- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz rainman72 #57949 üzenetére
Szia. Ilyen akkor szokott lenni, ha nem érzékel jelet, vagy nem kompatibilisek egymással.
Nekem régebben a Sony androidos tévé miatt csinált hasonlót az erősítőm, néhány másodpercre időnként elment a hang. Már mindent cserélgettem, javíttattam mire rájöttem, hogy a TV csinálja. Üdv. -
Wohme
tag
Sziasztok!
Elég nagy dilemmában vagyok VA és IPS kérdésben, már majdnem megvettem az LG 65NANO79-et, de megláttam a videókat róla a fekete részek ragyogásáról.
Én főleg esti filmnézésre használnék tévét, erre úgy látom nem lesz sajnos megfelelő az IPS-es LG.
Milyen VA-s alternatívák vannak 200.000 HUF-ig, amik hasonlóan jó ár-érték-arányúak?
Követelmények:
-NAS-sal Plexen keresztül közvetítenék rá 4K minőségben filmeket
-3 db HDMI
-60-65" méret -
Kapanyél
őstag
A legtöbb összehasonlító videóban a kamera beállításait automatán hagyják, így a két paneltípus közötti különbség sokkal kontrasztosabban jelenik meg.
Én direkt VA paneles samut választottam, de az iPad-emnek sokkal jobb a feketéje, ami IPS. Sőt, a Legion laptopomnak is teljesen vállalható a feketéje. Minden szögből...
Ellenben a VA-s Samsung-ot lehetetlenség annyira pont középről nézni, ahonnan valóban jobb a feketéje! Ha egy pár fokkal is kimozdulsz az.optimális szögből, ugrik a jó fekete szint. Minél nagyobb a képátló, ill. minél közelebbről nézed, annál jobban kijön ez a probléma.
Valahogy meg kell lesni sötétben egymás mellett, mert nagyobb a füstje ennek az IPS-fosásnak, mint amekkora a probléma. Biztosan van panel-panel között is különbség, IPS-ből is lehet világosabb, ahogy VA-ból is.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Wohme
tag
válasz Kiskutya #57954 üzenetére
Már keresgéltem kulcsszó alapján a Hisense csoportban, viszont nem voltak túl jók a vélemények ebben a témában. Nem tudom mi lehet a szűk keresztmetszet, ami miatt problémás a NAS-sal Plexen keresztüli közvetítés, de nem kockáztatnék. :/
Illetve Displayspecen elvileg Hisense nem támogatja a DLNA-t. -
Wohme
tag
válasz Kapanyél #57955 üzenetére
Alapvetően elkezdtem kompromisszumos lenni az IPS-sel, mert azért a betekintési szög is fontos lenne és ezt a ragyogást már a laptopomon, monitoromon már eléggé megszoktam, viszont a filmélménynél nagyon fontos lenne, hogy a fekete fekete legyen. Főleg hogy sokszor fehér felirattal nézzük, amitől úgy láttam a teszteken jobban ragyog körülötte. Nyilván ki kéne próbálni elsőnek, talán ez lesz belőle végül.
Van esetleg olyan videód, amin hűebben látszik az éjszakai fénynél a fekete színáramlás?
Ha valakinek van ezzel a nanocellás modellel (vagy csak simán a témához kapcsolódó) tapasztalata ossza meg, hátha rá tudtok venni a vételre :).
Esetleg ezt a problémát nem lehet enyhíteni, ha szolidabb háttérvilágítást szerelek a falra rögzített téve mögé?
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok,
55-ös TV-t szeretnék venni filmnézésre 3-5 évre, szempontok: szép kép/mozgás, jó hang, android tv, 4K USB/NAS lejátszás akadás/kodekprobléma nélkül, 300k-ig. Preferált márka: Sony.
Tudtok javasolni?[ Szerkesztve ]
-
mogul11
csendes tag
Sziasztok,
Arról kérdezném a véleményeteket, hogy ha emellett tenném le a voksomat LG 75NANO903NA 75" 4K HDR Smart NanoCell TV, akkor a Eurouncsben meghrdetett 464 000 Ft-os ár az jónak számít-e?Köszönöm
-
rainman72
Topikgazda
válasz mogul11 #57965 üzenetére
Bemutató darab lesz annyiért valszeg,de ha szerencséd van akkor egy utolsó darabos új tv,de inkább az előbbi.
Online nem rendelhető és csak egy helyen van.
Felhívod őket elmondják.
400e környékén csak a 75Nano793 van vagy olcsobban a 75UN85003[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
-
mogul11
csendes tag
válasz rainman72 #57966 üzenetére
Megkérdeztem, igazad volt kiállítási darab
Még egy kérdésem lenne: a két típus között 75NANO793 és 75UN85003 mezei felhasználó, mint én aki az NFL-t nézné rajta és mondjuk még Netflixet néha, lát érdemi különbséget? Most egy 55-ös 4 éves Philips tv-t nézek, gondolom mindegyik opció nagyobb élményt ad majd. Kérdés, hogy így 50 év után, mikor már a szemem sem a régi, kell nekem vagyont költenem új lcd technológiára vagy a magic remote elegendő újdonség lesz a következő 4-5 évre?
-
diegho
nagyúr
válasz rainman72 #57968 üzenetére
Akkor ez lényegtelen.
VA vagy IPS téma. Most egy Tx-l42e6e panasonic van neki, fingom nincs milyen panel. A legnagyobb gond világosban van, mert kicsi a fényerő szerintem és tükröződik is. Félek az IPS feketéje viszont este zavarja majd. Legyen inkább VA? Azért ezeknek már nagyon a fényereje van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz diegho #57970 üzenetére
Tükrözödés az új tvknél is lesz,ebben az árban de fentebb is!
Ha világos helyre kell illetve nem full sötétben nézi,elég egy kis lámpa is mellette,alatta akkor jó az ips panel.
Lg 55UN74003. [link] Ennek most kicsit fent van az ára,szokott ez olcsobb is lenni,140e körül.
A VA Samsung olcsobb most 55"-ba [link]Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz mogul11 #57969 üzenetére
Közben gondolkoztam rajta,azokon amit írtál.
"mint én aki az NFL-t nézné rajta és mondjuk még Netflixet néha, lát érdemi különbséget?"
Illettve a Philips tv.
A 4 éves model nem olyan rossz,én 3 éve cserélgetem a cég tvi-t.
Sokat nem javult a képminőség azóta,már akkor is jók voltak,nem tudom te hogy vele,tetszik-e?
Sporthoz jó lenne a 120hz ezért ide jó lenne a 75UN85.
De ez nem olcsó.300e alatt lenne még egy belépő Lg is 270ért ami már nézhető kategória azért.[75UN71003]
Viszont filmezni,Netflixhez meg egy VA paneles tv ajánlottabb,az Lg IPS.
Viszont ez csak 70"-ba lesz.
Ezek olcsobbak [Lg 70UN7403] vagy [Philips 70PUS7505]Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz diegho #57973 üzenetére
Igen mehet.
150-ért/alatta nincs más.Nem rossz az az Lg egyáltalán.Az 50" meg minden márkánál VA.
Meg lehet próbálni a Hisense-t is,tegnap nézegettem a Mediában őket az A7500f meg a [55U7B] is jónak tünt(edge led,vékony mint egy oled tv)
Érdemes volna futni egy kört ott rendelés előtt,sokat számít,még ha nem is otthoni körülmények vannak,de legalább látod mit veszel és mit kell nézni évekig.Az se mind1.[ Szerkesztve ]
-
mogul11
csendes tag
válasz rainman72 #57974 üzenetére
Köszönöm , ezt az új Samsungot még eddig nem láttam, de impresszív a vékony panel meg pont Samsung a soundbarom, ami szintén jó előjel... Az Lg-nél a magic remote piszkálja a fantáziámat, a többinél ezek az okos távirányítók nem ennyire jól használhatók, ahogy tapasztaltam. / Van egy szintén 4 éves Samsung 7-es széria a hálóban, azzal mondjuk szintén nincsen problémám/. Az, hogy laptopról lehessen vezeték nékül tükrözni, csak bizonyos modelleknél elérhető?
-
rainman72
Topikgazda
válasz mogul11 #57979 üzenetére
Ha már felhoztad a magic remote-t,és mint tv szóba került az Lg,akkor még fűzök hozzá.
Az idén már a webOs 6.0 lesz a tvk-en új dashboard-al és megújul több év után az eddig egy billegő csónakra hasonlító MR is. [webOs 6.0 és új MR]
Talán érdemes lenne várni pár hónapot még normalizálódik az új modelek ára.
Az új Samsungba én is tegnap futottam bele véletlen a MM-ban.
AirSlim néven futnak az AU8002-től az új modelek kb 26mm vastagsággal,nagyon jól mutatnak,falon főleg sztem.Ez itt a [65AU9002]
Ha jól tudom a laptop képének tükrözése androidos tv-vel megy alapból mert ott van google chromecast,más rendszereknél külső ezközzel.Nem használom de talán így van.[ Szerkesztve ]
-
panatha
csendes tag
Sziasztok!
Philips 43PUS7805/12 full sötétben filmezéshez mennyire vállalható? Bejön ez az ambilight dolog és a topikban visszaolvasva is jókat írtatok a philipsekről, de ezzel kapcsolatban nem találtam egyértelmű hozzászólást.
-
hangya7
tag
Ha az alábbi használt TV-k kb egy árban lennétek, akkor melyiket választanátok?
TCL 50P715
TCL 55P715
SONY KD55XF9005
Samsung UE50TU8002KXXH Black
Samsung UE55TU7102KXXH Carbon Silver
Philips 65PUS7304 TV
Philips 58PUS7505/12 Black
Philips 50PUS7505/12 Black
SONY KD55XG8196Valamint kb 20e Ft-al drágábban : TCL 55X10
Előre is köszi a válaszokat!
-
rainman72
Topikgazda
válasz hangya7 #57983 üzenetére
A Philips 65PUS7304 a méret miatt,meg amugyis egy jó modelnek mondható.
Tudás alapjàn a kicsit régebbi
Sony 55XF90 a legjobb tv,még tavaly is gyártottàk hiába 2018s model.Arra esetleg rákérdezhetsz mikori, rajta a dobozon.[ Szerkesztve ]
-
-Philip-
tag
Sziasztok,
Gyors segítségre van szükségem, kérem a tanácsotok, hogy melyiket válasszam:
- Philips 50 PUS8545/12
- LG 55UP75003LFMediaMarkt-os csereutalványom van 251.999Ft értékben (egy LG49SJ810V halálozott el már másodszor fél éven belül), nem nagyon szeretnék (nem sokat) hozzátenni és ez a két típus van hasonló áron, és készleten üzletben.
Többnyire átlagos TV nézés, Forma 1 és néha Film, nem teljesen sötét szobában, bármely napszakban (akár világos fényviszonyok között is).
Melyiket választanátok?
Még ma szeretném megvenni, 6 hete nincs normális TV-m...
Előre is köszönöm
- Rallymania -
-
rainman72
Topikgazda
válasz -Philip- #57985 üzenetére
Ha Lg volt akkor maradj annál inkább az IPS panel miatt.Meg persze nagyobb is.
A Philips VA panelje lehet nem fog bejönni.
Viszont az ambi szerethető ficsör,a droidra meg rengeteg app van.
Az Lg-nél plus ott van az új és átdolgozott webOs 6.0 új dashboard-al,reméljük tetszeni fog.
A magic remote is új nem tudom hogy ehhez a belépő szintü modelhez jár-e!?
Tavaly az UN71 volt a legkisebb számu most pedig az UP75.Ahhoz nem járt.
Mondjuk 251e ft értékben én már az 58PUS8505-t venném vagy valamelyik altipusát-8535-8545.
Az Lg most jelent meg ár/értékben jelenleg még nem igazán jó,inkább drágácska.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
-Philip-
tag
válasz rainman72 #57988 üzenetére
Nem könnyű várni, ráadásul most érek rá
Már ~2hete nézegetem a TVket, de ami tetszene és ár/érték arányban is jónak tűnik, egyik üzletben sem vehető át.
Ma végiggondoltam és az életünkben annyira nagyon nagy szerepet nem tölt be a TV, bár igaz, hogy a 32-es tartalék alap Samu LCD helyett jó lenne már mást nézni .
Panasonic?
- Rallymania -
-
rainman72
Topikgazda
válasz -Philip- #57989 üzenetére
Megnéztem az MM oldalát borzasztó túl van árazva szinte minden.
250ezerért már 65" -ba is lehetne jó tvt venni pl Lg 65Nano793 vagy 70UN74003.
Csak szemléltetés képpen írtam,az MM meg ad 55"-os belépő ips tvt amiben még az is lehet hogy csak rgbw panel van ami nem is 4K hanem 3K.
Szóval onnan most perr pill én nem tudok neked semmit se ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz -Philip- #57989 üzenetére
Muszáj neked ezévi modell? Meg mind TV-re kell költened? Mert én tutira vennék egy tavalyi akár 65(!)-öst (igaz, csak 50 Hz-est, a tied 100-as volt, ha jól látom és DTS-e sem lesz LG-nél, meg füles kimenet sem) és maradékot elkölteném ugyanott másra.
260 ezret adni egy 55-ös, legalapabb, a tavaliyhoz képest még tovább butított (2 HDMI összesen!), MR nélküli, valószínűleg RGBW-s tv-re, hát, kevés ennél nagyobb pénzkidobást tudnék most elgondolni...55UP7700 270-ért és inlább fizess rá (ha középtalpas kell, akkor meg a 280e-s 7800-ast alkudd le, tökugyanaz). De ez a kettő ennyiért, ez ugyanúgy rablás, mint a 7500-as, csak legalább jobbat kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz -Philip- #57993 üzenetére
Azért írtam már az előbb hogy várj pár napot, akcióban jobb árak vannak ott is.
Vagy vegyél egy ilyen nagy tvt [70UN74003][ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz -Philip- #57985 üzenetére
Még ma szeretném megvenni, 6 hete nincs normális TV-m...
Kötve van a kezed, így a jelenlegi MM árak ismeretében én biztosan várnék, bármennyire is hiányzik a TV. Mikori a biztosítós papír és meddig lehet felhasználni?
Igazából egy 55nano903/913 felelne meg a jelenlegidnek (a 100Hz miatt), de MM-ben ez egy százassal(!!!) drágább, mint bárhol máshol.#57994 rainman72 az VA-s lesz, azt nem biztos, hogy szeretné (bár kétségkívül talán a legértelmesebb módja lenne ennyi pénz elköltésének a többi ár ismeretében, kérdés persze, elfér-e egy 70-es)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest