- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
royal63
tag
Az említett Samsung UE50AU8002KXXH a T.-nél 20.000.- kedvezménnyel 22x8.230. (181.060.- )- !!!
Ja és nyomjál rá 2 év hűséget ! Nevetséges !!! ( Media M. 165.000.- )
Na idén sem veszek tv-t a T.-tól !!![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz aradebil2 #62451 üzenetére
Vannak tvk ami wide color gamut,széles színskálát használnak,egyes modeleinél.
Ilyen a TCL C715,Philips PUS8505,Samsung qledek.
Még ha nem is érik az oledek 100%-os
DCI-P3 értékét,de megközelitik azt.Igy jobb vagy színhelyesebb a megjelenítésük mint egy alapabb lcd tvnek.
Igazából aki tvt kalibrál pontosabban elmondaná ezt,mi csak hobbi-ból foglalkozunk ezzel.Ebből azt akartam kihozni hogy 200e alatt/környékén is vannak különbségek.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
pecccccccca
őstag
válasz royal63 #62454 üzenetére
Természetesen nem új belépőnek éri meg T-nél vásárolni. Én 280 ezerért hoztam ki tőlük a 48”-os LG OLED C1-et. Igaz ez is nevetséges. Maga az összeg amiért megkaptam. Lehetett volna 360 ezer is. MM-ben vajon mikor lesz 280 ezer az OLED C1?
Humorban nincs helye tréfának!
-
royal63
tag
válasz pecccccccca #62457 üzenetére
Új belépő ??? Több mint 10éve vagyok telekomos ( igaz 'csak' 300-as a net de superhd legnagyobb tv csomag+ moziverzum , 2 előfizetéses mobil ( ok ezek minimális csomagok , mivel nincs szükséb nagyobbra ) ja és ez Magentában.És 20.000.- kedvezménnyel drágább a tv mint egy webáruházban akcióban ?? ( nem kicsivel )
[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Szia,
Én vagy 6-8 éve vettem egy okos FHD TV-t a (talán LG43valami620s) nagymamámnak, most lesz 97 éves, jól el van vele, az okos funkciót nem használja a mai napig megfelel neki, romlik a hallása már de a tv még lépést tart vele. Az okos funkció gombja apró, úgyhogy még véletlenül sem nyomta meg soha. vagy ha elnyom valamit akkor csak megnyomja az exit gombot és vissza áll alapállapotba.
Nem kell túl aggódni, a húga 93 éves és tabletezik ezerrel, videóhívás facen meg stb... szóval bármit megszoknak az idősek
Egy biztos, csak olyan tv-t vennék aminek hallottam a hangszóróját mert egynémelyik egy forintot sem ér hangzásilag, nekik meg fontos a jól érthető beszéd.
-
rainman72
Topikgazda
válasz pecccccccca #62462 üzenetére
Nekem viszont otthoni szolgáltatás van,
Net,Sat tv meg egy vezetékes telo(hogy elérjem őket,600ft/hó)
Ezekre nagyon kevés kedvezményt szokott ajánlani.Sok tvt elhoztam már tőlük 5-6 év alatt.Most Lg 65Nano753 netre vállalt 2 év, 250.140e helyett 234e viszont igy is marad a 3év gari
Részletre 5 perc alatt el lehet intézni,mondjuk ezt nem csinálod meg máshol[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
royal63
tag
Az Extrém D.-on és az Emagon november 19.-én lesz a B.F.
-
Haas01
tag
Sziasztok!
Új TV-t szeretnénk venni, az alábbi paraméterekkel:
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200 körül
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) filmnézés, tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2-5 m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? nappal nagyon világos nappaliban lenne, de minden napszakban nézve lenne
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? inkább szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix, később többi is szóba jöhet
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) min 3 HDMI, 2 USB
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? újEzt néztem ki, ami most 200-ért elég jó vételnek tűnik: TCL 55C725
Előre is köszönöm a segítséget! -
Robertó79
tag
Melyik lenne jobb választás?
LG 65UP76703LB Smart LED televízió, 164 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
SAMSUNG UE55AU8002KXXH Crystal UHD 4K Smart LED TV
PHILIPS 50PUS7506/12 4K UHD Smart LED televízió, 126 cm
LG 55UP78003LB Smart LED televízió, 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
PHILIPS 55 PUS 7805/12 4K Ultra HD Saphi Smart LED Ambilight televízió, 139 cmCsat tévézésre és netflixre, 3m távolról világosban és sötétben
Köszönöm -
milan26
senior tag
Én ezt vettem, nem is a szüleimnek, hanem a hálóba, teljesen vállalható. De sajnos az enyémnek is, és a rainman72 által ajánlottnak is oldalt van a talpa.:
Ez azért lényegesen olcsóbb, igaz én még egy huszassal olcsóbban vettem pár hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok.
Jelenlegi LG 49LH630V tv-m lecserelesen gondolkodom. Kerlek segitsetek mert elvesztem a Qled Nano Oled erdoben.
Maximum 300.000 de az se baj ha megall 200.000 kornyeken.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Ps5, filmezés torrent-rol és Netflixrol és sport(leginkább foci) a HD csatornakon.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? A mostani 49-ből kiindulva jó lenne az 55-ös
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Filmeket általában este sötétben, a többi változó, de a nappalink ahol lenne nem világos helyiség.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből nézzük általában ketten
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflixet sokat használjuk.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Semmi extra, ez nem lényeges.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Ez is teljesen mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nem ragaszkodom egyik márkához sem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Semmi.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Mindenképpen újat szeretnék.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Újra kérdeznék, ha nem baj. Most jelenleg az Emagon 0% thm -el lehet tv-t venni. Max 200e -ig nézegettem, ugye nekem elsősorban filmnézésre használnám többnyire este.
Ezeket a tv-ket lehet most elhozni 0% thm-el, ti melyiket választanátok:
LG 55UP81003LR
Hisense 55E76GQ
Samsung UE55AU8002KXXH
Hisense 58A7100F
Samsung UE55AU7102KXXH
LG 55UP76703LB
Samsung 55TU7092
LG 55UP77003LB
Samsung 55NU7102
LG 55UP75003LF
LG 55" 55UN711C0ZB
Samsung UE55TU7042KXXH
LG 55UP81003LA
LG 55UP80003LR
LG 55NANO753PR
LG 55UP80003LA
LG 55UP78003LBBe my computer.. Baby I'm a user!!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Nerazim #62478 üzenetére
Bajnak nem baj de ne írd be ide az eMag teljes készletét
Vegyes mint a koldus szar,még hotel tv is van közte
" elsősorban filmnézésre használnám többnyire este."
Erre inkább VA panel:
Samu 55AU8002
De ha jó az IPS gyenge feketéje akkor lehet a Hisense is van vmelyik Lg.
Lg 55Nano753 ez amugy lehet hogy VA paneles lesz de nem 100%.
IPS Lg 55UP77-78-80-81 itt az anyag használat és a csatik száma eltérő 2vagy 3hdmi illetve
1 vagy 2usb.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Sziasztok, tudnátok segíteni abban, hogy melyik tvk között keresgéljek?
10 éve vettem magamnak utoljára TV-t , ami egy LG lm 55 860 volt
Még működik ma is rendesen, de már szeretnék egy nagyobbacska TV-tAmit szeretnék: minimum 75" vagy nagyobb.
90% filmnézésre használom, Jelenleg 1080p, de nyilván ezután 4k-t preferálnám, és 10% sport (TV)
Közeledve a black fridayhoz, bízok benne hogy lesz is valami jó akció , csak előtte fel szeretnék készülni. Tudtok ajánlani valami oldalt ahol kitárgyalják a tv-ket, mire kell figyelni, stb?
Fantázianevektől már begolyózok: oled, qled, nanocell és sorolhatnám
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Bár vannak elképzeléseim, azért felteszem ide, hátha valamit nem vettem figyelembe.
400e Ft
Netflix + Youtube 60%, PS5 20%, TV 20% (F1, Foci, ComedyCentral)
2,4-2,7m talán 55" a 65" már nagynak tűnik. (Jelenleg 42" tévét használunk)
Vegyesen, A tévével merőlegesen lenne 2 nagy ablak.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Főleg szemből,
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
Semmi extra, HDMI
Mindegy
Sony, LG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
ÚjA vásárlást BlackFriday/Karácsony környékére tervezem, egy jó akciót szeretnék kifogni.
A 400e Ft os keretbe már bele férne egy LG 55" C1 es készülék, talán akciósan már meg is lehetne kapni 350e ft környékén.A másik ami szóba jöhet a Sony X90J itt sajnos még piszok magasak az árak de reménykedek benne, hogy hamarosan beesik a 65" X90J 400 környékre.
Kivágtam mind a 2 méretet kartonból , a 65" nagyon brutális méretnek tűnik. Különböző kalkulátorok szerint erre a 2,7m re már a 65" kéne, de a valóságban hatalmasnak tűnik. Nem is biztos hogy mindennapi háttér tévézéshez kéne ez a méret.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Derron #62481 üzenetére
"Kivágtam mind a 2 méretet kartonból "
Elég akkora távra egy 55"-os tv.
Az LG C1 vagy a Philips 706 vagy a Sony A80J [link] már jó választás,az 55A90J sztem nem lesz 400e talán egy év mulva(se) Arra kár várni.
"hamarosan beesik a 65" X90J 400 környékre." Sztem az sose lesz annyi[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Derron #62483 üzenetére
Bocsi
Annyi szám meg betű van a fejemben hogy az oledre gondoltam
Az idén nem ugy csökkenek az árak.A Samu meg az Lg esett sokat LCD fronton,de ott is inkább nagyobb méretben.A Philips meg a Sony modelei jóval később jöttek ott még fura árak vannak sajna.XR procis modelekre mondjuk tényleg érdemes várni.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz j.bravo #62472 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm a tippeket, ez a típus most betalált. Megnéztem pár review-t gyakorlatilag mindenki tökéletesen elégedett vele, a távirányítója egyszerű, mint a faék és a képe is extrém jó ahhoz képest, ami az igény. Sőt, a szép nagy feliratokkal rendelkező és egyébként gördülékeny magyar menü plusz pont. Volt ráadásul 3e Ft-os kuponom oda, ahol amúgyis a legolcsóbb volt, szóval 142e Ft-ért holnap(!) érkezik.
Mégegyszer köszi mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
rainman72
Topikgazda
Ennyi vége [Panasonic tv]
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget!
200e-250e
Filmnézés, sport
max 60" ahogy méreteket néztem, 140x80cm-es helyre kell beférnie (fali konzol megoldható ha nagyon nem fér el az állvánnyal).
Világos, tv-vel ellentétes oldalon ablakok.
Szemből, max 3-4 ember
Netflix
jack csatlakozó, amennyiben van ilyen lehetőség akkor "szoftveresen" lehessen állítani a hangkimenetet. A mostani régebbi TV-nél ha bedugom a jack csatlakozót, automatikusan csak ott jön hang.
Mindegy
Mindegy
NAS-ról néznék 4k tartalmat, nfs vagy smb szabványon keresztül, akár külön appal(Kodi?) jó lenne ha működne
Használt is lehet akár, ha van rá még garancia. -
rainman72
Topikgazda
válasz leroyclub #62488 üzenetére
65" IPS 70" VA
PUS7805 vagy 8505.
Az első ugy látom kifut,pedig volt nem rég 220e is, [ez aránylag jó ár 70PUS8505][ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz leroyclub #62490 üzenetére
A PUS8535 drágább 40 ezerrel mint a PUS8505, a qwerty táv nem ér annyit
[Itt a legolcsobb][ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok! TV vásárláshoz kérnék segítséget. Mivel Ausztriában dolgozom, így rengeteg kinti akcióhoz is van hozzáférésem, így pl. jelenleg egy Philips 55PUS7906 csak 192ezer lenne. Ezen kívül a TCL 615 és 715 sorozatait néztem, a 715 már direct-LED-es, ha jól láttam.
Valamint heti akció, hogy az LG OLED48A19 akciós, 254ezer lenne Amazonról. Elgondolkoztam rajta, bár igazság szerint valamivel nagyobbat vennék és ha OLED, akkor tudhatna 100/120Hz-t.
Előre is köszi a segítséget!1. Tévére szánt összeg, forintban?
100e-250e
Filmnézés USB-ről, sport, szimpla tévézés és játék elhanyagolható.
Max 55-60" méret férne be, még le fogom mérni.
Napközben ritkán ülnék le elé, a forma-1 meg szerintem nappal is bármelyiken látható lesz.
Szemből, max 2 ember
Ezek hidegen hagynak, bár a Netflix nem volna rossz. Egyébként sokkal inkább értékelnék egy olyan távirányítót, amin alap, hogy vannak médiavezérlő gombok, ne adj isten youtube gyorselérés és subtitle/audio váltó gomb, az isteni lenne.
jack csatlakozó, HDMI, optikai hang esetleg
Mindegy
Középen jobb volna
Ambilight adnám. Az okos rendszere legyen gyors, meg a menüje is lehetőleg.
Használt is lehet akár, ha van rá még garancia. -
rainman72
Topikgazda
válasz DanielLong #62492 üzenetére
TCL C715-725-728 ezek qledek.
Philips PUS7906-8505-8506,dedikált képjavitó a P5 Engine nincs az elsőben hiába idei model.
Oled minimum B1 az A1 inkább ne ha már oledre teszed le a voksod.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz rainman72 #62479 üzenetére
Bocsánat nem akartam teleszemetelni a topikot
Sajnos a Samu 55UA8002 -t csak le lehet foglalni ,de csak Pécsen és Pesten ha jól emlékszem, nem engedi kosárba rakni se így az kiesett. Kicsit bújva a topikot most két út látok magam előtt. Vagy a Hisense 7100F -ek közül valamelyik (ezt majd megnézem a MM-ben milyen a képe) vagy pedig Samu UE55TU7042KXXH - ezt ha jól láttam VA paneles lehet? Az LG -k közül meg ha jól értem az 50" az amiben fixen VA panel van és a többiben nem? Ha bemegyek az MM-be ott demo anyag megy az összes tv-n, abból nem lehet sok mindent levonni jól gondolom?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Nerazim #62494 üzenetére
Próbáltam egy kicsit szintet lépni nem a legbelépőbb modeleket ajánlani.
Ezért volt az első az AU8002.
De ha erre van keret akkor inkább a Samsung TU70XX-vinném,igaz tavalyi model,a Hisense A7100f helyett.
Van idei belépő Samu is AU7102.
Az 50" minden márkánál VA panel lesz.
Esetleg megpróbálhatnád a Philipset is,én azokat nézek,50PUS7505 vagy az ambilightos 50PUS7805.
VA panelek jók boltban is,demoval.
Ezeknél a betekintési szöget nézd,oldal irányú fakulást,mennyire zavaró.Ez fontos ha nem csak középről néznéd.
Ha pedig a Hisense marad akkor inkább az 55A7500f.
Ahogy nézem nagyon el vannak szálva az árak,a Samu 55TU7022 nem rég 130e is volt,vagy még annyi se.
Mostani árát ne add érte várj!
Péntektől lesz akcio az MM-ban is,illetve utána minden hétvégén.[ Szerkesztve ]
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Kiskamasz lányom medkapná első tvjét.
Kicsi szobába lenne, 100cm átló max,fullhd tv.
Falra lenne rakva.Dedikált netflix,youtube lényeg .
Saját hangszórón hallgatná.wifi, sima távirányító.
Android telót lehessen tükrözni rá.
Black friday előtti keret: 100E jó magyar forint.
üdv -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérek, mert úgy tűnik nagyon speciális igényem van.
Olyan tv-t keresek lakóautóba, ami 12V-ról megy. Beépített médialejátszó előny.
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete, hogy milyet, honnan, stb. Méret 24-28" lenne optimális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest