- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyos
aktív tag
Sziasztok!
Kizárólag filmnézésre szeretnék egy TV-t 160.000 Ft környékén. A nézési távolságon változtatni sajnos nem tudok, így az adott 2.5 - 3 méter. Ami fontos körülmény, hogy a szoba a nézési távolság ellenére nagyon kicsi, hatalmas TV-t, ezért nem akarok a falra tenni. Így 43", talán 49" még épp elfogadható lenne. Kodi médialejátszóról mennének a filmek.
Sokat keresgéltem a topikban, hogy mi ajánlott és mi nem. Viszont elmentem a Media Marktba terepszemlére és számomra megdöbbentően szebb, világosabb, színesebb volt a vetélytársaknál a Sony 43XE7005 ( vagy XE7077 szintén) típusú TV-je. Ha ott helyben kellett volna választani, akkor biztos, hogy azt hoztam volna haza.
Viszont itt a topikban rákeresve a nem ajánlott kategóriában van, a Sony belépőkategóriájába tartozik. Ez miben nyilvánul meg? Mi benne a gagyi?
Persze az MM-ben eléggé másak a körülmények a fényt tekintve, itthon sötét szobában nézve már nem biztos, hogy ugyan ez lenne a helyzet.
-
kovaccss
tag
Hello. Miért nem találok sehol ajánlott és nem ajánlott TV típusok összefoglalót márkától függetlenül, 2018-ig frissítve? Csak Samsung LCD [link] és LG LED [link] összefoglalót találtam. Meg a plazmáét, de ilyet már nem gyártanak.
A 2005-ös 4:3-as LCD TV-m kezdi megadni magát, itt az ideje újat venni. Egyszerűen a Telekomos IPTV STB-ra kötném HDMI-vel, vagy scarttal. Nem kell semmilyen extra funkció, a STB-ban van műsorújság, stb. Elég a full HD (1920×1080), a TV adások egy része ilyen már, nincs nagyobb felbontású adás.
Kérek 1 halom ajánlott TV típust (főleg LED-eseket), amit most lehet kapni, ami kicsi, egyszerű, de nem gagyi, ami nem romlik el 2-3 év alatt. Min. 8-10 évre kell. Lehetőleg 50-60e Ft alatt. Nem kötődöm semmilyen márkához, se típushoz, nem muszáj LG, Samsung, stb., lehet nem menő márkájú is. Max. 23-24 collos fér csak el, mert csak 60 cm hely van az ágy mellett, kb. 1m-ről nézném. Felesleges az ágy végéhez rakni, mert akkor már 2m-ről nézném, akkor már min. 32 collos kéne, ezek drágábbak.[ Szerkesztve ]
-
Jammalan
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék venni egy új tvt, főleg az olcsóbb árkategóriában, 32"-ost szeretnék, hd / fhd. Igazából főleg tvzésre lesz használva, de szeretném, hogy ha viszek neki valami filmet usbn azt gond nélkül lejátssza (formátumra való tekintet nélkül). Fontos ehhez, hogy smart legyen? Nem tudom, nekem nincs tvm. Tudnátok nekem ajánlani ilyet?
Az ilyen Navon meg hasonló számomra ismeretlen márkáktól nem zárkózok el, ha azt mondjátok tudnak jók lenni. Szeretném maximum 50-55 körül megúszni.
Előre is köszönöm! -
saxxo
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. Új TV-t vennék és ezek maradtak fenn a rostán:
Sony Bravia KD-55XE8096 (~220e)
Samsung UE55MU6192 (~145e)
Samsung UE55MU7052 (~230e)Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy a két drágább készülék megéri-e a felárat. Használtan venném őket, ezért írtam a kb árakat.
Felhasználás pedig PS4 pro, film stream pc-ről, külső hdd-ről usb porton keresztül film nézés és hagyományos TV nézés.
Ha van esetleg tapasztalatotok vagy javaslatotok az említett készülékekkel kapcsolatban, azt szívesen venném. Eredetileg 180-nál szerettem volna megállni, de a fent említett árak már tényleg a top nekem. Ha een belül javasoltok másik készüléket ilyen méretben, azt is megköszönöm![ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz Partizan182 #19907 üzenetére
50-60e Ft nem fillér. Többet nem adok TV-ért, így is használtat akartam venni, mert a most döglődőt 7 éve használtan vettem 18e-ért, 2005-ben gyártották, 13 éves. 2009. ápr-ban 85e volt újan az Edigitalban, 2005-ben min. 120e lehetett. 6 év alatt töredékére esett az ára, és még utána is használtam 7 évig. Így kell csinálni.
Nincs értelme megjavítani, mert hibátlanul is max. 10e-et érhet. Ha ez a fos Samsung 710MP kibírt ennyit, akkor a mostaniak is csak kibírnak 5-8 évet. Még 50e-et se adok olyan TV-ért, ami 3-5 évig fog működni napi 5-6 óra használattal. -
Partizan182
senior tag
-
kovaccss
tag
válasz Partizan182 #19910 üzenetére
Csak van pár típus és márka, ami jobb a többinél a max. 60e-es ársávban. A Manta, Navon, Vortex, Orion, Philips milyen kis TV-ket gyárt? Ilyeneket találtam. Ahogy nézem, nem sok full HD-s típus van 22-24 collosban, a nagy részük HD ready, ami nem értem hogyan lehetséges, 2018. van, már 10 éve se volt luxus a full HD.
Itt [link] 8 típus van 55e alatt, mind LED és full HD. Ezekről vélemény?
A Philipsek milyenek? 24PFS4022?[ Szerkesztve ]
-
EgySrac
tag
Sziasztok!
KInéztem egy 55B7V tv-t, egy full HD OLED-et váltana (filmnézéshez, tv adásokhoz, játékhoz is kellene).Viszont nem hagy nyugodni, hogy ilyen árban akár jóval nagyobb LCD-t is kaphatnék.Nektek mi lenne a fontos?a képminőség vagy a nagyobb képátló?Nem tudom, mennyire zavarna OLED után egy LCD, de a hozzászólásokból ítélve megbánnám.Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? -
Arcieres
csendes újonc
válasz kovaccss #19912 üzenetére
Valószínűleg azért, mivel ezeket a tv-ket nem azok az emberek veszik 90%-ban akiknek számítana a képminőség. Ilyen áron ezt biztosítják. Vagy fizetsz többet 80-100 körül egy normálisabb fullHD-s készülékért ami méretben is nagyobb (Tudom neked nem fér el, írtad.) vagy marad ez. Ebben a méretben ezek vannak. Két dolgot tehetsz, vagy csinálsz nagyobb helyet a tv-nek és bepattintasz egy 32-est vagy elfogadod, hogy az adott árért és méretért csak ezeket és ezekhez hasonló tudásúakat kapsz. Kár zsörtölődni ezen :/
-
wierra
senior tag
válasz kovaccss #19912 üzenetére
A gyártók azért fejlesztenek, hogy minél nagyobb átmérőjű, minél szebb képet adó TV-t tudjanak kíválni (és eladni minél drágábban). Az általad keresett low-end kategória a gyártók szemében a szükséges rossz. Csak hogy legyen valami termékük ebben a szegmensben, azért foglakoznak még vele. Ilyenformán ne csodálkozz, ha nem-igen találsz számodra megfelelően kicsi ámde jó képminőséget produkáló terméket.
Egyébként az itteni átlag felhasználói igénytől igencsak távol esik a Te igénylistád, így nem is hiszem, hogy bárki érdemben meg tud nevezni neked egy konkrét típust, ami tuti befutó lenne."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
kovaccss
tag
válasz Arcieres #19914 üzenetére
Nem lehet az, hogy 32 collosnál kisebb méretben nincs egyetlen olyan TV sem, ami eléri az értelmes képminőséget, és műszaki szintet full HD-ben. Attól hogy kisebb egy TV 32 collnál, még lehetne normális képe. Edigitalban csak a full HD-re szűkítve 5 db Philipssel kezdődik az ár szerint növekvő lista 45e-ig, ezek milyenek? [link]
A full HD-s TV-k HDMI-n használhatók PC monitornak is?19915: Az én érdekem ellentétes a gyártók érdekeivel, mert ők nagy 32-50 collos, drága 100-200e-es, 3-5 év alatt elromló TV-t akarnak rám tukmálni, amit a gari lejárta után nem éri meg megjavíttatni, de nekem kicsi, olcsóbb, 5+ évig működő TV kell szép képpel.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz kovaccss #19916 üzenetére
Ha a képminőség fontos akkor monitor + settop box. Tévékben mondjuk a Philips, de csak azért mert legalább vmi support van. Ugyanaz a tré panel van mindegyikben. MédiaMarktban / Auchanban sok ilyen ki van rakva, sztem személyesen válassz; én a legfényesebbet vinném mert ebben a kategóriában a gyenge fényerő nappal probléma.
-
stigma
addikt
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
saxxo
csendes tag
válasz Partizan182 #19908 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sajnos fogalmam nincs melyiknek milyen a smart rendszere, kipróbálni meg ugye nem nagyon tudom. Valószínűleg akkor tipp lesz
-
kovaccss
tag
válasz Partizan182 #19917 üzenetére
Mi most a bestbuy (jó ár/érték arány, normális minőség) full HD-s LED monitor+TV-nél 22-24 collban? STB-ra lenne kötve HDMI-vel TV-nek, és PC-hez is HDMI-vel monitornak.
[ Szerkesztve ]
-
-
kovaccss
tag
válasz Arcieres #19922 üzenetére
Nem tudtál segíteni, mert monitor+TV egyben kell. Ez [link] jobbnak tűnik. Nem muszáj a 2 HDMI csati, mert nem egyszerre lesz TV-nek és monitornak használva, de előny a 2 csati.
Ez [link] most az EW, vagy EX verzió? Mind2 félét találtam. Ez [link] az EX-es. Ez [link] is. Mi a különbség az EX és az EW között?Hol lehet megtalálni az összes monitor+TV egyben típust? Samsung, stb. márkáknál is.
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
Sziasztok, lassan lecserélném, Samsung UE40H6400 TV-m. T-mobiltól rendelném Philips 55pus6561/12 4K-ról mi a véleményetek? Előre is köszönöm!
-
stigma
addikt
válasz Partizan182 #19919 üzenetére
Köszi szépen.
Reméljük még van, ha nincs akkor ismét jövök a topciba vissza....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
sakal83
addikt
válasz EgySrac #19913 üzenetére
En megtettem a visszavaltast. Este borzalmasan zavar. Eszeebe ne jusson a visszavaltas akkor ha nem egy pana ex780at vagy sonx xe90et veszel. Ott sem egy kategoria de ott bizony vannak pozitivunok is az oledhez kepest. Alsobb szintnel az lcd borzalmas oledrol visszavaltasnal.
-
Yany
addikt
válasz sakal83 #19931 üzenetére
Egy Sony XE85-höz képest az xe90-esek mit nyújtanak többet?
Egy XD generációs 8505-ösnek a 7000-es Samsungnál sokkal jobb mozgóképe volt (kevésbé volt elmosott) és a feketéje is mélyebb volt. A 9000-es Sonynak, ahogy elnézem 800 ellenében 1000-es a mozgóképindexe, de más különbséget nem látok. Van valami ezen túl is?
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
egy kérdés, érdemes most megvenni az LG OLED55B7V -t vagy inkább várni 2018as új modellre?
kb 5-8évre tervezek TVt venni, nem szeretném 1-2 év után cserélni, pláne nem ilyen összeg mellett.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Ezt senki nem mondja meg, hogy meddig megy el, ma már semmi sem olyan tartós mint régebben, elmehet évekig is akár, de elromolhat már gari alatt vagy közv. utánna is. Nézz be a tv hibák topikba, van bőven meghibásodás, többsége Samsung és LG, bár ezeket többen is veszik.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. 55 coll körülit szertnék, 4K felbontás, Samsung.
Többnyire PS4 Pro-val lenne használva, illetve Netflix-re (ehhez gondolom kell hogy smart legyen), valamint HDD-ről film nézésre. Íveltet semmiképp nem szeretnék.A következő két modellen esett a szemem: UE55MU6100 (kb 220e Ft), UE55MU8000 (380e Ft)
Ez majdnem kétszeres árkülönbség, és összehasonlítás alapján a nem sok különbség van specifikációban, csak a következők:
-A drágább tud UltraHD premium-ot, Ez mit takar gyakorlatilag? ha 4K akkor 4K, nem?
-A drágábban sokkal több tuner található... Foglalmam sincs ezek mire kellenek...
-20 W helyett 40 W-os hangszórók vannak a drágábba, de engem ez nem érint hisz külső egységet kötök rá.
-50 Hz vs. 100 Hz. Ez a képfrissítés gondolom.A kérdésem az lenne hogy ez a pár jellemző ennyire számottevő árban? Vagy esetleg valami lényegeset benézek? 50 helyett a 100 Hz annyira sokat számítana? PlayStation úgysem tud nagyon 50 fps felett produkálni...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(UI. az árakat Holland MediaMarkt oldalról írtam)
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Tv vásárlásán gondolkodom. 2 tv lenne ami érdekelne.
1---Samsung UE65MU8002TXXH (470e körül)
2---Samsung QE55Q8FAMTXXH (500e körül)
A tv kb 4 m-ről lenne nézve.A ívelt változatott valamiért nem prefarálják de ennek is biztos meg van az oka. Ki melyiket ajánlana a fent említettek közül? Persze több évre lenne általános használatra.
Válaszokat utólag is köszönöm.SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Bogyi007
veterán
válasz bartucz911 #19942 üzenetére
A kulcsszó a HDR támogatás egyrészt, a 6100-es széria is viszi valamennyire, de azért ott még az nem az igazi hűha kategória (bár már nekem az is adja azért), a 8000-es széria már azért nagyobb vad. Ha te kimondottan a Pro-hoz tervezed használni és a zseton is megvan rá, akkor azért vele jobban ki tudod használni azt a konzolt.
Leegyszerűsítve a 6100 az kompromisszumosabb élményt ad míg a 8000-es már közel azt amit a játéktervezők megálmodtak.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
szeky81
tag
válasz kovaccss #19935 üzenetére
Nekem hasonló van, én is tv/monitor kombónak használtam... volna. most kint van a konyhában...oda jó. PLS panel egy kalap f0s! Még talán monitornak elmegy... A lényeg, hogy este a fekete konkrétan szürke volt. TV-zésre teljesen alkalmatlan.
[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
TBMC
addikt
Öröm és bódottáááá
megleptem magam, na.. és barátnőmet is
Új hozzászólás Aktív témák
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest