Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz fudi2002 #43403 üzenetére

Ez az, amit nem értek. Ahogy látod a HWinfo sem árulja el, hogy milyen die.
    Kínlódtam vele egy sort, lehet, hogy ez az a kategória, hogy az XMP és az EXPO között valahol mégis van különbség, mert hiába vettem fel a feszt, akkor sem lett stabil.

7700X-en amúgy tök jól teljesített DDR5-6400 CL32 tRFC 416 tREFI 65535 mellett, csak éppen y-cruncher alatt elesett.

Próbálkoztam feljebb venni a feszültséget, próbálkoztam VSoC feszültséggek játszani, de nem léptem előre...

8500G-vel [DDR5-6600 tCL32 tRFC544 és tREFI 16383] mellett benchmark stabilan bírta Gear1-ben, csak éppen már 1.45V-on, és itt is elesett stressz tesztek alatt, viszont itt nem szórakoztam a VSoC fesz-el, nem tudom mit és hogyan biztonságos állítani, a 'Phoenix' AMD CPU-k tuningja terén meglehetősen kevés a tapasztalat. :(

Feltehetően egy normális kittel jobb eredményeket lehet elérni, de mivel HTPC / Fileserver volt a 8500G célja, ezért eleve nem tuningbajnok ramot kerestem, hardveraprón 40e Ft volt az Apacer, ez volt a legolcsóbb DDR5-6400 32GB kit, és végül is XMP profillal stabil, tehát valójában egy szavam se lehet...

Amit még próbáltam ott meg G.Skill Ripjaws (XMP) vagy Trident Z5 Neo (EXPO) kiteket vásároltunk, azok mentek szépen DDR5-6400 (egy 7800X3D és egy 7700). Ott viszont a tRFC és tREFI mellett nem nyúltam máshoz...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák