- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Bocs, kicsit távolról indulok, 20 éve nem TV-zek... Kérdésem, hogy minek egy TV-re 3-4 HDMI bemenet? Meg több USB bemenet?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Alex91
félisten
válasz Laslow #19601 üzenetére
Hogy ra tud dugni, a medialejatszot, settopboxot, jatekkonzolt, bluray lejatszot stb. USB meg kell a HDD-nek, esetleg billentyuzetnek, chromecastnek stb. Bar miert zavar, hogy tobb van rajta
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Laslow
senior tag
válasz Alex91 #19602 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem zavar, csak nem tudtam minek annyi rá.
Ezek szerint nekem elég 1 HDMI és 2 USB, ugyanis kizárólag külső hdd-ról (2 USB csatlakozós), vagy - ha nem lennék elégedett a TV funkcióival, akkor - külső médialejátszóról (gondolom 1 HDMI) lenne meghajtva (vagy esetleg Wifi-n/LAN kábelen keresztül). (STB, játékkonzol, DVD/BluRay, billentyűzet nem foglalkoztat.)
Amiben nem vagyok biztos: nem lennék-e esetleg elégedetlen a TV hangjával, és nem kellene-e emiatt később külső hangrendszerbe beruháznom (soundbar?)? Ha igen, az +1 HDMI igényt jelent?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
kb00
csendes tag
válasz pepe_g #19583 üzenetére
Szia!
Láttam érdeklődtél a 40MU6102-es típussal kapcsolatban. Én a múlt héten vásároltam egy ilyen készüléket, eddigi tapasztalataim:
A képminőség nekem abszolút megfelel, egy 32"-es HD Ready LG-t váltott. Úgy tudom 40-es méretben csak VA panellel árulják, szerintem teljesen jó képe van. Én leginkább USB-ről, és DLNA-n keresztül nézek filmet rajta, eddig mindent lejátszott, feliratokkal együtt.
-
Alex91
félisten
-
szemcsi65
csendes tag
samsung ue65mu6102 az jó vétel T-nél?
-
wierra
senior tag
válasz balu999 #19607 üzenetére
Nem találtál eddig Google-ön választ?
Itt tudod érdemben összehasonlítani a TV-ket.
Bár ez a link is forgott itt már vagy ezerszer...
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
IntelKiller7
veterán
Hali.
200-250.000Ft-ért melyik a legjobb TV most a 4K, HDR kategóriában? ELég sok helyen van most akció aztán beújítanék végre egyre. Szegény One X is had tornázzon már végre kicsit.Szóval 200-250-ig érdekelne 4K képes, HDR-es TV legfőképp Xboxhoz. Maximum 55"
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Ezen az oldalon fel van tüntetve az input lag az általam kiszemelt típusnál. 14ms a 43"-osnak. De ha kiválasztom ugyanezt a típus 50-55-60" méretben, már nem tüntetik fel. Viszont én a 65"-t szeretném megvenni. Most lehet hülye kérdés, de lehet azzal számolni hogy ahogy nő a méret, úgy nő az input lag is?
-
Gombinyó
őstag
Üdv Topik!
Jelenleg van egy Samsung UE46F6500 TV-nk. Ezt szeretném upgradelni 55" 4K-ra. Képminőségben nem szeretnék visszaesni a mostani Samsunghoz képest. Egy Sony KD-55XE8096 hozhatja az elvártakat? Vagy Panasonic VIERA TX-55DS500E esetleg? Keret 250e körül van, +-10%, ha indokolt. Melyik TV-knek van a legjobb minősége ebben az árban? Smart meg ilyen hülyeségek nem érdekelnek.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Gondolkozok egy TV vásárláson. Főleg filmeket, sorozatokat néznék, és HDMI-n pc-t, később konzolt (PS4 Pro talán) kötnék rá, tehát fontos lenne a lag mentesség a játékok miatt. Nem kell, hogy nagyon okos legyen, de azt tudja élvezhető sebességgel nyújtani amit kínál. (youtube legyen rajta, és pendrive/külső HDD-ről tudjon felirattal filmet lejátszani gond nélkül)
Méretben 42-43" ami elfér nálam, és 150k fölé nem mennék. Felbontásban az UHD úgy látom alap, szóval legyen az, más igény nincs.
Nézegettem a kínálatot, és a Samsung UE43MU6122 ami talán célnak megfelel. Más alternatíva van esetleg, vagy ami jobb ennél?Előre is köszönöm a segítséget!
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon régóta nézegetek már tv-ket, és egyszerűen nem tudok dönteni...
Volt, hogy Samsungot szerettem volna... KS8000-et... aztán Q7-et...
Sonyból meg XE90 vagy XE93...
Utána meg jött az Oled is, hátha ha az lenne a legjobb...Amit szeretnék:
-55"-ös méret
-Monitornak lenne használva, ergó kábeles adást nem nézek rajta.
-Sok film és sorozat
-PS4 pro
-4kAmi nem érdekel:
-Dizájn
-Hang
-Ár
-Okostévé funkciójaSzóval a legjobb képi világgal rendelkező tv-t szeretném, ami bírja a strapát hosszú ideig.
Ha filmet/sorozatot akarok nézni, akkor álatlában sötét szobát csinálok.
Ti mit vennétek?
Nem sietős a mostani kínálatot nézni, mert elég sok tv fog jönni az idei évben, májusban kellene nekem majd vásárolni.
Köszi szépen a segítséget.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a tv-t: SONY KD-55XE9005 4K HDR. Szerintetek mennyire jó választás ha a képminőség a fontos?
Van esetleg valami ismert hibája?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #19613 üzenetére
Itt említett TV-n kívül amiket még néztem, az a Samsung UE43MU6102, amivel összevetve nem nagyon látok különbséget, illetve más márkában az LG 43UJ6307 szimpatikus. Ezek közül melyik éri meg jobban? Vagy a Samsung 6122 megér akkora felárat?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
junior11
veterán
válasz < CyberBob > #19619 üzenetére
Szia, szerintem jó választás, kiváló képminőség, néha az Android OS bugjai okozhatnak ősz hajszálakat.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
kovadika
őstag
Sziasztok!
Aktuális kezd lenni a tv vásárlása. 4-500ezer ft környéke a keret, és 65 vagy feletti kijelzőméretet keresnék. Tudnátok segíteni választani? Médiában láttam egy SAMSUNG UE75MU6102KXXH tv-t, de gyanúsan olcsó. Valami más ajánlat esetleg? -
StLui
veterán
válasz kovadika #19622 üzenetére
ráadásul jóval drágább a 6122, pedig szinte semmi különbség állítólag, én is néztem már ezt egyszer 1-2 hete
képméret mániám van, kiszanálnám a vetítőt és a 40-es tévét ha ilyet bevállalhatnék.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
winery
aktív tag
Sziasztok szeretnék venni egy tévét amin nincsen dirty screen effect és vertical banding jelenség 250.000ft max ami szánva lenne rá és csak 50es képernyő fér el.
Amiket néztem :
Philips 49PUS7502De remélem tudtok még ajánlani más készüléket vagy megerősíteni , a 2 tévé közül melyik ajánlott.
-
Gombinyó
őstag
válasz Gsx-rr #19618 üzenetére
Ez miben nyilvánul meg? 55"ban is a VA panel van? Kontraszt, mozgásmegjelenítés is jobb? Ok, hogy élesebb a kép a nagyobb felbontás miatt, de kikapcsolva a sok képjavítót tudja hozni ugyanazt a "mozi" élményt? Ha valóban megvan benne akkor nekem már bőven jó lenne az a tv is.
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Van egy Samsung 65mu7002 -es tévém. Gipszkartonfalra mennyire szabad feltennem? Van esetleg konzol ami ajánlott?
Köszi előre is -
MIG21
tag
Erre gondoltál: [link]?
@ (#19620) Sordoran:
Ha Samsungot veszel, akkor légy tudatában, hogy a "panel lottó"-nak köszönhetően, sajnos előre nem tudhatod, milyen panellal szerelt készüléket kapsz: [link].
Az MU6122 tudtommal kisebb tudású, mint az MU6102, mert az előbbi alaphelyzetben nem támogatja Bluetooth-os adatátvitelt. Egyébként mind a kettő belépő kategóriájú készülék, konzolos játékra nem túl alkalmasak. -
Zedz
addikt
Sziasztok!
49"-os TV-t keresek, és 2 jelölt van terítéken.
Az egyik a Sony XE90, a másik a Samsung MU8002. A differencia a kettő tv között árban jelentős (50k), és tudásban? Tud annyival többet a Sony, hogy megérje a felárat?
Rtingsen mindig a Sony jön ki győztesként, nyílván, de a paramétereken kívül a mindennapok során is ennyivel jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
-
-
Helmoras
őstag
válasz máyköl #19626 üzenetére
Hát ez necces, csatlakozom az előttem szólóhoz, ne.
Illetve max akkor ha pontosan tudod hol vannak a profilok és esetleg ahhoz tudod rögzíteni, de én nem merném.
Ha csak nem most lesz felhúzva a fal is mert akkor belehet úgy profilozni hogy megoldható legyen
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Helló!
A következő modellek közül melyik ajánlottabb?LG 43LJ500V
Philips 43LJ500V
Samsung UE40M5002Esetleg még van-e más ebben az árkategóriában és méretben, amire érdemes lenne ránéznem? (Full HD tévék közül)
És picit offolok: tv vásárlásnál az ilyen Glamour-napokat érdemes-e kivárni, vagy az egész inkább szemfényvesztés?
-
Vincent-Vega
tag
Sziasztok! Samsung MU7000-es szériát szeretnék vásárolni 55 col-tól felfele,ugye ebből a 6os széria 50hz-es,azért is a 7est nézegetem mert az elvileg 100Hz.
Illetve ha valóban 50hz-es akkor tudnátok ajánlani olyan tv-t ami tud 100at és van olyan szép képe mint a samuknak? LG ips-ek kilőve mert eddig az összes foltos volt a local dimming pedig annyira irritálóan erős hogy számomra nézhetetlenek. Oled meg ugye nincs normális áron de ahogy hallom azok pedig eléggé beégnek és nem valami hosszúéletűek.
Köszi!
-
H.lacika
tag
válasz Vincent-Vega #19635 üzenetére
Volt már róla szó 49 col 50hz, felette 100hz.
-
Draken
őstag
Szia!
Nálam 3 készülék volt a lehetőségek között: xe9005, mu8002, pana ex780.
A samut kilőttem, mivel csak 55coltól 100hz-es, 49colban még nem.
2 maradt, végül az ár és az 5év gari miatt döntöttem a pana mellett, ja és persze számomra előny volt, hogy a talp forgatható! Tehát esetedben is inkább a pana vs sony lenne a mérvadó, sonyt inkább akkor, ha nagyon filmezős vagy, panát pedig akkor, ha több időt töltesz konzol előtt! Itt most épp jobb áron fut a sony[ Szerkesztve ]
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül mi érné meg jobban? Monitornak lenne használva, és úgy mennének rajta az anyagok, illetve ps4 pro.
-Philips 55PUS8602
-LG 55SJ950V
-Samsung UE55MU8009
-Samsung QE55Q8F
-Sony Bravia KD-55XE9305
-Panasonic VIERA TX-58DX750E
-Panasonic VIERA TX-58EX780EÁr alapján mindegy, inkább a kép lenne a fontos. Én ahogy böngésztem a netet, a Sony lenne a nyerő, de ti mit gondoltok?
-
Zedz
addikt
válasz mmatta1000 #19640 üzenetére
Mekkora a max összeg, amit kifizetnél érte?
-
junior11
veterán
-
Sordoran
addikt
válasz geleati #19632 üzenetére
Köszi az információt. Nekem is kicsit jobban húz a szívem az LG felé. Viszont lehet várok még pár hónapot vele, foci VB miatt lehet lesznek még jó akciók, és amúgy se sürgős annyira a vétel.
-
Bady8
csendes tag
válasz mmatta1000 #19640 üzenetére
Sony vagy Samsung UE55MU8009
-
ToBeY
nagyúr
200k környékén lehet kapni értelmes 4k tv-t?Szüleimnek lenne semmi extra.
-
Pro Koryak
addikt
válasz mmatta1000 #19647 üzenetére
Ha a képminőség az első, akkor oled.
Ha ez lényegtelen, akkor minden más.Olvass bele az oled topikba, lcd utáni oled tulajoknál reakció akarva-akaratlan beficcent.
[ Szerkesztve ]
-
breaking
csendes tag
hello! ha samsungot veszel 40" és felett,ami made in hungary és MU széria(2017) és eddig a NU(2018) is bár még az nem igen van boltokban.ott nincs semmiféle pane lotto. abban samsung által gyártott panel van. 65"ig jó eséllyel itthon vagy szlovákiában gyártott tv-k vannak a boltokban. amit linkeltél az 2016os és a világszinten volt többféle panel. ja és ahonnan van az info: a saját szemem a cégnél dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mmatta1000 #19647 üzenetére
Ha 500 ezer az, amit költesz rá, akkor az Edigital akciójával nagyon jól járnál, mert 65" és nincs 500 ezer sem.
Panasonic TX-65EX780E UHD SMART LED Televízió
Természetesen, ha a méret nem jó, akkor meg a Sony, szerintem abban a méretben annál jobb most nincs.
(Ha nekem ennyi pénzem lenne ár, akkor 55" Sony, 65" Panasonic.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest