- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #102401 üzenetére
Igen csak az a gond, hogy általában nem 10700-ról akarnak váltani, hanem valami gyengébbről, ha újban gondolkodnak, akkor teljesen felesleges ajánlani ilyen áron, használtan is annyiért megy, mint az 5700x újonnan.
Akkor már inkább 12400f, hasonló teljesítmény, mint a másik kettő és legalább újonnan is versenyképes ára van.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #103593 üzenetére
Semmi placebo nincs ebben, valaki érzékenyebb erre valaki meg nem. Ha érzékenyebb vagy rá, akkor már a kurzor mozgásán is észreveszed, hogy 60Hz vagy felette vagy. Ha te egyáltalán nem érzed a kettő közti különbséget, akkor örülj neki, így olcsóbb a játék számodra.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #103917 üzenetére
Pl sokkal egyszerűbb csak a cpu-t cserélni, mint alaplapostul az egészet, a jelenlegi lapomban én is 3 szériából használtam cpu-t, mindegyik esetben minimális összegráfordítással megvolt a nagyobb előre lépés. Úgy alakult, hogy nem volt egyszerre pénz az alaplapot és cpu-t cserélni, így először használtam zen+-szal a b550 lapot, majd ahogy elment a zen+ cpu megvettem a zen2-est, majd 1 évvel később cserélve lett a vga, amihez néha kevés volt a zen2-es megoldás, ahogy elment a zen2-es megoldás minimális ráfordítással lett zen3. Minek költsek el vagyonokat feleslegesen, ha egy alkatrész cseréjével is meg lehet oldani a dolgokat? A b450 alaplap is maradt volna, ha akkor nem kellett volna a gigabites lan mellé a 2,5-es megoldás is, olcsóbbra jött ki a lap csere, mint egy 2,5-es lan kártya (az akkori lan kártya árakat nézve 15e-rel került volna többe, ha kártyát veszek a lapba), na meg újra 3 év garancia volt az alaplapra.
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #103919 üzenetére
Amikor hosszú távra tervez valaki ezért azt a platformot választja, amibe jön még friss cpu család, akkor egyértelmű, hogy nem cpu csere nélküli tervezéséről van szó, hanem arról ha kell, akkor később lehet erősebb cpu-ra váltani. Aki meg 5 évig nem akar semmit cserélni, annak meg teljesen mindegy, hogy melyiket veszi.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #104180 üzenetére
Annyira rá vagy kattanva a 10700-ra, amit leírtál attól még halott platform lesz és az áráért lehet jobbat találni frissebb platformoknál, illetve annak nincs sok értelme, hogy 50e-ért jó vétel lenne, ha 80e körül lehet kapni. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy alaplapot is tervez cserélni, akkor főleg egy nagyon rossz vétel lenne a platformon maradás.
Példával is élve, Z-s lap árakat nézve egy olcsóbb b650 is kijön, a 10700 80e-res árát nézve egy ryzen 5 7600 is kijön és akkor a jelenlegi alkatrészek eladásával simán megoldható a ddr5 beszerzése illetve valami jobb hűtő a cpu-ra és még maradna is pénze.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #104186 üzenetére
Kifelejted a tesztek esetében a z-s alaplapot, akinek csak b-s van, máris elég sokat veszít a teljesítményből a sokkal lassabb memória miatt, ez mellett használtan is annyiba kerül, mint az új 5700x, amire kérdéses a garancia, sokaknak ez is számít. Ahogy a korábbi hozzászólásban is írtam, ha alaplap cseréről is szó van, akkor megint csak az újabb platformok a nyerőek. Ha csak új termékről lehet szó, akkor meg alaplap csere esetében, ahogy írtam egy olcsóbb b650+7600 hasonló áron beszerezhető, ami eléggé kibővíti a későbbi lehetőségeket is. Az, hogy neked mi, mit hoz lényegtelen, nem mindenki gondolkodik 60Hz-en, illetve sokan játszanak multival, illetve az sem mindegy milyen játékokról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #104192 üzenetére
A tesztekben akkor is z-s lapok szoktak szerepelni, magasabb órajelen üzemelő memóriával és sokszor még a boost is kitolt időlimittel megy, amik a b-s chipset esetében korlátozottak. Mindent lehet csak nem mindegy, hogy mi a cél, egyre több játék van, amivel egy i7 2600k is elhasal már. Senki sem írta, hogy mindig cserélni kell, de nem is egy túlárazott régi megoldást kell ajánlani.
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #104329 üzenetére
A 6700 és 6800 esetében szerintem semmi gond nem lesz az x16 miatt, a gond az x8 esetében jöhet elő, mivel korábbi megoldások esetében, ahol csak x4 volt a csatoló és gyengébb is volt már korlátozta a teljesítményt elég szépen a 3.0, így itt is előjöhet, ha majd a direcktstorage használata miatt már nem fog tudni a vga a teljes x8 sávval gazdálkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz VirsLee #104340 üzenetére
Mit hogy, elviekben több kommunikáció megy a pci-e-n (a cpu-val továbbra is fog kommunikálni, illetve mellé jobban bejön az ssd is), ami pl 6600 esetében 3.0-ás megoldásnál, már lehet gondot fog okozni a korlátozott sávok miatt, de mint írtam korábban majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #104477 üzenetére
De ha szinte ugyanazért az árért újra garanciális új alaplap+cpu és ha kell memória is kerülhet a gépbe, ami erősebb is és később egy cpu cserélve még fejleszthető, ha kell. Akkor miért jobb a már teljesen halott platformba invesztálni? Főleg, hogy ezeket a régebbi intel megoldásokat nagyon magas áron akarják mindig adni a használt piacon.
-
Dragon3000
veterán
válasz Vismajor01 #104549 üzenetére
Egy darabig használtam 200GE-t az is elbírt a 4K remux filmekkel, ami csak 2 magos és sokkal gyengébb, mint a 3600.
-
Dragon3000
veterán
válasz GoodSpeed #104692 üzenetére
Miért nem jó 2x32GB? Miért fontos, hogy 4x16 legyen? Amúgy semmi sem lehetetlen csak kicsi rá az esély, nekem 5700x/5800x3d mellett is ment 4x8GB rammal a 3733MHz, de ettől még van akinek 4 modullal már a 3200 is gondot okoz, gondolom hasonló a helyzet ddr5 esetében is.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz t.imi #104740 üzenetére
Annyi, hogy ajánlottabb 2 modult használni, mert 4 modul jobban terheli a memóriavezérlőt és alacsonyabb órajel érhető el vagy akár instabil is lehet. De ettől még 4 modullal is mehet a dolog, nekem is 4 modul volt az 5700x és most az 5800x3d mellett, 3200MHz-es kitek és 3733MHz cl15-ben van használva. Szerintem 3000-res ryzen előtt nagyobb gondot okozott a 4 modul. Ez mellett intelnél is magas memória órajel esetében ajánlott a 2 modul használata, így ez nem amd sajátosság.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel