- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Tisztára mintha ügynökük lennék, pedig nem.
Válts ki egy cetelem hitelkártyát (a megfelelőt, mert mintha 2 féle lenne) és kapsz 7% kedvezményt az ed-nál, még akciós árból is. Mm-ban meg 10%-ot, de csak teljesárasból. Hogy időben mennyi az igénylés és a kártya elkészülte közt, már nem emlékszem. De 15e-ért már megérheti várni 1 hetet.Most nézem, még spórolni is kell. Akkor pláne kérj kártyát, olcsóbb is, meg vásárlás napjától függően max. 45 napig ráérsz átutalni a cetelemnek a lét. De persze el kell olvasni mindent a kártyáról, nagy átbaszás nem volt, de az csak későn derült ki, hogy az 1%-os visszatérítéshez meg kell rendelni az sms szolgáltatást. Így havi 4-500 ft a kártyadíj, de nálunk 2 tankolással simán megvan a 40e ft költés, hogy ingyen legyen a kártya. És ugye jóval többet költünk.
[ Szerkesztve ]
-
Dusee
őstag
nem szeretnék hitelkártyát, meg valszeg nem is igen kapnék (nem éppen úgy vagyok melóhelyen bejelentve amivel akármilyen hitelképességem is lenne ), szóval marad a kesses fizetés.
meg a spórolás nem úgy nézne ki, hogy fél évig gyűjtök rá, hanem február eleje helyett a végén lesz meg.[ Szerkesztve ]
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
40"-os TV-kből melyek a javasolt típusok amelyek:
- FullHD felbontásúak,
- WiFi képesek,
- alkalmasak Netflix használatra és
- nem drágábbak, mint 180.000Ft? -
parfish
csendes tag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok. Nem igazán értek hozzájuk ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Tv nézésre, laptopról való film, sorozat nézésre (hdmi kábellel lenne összekötve) és főleg sport műsorok (kábeles digi tv-vel hd adások) nézésére lenne. Foci és forma-1.
Semmi extrára nincs igény (ha benne van nem gond ha nincs az se). A lényeg a képminőség, a fentebb említett használatnál.
Képméret 65" esetleg a 60" is szóba jöhet abban az esetben ha valami hatalmas minőségi különbség van a kicsi javára. Ár 500k plafon.
Válaszokat előre is köszönöm. Ha valami fontos infót kihagytam ami szükséges lehet a válaszolónak kérem jelezze. -
g4dg3t
senior tag
Sziasztok,
Tudnatok nekem ajanlani 46"-50" kozotti LED TV-t?fontosabb parameterek:
-"buta" TV
-Full-HD
-minel tobb be/ki-menet (audio is)
-max 180e HUFKoszonom,
gadget -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
EZ megérne 60-at (lealkudva)?
-
PioDVD
senior tag
Korábban írtam a tesco-ban hirdetett tv-ről, ami egyáltalán nem volt. Na, megjött a válasz, nem hogy bármi kompenzáció, felajánlás, hanem sima hazugság, miszerint folyamatosan kapható volt. Én meg biztos vagy 6x (6 alkalommal) elsétáltam mellette, nem vettem észre, olyan kicsi... Továbbra sem akarom felnyomni őket a gvh-nál vagy hol, de egy homár-os poszt érik.
-
-
Crafter32
őstag
Sziasztok
Egyáltalán nem értek hozzá ezért segítséget kérek. Gyerekszobába keresek TV-t.
DVD-t, PS2-t és a kábel TV boxát szeretném rárakni egyéb funkció nem kell. Gyerek szemét ne rontsa lehetőleg és ne képcsöves legyen (ha egyáltalán még létezik olyan). Fontos szempont, hogy a bútorban 74 cm széles és 53 cm magas hely van összesen. Találok ilyen TV-t valahol?Köszönöm
-
bigdady
nagyúr
Hali
Mi a legolcsobb ajanlott kb 80 cm tv, sima diditalis tv adasra? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
kicsit jobban probalom beleasni magam es igazabolszeretnek olyan tv-t amivel le tudom jatszani a routerre kotott nas-ról az mkv-at. Nem tudom ehhez wifi vagy dlna kene vagy mindketto?
[1]
[2]
Illetve attol hogy mkv-t jatszik jo lenne ha nem csak usb-n tudna felirattal hanem halozatban is. Ez mondjuk nem egyertelmu szamomra -
KiLo33
csendes tag
Sziasztok,
TV-t szeretnénk vásárolni, de eléggé a sötétben tapogatózunk ezért kérném a segítségeteket. Kb. 3 méterre lenne a kanapétól és az alábbi dolgokra lenne használva:
- zenehallgatás (laptop HDMI/youtube-okosteló kombó)
- UPC mediaboxos TV
- filmek (laptop HDMI/pendrive/vagy valamilyen kényelmesebb megoldás)Tehát minél szebb kép, jobb hang, méretben minél nagyobb. a keret kb 150.000. Bármilyen tanácsért hálásak lennénk 3D, smart, FullHDvsUHD vonalon is, illetve természetesen best buy típusokkal kapcsolatban.
Előre is köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz Crafter32 #3417 üzenetére
2 HDMI és 1 Scart csatlakozó kellene? Ha beférnek akkor Samsung UE32J5100 vagy LG 32LF5610, de ha nagyon szűkösen, akkor kisebb is van.
bigdady Az
Orionés a többinonamefelejtős. A Pana AS500 megfelelő lehet, ha elég a HD-Ready felbontás. A DLNA-s tévéken általában wifi is van, de a vezetékes megoldás lenne a tuti. Hogy mit tud a lejátszója, azt egy Pendrive-on vitt anyaggal tesztelhetnéd, a kinézett/közeli üzletben, ahol van bemutató modell. Hasonló, de újabb modell a Panasonic TX-32CS510E SMART LED Televízió(erre 5 ÉV garancia van). Hasonló árban is az LG 32LF592U
Viszont, ha Full HD-t vennél, azok még drágábbak.[link]KiLo33 42" és 43" a legnagyobb ami belefér a keretbe: LG 42LF652V Full HD 3D LED LCD televízió, vagy LG 43LF632V SMART LED Televízió
A Laptop/HDMI a legjobb megoldás, de tudják a többi megoldást is, mint Pendrive(nem mindegyik alkalmas) és HDD-ről is. Megy még Lan kábelről is és wifiről is, utóbbi csak korlátozott méretű filmekkel, és jó minőségű wifivel.Érdemes valahol kipróbálni a tévéket, minden fontos szempontból.
-
Burt01
csendes tag
Sziasztok
Bent voltam a MM ban és nézegettem a lehetőségeket
SONY KD-55X8507 CSAEP
samsung UE 55 JS 8000 LXXH
LG 55UF850V VAGY 851? VAGY 857?Esetleg vélemény vagy állásfoglalás ??
Köszönettel
Burt
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy új TV után kelljen néznem.
Fontos, hogy nagyobb legyen a képátló mint 120 cm.Két opció között gondolkodom:
1. SAMSUNG UE58J5000AWXXH
Pozitívum, hogy óriási nagy jó áron.
2.LG 49 UF680V UHD Smart LED
Pozitívum a 4k (de nem tudom, hogy kell-e.
Visszakerestem a fórumban az első TV-ról kaptam is infót, de nem tudom eldönteni, hogy megéri-e.
Mind a két TV azonos áron van.Felhasználás: Xbox One, film, tv
A nagy képátló miatt az első után húz a fejem, de nem szeretnék belefutni rossz választásba.
Mit javasoltok? A Samsung jó választás lehet?
Ugyan azon az áron vannak jelenleg.
Üdv,
Balázs -
shouryuken
senior tag
válasz b_alazs #3426 üzenetére
Szia!
Szerintem 4k-t felejtsd el, jó minőségű még nem nagyon van elérhető áron, nem beszélve a nem létező tartalomról.Az első választásod 5-ös szériás, nem ajánlott.
Ha nagyobb képernyőt szerentnél, akkor:samu ue55h6400 és LG 50LF652V között döntenék.
Ha hardcore játékos vagy, utóbbinak alacsonyabb az input lagja. -
Fehérsólyom
aktív tag
Erre valakinek ötlete?
-
törölt tag
599-ért a JS8000? Akkor már inkább FHD OLED-et néznék. Amúgy elég drágák a tévék mostanában, lehet, hogy várnék valamilyen akcióra, ha nem sürgős a vásárlás. Például amiről olvastam konkrétan pár hete 370k-ért volt az UF85xV.
Fehérsólyom Sztem a YT-ot mindegyik viszi, ezért mind3 jó lenne, keress szempontokat ami alapján döntesz, pl. a H6400 és a Pana aktív 3D, utóbbihoz nem adnak szemüveget sem, és nem tud PVR-t usb-n. az LG passzív, ezekből a Samsung 2014-es, a másik kettő 2015-ös. Van méretben is eltérés, garanciában is, stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy akinek már van 4K TV-je neki működik set top box-al?
Mert az enyém nem működik, annak ellenére sem hogy a TV-ben a fő panel ki lett cserélve....most akkor adjam el a 4K TV-t és vegyek sz...rabbat?https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
NoiZz
tag
sziasztok
tvt keresek 150k körül , minnél nagyobb méretben IPS panelal szerelve, fontos hogy pendriverol vigyen mindent és gyors legyen a menü/smart felület, a 3d nem lényeges, javaslatok? vagy a jól bevált LG 42LF652V/632? úgy tudom voltak problémák hogy nem mindegyiket ipsel szerelték
más márkából mi az ajánlott? sony, panasonic? -
Janesz1981
tag
Telekomnál akarok tv-t venni kényszerűségből mivel meg törtem f6100-ast a két kiszemelt:
LG 42LF652V
Samsung UE40J6300
elvileg LG-nek van va paneles verziója és az is a sűrűbb(ezért is jött be a képbe), valakinek tapasztalata van vele? -
b_alazs
tag
válasz shouryuken #3427 üzenetére
Köszi az infót!
-
hramon94
tag
Sziasztok. Szerintetek melyik TV-t érdemesebb megvenni? Ezeket néztem ki eddig de nem tudok dönteni remélem tudtok segíteni.
-
törölt tag
Én is ezt olvastam róla, hogy jobb a színhűség és jobb a képük out of box is. Van mindkét fajta paneles tévém itthon, hasonló méretben és elégedett vagyok velük. Kalibrálni otthoni tévézéshez nem fogja senki a tévét 20k-ért. Ez nem opció, és nem is mindenkinek tetszik a kalibrált tévé képe.
Szóval ajánlott mindkét panel típus.
A panel azonosításhoz itt a kerső, és azt olvastam, hogy többen vadásztak IPS-re és cseréltették a tévét, a másik változatra, míg egyesek elégedettek voltak a VA panelessel is.hramon94 W828B és LB679V jó tévék, de csak egy-egy helyen elérhető bemutató darabok, rég kifutottak.(ettől még azért lehet, hogy jó vétel lenne, meg kell sasolni) A 705C ezeknél alacsonyabb kategóriás, és csak valós 50 Hz-es tévé, míg a többi három valós 100 Hz-es. De ha van valamelyik a közeledben, akkor próbáld ki ezeket magad is. Az 50LF652V viszont ezen a helyen olcsóbb is.
-
Osynho
addikt
válasz #94529552 #3440 üzenetére
Mi az, hogy nem opció a kalibrálás? Miért nem? Senki se fogja kalibrálni? Szerintem meg sokan élnek ezzel a lehetőséggel, de érdemesebb erről megkérdezni az ezzel foglalkozó topictársakat.
Hogy nem tetszik valakinek, az egyéni, szubjektív dolog, de színhűséget kalibrált állapotban várhatunk el egy megjelenítőtől. NoiZz említette ezt a szempontot, erre reagáltam. A Pana AS640-ről írták több tesztben is, hogy out of the box is jók a színei (persze nem színhelyes ez sem), pedig ez a tv VA paneles. Szóval ilyen tekintetben nem hiszem, hogy előnye lenne az IPS panelnek. A betekintési szögben lehet jobb, de mivel nem 120 fokos szögben tv-zek, így ez nem érdekel, a 2x-es kontraszt viszont annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vakondka #3430 üzenetére
Mit produkál, vagy mi nem megy rajta? A HDMI kábel megfelelő? Milyen típusú a tévéd, és melyik a tévé szolgáltató? Infók nélkül nem tudunk segíteni.
Vjankovics82 Inkább egy nagyobbat, mint ezek, de Kb. mindegy, amelyik jobban tetszik, vagy ha megnézed és szebb képe van. A Samsung Topik összefoglaló szerint inkább 6-os szériás tévét érdemes venni, mondjuk íveltet nem annyira. Van itt egy Összehasonlítás, bár pontosabb leírást a tévék honlapjánál lehetne keresni.
Osynho Mert szerintem nem. 120-140k-s tévére kb. 20k-t még kifizetni? Sokan annak is örülünk, hogy meg tudunk venni egy kicsivel jobb és nagyobb tévét. Ez nem Amerika. Ott nem is ezeket veszik persze hanem az óriás tévéket. A kontraszt meg már lerágott csont. Hány Pana IPS-es tulaj panaszkodik a topikjában , vagy a rengeteg LG tulaj a saját topikban? Vagy láttál olyat aki a Sony IPS-es tévére panaszkodik, sztem felejtős ez a régi indoklás. A tesztek is írják, hogy nincs ilyen gond velük, ezek már nem a 10 éves technika. Gondolom nincs két fajta tévéd, ezért nem is ismered. Régen a plazmát kötelező volt kalibrálni, de az már a múlt. A mai tévék kategórián belül eléggé hasonló színvonalúak.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #94529552 #3443 üzenetére
Hány IPS tv tulaj látott hasonló kategóriás VA paneles tv-t az IPS paneles tv-je mellett nem full világos szobában? Mi a felejtős a tényszerű adatokban? Ekkora kontraszt különbséget simán észre lehet venni, felesleges elbagatellizálni. Az más kérdés, hogy valakit nem zavar, nem érdekli, de attól még tény marad. És azt se mondom, hogy nem jó az IPS technológia, csak jóval gyengébb feketét és kontrasztot tud.
"A tesztek is írják, hogy nincs ilyen gond velük, ezek már nem a 10 éves technika. "
A tesztek is írják az alacsonyabb fekete szintet.
"Régen a plazmát kötelező volt kalibrálni, de az már a múlt."
Miért csak a plazmákat kellett kalibrálni és miért volt kötelező ezt megtenni?
"A mai tévék kategórián belül eléggé hasonló színvonalúak."
Ha globálisan nézzük, igen, képet adnak, legtöbbjük még wifis is.
NoiZz: Keress komolyabb teszteket (akár itt a PH-n is). Egyébként meg nézd meg őket élőben. Lehetőleg ne fényáradatban a MM-ban és saját forrással. Aztán dönts magad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én is láttam, mert van VA paneles tévém, és azt kell mondjam, hogy nem különb egyik sem, csak annak, aki a múltban él, és leragadt a régi szövegnél.
Ennyit ír egy tesztelő a mostani tévékről:
Mennyire fekete a fekete? A panel feketéjével, kontrasztjával nagyon meg vagyok elégedve, úgy vettem észre, hogy a 2014-es és 2015-ös LCD tévék már simán hozzák azt a feketeszintet, ami teljes megelégedéssel tölt el. Nem érzem már azt, hogy ettől mélyebb fekete kellene, pedig láttam az LG OLED tévéjét is.De azt sem tudod, hogy mindegyik márka használja az IPS paneleket a tévékben, úgy mint a VA-t. Samsung,Sony, Pana stb. ahogy az LG meg VA panelt is használ.
És mindenkinek az a jobb ami a sajátja, neked csak az egyik van, és csak azt ismered.
Csak az a baj, hogy félrevezető amiket írsz, mert nem ismered a tévéket.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #94529552 #3445 üzenetére
Nem írtam, hogy különb. Csak, hogy a VA technológia alapvetően komolyabb feketeszintre képes, mint egy IPS. Vagy manapság nem? Én meggyőzhető vagyok bármiről, mutass valamit ez ügyben.
Ezt az idézetet komolyan gondoltad? A forrást esetleg megosztanád velünk?
Félrevezető lenne, hogy tényeket közlök? Miért zavar ez téged?
"De azt sem tudod, hogy mindegyik márka használja az IPS paneleket a tévékben"
Lassan már azt is jobban tudod, amit tudok. Sőt azt is, hogy milyen tévém van/volt. Komoly képességek ezek!
"És mindenkinek az a jobb ami a sajátja, neked csak az egyik van, és csak azt ismered."
Ez nálam messze nem igaz! Sokkal kritikusabb vagyok saját dolgaimmal, mint bármi mással. Legszívesebben kidobnám az ablakon a tv-met a dirty screen miatt, más meg észre sem veszi. Ha tehetném, plazmát vennék. Ott meg más dolgok zavarnának. Ez ilyen. Viszont én megmaradok az objektivitás talaján, Neked is ezt tanácsolom!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #94529552 #3447 üzenetére
Még egyszer kérdezem: a VA alapvetően mélyebb feketére képes-e, mint az IPS?
"Mindenkinek az a jó, amit magának választ, és amit használ."
Ez pontosan így van! Bárkinek lehet jobb egy IPS tv. Ennek az ellenkezőjét nem is állítottam. Kár ezt idekeverned.
"Ha tetszik, ha nem."
Nekem ez tetszik!
"Nekem sem de másnak sem az a legjobb, amit te annak gondolsz."
Még szerencse!
Az idézett teszt érdekelne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS