz /600Hz között?
Melyik TV-t ajánlanátok ezek közül? Ívelt/ 4k-s/Nagy/Gyönyörű Sony.
A Samsung 2 termékénél Samsung UE48H6800 //////Samsung UE48H6890 nél nem látok nagy különbséget,csak a + 60.000FT ot,így lehet az nálam kapásból kilőve. Nagy bunkóság lenne, ha a Mediában odamennék a "szaki"hoz és mondanám neki állítsuk ezt a 4-5 Tv-t egymás mellé?! akkor lehetne igazán látni a különbséget. Néztem teszteket, a Sony nak sokkal élesebb a képe, de mások a színárnylatok?!Előre is Köszi!!!
im
-
törölt tag
Elvileg nem lesz gond vele, ha meg mégis, akkor lesznek lehetőségeid, 3 napon belül csere ha hibás lenne, vagy 14 napon belüli indoklás nélküli elállás, ha valamiért nem tetszene. 3 nap utáni meghibásodás esetén 1 évig a gyári kiszállásos szervizt (is) lehet/kell igénybe venni, a második évben csak az üzletét.
A netezés működik, ha jó az otthoni rendszered, de ezek tévék és nem pedig 10 az 1-ben mindentudó eszközök. Wifi helyett mindig jobb a vezetékes összeköttetés (Lan, HDMI ). Nem helyettesít egy PC-t vagy egy jó médialejátszót, profi hangeszközt, ezért is lehet ennyiért megvenni.
USB lejátszás is működik, de lehetnek gondok például a feliratokkal minden mai tévén, amit meg kell majd
oldani.
villmoska Van ajánlott nézési távolság tévékhez, és nincs külön ilyen-olyan 3D-re. Majd olyan közelről nézed, ami neked kényelmes, ez egyénenként változó lehet. A táblázat csak egy ajánlás. -
motorolav6
csendes tag
UI: Ne nézzük a 2-3M es távolságot.... Egyre inkább a Panasonic jön be
im
-
törölt tag
A nagymama is megérdemli a jobb/nagyobb tévét. Egy megbízható rendes 2 év garanciás HD-Ready tévét
pl az LG 32LB561B-t: [link]
vagy Full HD LB5610-et. Bizonytalan minőségű noname tévét nem mernék venni, mert annyival nem olcsóbbak hogy megérje.motorolav6 Elég nagy lehet a bizonytalanság, mert nem csak azt nem tudod, hogy milyen márkát/típust vegyél, hanem az ár/méret/tudás is kérdéses. Ezeket kell előbb eldönteni, majd utána keresgélni. Most Panasonic jön be, pedig az nincs is az 5-ös listádban?!
UHD-t mire használnád? A magas input lag miatt játékra amúgy se valók még, de felőlem...
Azt a 2013-as Sonyt se venném, ha 50"-os kell akkor Sony Bravia KDL-50W805B [link] A két jó Samsung közt az a különbség, hogy az UE48H6890-ben még plusz műholdvevő, 2db 3D-s szemüveg és egy második un Smart Touch Remote távirányítót is tartalmaz a H6800-hoz képest. -
nagyúr
Üdv!
TV csere lesz.
A két kiszemelt:
LG 50LB650
Samsung UE48H6400Melyiket érdemesebb beszerezni ?
TV adások,3D-s filmek és más filmek nézésére,valamint internetezésre lesz használva,mint az előd.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
törölt tag
válasz akoska07 #710 üzenetére
LB650 helyett inkább 47LB671V-t ajánlom, mivel jobb minőség, nagyobb tudás jellemzi. Sokan használják a 650-et is, de ha azt nézzük, hogy a 671V-hez jár a Magic Remote is, ami kb 9-10 ezer Ft, továbbá jobb hangrendszer 2x10W helyett 2x12W+ sub, Local Dimming, fém külső design, stb. jellemzi. 50"-ban már ez is drágább: [link]
Tehát így inkább e kettőt nézd meg, ami hasonló kategóriás tévék kb. és amelyik jobban bejön azt vedd:
LG 47LB671V+ Samsung UE48H6400. -
nagyúr
válasz #94529552 #712 üzenetére
Köszi az infókat.
Sztem maradunk a samsung-nál.
A jelenlegi is tökéletesen üzemel,hibátlan állapotban van.
De miért ne cseréljük nagyobbra...Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
villmoska
tag
sziasztok ismét a véleményetek kérném. van 2db tv
SAMSUNG UE55H6500 vagy
lg 55lb671v
szerintetek meik jobb 3d hatás terén köszönöm előre is segítségetek
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! 32"-es TV-t szeretnék vásárolni a szüleimnek. Ebben a méretben ugye a plazma kiesett, maradnak az LCD-k. Milyet tudnátok ajánlani, max 85-90 papírig?
Ami fontos: - jó képminőség (inkább legyen egy szép képű HD Ready, mint egy közepes képű FullHD)
- jó hangminőség (persze egy TV-hez képest, mert nem lesz külön hangrendszerre kötve)
- ha belefér az árba, IPS panel
- DVB-T, DVB-C, Cl-kártya hely
- médialejátszó USB-ről (semmi különös, csak tudja az XviD-et, meg a kisebb felbontású mkv-t)
- fejhallgató-kimenet
- könnyű kezelhetőség
- legalább 2db HDMI, legalább 1db SCARTAmi nem fontos: - 3D, Smart és egyéb felesleges árduzzasztó dolgok
Nézelődtem az áruházakban, de a kiállított televíziók képminősége láttán (plazmás szemmel nézve) eléggé elborzadtam. Talán a Sharp tévéknek volt úgy-ahogy tűrhető képminősége. A válaszaitokat, tanácsaitokat előre is köszönöm!
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
106cm-es méretben kb 100k ft-ért mit tudnátok ajánlani?
Semmi extra kívánság nincs, nem kell se 3d se okostv, csak szép kép és jó hangzás legyenElőre is köszi!
-
törölt tag
válasz CoroStar86 #716 üzenetére
Jobb minőség akkor Full HD legyen. IPS-es jó kép, jó betekintési szögek. Csak digitális legyen a tv adás, ez fontos.
Alap 32"-os az LG 32LB5610, 2x10W-os hang. [link] Egyébként milyen messziről nézik majd? Mert az is egy fontos szempont.DiceBlade LG 42LB5610 [link] Vagy a 100 feletti Smart: [link] Jó hangzás ennyiből? Talán egy erősítővel + hangfalakkal lesz. Van amelyik több hangerőt tud, és mélynyomója is van, de drágábbak azok is.
szimeonov -
Gebriel
veterán
Üdv Urak!
A LG 50LB650 mennyire jó készülék?
Esetleg mit tudnátok mellé alternatívát ajánlani?
-
Dave567
addikt
válasz CoroStar86 #716 üzenetére
Plazma szemmel LCD-t nézni, hát igen...
Inkább vegyél használtan egyet, mint szenvedj.
De ha mégsem akkor a Samu h5000-t nézd meg.
Ja IPS panel, akkor viszont LG.
De ennyi pénzért ne várj jó minőséget. -
CoroStar86
aktív tag
Természetesen árhoz képest gondoltam jó minőségűre... Szülők a Muzsika TV közben nem a panel homogenitását fogják vizslatni, legalábbis nem hiszem. Köszi a tippet! Esetleg 120 papír körül van már vállalható 40"-es?
Pumma: köszi neked is! Kb. 3 méterről néznék amúgy. Tudom, ehhez már nagyobb képátló dukálna, de nekik már egy 32" is megváltás lenne. Most egy 50cm-es Orion 4:3 CRT-vel küzdenek... Ja, mindenképpen csak digitális műsort néznének rajta, 90%-ban televízió, 10% XviD.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CoroStar86 #725 üzenetére
Van 42"-ban is az a típus [link] , vagy különböző Smart-os modellek, wifi nélküli, wifis, vagy műholdvevős, stb fokozatokban is, igény szerint.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz #94529552 #727 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek, maradok az LG-nél, majd még meglátom, melyikre fussa...
villmoska: aktív 3D és aktív 3D között is van különbség bőven! Anno 4-5 éve egy első generációs Samsung 3D TV-vel küzdöttem, úgy vibrált, mint az állat, 10 perc után kifolyt a szemem a Transformers 3. alatt és a fejem is megfájdult, szellemkép mindenhol. Most egy 50"-es Pana plazmám van, szintén aktív 3D-s. Szellemkép (ha nem is zavaró mértékben, de) van itt is, vibrálás viszont zéró, ahogyan fejfájás sincs és a szememet is békén hagyja. Furcsa mód viszont elálmosít, ha egy hosszabb 3D-filmet nézel (vagy csak a film volt unalmas... ). Amúgy a passzív 3D felezi a felbontást, nem az aktív!!!
[ Szerkesztve ]
-
villmoska
tag
válasz CoroStar86 #728 üzenetére
köszönöm hogy megosztottad velem tapasztalataidat én lg vagy Samsung ban gondolkodok és ha minden igaz 2014-es szériák hát majd elválik csak durván 200-250 ezret nem szeretnék kidobni az ablakon nem tudom miért de most jöttel nálam a 3d örület
-
CoroStar86
aktív tag
válasz villmoska #729 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de felesleges pénzkidobás az egész 3D... Öt éves "3D-s pályafutásom" során két filmet láttam, amiben van PÁR PERC, amikor VALÓBAN előtted zajlanak az események, nem pedig a televízió síkján belül. Az egyik ugye az Avatar, a másik pedig az IMAX - A tenger mélyén c. ismeretterjesztő film (ez utóbbit mindenkinek ajánlom, aki szerint nem létezik valódi 3D egy mezei otthoni tévén. A krumplisügér orra konkrétan az orromtól kb. 15 centire volt, szégyen, hogy más 3D filmet nem tudnak így megcsinálni...).
Amúgy ennyi pénzből mindenképpen plazmát vegyél, addig, amíg még lehet egyáltalán kapni!!! Panát sajnos már sehol nem lehet kapni, de Samsung van még itt-ott. Ne (ismétlem: NE!!!) vegyél (LED)LCD-t, ha nem muszáj! Egy LCD-hez képest egy plazma képe besza-behu, bárhogy is tolják az LCD bullshit-marketingjét! Ha rám hallgatsz, egy lelket már megmentettem...
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz CoroStar86 #730 üzenetére
Pont ezzel "küzdök" én is.
G20 után váltanék nagyobbra. Most tudnék egy használt Lg 60PH670v-t 225eft-ért. De hiába plazma eddig mindenki lebeszél róla mert a Pana plazmáktól nagyon messze van. Pedig már kezdtem örülni.
Egyre valószínűbb, hogy Sony 55W829 lesz. -
CoroStar86
aktív tag
Én plazmából egyből a Panával kezdtem, a többi márkáról nem tudok nyilatkozni. Kellett hozzá idő, hogy a fórumtársak meggyőzzenek arról, hogy megéri egy Panára költeni a felárat, de iszonyúan megérte, még mindig bele vagyok zúgva a TV--be, valami brutálisan jó képe van! A Samu plazmák ára az elmúlt 1-2 évben behozta a Panáékét, kár, hogy a minőségük nem... Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik LCD-vel büntetik magukat, azokat pedig még jobban, akik őszintén állítják, hogy az LCD-nél rosszabb a plazma képe (MERT az újság ezt írta, MERT a boltban az eladó ezt mondta, MERT a reklámokban csak ezt reklámozzák... Saját tapasztalat, saját vélemény nuku...). Szvsz az LCD-nek egyetlen szegmensben van keresni valója: a kisméretű tévék piacán (akiknek egyszerűen nincs szükségük nagy tévére, vagy egyszerűen nem lenne a nagy készülék számára elég hely). Az LG tényleg a leggyengébb a plazmák közül tudomásom szerint, bár ha ma kellene televíziót vásárolnom, én még mindig tuti plazmát vennék, akár LG-t is,ha nincs más (persze ha lenne egy millám, amit csak és kizárólag tévére költhetnék, akkor hozatnék kintről egy Pana 65VT60-at és a következő 10 évre meg is lenne oldva a tévé-probléma... ).
-
zozy84
senior tag
válasz CoroStar86 #732 üzenetére
Csak az a baj, hogy csak használt plazmák vannak már. Azok között is a legtöbb 42" max 50". Pana plazma meg egyszerűen nincs eladó. Egy 50-55-60" GT vagy VT Panáért ölni tudnék. De attól még nincs.
Tehát mi marad? Kompromisszum.(a Lg plazmát eddig mindenki szidta, ezért nem is veszem meg)
-
CoroStar86
aktív tag
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jo helyen jarok-e,de ha PS4-hez szeretnek fullHD 81cm-is TV-t,akkor a HYUNDAI DLF 32295-nèl van jobb vetel? A keret maximum 80-90e Ft.
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok. Passzív, full hd, 3D-s TV-t szeretnék kb 42" méretben.... Mit ajánlanátok? Aktívot 3D 2 percig sem bírom nézni
-
törölt tag
válasz motoflug #738 üzenetére
Igen sokkal jobbak, stabil, megbízható minőség, és országos szerviz hálózat, helyszíni javítással és 2 év garanciával. Én egy bizonytalan minőségű noname tévét nem vennék, esetleg a harmadáért mint amennyiért adják.
A mirroring funkció is csak a smart tévékben van, mint a hálózati csatlakoztathatóság, 2 helyett 3HDMI, wifi, stb.,ha érdekel, de ezekért 15-20 ezer Ft-tal drágábbak is. Utólag is bővíthetők a tévék egy wifis androidos tévé-okosítóval is. -
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy LG 55LB582V-ről mi a vélemény (szerintem 50hz-es, de nem biztos)? 50hHz mennyire zavaró ennél a modellnél?
Képminőség? Stb?
Kérlek írjatok véleményt, mert vakon vettem, és vissza tudom küldetni.
Ami fontos 150k-ért vettem. És jelenleg egy Panasonic TX-L42ET60E-t használok. Nagy visszalépés lenne?
Köszönöm
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Van esetleg vkinek tapasztalata az AtomTV bolttal. Itt is hirdet a hardveraprón.
Megbízható, milyen garanciát ad?
Köszönöm.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Lomha 8V
addikt
Sziasztok!
Barátom tévét keres, én nem értek hozzá, inkább titeket kérdezlek. Feltételek:
-120.000- - 150.000- forint közötti ár.
-45 col körüli képátló
-Smart funkció
-Alkalmas legyen konzolos játékra
Köszönöm!
-
törölt tag
Olvastam a fórumon, hogy többen is rendeltek onnan, eddig nem írtak problémákról.
Benoe77 Az nem egy mostani akció, de webshopból nem jó neked? Mert itt is jó áron van: [link] Ez úgy látom, hogy majdnem ugyanaz, mint az Atom Tv üzlet.
Lomha 8V, Konzolra: 42LB671V [link] Kicsit drágább a KDL-42W706B -
silboy
aktív tag
Sziasztok!Milyen tv-t ajánlanátok,55-60 coll méretben,nagyon max 300-ért?3D nem szükséges,legyen jó média lejátszója és felvevője.Smart funkció szükséges.70%-ban digitális tv adás nézésére,30%-ban FHD film nézésre a beépített média lejátszóval.Kifutó modelleket kerülném,nem most lesz aktuális,hanem kb. 2 hónap múlva.Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Dave567
addikt
válasz CoroStar86 #725 üzenetére
Ha 120000-ért akarsz tv-t akkor inkább Samsung H5000-et.
Bár az LG /Samsung a tévé technológiák legalja sajnos, persze ha 500000 veszed akkor lehet jó vétel, de 300000 ft alatt semmi képen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest