- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Akkor ez a bepöndörült vászon szél bővített kiadása?
Hogy lesz ott a szélén éles a kép?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szepi0808
senior tag
Pont nem vagyok márka függő, szinte majdnem minden márkát tudok adni. Inkább ti vagytok elvakult DLP hívők, de ezzel sincs semmi bajom, ha az tetszik nézzétek. A szobámba viszont olyat teszek be, ami nekem is tetszik. A mostani 360 nem az enyém, hanem a cégé, de ha szar képe lenne, már a földön lenne és olyat tennék fel, amit szívesen nézek. UHD65 nagyon gyenge volt, attól még a 9300 vagy a 65 is jobban mutat már csak a fényerő és a kontraszt miat ist. UHZ-ban, ha ugyanaz a chip van, akkor a nagyobb fénytő miatt lehet jobb a HDR és lehet nagyobb képet is vetíteni, de a kép nem lesz jobb.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
mettek
addikt
Lenne egy kérdésem vászon ügyben.
Benq w2000+-el vetítek egy 100"-os gagyi Elitescreens manuál rolós vászonra. Később valamikor beszereznék hogy minőségibb vásznat.
A kérdésem hogy milyen típusú vászon ajánlott a még jobb fekete illetve besötétített környezetben való filmnézéshez? Gain 1.1-1.2 vagy 0.8? Köszönöm
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
Ez azt is jelenti hogy egy 1.4 diamond vászon pl rosszabb feketét eredményez mint az 1.0 gaines?
2200 lumenes a Benq de smart ecoban csak ennek a töredékét használja. Viszont néznék vele 3d-t is ha vállalható...még nem próbáltam, aktív szemüveget kellene hozzá szereznem.
Koszi a választ
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
a2d2
addikt
Köszi, én írtam és így már nem is fáj annyira
Közben kaptam a levelet az alzától, ehet még sem volt jó ötlet váltani rájuk. Eddig a várható beérkezés a mai nap volt (gondoltam hétvégén már tesztelhetek), erre ez ma megváltozott 2018.03.03.-ra
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
xtremetuning
addikt
Persze. Ívelthez csiszolták a mocskok. Csak íveltet nem kapok motorosban. Asszem.
Legalább az illúzióm megvan, hogy íveltet nézek.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
a2d2
addikt
Köszi mindenkinek, csupa hasznos infó!
Igen, ezüst szinű a hátulja, és látszólag ugyanúgy néz ki mint a képen. Akkor a vászon kipipálva.
csak valahogy sokkal nagyobb különbséget gondoltam. Az enyémet amúgy kb 0,9-re lőttem be fejben ha a H499-es a 0,8-as.
2eFt volt egy méter ebből a velur tapétából, lehet ráapplikálok ilyent akkor a screenline keretre is.Ezt az ISF színmódot is kipróbálom majd otthon.
[moderálva]
[ Módosította: Mate ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Ez nagyon érdekelne, de az a helyzet hogy kód nélkül kiválasztani sem tudtam ezt az ISF módot.
Vagy hol kell ezt megadni? Esetleg csak bizonyos módoknál jön elő ez az opció (én csak Cinemával és user1-el próbáltam)? Esetleg jöhet priviben egy ilyen kód is ha tudtok, max nem piszkálom el csak beállítanám hogy ezt használja. Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
8nemesis8
veterán
Ha a TV tuner kérdést megoldanánk máshogyan és akkor ettől eltekintenénk, mert egy mindig TV-vel megoldjuk.
Akkor már biztosan van valami olcsó, de azért többnyire jó megoldás?
Az lenne jó, ha tudnátok esetleg kínaiból olcsóbbat mondani és akár drágábbat, benq vagy epsonból, de az is 100 alatt lenne jó, ha létezik ilyen. Ha nem akkor amennyiért van.Előre is köszi!
-
8nemesis8
veterán
Köszi szépen, ilyesmi tippre gondoltam.
Ez az Excelvan 140 euro körüli áron, de amazonról nem szállítanak, nézelődök tovább.
Egyébként az itt megadott 3000 lumenes értékek ténylegesen mekkora fényerőt jelentenek?
Utóbbi márkák valóban annyiba kerülnek már, mint az itthoni olcsóbb márkák. Epson, benq, acer. -
Beni2360
félisten
Gondoltam, hogy felületesen olvastál.
Mivel a hsz-m válasz volt és nem feltevés. Vagyis én nem keresek semmit és itt már többször kifejtették, hogy szabadban vetítés nem egy olcsón megúszható dolog. Persze a fényviszonyokat figyelembe véve.
Ha elolvasnád alul az aláírásomat láthatnád, hogy nekem van mivel vetítenem.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
Pont azt láttam, arról írtam cikket.
Annak a szériának valamelyik kisebb, olcsóbb tagja is remek lenne, de előbb a hangrendszert fejlesztem magasabb szintre, utána jöhet a kép, talán jövő ilyenkor.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zippofcy
senior tag
Az OLED meg a QLEDhez képest gyenge fényerőben.
A QLEDen meg nincs fekete.És mindkettő 1-2 milla közt van, 55-60-as méretben.
Bár lehet a Samu QLED amit láttam 70-esben volt 2 milla. Úgy már sokkal jobban megéri.[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
szepi0808
senior tag
Talán, lehet azért, mert nagyon jól ismeretem a Sony-kat és az UHD65 is járt már nálam és installáltam is. UHZ65-öt még nem, de annyit tudok róla, hogy panaszkodnak a natív kontrasztjára és szürke vásznat vettek már hozzá nálam kontraszt javítás céljából.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
Értem! Akkor kijelenthetjük, hogy kb a w2000-es hozza azt a szintet képben. Tehát a régen középkategóriás gépet mára (ennyit fejlődött a technika) egy alsóbb kategóriás beéri. A mennyiben a w2000-es alsóbb kategóriás....azt gyanítom.
(#41455) péjé: "A barátodnál pontosan mik a lehetőségek?"
Tipikus panel nappali(olyan min 20nm) hosszában tud vetíteni , háta mögött redőnnyel sötétíteni és balra elöl teli ajtó.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Az Optoma HD80-ban TI 0,95"-es DLP DarkChip3 DDR DMD chip van ami jóval komolyabb mint a mostani belépős gépekben lévő 0,65" DC3, élesebb kép és jobb kontraszt
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BBéci
legenda
Az lehet, de mennyit érhet? Haver várja a válaszomat, minden reménye bennem van.
Viszonylag merev a vászon anyaga, hullám, gyűrődés nincs rajta, talán 4-5 alkalommal volt leengedve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nyolcszögletű tokost hirtelen csak EliteScreen-t találtam, alighanem az lesz a haveré is. Ha a listaára 70000 körüli, akkor 45-50 között talán eladható.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest