- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz Steelheart2 #35497 üzenetére
Szia ! $atirka által mellékelt összehasonlításban látható, hogy az LG tévé RGBW szerkezetes.
Ez nem igazi 4K ( egy kis csalás van benne ). A kijelzőket is figyelembe kell venni
( IPS, VA ) . Lényeges hogy miként használod, szemből, vagy oldalról, világosban, vagy sötétben nézed, stb.
( előző napokban írt leveleimben találsz néhány sort róla ) [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Partizan182 #35506 üzenetére
Mindegyik kezre áll. A strong minosegibb erzetet ad, de az hogy néztem üzletben sajnos keveset mond a jövőbeni megbizhatosagrol es a tv-s sd es hd adasok megjeleniteseről. (Ezt nem volt modom tesztelni)
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Henker2
addikt
Üdv Nektek!
Tv vásárlás előtt állunk. Mit ajánlotok? Lehetőleg csak LG jönne szóba. A nappalink 3,5m X 7m.
49-55"-ig gondolkodunk.
Melyik típus lehetne a legjobb választás?Köszi a válaszokat
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
AL
addikt
válasz Steelheart2 #35503 üzenetére
Szia ! Az RGBW szerkezet ( hamis 4K ) az LG találmánya, de ha az tetszik ez miatt ne hagyd magad lebeszélni róla. Amit írtam azok csak adatok, igazából a szemednek, ízlésednek kellene döntenie. Üdv.
-
Steelheart2
őstag
Szia.Igazábol csak ez az 1 "4K" tvm van itthon és egy Samu hd ready tvt válltott.Ugyhogy a külómbség nagyon láthato volt.Az Lg nél nekem a Magic Motion távirányitto nagyon bejön.Nem tudom a Philipsnél a Sapphi OS mennyire vált be és mennyire használhato.Nem igen találltam rola videot.
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
pH érték
aktív tag
Sziasztok!
150 körül szeretnék venni 100-138 centis tv-t, főleg közelről (2-3 méter) és szemből nézném.
Ami fontos, hogy külső meghajtóról tudjak mkv és lehetőleg avi filmeket lejátszani akár felirattal. Több sávos hangok között könnyen átkapcsolás is szempont. Persze nem elhanyagolható lenne a képminőség sem.
HBOGO is jó lenne, ha zökkenőmentesen menne rajta.Köszi!
-
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
Milyen TV-t tudnátok javasolni a következő paraméterekkel?
Max. 500.000 Ft
65" , 4K
Ha lehet Oled vagy Qled
Natív 100Hz vagy jobb
Nem ívelt kijelzőElsősorban filmnézésre / sorozatokra lenne használva.
Főleg szemből néznénk.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Castell
aktív tag
Orion-nak feltétlen hallgasd meg a hangszóróját, mert a törökök híresek, hogy borzaaztó minőségű hangszórót raknak bele.
Strong sem egy életbiztosítás, de szerintem jobb, mint az Orion.
Tanácsként megmarad, hogy érdemes lenne szemezgetni az LG- Philips vonalon, vannak most 0% THM-es konstrukciók, így márkás TV-t is tudsz választani...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv.!
65 colos TV.-t szeretnék venni, de csak 2 márka közül választanék, szerintetek Philips, vagy Sony? kb. 330 ezer körül lenne rá keret. -
AL
addikt
válasz #07400704 #35516 üzenetére
Szia ! Ez a Sony 5 év garanciával IPS kijelzővel, natív 100 Hz - es : 300 ezer SONY KD-65XF8596B XF8505, 8596, 8577 ugyanaz
Itt láthatsz néhányat a választékból, de a többség csak 50 Hz - es : [link]
Itt meg tudod nézni az adatokat : [link]
Itt a panelekről olvashatsz : [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz #07400704 #35519 üzenetére
Szia ! Mindkét készülék idei, néhány hónapja jelentek meg, ezért kevés vélemény, tapasztalat van róluk.
Ha a Google keresőbe beütöd a típusszámokat olvashatsz néhány vásárlói véleményt és kisfilmeket is találsz róluk.
[link]
[link]
Mindkettő Androidos. A Philipsen már az Android 9 van, a Sonyra ez később fog települni ( most a 8 - as van rajta ) Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek a mozgásmegjelenítésben gyengébbek, mint a tegnap ajánlott Sony, mert csak 50 Hz - esek, de lehet, hogy észre sem veszed. Az lenne a legjobb, ha megnéznéd és egy magaddal vitt filmmel mindkettőt kipróbálnád, akkor látnád, hogy melyik tetszik jobban.
Üdv. -
AL
addikt
válasz Henker2 #35508 üzenetére
Szia ! Árat nem írtál, ezért igen széles a választék : [link]
Ebben a táblázatban a készülékek adatait láthatod és össze is tudod hasonlítani őket : [link]
Ha kíváncsi vagy valamelyik TV adataira, akkor a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot.
Legjobb az OLED, mert minden szögből ( mindegy, hogy hol ülsz ) torzítás mentesen láthatod a képet.
A VA panel főleg szemből jó, az IPS - nek már jobb a betekintési szöge ( oldalról jobban látod, mint a VA kijelzőt ), de rosszabb a feketéje és gyengébb a kontrasztja . [link]
Azt tudom javasolni, hogy azokat a készülékeket, amik beleférnek a rá szánt összegbe nézzed meg személyesen. Lényeges, hogy ismeretlen helyen ne vásároljál, mert lehet probléma a garanciával.
Ha csak az LG érdekel, akkor az LG topickban több véleményt, tapasztalatot találsz az adott készülékről.
Ha beütöd a típusszámot a keresőbe ott is néhány vásárlói vélemény és teszt előjön.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
delon
tag
Sziasztok
Idős ember számára akinél nem cél a wifi,smart stb stb könnyen kezelhető tv t kellene venni.
125000 Ft ig olyat amit fali konzolra lehet rakni. 43" gondolom FHD.Milyen tv-t javasoltok?
Nekem Lg van de ez a web os menü időseknek nem szerencsés "lézerkardozás", fontos az egyszerű kezelhetőég.
Köszönettel:
Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
solor
tag
Hali!
200000ft alatt tudtok javasolni 55" tv-t átlag felhasználónak? Tv-adás elvétve, főleg filmek sorozatok hdd-ről. Jó lenne, ha 480p-1080p anyagokat is szépen tudna megjeleniteni... -
AL
addikt
Szia ! Még nagyobbat is tudsz venni ennyiért, ha elfér. A kezelhetőséget érdemes üzletben megnézni, mert olyan nagyon egyszerűek már nincsenek.
Szerintem az alábbiak megfelelőek : ( az alsó 3 készüléket nézzed ) [link]
[link]
A Sonyk FHD, a Panasonic 4K .
[link]
A Sony oldalon leírás is van : [link]
A Panasonicnál szintén : [link]
[link]
A tartóssága egyiknek sincs garantálva, ezért ajánlatos +3 év garanciát venni hozzá.
Tudtommal mindegyiket falra lehet szerelni. A tartókról az üzletekben érdeklődjél !
Érdemes ismert üzletben vásárolni, mert rugalmasabbak, ha baj van. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Szerintem az alábbi tévék megfelelőek. Tavalyiak, ezért jóval olcsóbbak, mint az idei XG és GX sorozat.
Arra érdemes figyelni, hogy nem e újracsomagolt.
Az Alzánál még nem vásároltam, de többen dicsérik : ( az első 3 a jó ) [link]
[link]
A Panasonicok IPS kijelzősek.
[link] Ez a Sony androidos és IPS kijelzős
[link]
[link] ezek nem androidosak és VA kijelzősek, szinte egyforma mindkettő
Az előző levelemben lévő Sony és Panasonic oldalon mindegyiket megtalálod.
Előző leveleimben olvashatsz a kijelzőkről is ( VA , IPS ) .
Itt adatokat láthatsz : [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
gedikart
aktív tag
43"-os tévéből melyiket érdemes venni 180 ezer Ft alatt? Inkább mattosabb kijelző, mint tükröződéses, illetve DTS codec megléte. Kizárólag nagy márkából Samsung, LG, Sony, Panasonic merítve.
-
iegyetlen
csendes tag
Sziasztok!
Költözés miatt nem sürgősen, de szeretnék venni egy új tv-t.
55"-ban gondolkodom, egyelőre még vacilálok a Samsung Qled / LG Oled / Sony VA paneles modellek között.
Jó lenne megúszni 300e Ft-ból.Alapvetően, ha sikerülne kifogni "jó" áron az OLED felé húz a szívem, egyértelműen annak van a legszebb képe. Viszont elég sok sorozatot/filmet nézünk felirattal, ezenfelül későbbiekben valószínűleg konzol is rálenne kötve a tv-re. A beégésről eléggé eltérő információkat találtam, nem lettem magabiztos , egyrészt e téren lennék kíváncsi a véleményetekre.
A másik kérdés, hogy mivel nem olyan sürgős, és OLED-re sajnos ez a keret elég szűkös, mit gondoltok, az eddigi tapasztalatok alapján érdemes várni a Black Friday-re? Vagy nagy csodára ne számítsak?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
titán
Media marktból rendletetek már tv-t kiszállítással? Milyen állapotban érkezett meg?
-
Partizan182
senior tag
válasz iegyetlen #35532 üzenetére
Sorozat / film felirattal + konzol megy napi 5-6 órában nálunk oleden és semmi baja 2 éve már. Előző FHD oled is lehuzott 2 évet, makulátlan volt. Háttértévé/elsődleges monitor nem pálya, többi felhasználással semmi baja nem lesz.
Ha B8 kell, csapj le rá asap, el fog fogyni, komoly helyeken (MM, Euronics) már nincs is ahogy nézem.
-
Snoop27
őstag
Még nem sikerűlt döntést hoznom a 65ös tv-vel kapcsolatban. Esetleg van olyan ami ajánlott SD adásokhoz? Sajnos felém kevés a HD, legtöbb adás SD s kicsit aggódom a szar képmonőség miatt. Ezért gondoltam, hogy esetleg az oled vagy qled jobban jeleníti meg az SD adást, vagy talán a panel is fontos lehet.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
matyifej
tag
Mall.hu-val valakinek valamiféle tapasztalata a TV vásárlást illetően?
-
Snoop27
őstag
válasz Partizan182 #35537 üzenetére
Köszi. Emiatt aggódom én is, hogy nagyon szemcsés lesz a kép, ezért gondoltam, hogy talán egy bizonyos márka vagy típus megfelelőbb lenne.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Partizan182
senior tag
válasz Snoop27 #35539 üzenetére
Óriási különbségekre ne számíts, sajnos sz*rból egyik gyártó elektronikája sem tud várat építeni. Ha tv saját tunerével (tehát nem külső boxról hajtva) lesz használva, akkor a Samut kerülném, ott kikapcsolhatatlan az overscan (picit rázoomol) SD forrásnál.
Gyártó helyett a képminőséget (SD esetén is) a panel technológia fogja meghatározni (IPS LCD vs. VA LCD vs. Oled), ezekről találsz bejegyzéseket dögivel ha visszaolvasol (AL kolléga tollából tipikusan).
-
iegyetlen
csendes tag
-
PDani21
friss újonc
Sziasztok!
Szerintetek egy Samsung QE55Q7FAMTXXH típusú tv 250ért (csomagolássérült de a termék hibátlan) jó vételnek számít? Régebbi modellként tud annyit, mint a most ebben az árkategóriában mozgó 2019-esek?
-
AL
addikt
válasz PDani21 #35542 üzenetére
Szia ! Jó ár, de ha outletes, akkor figyelni kell. Nehogy javított legyen, vagy használt újracsomagolt. Figyelj rá, hogy megadják e a 2 év ( rendes ) garanciát. Az is lényeges, hogy ne ők javíttassák hiba esetén, hanem itthoni márkaszervíz javítsa ( ahogy egy normál vásárlásnál ) . Sokszor csak mondják, hogy csomagolássérült.
Üdv. -
Gauguin
tag
LG C9 vs. Panasonic GZ2000 vs. Sony AG9 vs. Samsung Q90
HDTVTest videó.
Ha valakinek segít.Nem meglepő eredmény, ugyanakkor világos szobába, rengeteg korhatáros sárga karikás magyar tévécsatornára az OLED még mindig minimum rizikós és felesleges.
-
pcrono11
újonc
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Thomson 55UD6336 tv-vel?
Illetve maga a Thomson márka TV-k terén milyen?Most jutottam odáig hogy lehet bekéne lépnem TV terén is a 21. századba. CRT TV-t cserélek....
Gondoltam UPC-től részletre lesz a legegyszerűbb és ott kb ez vagy 50es Samsung jönne még szóba Samsung UE50NU7022KXXH.Választ előre is köszi
-
Snoop27
őstag
válasz Partizan182 #35540 üzenetére
Köszi. Valóban rengeteg bejegyzés van ezekkel kapcsolatban, de nem derűl ki, hogy melyik "kombo" az ajánlott SD anyag esetén, pl. VA QLED, IPS LCD, esetleg az OLED tudná a legélvezhetőbb minőséget adni SD esetén. Persze nem várok csodát, tudom az SD az csak SD marad, de ha már lehet akkor azt választanám ami a jobb.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni a korábbi segítségeket, immáron 1 hete használom az itt javasolt Sony xf9005-öt.
Az eddigi tapasztalataimat leírom, hátha valakinek segít:
1. A képminőség kiváló, minimális felhősödés azért van rajta, de bőven a tűréshatár alatt van.
2. A fekete valóban fekete (azért nem OLED fekete)
3. A betekintési szög teljesen rendben van. Sőt! Sokkal jobb mint vártam.
4. A hang is számomra megfelelő, bár ezen a téren nincsenek nagy igényeim.
DE...
5. Az androidos rendszer szerintem gyalázatos. Lehet, hogy csak én nem ismertem még ki teljesen, de szerintem szégyen ilyen szoftverrel kiadni egy TV-t egy ilyen neves gyártónak mint a Sony. Megjegyzem, hogy világ életemben androidos telefonom volt, tehát nem android ellenességről van szó. Borzasztó lassú és körülményes a kezelése. Szerintem sokkal kevesebb beállítási lehetőség van mint egy LG-n vagy Samsungon. A régi tv-n be lehetett állítani, hogy minden nap x órakor kikapcsoljon a készülék, de itt sajnos ilyet még nem találtam és nagyon hiányzik. Lehet, hogy keresek valami app-ot hozzá.
Van egy egyszerű Samsung hangprojektorom, amit bluetooth-on csatlakoztattam a tv-hez, de kikapcsolás után mindig újra kell csatlakoztatni, amihez be kell menni mélyen a menübe (lehet, hogy itt én rontok el valamit.).
A távirányító roppant gagyi hatást kelt, de végzi a dolgát. Az mondjuk szuper lenne, ha lenne lehetőség néhány gombot átprogramozni rajta, mert külön gomb a play áruháznak szerintem túlzás, sokkal jobb lenne egy dedikált youtube gomb.
Mint mondtam lehet, hogy nem az android a béna, hanem én, de nekem eddig nem tetszik a rendszer. Lehet, hogy nem venném meg újra.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- További aktív témák...