- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Köszi a tanácsokat, végül tegnap megvettem a Sony Bravia KD-55XF7005 -öt.
Mint látom jól is tettem, mert ma már egy 20-assal drágább.Tetszik, szép képe van, bár a VA paneltől egy kicsit jobb feketét vártam. Bár az is lehet hogy az OLED-hez hasonlítom, azt meg felesleges
Összességében elégedett vagyok, ma majd elmerülök a beállításaiban.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
AL
addikt
válasz Pandimakaay #36187 üzenetére
Szia ! Most a Sony üzletekben is nagy akció van. A tegnap említett 100 Hz es 49xg8396 70 ezerrel olcsóbb. 225 ezer. Üdv.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Az egyik barátom szeretne venni új tévét 55"-ban. Mi lenne most a legjobb ajánlat max 200ezer forintért? Samsungot részesítené előnyben, de jöhet más is, ha van jó, vagy ajánlott. Főleg szemből néznék.
Előre is köszi!
Gamertag: Vasy09
-
stilo18
addikt
válasz Tyler Durden #36200 üzenetére
Egy jó kis 65AG8 550k körül
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
AL
addikt
válasz #42308056 #36206 üzenetére
Szia ! Ha VA panel kell ( szemből nézed ), akkor ez az elöbbi levelekben is említett 49xg8396 225 ezerért, vagy ettől még jobb a kilencezres sorozat . Ezek natív 100 Hz. Ha oldalról is nézed akkor IPS kell. Az inputokat nem néztem, de a tegnapi levelekben szereplő adattáblázatokban meg tudod nézni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Razermazer
őstag
Köszönöm
Nem nekem lesz hanem ősöknek és a keret amit rászánnak 60-65k így tényleg csak a névtelenek maradnak. Megpróbálkozunk egy sharp 32''-al Sharp LC-32HI3012E HD LED Tv,
SHARP LC-32HI5012E Smart LED tv az igazán jó választás ez lenne tesztek alapján Sharp LC-32FI5542E Full HD SMART LED Tv ahogy olvastam de ezt a modellt nem lehet sehol kapni már csak Sopronba van 1 darab mint bemutató demo tv 49k-ért leértékelve(76k helyett) és csak a boltban vehető át.
Vagyis szállítás nincs mi meg pestiek vagyunk. A méret is csak azért ennyi mert ez fér be a tv szekrénybe.
Igen csak hd-ready de nekik az is megteszi.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
AL
addikt
-
LLKobe
veterán
válasz Tyler Durden #36215 üzenetére
Tudom, de horror áron. +3 év gariért kérnek 30k-t...
(#36217) AL:
"Az 50 Hz a képfrissítést jelöli. Van 50 és 100 Hz es TV."
Tudom hogy a képfrissítés. Ezért mondom hogy rádugtam a számítógépem, és az is simán tolja a 2160p 60Hz-et.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Gauguin
tag
-
Harcsai
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi. Elhalálozott a 42lb650v 3d tv-nk. Utód kellene. Az lg továbbra is szimpatikus, de nem feltétel. Én a 43um7... sorozatot nézegetem. A 3d-t az idő bebizonyította, hogy nálunk felesleges.
Nem igazán látom, van-e lényegi különbség a 7100plb és a 7400plb között.
Lényeg:
Az ár kb ez. 100e-140-150e-ig.
42-43"
UHD 4k ha lehet
smart funciók mindenképp, android telefonról rengetegszer néztünk akár filmeket, akár youtube videókat.iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
AkosKJ
tag
Sziasztok.
Valakit esetleg érdekel a megjött a LG 49sm8200 és volt aki érdeklődött utána hátha tudok neki segíteni valamit.
Megnéztem mi a szisztéma a tv el, nagyon Sok tesztet nem tudtam nézni mert jelenleg halott a UPC meg a net is.
Tv külsőre olyan mint a képeken, Magic Remote távirányító szuper hozzá.
Operációs rendszer jól reagál teszi a dolgát.
Telóról megosztott Netről néztem a Peru 8K HDR felvételt, nagyon szépen adta vissza a dolgokat.
Külső hdd simán olvasta a dolgokat Johne Wick 3 4K HDR és a Bosszúállók Végjátékot 4K HDR 2160p néztem rajta.Teljesen korrekt volt a fekete, minimálisan ha direkt azt nézed a sötét részeknél ha jön be egy fényes dolog sajnos megfigyelhető a sávos háttér világítás is. Ezt a menüben vagy full fekete háttérben is meg lehet figyelni sajnos.
Azt a választ kaptam másik fórumon hogy ezt a local dimming vagy helyi sötétités funkció kikapcsolásával orvosolható.True Mosön nem jött be, kicsit mosta el a képet, én ezt kilőttem.
Szerintem tv műsornál vagy nem full sötét szobában nem hiszem hogy zavaró lesz, de ha igen akkor Oledet kell venni.
A hang szerintem rendben van, nekem van egy C8 oledem is az azért szebb hangot ad ki, de 8200 ban sem csalódtam tiszta hang van azért basszus is benne, nem házimozi szint, de akinek az a fontos az valamit úgyis rátesz.
Szerintem jó vétel volt 178 ezerért vettem a MM ból. Nem sok különbséget láttam a 8600 hoz képest de sajnos ott a sávos megvilágítást nem tudtam megnézni a fényviszonyok miatt lehet annak jobb viszont 60 ezerrel drágább.
IPS panel betekintés színek kép oldalról is jó.
Esetleg valakit érdekelne még valami nyugodtan írjon próbálok válaszolni.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Vasy09 #36209 üzenetére
Szia ! A Samukat nem ismerem. Korábban a Samsung akciókban kicsivel többért volt 55Q60. Ez 100 Hz, VA panel.
Ha nincsenek ilyen nagy igényeid, akkor jó alap 4K készülék, nem androidos, VA panel a Sony 55XF7005 ( 7077, 7096 kis eltéréssel ugyanaz ). Ha mégis IPS kell, akkor 55XF7596 ez androidos. Itt a panelekről olvashatsz. Október tizedikétől Glamour napok lesznek, akkor is szoktak jó akciók lenni. Itt láthatod az adataikat. A jobb felső sarokba beírva a típusszámot a legtöbb készülék adatai előjönnek. A Sony márkaboltokban és az MM - ben is most nagy Sony akció van ( több tízezres engedmények az idei XG sorozatra ).
Vásárlás előtt érdemes egy nagyobb üzletben megnézni több készüléket is, mert nagy különbségek vannak. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung QE49Q6FN, Samsung QE49Q60RA -val nagyjából azonos képminőséget produkáló tvk nek a konkurenciáknál mi a nevük? Értem ez alatt LG Sony, Philips... Segítségeteket előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! 55 colos tv-t szeretnék venni, első sorban IPS kijelzővel, max olyan 200-250 e Ft környékén. Voltam ma a MM-ben és akcióban a Sony-t ajánlották. Sajnos az üzletben a demo filmek és a fényviszonyok miatt nem igazán látni a különbséget, de ezt a 2 tipust néztem: KD55XG8505 és KD55XG8096BAEP. Amiben nem vagyok biztos, egy tv-nél mennyire jó ha android rendszer van benne, ez előny vagy hátrány? Illetve ilyen árban tudnátok esetleg alternatívát javasolni?
[ Szerkesztve ]
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Picit el vagyok keseredve, most indult ez a Sony akció, gondoltam újra lemegy majd a tavalyi modell (55XF9005) mondjuk 310k-ra és akkor gyors megveszem, de nemhogy lejjebb ment volna, csomó helyen pl. bestbyte nem is árulják már, így kb annyiért lehet hozzájutni, mint az ideihez (55XG9505) 360k-ért. Nem tudom, hogy most mi legyen, eléggé beleszerettem ebbe a tv-be, de a 360k túl sok nekem már...
Egyébként 300k magasságában ti bármely márkában tudtuk ajánlani készüléket:
55", 100Hz, VA panel?
Mert én ahogy nézegettem nem nagyon vannak, mi lehet ennek a Sony-nak az alternatívája, ami nem fáj annyira?
Köszi a válaszokat. -
buek1967
tag
Én végül a Philips 7304 mellett döntöttem,de 65 colban. Telekomnál 287 listaáron, máshol drágább. Direct led, ips, tudja az új szabványokat. A Pana 810e-t sikítva vittük vissza a betekintési szög miatt. A pus8303 sok szempontjából jobb, de lassú rajta a droid, néhol még kapható 55ben 220 körül.
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
AL
addikt
válasz Black-core #36224 üzenetére
Szia ! A Samsung Qled 49 - es méretben csak 50 Hz, de 55 - ös méretben már 100 Hz
( jobb mozgásmegjelenítés, kevesebb akadozott és elmosódott mozgás )
Amit Te írtál VA paneles és edge ledes. Ehhez hasonló, de jobb , mert 100 Hz - es és szintén VA paneles a Sony 49XG8396 [link] és ettől is jobb a Sony 49XG9005 ( de ez drágább is ).
A Sonynál most szülinapi akció van, különben 50 ezerrel drágább.
A Panasonic 50GX810 és 830 - as 50 Hz és VA paneles. Itt láthatod az adataikat .
Lényeges, hogy milyen panelt választasz : [link]
VA = jobb fekete és jobb kontraszt, de kisebb betekintési szög ( szemből jó )
IPS = gyengébb fekete és alacsonyabb kontraszt, de jobb betekintési szög
Sokat számít még, hogy edge, vagy direct led a háttérvilágítás.
IPS paneles az LG 49SM8200 ez a Samuhoz hasonlóan 50 Hz, de az LG 49SM8500 , 8600 és a 9000 ( ez sokkal drágább ) már 100 Hz ( ezek is IPS panel ) . Ezek adatait itt láthatod .
Az a legjobb, ha döntés előtt mindegyiket megnézed. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz gyuri.sza #36227 üzenetére
Szia ! Az Euronicsban kicsivel olcsóbb 330 ezer ( több helyen csak kiállított darab van ).
Az árukereső valamiért rendszeresen kihagyja őket. Október elején Glamour napok lesznek, de arra hogy olcsóbb lesz semmi garancia nincs. Ezután ( hogy ebbe beleszerettél ) szerintem már nem fog egyik sem tetszeni. Talán az Oled, de azok is hasonló áron vannak. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz gyuri.sza #36232 üzenetére
Szia ! A jelenlegi árakon nem tudok még hasonló minőséget sem 55 - ös méretben.
Ha 49 essel meg tudsz barátkozni, akkor a 49XG9005
vagy ennek a kistestvére még olcsóbb ( 230 ezer ) 49XG8396, de ez kicsit gyengébb.
55 - ös méretben az 55Q60 - as olcsóbb, de gyengébb. A Q70 jobb, mint a 60 - as, de a 9005 - össel hasonló árban van. A Panasonic 58GX810 nagyobb és jóval olcsóbb ( 230 ezer ), de csak 50 Hz és edge led.
Nehéz döntés. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz Black&White #36233 üzenetére
Egy rendes user véleményre én is kíváncsi lennék
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
nagyúr
válasz buek1967 #36229 üzenetére
Én maradtam a 65RU8002-nél, elvileg holnap hozzák, majd beszámolok a részletekről, ha van rá érdeklődés.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
zkiss0
tag
Sziasztok!
TV-t vennék filmet nézi, igénytelen módon, mindenféle úri huncutkodás nélkül!
Néhány feltételnek teljesülnie kell. A többi igazából mindegy:
Legyen rajta LAN port (wifi nem érdekel) és az otthoni NAS-ról tudjak gondmentesen bármikor filmet nézni. A LAN beállítás alatt, esetleges újraállítás közben ne akarjam magam percenként fejbe lőni!
A TV állvány szélessége 103 cm, ennél nem lehet szélesebb, ekkora lehet.
Legyen rajta jack/fejhallgató kimenet! Tudom, hogy ócska, sokan megvernének, de 2.1 hangfallal nézem és nekem elég.
Legyen széles körűen ismert márka - korrekt európai és magyar támogatása (kimondhatatlan nevű hűdecsúcsszuper kínai, indiai, magyar termékek nem igazán érdekelnek)
Ezek voltak a legfontosabbak, nekem...- ha lehet FHD,
- ha lehet Sony (szerintem a legszebb képpel rendelkezik, de a menü-OS szerintem egy f@s, nem baj), most LG 32LD535 van, ha lenne rajta LAN nem kéne másik!
- 4k-t életben nem fogom használni, 4,5 méterről nézem a TV-t
- 2 HDMI kell, de szerintem ennyi már a kenyérpirítón is van
- színe, talpa, háttérvilágítása, web-OS, youtube, böngészés, kamera, dolby, slim, designfény nem érdekel - ha csak azzal együtt van, akkor legyen...
Keret: max 3K, de azt gondolom, hogy kevesebbel is beéri, ha van ilyen készülék 112399 Ft-ért akkor az érdekel.Köszönöm, hogy segítettél!
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
gyuri.sza
tag
válasz Black&White #36233 üzenetére
az derék xD
-
nagyúr
válasz Akellla #36245 üzenetére
A qled színei szebbek valamivel, de a feketéje gyengébb élőben, több példányt néztem. Egyébként egyebekben szinte ugyanaz a két készülék.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Akellla #36247 üzenetére
Mindenképpen érdemes a kiszemelt vagy szóba jövő példányokat elmenni megnézni élőben is, ha van rá mód, mert sok esetben ízlés kérdése is, melyiket választja az ember. Nem tudom, nézted-e, de itt a két készülék részletes összehasonlítása - RU8000 vs Q60R
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Telekom magenta 1 előfizu kapcsán elég jó kedvezménnyel ki tudnék hozni egy tv-t kamatmentes részletre.(22x4500Ft lenne.)
Egy 30nm-es lakásba kerülne a TV, gépre is lenne kötve, általános felhasználásra, plusz játékra, illetve tv nézésre...
A kiszemelt alany egy [link] lenne, erről szeretném kikérni a véleményeteket. Ahogy láttam VA panel + 60hz. Előreláthatólag főként szemből lenne nézve TVként is.
Mi a véleményetek róla ?*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest