- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamcsabi
tag
Ezt nem mondod komolyan?! A Samsung MU6100 belépő kategóriás UHD széria, sajnos több oldalról is gyengén teljesít. Itt van egy teszt róla: [link]
@ (#20598) Ringman:
Tudtommal a Medion televízió készülékek is a török Vestel gyárból kerülnek ki. Nagyon gyenge minőségűek, nem érdemes foglalkozni velük. -
krizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Lecserélném a régi Samsung tv-t (LE32C350D1W).
Adva van egy PS4 PRO amit szeretnék kihasználni, így 4K-s készülékeket néztem, és elsőkörben maradtam a Samsungnál.
32-40" közt maradnék és a keret maximum 130.000Ft
Találtam eddig egyet amiről még jókat is olvastam (UE40MU6102) de ha tudnátok javasolni mást vagy ezt megerősíteni azt megköszönném.A segítséget előre is köszönöm.
-
Hyena
senior tag
válasz Partizan182 #20603 üzenetére
nnna igen. tiszta szegyen egy ez a dolog, eleg nehezen veszi be a gyomrom...
nincs valami jobb alternativa az lgtol vagy a samsungtol hasonlo arban?harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Partizan182
senior tag
LGtől csak Oledet szabad venni, minden más edge lit ips szutyok. Idei sk9500 FALD-ot kapott, de a dimming algoritmus szar a tesztek szerint.
Samu oldalon max az idei Q9 játszik, állítólag lenyűgözően fasza lett, de abból az 55ös 800k. Új Q8 meg csak Usában kapott rendes dimminget, EU verzió edge lit.
Ha nem baj az edge lit világítás (tehát HDRre nem akarod használni) akkor a tavalyi Samu MU8000 nem rossz.
-
AL
addikt
válasz Ringman #20598 üzenetére
Szia !
Az alábbi oldalon
translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=de&u=http://www.krone.at/1697557&prev=search azt írják, hogy a dinamikus kontraszt 25000 . Ezért gondolom, hogy IPS, de ez még nem jelent rosszat . Ennek a panelnek is vannak hívei . A jó panel kevés, az egész készülék együttes munkája kell a jó TV -hez . (elektronika + panel - jó tervezés ) . Itt ezt is dicsérik, egyik munkatársamnak 43 - as van, Ő elégedett vele . https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/55pus6162-p379711143/?sgst=1 . Korábbi levelezésben a Samu 6102 - esről is többen írnak . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nagyon kis megszakításokkal kb 5 éve *VA paneles monitorok előtt ültem (hp 2465, samsung 305t plus) és nem volt bajom velük, most éppen ips paneles BenQ GW2765HE van előttem.
a nem létező fekete jobban zavar, mint a fakóbb színek, de a va paneleknél a gamma shifting és black crush ugyanúgy zavaró.
létezik egyébként 49-55" között 200k-ig bezárólag olyan tv, aminek van normális feketéje? nyilván a medion nem ez a kategória lenne.
felhasználás: nagyrészt sorozatokat néznék rajta.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mzso
veterán
válasz Ringman #20610 üzenetére
"nem létező fekete jobban zavar, mint a fakóbb színek, de a va paneleknél a gamma shifting és black crush ugyanúgy zavaró."
Az IPS glow kb hogy jelentkezik? Ha közel hajolsz hozzá akkor jelentkezik a széleknél, sarkaknál?
"de a va paneleknél a gamma shifting és black crush ugyanúgy zavaró."
Mennyire általános ez egyébként VA monitoroknál? (Most hallok először róla...)
Nem igaz, hogy a mai világban nem lehet venni egy tisztességes kijelzőt/TV-t emberi áron... -
Ringman
nagyúr
A monitort munkára használom, fehér a háttérszín szóval az ips glow annyira nem zavar, ha van is. Majd megnézem, ha elé kerülök és nem felejtem el. Monitoros topikban kérdezz rá a black crushra, h melyik modell érintett vagy nem. A BenQ előtti monitorjaim meg ccfl-esek voltak még.
A régi dell u2311-em se volt valami hű de jó filmezéshez
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
AL
addikt
válasz Ringman #20610 üzenetére
Szia ! Sajnos konkrét típust nem tudok Neked ajánlani . Nézz körül a Pana, Samsung, Philips, Sony Topikokban, hátha találsz több infót, de az Árukeresőn, az MM és a Extreme Digital oldalán is találsz véleményeket, ha egy - egy konkrét típusra lapozol . Nekem drágább készülékeim vannak mégis mindig találok valami hibát rajtuk . Eddig még teljesen tökéletest nem láttam, nem vettem . Üdv.
-
hajaspeter
újonc
válasz Partizan182 #20604 üzenetére
Ezt a kalibrálást hogy kell csinálni?
-
Partizan182
senior tag
válasz hajaspeter #20616 üzenetére
Műszer kell hozzá meg Calman szoftver. Meg szakértelem.
Páran foglkoznak vele Mo-n, olyan 25-30k, 3-4 óra alatt megvan.
-
benike123
tag
Sziasztok!
Erről a tv-rol mi a velemenyetek: LG55UF8507?
-
EgySrac
tag
válasz hajaspeter #20615 üzenetére
Valakit nagyon zavar, valaki meg észre sem veszi, de attól még ott van. Sajnos ilyen árkategóriánál nem lehet kikerülni a foltos kijelzőt, főleg 55-ös méretben. Az a gond h áruházban nem fogsz látni ilyen technológiából adódó hibát, mert vakít a neon fénycső meg a világítás. Legjobban homogén egyszínű területen lehet észrevenni (pl focimeccsnél mikor svenkel, mozog a kamera) és full fekete képnél lehet látni fehérebb foltokat, mintha ott jobban világítana a háttérfény.
-
Yany
addikt
válasz Partizan182 #20617 üzenetére
Ez vajon mennyire használható koca kalibrálásra? THX Tuneup
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
kIsDe`
tag
Úgy néz ki az én keresésem véget ért, egy Sony KD55XE9305 lett a befutó. Hétvégén kap egy komolyabb tesztelést
-
mzso
veterán
Lehet, hogy a jobb ha átfogalmazom:
Melyek a legkorrektebb 40-43-as UHD VA paneles TV-k 160 ezerig?
Az IPS-ből kiábrándultam. Amit mind láttam az igencsak szürke volt "fekete " képernyő esetén és a glow is igen brutál, úgyhogy a látószög előnye is inkább csak képzeletbeli...
(Amúgy nincs egy tisztességes oldal ahol hasznos paraméterek (színmélység, hertz) alapján tudom szűrni a TV-ket, árukeresőn gyakorlatilag csak felbontás, meg méret van ami hasznos...)
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
-
wierra
senior tag
Kiválasztod a szimpatikus darabokat, a displayspecen meg összehasonlítod őket.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
mzso
veterán
@wierra @stilo18
Rendben, de 30-40 típusra rákeresni nem élvezet. És akkor még nincs is sok.
Pl, ez vajon milyen lehet: https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kdl-40we660-p365987015/# -
Olderg
csendes tag
Sziasztok ! 200e korul mit lenne erdemes venni ? lg, pilips, samsung ? a fő cél a filmezés a videok lejátszása , szoval a kepminoseg a lenyeg
-
wierra
senior tag
Visszaolvastam az előző, vonatkozó hsz-eidet. A VA panel jó lehet számodra sok tekintetben, de a technológiai határoknak megfelelően nagyon gyenge betekintési szöge van, ha kicsit is oldalról nézed, már fakulnak a színek.
Az elvárásaid alapján 300k környékén vannak potens versenyzők. A kereted ennek kb. ~fele. Nyilván az igényekből kell lefaragnod és/vagy újragondolni azokat. Egyébként - ahogy Partizan182 ajánlotta már neked, - a Samsung 61xx széria megfelelő lehet, ha UHD alá nem akarsz menni.
(A linkelt Sony TV csak FHD.)[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
stilo18
addikt
-
mzso
veterán
válasz wierra #20631 üzenetére
Érdekes. Akkor vajon hogy oldották ezt meg a (drága, de VA-s) TX-50EX780-nél? Ezzel nem tapasztaltam semmi észrevehető fakulást teljesen oldalról nézve sem...
Az 50PUS6162 igen erősen fakul, viszont mindkettőnek kb makulátlan a feketéje (LCD-hez képest) és szemre teljesen homogének is.
"(A linkelt Sony TV csak FHD.)"
Bah. Jó hogy szólsz, ezen most teljesen átsiklottam. Úgy látom nem lesz egyszerű menet összehangolni az igényeket meg az árat.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Egyébként 43-as méretben csak IPS létezik? Én eddig csak ilyet láttam.
Vajon mindegyikben KB ugynaz az IPS panel van?[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
-
Olderg
csendes tag
43-49 tv t keresekk 200e körül lehet kicsit több a kérdés mi érné meg ha szép képet szeretnék ?
-
Partizan182
senior tag
Ez ilyen tradeoff, kontraszt vs betekintési szög. VA panelhez képest a panának valóban relative széles a betekintése, cserébe 3000:1 körüli native kontraszot tud ami viszonylag gyenge (IPS-eket persze így is sárban hagyja).
A másik véglet a Samsung, ahol ~10 fokos betekintési szög mellé 4-5000:1 kontraszt van középről. Valamit valamiért.
-
Olderg
csendes tag
válasz Partizan182 #20638 üzenetére
és ha pl néznénk egy 4k felskálázási minőséget és ár érték arányt ? ugy hallottam hogy a philips 7000seria kimagasloan jo ebben , bar nem tudom ebben van e igazság vagy sem .
[ Szerkesztve ]
-
Olderg
csendes tag
a lényeg a minnél élethűbb hatás, neztem van a sony x-reality pro engine, a philips ambilight , az lg es samsung . Igy igen nehez a valasztas.
-
mzso
veterán
válasz Partizan182 #20638 üzenetére
Akkor lehet a Pana felé nézelődök, nekem a TX-50EX780E-nél észrevehetetlen volt a fakulás
Valami hasonlóra számíthatok a szintén MVA-s TX-40EX600E-nél is? Ugyanolyan technológiájú (saját?) panel van benne?
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz junior11 #20642 üzenetére
Ez MVA-nak van feltüntetve, ha lehet hinni a weboldalnak. Sokféle MVA panel van forgalomban? Vajon több fajtát is használ a pana?
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz Olderg #20639 üzenetére
4k felskálázásban Sony vezet, LG kullog, többi valahol a kettő között. De az LG-é se vészes egyébként, teljesen szép, tiszta a 1080 forrás képe, csak kicsit lágy.
Árérték bajnokok tavalyról (ideiek mind drágák még):
Samu 40/50 MU6102/6122
Samu MU7000/8000
Sony XE900
LG B7Phillips ha jól látom IPS, annyira nem tud kimagaslani hogy ezt megoldja.
-
Olderg
csendes tag
lg uh770v röl mi a vélemény? leirásában azt irják qhd az létezik?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Sony KDL-55W829 jó vétel lehet?
-
NoOne1976
őstag
32"-es méretben van jobb választás a SAMSUNG UE32M5502AKXXH-nél?
-
stilo18
addikt
Nagyon jó áron nyit az idei 7-es NU széria. Ennyiért kb best buy. Aki 250k-s keretben gondolkozik annak érdemes ránéznie...
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake