Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    válasz #95590400 #27073 üzenetére

    Tárgytalan lett az ND szűrő, mert ahogy elkezdtem 3D-zni abban a pillanatban el is tűnt az a fényerő tartalék. Nem hogy nem zavar, egyenesen kell. Pont jó. Megette a tartalékot szemüveg, egyben lenyelte.
    Ehhez piszok sok fény kell.
    Pedig az R/C szemüveg (kipróbáltam) annyi fényerőt vesz csak el a színek miatt, mint a passzív szemüveg szürkéje, amit a moziban kaptam.
    Ezekhez képest a shutter gondolom még durvábban levesz a fényből, tehát ilyen átlagos 2000ANSI-s gépekkel 3D-zni egyszerűen nem lehet jó, ahogy 100” fölé növeled a képméretet. Rákerestem más is észrevette.

    Most vált világossá, hogy miért olyan olcsók ezek a Benq W1070 és társai. Ezek gyakorlatilag jól fix helyre felszerelhetetlenek.
    Támogatja a 3D-t, tehát nyilván használni fogja arra is, aki megveszi, viszont abban az esetben egész közel kell vinnie a vászonhoz lecsökkentve a képméretet, különben 3D-ben a sötétben játszódó jeleneteket nem fogja rendesen látni.
    Viszont lecsökkentve a képátlót meg majd minden értelmét elveszítni a natív FullHD felbontás, tehát a 2D filmnél meg nyilván messzebb fogja vinni, hogy élvezhesse nagyban a képminőséget, ami meg tök jó. Szóval vagy minden film előtt vacakol vele, vagy csak bosszantja magát.
    Legalábbis engem a halálba idegelne, ha ott lenne 3D-ben egy gyönyörű szép FullHD kép, ami az előző projektoromhoz képest előrelépés, mert nem kell az R/C szemüvel ezért szebbek a színek, de a film feléből meg nem látnék semmit, ami meg hátralépés.
    Egy hátralépést nem lehet megszokni, az csak idegesit. Megütne a guta, hogy eladtam a régit meg még ráköltöttem és rosszabb lett, mint volt.
    Szóval ezért kell annyira az az 1,3-as vászon értem már, miért van ez a vászon dili. Mert a tag felszereli a 3D-hez relatíve messzire, aztán meg próbálja visszahozni a sírból a vászonnal.
    Ezért kétszáz az ilyen gép, mert mindenre jó, csak sehogy nem jó.
    Hiába, nincsenek csodák, így hogy választ jó vászon méretet? Vesz egy 2D-hez kicsit, 3D-hez meg nagyot? Sokat fejlődtek az otthoni projektorok, de azért a 200k az 200k maradt. Ennyiért nem adják oda a jót az irigyek ma sem.
    Kettőt lehet jó helyre felszerelni, úgy már igen, 400k-tól már alakul.

Új hozzászólás Aktív témák