- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz hyperspale #40300 üzenetére
Szia! Ha jól látom az említett TV kb. 5 - 6 éves. Sajnos a mai technika kiszámíthatatlan. Lehet, hogy megy nálad évekig, de lehet, hogy 1 nap múlva elromlik. Ha van pénzed, akkor szerintem inkább új készüléket vegyél, vagy ha használtat, akkor olyat, aminek még hosszú garancia ideje van. Az ilyen régi készülékek szinte fillérekért érnek. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz hyperspale #40317 üzenetére
Szia. Az 55RU8002 mozgásmegjelenítése jobb, mert 100 - 120 Hz. Az előző napok levelezésének többször volt róla szó. Láthatod az adatait is. Mostanában többen választották a kedves ára miatt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz hyperspale #40508 üzenetére
Szia ! Játékokhoz és filmekhez a 100 - 120 Hz es tévék jobbak a gyors mozgások miatt.
Az Általad írt Samsungok ilyenek és VA panelesek. A panelekről ( ha nem ismered ) itt
és a fenti összefoglalóban olvashatsz.
Legjobb a Q70 - es , de mint írtad az a legdrágább.
Rangsorban a 8002 - es a 3., de sokan megelégedéssel használják.
A Q60 -as ( Qled ) kijelzője a Sony Triluminoshoz hasonló ( jobb a színmegjelenítése ) és nagyobb a fényereje. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha a Google keresőbe beütöd a típusszámokat mindkettőről találsz kisfilmeket és teszteket :
[link] [link]
Ha mégis IPS panelest választasz, akkor a Q60 - ashoz hasonló áron az LG 55SM8500 és 8600 van. [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz hyperspale #40528 üzenetére
Hogy megér-e közel ~100 ezer forintot azt valójában neked kell eldönthened. Ha van valami külső tárolód, azt is megteheted, hogy bemész egy közeli MM vagy egyéb nagy üzletbe és leteszteled saját pl 4K-s tartalommal (ha van nagyobb tároló én nem bajlódnék megfelelő tesztvideók begyűjtésével hanem ,,beszereznék" egy 4K-s látványos filmet és azzal próbálnám ki). Én Q70-et használok és nagyon elégedett vagyok vele. A 2 TV között azért van különbség bőven, viszont az biztos, hogy + ~100 ezret megér ha QE65Q70-hez jutsz hozzá . Kicsit bicskanyitogatóan, de napokban pl pont itt fórumon ajánlgatta egy hirdető saját QE65Q70-ét (~300-ért), ami a hardverapron megtalálható. Persze ez csak akkor opció ha ,,elfér" a 65" és nem zavar, hogy 1 hónapos termékről van szó, aminek a számlája nem konkrétan a Te nevedre szól (Személy szerint én nem foglalkoznék vele)
-
AL
addikt
válasz hyperspale #40528 üzenetére
Szívesen . Igazából nincs is 100 ezer a különbség, "csak" 60 ezer körül.
A Q60 : [link] 240 ezer körül van, volt már olcsóbb is. Most szerintem nincs jó akció.
A Q70 : [link] 290 ezer körül van.
Érdemes figyelni az árakat, mert néha csak 1 - 2 napig tartanak az akciók.
Mint előttem is írták érdemes kipróbálnod őket. Megnézni, hogy a Te szemed mennyi különbséget lát.
A Q70 - nek minőségi Direct led panelje van, hasonló a Sony XF9005 - höz.
Előnyök ( Q70 ) : Valós 10 bit, magasabb fényerő, több HDR, jobb kijelző, van mélynyomó.
Hátrány : rosszabb válaszidő, kicsivel többet fogyaszt.
A Q60 - nak edge led. Mindkettő VA paneles. [link] -
hunaqua
addikt
válasz hyperspale #40561 üzenetére
Én nem vagyok biztos már az ilyen "olimpia" vagy "VB" akciókban. Azok a maradék készletek lesznek rá promotálva amiket nem tudtak még kifuttatni. Azok meg nem véletlen maradtak meg.Persze,lehet találni egy két jó vételt,de abba bármikor bele lehet futni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gigicuci
senior tag
válasz hyperspale #40565 üzenetére
Ez nem lenne jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest