-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
Egy 55os LG B1-et be tudok pakolni egyedül a kocsiba vagy két emberes?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Tibery14
friss újonc
Sziasztok!
Tv kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni. (Mondjuk ezt a topic neve is adja )
65-ös méretben gondolkodom.
A rászánt összeg durván 500e Ft. Ebben az árkategóriában (és méretben) mennyire érdemes OLED-et nézegetni?
Nappaliba kerül a tv, tehát egy viszonylag világos helyre.
Márkában nincsenek különösebb kritériumaim, talán annyi, hogy a Samsung valamiért nem áll közel hozzám...
Előre is köszi a segítséget! -
Rekro
aktív tag
Helló!
Már eldöntöttem, hogy OLED65C-t veszek, de ma amikor nézegettem az árakat láttam, hogy az Alza-nál 470k a 65" LG OLED65B1 ami ha jól nézem a többi árat egy elég korrekt akció? Ez már így egy jó vétel lenne? A C verzió megér 100k-val többet?
köszi
-
magellaner
tag
Sziasztok gondolkodom hogy lecseréljem a Samsung 4k 6072 szériás 43" os tvt. Amit néztem vagy Lg c1 oled 48" vagy maradok a samsung valamelyik szériájánál ami 200 körül van. Nappaliba lenne általános használatra ,de néha rádugom a konzolt is hozzáteszem megvagyok elégedve a mostani tv vel is de lassan 5 éves lessz. Az oledtől félek egy kicsit ahogy olvasgattam rola itt pedig az érdekelne legjobban. Vagy várjak még ezzel a cserével :?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rekro
aktív tag
Köszi!
Keret végülis van rá és amig 540 volt a B és 580 a C addig nem is nagyon gondolkodtam a dolgon, de így hogy láttam egy nagyobb webshopban 470k-ra akciózva a B-t azért felmerült bennem a kérdés.
MM-be megnéztem én is őket, de nem egymás mellett volt a kettő így komolyabban nem tudtam összehasonlítani és a B is elég meggyőző volt.
-
alaves
addikt
Igénytől függ, boltban kellene megnézned saját anyaggal. Az egész képalkotáson látszik a jóval erősebb alpha9 proci (C1): mozgásjavítás sokkal jobb (jóval kevesebb artifact), nagyobb csúcsfények, jobb képrészletesség.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bghistvan
senior tag
Szerintetek [ha ezt a cuccot] a tv mögé felrakom a falra,akkor a panellakás azon vastagabb fő falán keresztül a szomszéd felé a hang terjedését sikerrel tudom csillapítani?
Mennyire hatékony és eredményes ez a megoldás?( A tv egy médiaállványon van,a készülék hátlapja a faltól 35-30cm, a szivacs panel pedig kb másfélszeres kiterjedésű lenne méretben mint maga a tv.)
-
nemmaradtnév
tag
válasz koppasz1986 #62926 üzenetére
Hát akkor ilyen lesz, köszi.
Tudtok ajánlani fix falikonzolt hozzá? Nyilván a legvékonyabbat szeretném, ha pár fokot lehet rajta lefelé billenteni az öröm. (Erre talán nincs csoport, vagy mégis? ) -
rainman72
Topikgazda
válasz nemmaradtnév #62964 üzenetére
Nekem is falon van a 75s.
Tartót akarok cserélni ez van kinézve [link]
Van ennek fixes változata is.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Tamas740 #62973 üzenetére
Néztem a 75C728-t ott kisebb a táv csak 400x300 illetve csak 26kg elvileleg
Mondjuk ez kevésnek tünik az én 75s Philipsem 33kg plus 4-5kg a talpa.
Szóval ez felmenne egy kisebb tartóra is.
Meg kell mérned a tarton a távokat mennyi a max ha 400x400 akkor szerencséd van
Sulyt is birja elvileg de azt nem tom pontosan megmondani igy innen.[ Szerkesztve ]
-
gertom
friss újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az LG 50nano753pa-val kapcsolatban.
Csak szürke kerettel érhető el? Azt látom újabban, illetve, hogy egyre kevésbé érhető el, és drágul is. Kifutó modell?
Ez tényleg VA paneles a PR végződésűvel ellentétben. ami IPS?
Jórészt szemből és sötét szobában néznénk.Előre is köszi.
-
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung AU8002 és AU8072 verziók között mi a különbség?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Ismerős kért meg ajánljak neki TV készüléket. A keret 300 ezer, a méret 50-55". Semmi extra igénye nincs, csak filmnézésre fogják használni, játék nem lesz, tehát az input lag nem lényeges. Extra csatik sem kellenek. Én nagy megelégedéssel használok egy LG 50UH635V készüléket és eléggé bejön a VA panel. Oprendszer terén nem tudom mi ajánlott most. Tudnátok tippeket adni, jöhet több is. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Jakesz
addikt
válasz tranceplanet #62979 üzenetére
Ha főleg sötét környezetben filmezne, akkor az LG A1 oledet választanám. Ha világosban, akkor Sony XH90.
-
rainman72
Topikgazda
válasz gertom #62977 üzenetére
Az 50s Lg mind VA a PR végzős nem a panelt jelenti,a 65s nekem is PR de passz mit jelenthet.Nem kifutó csak gondolom akadozik az ellátás.Az árak meg mint mindenhol itt is emelkednek.
Érdemesebb nagy méreteket venni ott jobb a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Jakesz #62980 üzenetére
Veszik az A1-et mint a cukrot (Hisense is kapcsolt és gyorsan piacra dobta az A8G szintén 60 Hz-es OLED-et), az LG jól kalkulált. Ha valaki érzékeny a mozgásjavítás hibáira (pl. artifact), az A1-et semmiképpen nem ajánlanám, kb. annyit hibázik, mint a 2016-os UH7507.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rainman72
Topikgazda
válasz alaves #62982 üzenetére
Mi ez az artifact hétköznapi nyelven??
Gondolkozok egy A1-n én is
Még a többi 120 hz-s drága nekem.
Amugy a nano proci hiába alap nem rossz,az sd adásokat nagyon jól konvertálja 65"-on is,igaz nem nézem őket de meglepett.Én a mozgásnál se látok hibákat igaz nem is keresem[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz rainman72 #62983 üzenetére
Artifact: a mozgó tárgyak körvonalánál széttöredezik a kép, minél gyorsabb a mozgás, annál jobban. Adott esetben kis tárgynál (vagy messziről látható nagy tárgynál is) maga a tárgy már nem is felismerhető, csak egy széttöredezett, szétmaszatolt valami.
Minden gyártónál az alap készüléknek a legrosszabb, a csúcsmodellnek pedig a legjobb a mozgásjavítás minősége.
Color banding (gradient), stb vonatkozásában is ez a helyzet.
Aki nem látja ezeket a képmegjelenítési hibákat annak valóba jó lehet az A1 is.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
DanielLong
senior tag
válasz alaves #62984 üzenetére
Nekem ez azért fura, mert nem értem, hogy ilyen probléma hogyan léphet fel egy szinte 0 input laggos, 0 response time-os kijelzőn? Legalábbis úgy képzelem el, hogy a mozgásjavító cuccokat kikapcsolva normál tartalom esetén ilyen nem lehetne, csak enyhe darabosság és akadozás érzése, mivel azonnal megjelenik a tartalom a kijelzőn. Utána, ha az ember váltogat a különböző mozgásjavítási szinteken, akkor persze lehet valamennyi anomália, de finomabb szinteken ez szerintem alig észrevehető kell legyen.
Szerk: Rtings teszt is csak a stuttert emelte ki.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Akciós TV-k:
Hisense 65U8QF - 279eft
Hisense 55A7GQ - 187eft ÁK 240+
Philips 65PUS7506/12 - 230eft ÁK 240-270+[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
válasz Saccco #62986 üzenetére
A Philips már teljesen jó ár.
Kár h nincs ambi Viszont van P5 ami meg nincs a droidos 7906-ban
A Hisenseről olvastam tesztet,akár jó is lehet igaz ips,viszont a fénye 250nit az nem vmi izmos.Az Lg Nano753 is ebben hasal el,na meg az 1000 alatti kontrasztban[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz DanielLong #62988 üzenetére
Jobb persze,VA meg jóval nagyobb fény kontraszt.
-
Saccco
nagyúr
válasz DanielLong #62988 üzenetére
De! Csak ez akciós! Van akinek csak ez számít!
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
Aki kisebb tv-t keres idei model Philips 50PUS7506 magyar bemutató videó [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz rainman72 #62992 üzenetére
Egész jónak tűnik. A rendszer jobban néz ki mint az android. Tetszik az egyszerű kép beállítás, aki nem akar komolyabban belemerülni pár lépésben képpel illusztrálva könnyen kivalaszthatja melyik megfelelő a számára. Sokan amúgy se szeretik a műszer beállítást. Szimpatikus ez a Philips viszont a távirányító elég csúnya lett.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
OsOnO87
csendes tag
Sziasztok! TCL 55C728 vásárláson gondolkozom. OLED-hez nem ragaszkodom. Akkor ebben az árkategóriában most ez jó választás? Főleg 4k HDR filmekhez veszem. Mivel android, ha teszek rá Kodi-t, akkor vinni fogja a 4k dolby vision-t? Köszi.
-
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
Erről a típusról van valakinek infója?
Samsung QE75Q85RATXXH
koszi! -
rustee
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni 2 tv típussal szemezgetek az egyik egy Samsung qe65q60aauxxh a másik egy oled LG55A13LA. Átlagos felhasználás tv sd és hd adás futna rajta meg alkalmanként 4k filmek. Lehet más alternatíva is a keret kb 300-330k.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest