- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hais42
csendes tag
Sziasztok!
Új fiú vagyok a fórumon.
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni. UPC kábelem van. Néha használom a Smart-ot is, de főleg sportműsort nézek. 3D nem kell. Eddig UE32H5300-am volt, elégedett vagyok vele, de szeretnék egy nagyobbat. Kinéztem magamnak az UE43JU6000-est, 150e. és 5 év gari. Jó választás, vagy tudtok jobbat?[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! 48-50" méretben tudnátok ajánlani ár/érték arányban jó LED TV-t?! (alsó-középkategóriában gondolkodom)
DigiTV kábeles hálozatán lenne használva, Smart meg 3D nem kell, csak az a lényeg, hogy jó képe legyen, és ha lehet 100Hz-eset szeretnénk.
Köszi előre is az ajánlatokat!
-
törölt tag
Az egy belépő az UHD tévékhez, és nem ajánlott vételnek számít. Samsungból inkább az UE40J6200-at. Ha más is lehet: 135k-tól lehet venni edge ledes háttérvilágítású tévét, pl. a LG 43LF632V-t, ami jobb a sportműsorokhoz, mint a direkt ledes UE40H6400-as. Kicsivel többért meg
Sony KDL43W756C-t vehetsz. -
Gerinho_
csendes tag
hello.
átolvasva a topicot 110000 ft körül az lg 40lf630v vagy 632v tűnik a legjobb vételnek általános felhasználásra.
egy megerősítést kérnék vagy másik ajánlatot, köszönöm -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Samsung UE50H6400 és LG50LF652V között vacillálok, ha jól látom, érdemi különbség nincs köztük, nagyon hasonló tudásúak. Ma megnéztem őket élőben részletesebben, és jól tudom, hogy a H6400-on nem lehet hangalapú keresést csinálni? Várható frissítés, amivel ez lehetséges, vagy létezik kiegészítő program erre?
Az LG-n bemondok bármit, például hogy paprikáskrumpli receptje, felismeri és rákeres - kidobja a youtube videókat. Ez elég kényelmesnek tűnik...
Ez eladó nagyon rá akart beszélni a 4K tévékre. Szerintetek van értelme 50 col esetén, ha az leginkább 3 méterről nézem? És 4K felbontású filmet nem fogok letölteni, az 100%, a full HD-s videó 4K-s tv-n a felskálázás miatt sztetek érezhetően jobb minőségű lenne, mint egy full HD-s tévén nézve? Vagy ebben az esetben teljesen felesleges 4K-s tv-t venni?
-
Osynho
addikt
válasz kalapacsolok #3910 üzenetére
"ha jól látom, érdemi különbség nincs köztük"
Ha IPS paneles 652V-t hasonlítasz a VA paneles H6400-hoz, akkor már csak a panel típusából eredően is lesznek eltérések. Keress rá a témára.
"Az LG-n bemondok bármit, például hogy paprikáskrumpli receptje, felismeri és rákeres - kidobja a youtube videókat. Ez elég kényelmesnek tűnik..."
Tudtam, hogy valami hiányzik az életemből.
Nem sok értelmét látom a 4K-nak 50"-ra 3m-ről.
-
törölt tag
-
__Zs__
tag
válasz ratkaics #3894 üzenetére
Szia!
Megnéztem még egyszer, hogy mit is írtam, de nem találtam olyat, ahol azt állítottam volna, hogy csak SD adásokat nézek.
Én ezt írtam:
"Mivel MindigTV Extra előfizetésünk van (kis település, kábelTV szót sem érdemel, IPTV technológia nem jött be [Invitelét próbáltam], SAT "nem tetszik" a kötelezően kint lévő tányér miatt) és abban igen korlátozott a HD adások száma ezért az érdekelne első sorban, hogy...:
Egyébként teljesen pontosan: MindigTV Extra családi csomagra fizettünk elő, amiben 46 csatorna van és abból 3 HD (forrás: MindigTVExtra csatornák.
Bár úgy tudom, hogy majd az M4-Sport is az lesz valamikor.Természetesen ha csak, és kizárólag M1, M2 és Duna lenne nézve (ezek HD-ben adnak), akkor nem lenne gond az SD adások vételi / megjelenítési minősége, de ahhoz nem is kellene előfizetés sem. Ergo elég gyakran nézünk SD csatornákat, sőt ...
Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Srácok erről a tv-ről: LG 49LF540V mi a vélemény?
Ezt merészeltem kinézni magamnak. Vagy ebben az árban-méretben-tudásban van jobb vétel?
Köszi!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Faby
senior tag
Szép estét mindenkinek!
Gyors segítség kellene választásban. 3 konkrét készülék között billegek, a sorrend az árak alapján:
Samu UE48H6400
Lg 49UF680V
Lg 50LF652VTudom, hogy nem fair az összehasonlítás, 3D kontra 4k, de mégis kellene valami iránymutatás, tapasztalat, ami segíthetne a döntésben.
Főbb felhasználási területek:
50%-50% tv adás és mozizás, a tv (egyelőre) upc analóg kábel, a filmek, sorozatok jellemzően 720p, ritkábban 1080p, dlna-n keresztül, ill usb pendrive vagy hdd.
Játék egyáltalán nem, net, youtube alkalom adtán.Ha esetleg egy rövid indoklás is belefér, akkor azt külön megköszönném.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Notiról filmnézésre keresek vmi TV-t. Full Hd-s kellene, meg smart. Hol ajánljátok a vásárlást?
Hol tudok utána nézni milyen érdemes?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
törölt tag
Egy esetleges tv csere esetén lehet, hogy bonyodalom lenne, mint most egy illetőnek, ahol a gyári szerviz csereutalványt adna, de az üzlet akadékoskodik, le van írva az eset az LG topikban. Mondjuk ritka eset a csere, de senkinél nem zárható ki. Sokan ismerik az Aquat, mert PC szaküzlet már régóta, de ez más ügylet valamiért.
Itt van raktáron további helyeken, ahol van raktáron (zöld jel).
Most az MM és extreme digital a gyári garis hely, az Euronics, és a többi nagy multi. Van itt kereső funkció is.Pitterix LF540
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Melyik tv-t választanátok ? Samsung UE40H6400 vagy LG 42LF652V ? -
törölt tag
Előbb döntsd el, hogy UHD-t akarsz vagy FHD tévét. Pl.: alkalmasak-e az eszközeid hozzá, valamint van-e megfelelő mennyiségű tartalom, amivel használod. Mert SD,HD felbontáshoz minek kell UHD tévé? Csak kérdések, helyetted más nem dönthet. A két 3D-s pedig egyformán ajánlott, kinek melyik tetszik.
VIBO Mekkorát keresel?
Pitterix Nem írtam, hogy nem ajánlott, csak adtam egy keresést, ahol olvasni, tájékozódni lehet. Ott találsz véleményeket, tesztet, előnyös vagy hátrányos tulajdonságokat, mint az audio csatlakozások hiánya például, linket az LG topikhoz(ahol szintén találsz infót róla) stb. Azért LF540-re kerestem, mert az LF5400 és LF540V ugyanaz, csak a V-jelű még műholdas tunert is kapott. Így több lett a találat. Ekkora tv ennyiből nem nagyon van egyébként, főleg a nagyobb márkáktól. -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Drága anyósomnak kellene TV-t vennem! Nem kiröhögni!Ami fontos neki:
DVB-C tuner, CI slot, mert invitel digitális csomagja van. Legalább 42".
Gyári garis legyen, mert nagyon messze lakik, nem tudom illetve körülményes intézni a javítási dolgokat.
3D, 4K, Smart nem lényeg, nem is kell.
Szép legyen! :-)) Ez csak vicc volt.Zárójelben jó lenne ha tudná a vinyós felvételeket kezelni lejátszani, de ez sem feltétel. Ha megyünk hozzá saját vinyóról sorozatokat, filmeket tudjunk nézni. (mi sem a TV nézésre használjuk a TV-t, hanem mozizásra :-))) Van neki erre 110-130 sékelje.... úgy kb.
Tisztelettel legalább 2 típust említsetek, mert üzletben kell megvennem Debrecen környékén. Vagy -ben. :-))
Köszönettel: Zoli
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
Narris
csendes tag
Sziasztok,
TV-t szeretnék venni, 40-43" méretben. Ami a lényeg és amire használnám:
- HD filmek és HD adások a TV-ben
- Xbox (BF4 és hasonlók), emiatt jó lenne ha nem lagolna és nem húzna után a kép (ez összefüggésben van a képfrissítéssel, hogy valós 100hz vagy felette van?)Ami nem kell (de tudom, hogy ezek már egyre gyakoribbak):
- 3D
- UHDA következő márkákat néztem: Samsung, Sony, LG. Jelenleg Sharp TV-nk van, ami 2.5 év után megadta magát és nem lehet javítani, szóval olyat szeretnék, ami viszonylag megbízható.
köszi előre is
-
Zodiacus
tag
Samsung UE48J6200 tv-hez szeretnék DIGI Smart CAM kártyát használni.Ehhez kell igényelnem még egy HD box-ot, hogy HD -ben tudjam nézni? Valamint ehhez a tévéhez jó ez a kártya ,műholdas Digi tv esetén?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
VIBO
őstag
válasz #94529552 #3933 üzenetére
UE43J5500
Ma-holnap MM-ben van 10% kedvezmény rá. Azt mondta az eladó, ma voltam benn csekkolni, hogy 50 Hz-es a Samu. Ezért elgondolkodtam az LG-n. Bár az annyira nem tetszik mint a Samu.
MEnnyire para az 50 Hz a 100 Hz-hez képest?
Többnyire filmeket szeretnék nézni laptopról a TV-n. Talán később vmi PS vagy Xbox.
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
törölt tag
-
strazsa
csendes tag
Sziasztok!
A Philips 22PFH4000 és a Samsung UE22H5000AWXXH TV-i között vacilálok és a véleményetekre vagyok kiváncsi. Ti melyiket vennétek?
A specifikációk nagyon hasonlók, sőt, szinte ugyanolyanok.
Mindkettőre eredetileg 2 év garancia van, de pl. van olyan oldal ahol + 2 év garit lehet a Philipsre venni 48.800 Ft-ot végösszeggel, míg a samsung ára a legolcsóbb helyen is (2 év garival) 51.000 körül van szállítással együtt.Várom a válaszaitokat és köszönöm előre is.
(Ha van bármilyen alternatíva amit tudtok ajánlani, mert ez a két TV nem elég jó a saját kategóriájában, örömmel várom a tippeket! Köszi!)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
BLS IFC? Nem igazán tudom, hogy ezek mit jelentenek. Most már itt is bonyolódik 2015-ben: Real Motion Rate, Backlight Motion Rate, BMR IFC.
strazsa MM-ből a Samsungot vedd gyári garival, kicsit drágább ugyan, de biztosabb, és FHD. Most éppen online rendelés[link] és bolti átvétel esetén + garanciát adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
strazsa
csendes tag
válasz #94529552 #3943 üzenetére
Pumma, köszönöm a válaszodat. Ez az áruházi átvételes gari tényleg nagyon segít a döntésben
Bár csak kérdezem, hogy azt láttad-e, hogy a Philips is Full HD és arra is 2 év gyári gari van + 2 év extra garit lehet rá venni (tehát összesen 4 év)?
Egyébként a Philips TV-kről úgy általában mik a véleményeitek? -
Osynho
addikt
válasz strazsa #3947 üzenetére
Ekkora méretben több, mint valószínű, hogy TN. Ha set top boxod van, akkor jobban járnál egy IPS, vagy Va paneles monitorral, amit hdmi-vel ugyanúgy rá tudsz kötni (persze abban nincs hangszóró, és a set top box távirányítóját kellene használni).
(#3951): Kizárt dolog, hogy a samsung IPS paneles.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.