- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Netfone
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Van nálam 2 proci hűtő!
1.FX6100 hűtése.
2.FX 6300 hűtése.
(6300-as marad nálam).
Melyik a jobb hűtő melyik maradjon? (nem veszek jobbat). -
nagyúr
-
Flow
senior tag
Sziasztok!
0. Idén szeretném lecserélni a jövőre 10 éves korát elérő asztali gépemet. A HW vásárlás gyakoriságát elnézve úgy hiszem, hogy valami időtálló konfigba szeretnék befektetni. Nincs maximum ár, inkább azt mondanám, hogy szeretnék egy kiváló ár/teljesítmény arányú gépet a középszegmens teteje/felső alja körül.
1. Gondoltam alaplap proci kombóval kezdem. Játszani nem, vagy csak nagyon keveset, akkor is Quakelive. Ha elbírja az új Doom-ot, az egy pirospont, de nem kötelező.
- Blender alapszinten
- PS batch scriptek alkalmanként2. Amennyire lehet, jó lenne alacsony fogyasztású rendszer, de ha jól érzem, ez, és a teljesítmény a tábla ellentétes oldalán foglalnak helyet.
3. Aminek örülnék: kevésbé melegedő, vagy a meleget jól bíró konfig.
4. Tuning: nem mozgat.
Néztem az új i5-5675C-t, de hogy őszinte legyek, nem követtem a technikai fejlődést mostanában, ezért nem tudom kellő körültekintéssel megítélni, megéri-e, vagy sem.
Köszi!
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Lottheus
tag
Helló,
Proci cserén gondolkozok és ezzel együtt fog járni egyéb komponensek cseréje is,de ezt majd később.
Most van a gépemben egy gtx 970 ést ezt egy i5 3570 "non k" proci próbálj kihajtani, érzésre nem problémamentesen ( nagy tesztelésekbe nem mentem bele csak egy kis monitoring )
Na már most én nem aprózva el a dolgokat egy i7 4790k-ban gondolkoztam, de pont olvasva itt a fórumon is hogy "nem kell" "játékra felesleges" meg ilyenek.
És bizony játékra kell elsősorbanAkkor mi lenne az ami megfelelő a fent említett gpu alá számításba véve azt hogy amíg a vga cserére
2 év alatt azért kikalkulálja az ember a pénzt, procit már nem akarnék cserélni max 4 év múlva
A tuning is kérdéses mert most bánom hogy nem k-s procit vettem, de max ilyen biosban alap beállított órajel állításig merészkednék.A proci mellé pedig kéne egy új alaplap is nem tudom azt is ajánlotok -e itt vagy slisszoljak át a megfelelő topikba
előre is köszönöm.
A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.
-
gtamate2
veterán
válasz Lottheus #63257 üzenetére
Ha csak a 970-et akarod kihajtani akkor vegyél egy Z-s lapot és told fel turbo órajelekre a procidat, úgy ki fogja hajtani.
Ha mindenképp újat akarsz ami több évre elég akkor i5 k-t vegyél, mivel az i7 több kárt okoz a játékban sokrszor mint hasznot (nem megfelelően kezelik a +4 szálat). i5 4570k jöhet íg szóba, valami jóféle Z-s lappal.
*Sn0w
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
A nem K végződésű i5 procikat függetlenül lehet tovább húzni? (Z97es lapban)
You got clickbaited.
-
nemethchek19
aktív tag
"Our benchmark tests show you which CPUs offer the best audio performance, whether you’re on a budget or money’s no object."
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Továbbra is a Sound Design/Zeneszerkesztő PC konfigurációmat próbálom összeállítani kisebb-nagyobb sikerrel. Kérdésem a következő.
i5-4690k vagy AMD FX-9370?
Megköszönném, ha az érveket és magyarázatokat is írnátok a válaszokhoz majd. Nagy segítség lenne az előrelépésben mielőtt véglegesen döntök és szeretném megérteni én is, hogy miért azt az adott CPU-t fogom megvenni majd magamnak.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz nemethchek19 #63264 üzenetére
Igen, DAW teljesítmény a magok számával és az órajellel egyenesen arányos, a generációk közötti különbség minimális. Ja, és csak intel.
(#63265) nemethchek19
AMD-vel ne küzdj. Egy 9370 TDP-je, és hőleadása hatalmas. Kell neked egy zajos gép?[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz nemethchek19 #63267 üzenetére
Nincs SOS előfizetésem, de ismerem a dawbenchet.
9370 tdp-je 220W. Ismétlem: 220W. Azt el is kell ám disszipálni a prociról. És a hő nem távozik angolosan, hanem nagy csinnadrattával jelzi, hogy ő ott járt.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Valóan. De ez az ábra is azt mutatja, hogy a 9370 csak óriási TDP-vel tud kicsit többet lehozni, mint egy i5 harmadannyi hőtermeléssel. Ha az i5-öt kicst megcibálod, még mindig 100W alatt maradsz, és 10%-ra megközelíted a porszívót.
Másik probléma, amire ez az ábra nem mutat rá, hogy a DAW-ok utálják a HT-t. Egy i7-ben is ki kell kapcsolni. Ez egy i5-nél ugye ez szóba sem kerül, de az ál-nyolcmagos AMD-knél probléma, hogy 2 magonként mindössze egyetlen FPU jutott. Papíron jól mutat, hogy az AMD teljesítménye ilyen, de komoly gond, hogy az FPU-nál sorbanállás van az erőforrásért, márpedig a pluginek jó része az FPU-t igényli. Az FPU-hoz való hozzáférés Hyperthreadinghez hasonlóan van felosztva, és ez bizony random, váratlan szakadozásokat okoz a jelfolyamban, ami egy felvétel során átkozott bosszantó, visszajátszáskor csak irritáló. Ha pedig 4 magos affinitást állítasz be (vagy letiltod a modulok "rosszabbik" felét), hogy elkerüld ezt a problémát, akkor a teljesítmény is jóval gyengébb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy megint beírom, de nagyon kellene egy tipp.AMD Athlon II X2 250 helyett szeretnék egy másik procit.
1: Vagy azonos fogyasztással nagyobb teljesítményt nyújtson
2: Vagy azonos teljesítményt, de kisebb fogyasztás mellet.
Van ilyen? A lap egy régi, de jól működő Asrock 780-GML A gép fogyasztása:nem sokat nőhet, mert gyenge a táp és a ház vékony és nem fér be nagyobb.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Golyobis
aktív tag
Sziasztok,
Milyen am3-mas cpura lenne érdemes bővítenem a mostanimat, hogy rendesen kihajtsa a videókártyám?
Gépem:Asrock 760GM-GS3 (am3)
Sapphire HD5770
Athlon II X2 445 2800mhzÚj alaplapot nem szeretnék venni. A kérdés hogy kb mennyire legyen erős az új proci.
Találtam egy szimpatikus gyengébb 4 magos 2500mhzes Phenom II-t az interneten. Meg találtam egy erősebbet is olyan 3000mhz körül. Elég lenne nekem a gyengébb is ide?
Esetleg vegyek inkább egy drágább 6 magosat? -
Golyobis
aktív tag
Vannak kis fogyasztású olyan 65W os TDB értékű 3-4magos processzorok. De már csak használtan árulnak ilyeneket. Nézz szét a hardveraprón szerintem.
Tessék: ezen az oldalon (jobboldalt középen: "Identify another S-Spec code, or another CPU:"-nál) rá tudsz keresni az adott processzorok tulajdonságaira. Sok szerencsét.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia!
Biztos, hogy ez az alaplapod típusa? Google nem nagyon hoz rá találatot. Megnéztem volna a CPU support listát.
Általában annyi elmondható, hogy az Athlon II X3 és X4 szériában kéne nézelődni, az e végződésűek között, ezek 45W TDP-sek. Phenom II X3 és X4 között is vannak e végződésűek, ezek 65W TDP-sek, mint a monstani procid.
Hardveraprón van most is Phenom II X3 705e és Phenom II X4 905e.A gépet amúgy mire használod?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Golyobis
aktív tag
válasz kerekfej #63274 üzenetére
A mostani egy olyan mi eredetileg egy sempron 145 volt, de fel lett oldva benne egy mag. De most azon gondolkozom, hogy főleg régebbi játékokkal játszom, és lehet hogy a sok extra mag semmit sem számítana nekem, hanem inkább a mhz számít, mert úgyis csak egy magot használnak ki ezek a régebbi játékok.
Lehet hogy jobban járok egy erősebb 2magossal?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
oncsi
őstag
válasz solfilo #63275 üzenetére
A lap típusa Asrock A780GM-LE
Akkor a cél egy max 45W-os e végű X3 vagy X4 (ami ha jól értem kevesebbet fogyaszt a mostani procimnál)
Vagy egy Phenom II X3 vagy X4 szintén e végű, ami a mostaninál nem fogyaszt többet, de 3 vagy 4 magos.
Hogy mire használom?
Semmi játék. Kizárólag itthoni, általános gép. Főleg Linux megy rajta. Soha nem érzem lassúnak így sem, csak video feldolgozásakor. Ahhoz jól jönne még egy kis számítási teljesítmény.Golyobis
Köszi. Válogatok.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot.
Jelenleg a következő konfiggal rendelkezemAMD A8 5600K processzor
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.+most vásárlok még 4Gb t
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó
Hdd 500Gb Wd Blue(Ez hamarosan cserélve lesz. Kérdés még hogy ssd re vagy Hddre. )
Gigabyte gtx 750 2gb videó kártya.
Thermalright Macho 120 THE-MCH-120 processzor hűtőTöbb helyen azt mondták játékra cseréljem intel I5re 4440re .Ajánlott a processzor vagy nézzek mást? max 10-12ezerrel még megtoldható. Asetto corsa meg raceroom racing van fent jelenleg.
Elsőként proci alaplapot cserélnék azt ha kell akkor videó kártyát is.
Köszi a segítséget<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
kerekfej
addikt
válasz Golyobis #63278 üzenetére
2. magot ne kapcsold ki! A legújabb játékoknál kicsit számít a magok száma (pl. GTA5).
Ha tudod olyan minimum 3.2GHz-ra lődd be. HT-t előtte oszd (és ramot is ha kell) vissza és alapfeszen legyen.CPUID-al tudod ellenőrizni, hogy a HT ne legyen több, mint amennyi alapbeállításon.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalad a processzor es a VGA a szuk keresztmetszet. Processzorbol jo a 4440-es. Megtoldva egy GTX 780-al az aprorol, vagy ujonan egy 960-ast. A GTX 970/980-hoz kellene egy erosebb CPU. Mondjuk egy 4690, aztan dobsz egy faCCa B85-os alaplapot es rendben vagy egy ideig.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
veterán
válasz Golyobis #63278 üzenetére
Szerintem se kapcsold ki a második magot, lassul tőle a gép, a netezés. 2 maggal is tudod húzni a procit. Egyébként éreztél gyorsulást, hogy 3,5-ig húztad a procit? Ha eleget gyorsult, akkor ne is cseréld le. De mondom, inkább két maggal használt. Viszont ha ennyire régiek a játékok, akkor nem értem, miért akarod egyáltalán fejleszteni.Akadnak, vagy nem úgy megy, ahogy kéne?
(#63279) oncsi: Videó feldolgozásakor? Mármint videószerkesztés, konvertálás, meg ilyenek? Mert akkor lenne értelme egy 3-4 magos procinak szerintem. De jobban jársz, ha bekérdezel a procik topikjába, írd le nekik konkrétan, milyen programokra kell.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Winchester95
őstag
sziasztok!Játékre fullhd ra fx 6300 vagy fx 8120?
-
gtamate2
veterán
válasz Winchester95 #63287 üzenetére
Inkább 8320, az erősebb mint a 8120 és kevesebbet is eszik.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Winchester95 #63291 üzenetére
Alapból a 6300 400 mhz-el nagyobb órajelen fut alapon ezért lehet erősebb a 4 szálas alkalmazásokban. Mivel fx-et veszed gondolom tisztában vagy vele hogy alapon elég gyenge, ezért tuningolni szokás. Bőven van benne erőtartalék, így egy rendes hűtő+lap mellett lehet neki lőni bőven a tuningot. Még ha nem is vagy tuningmester a biosba mindenképpen bele kell nyúlni mert alapon nagyon sok feszt ad neki a lap, és bőven alul lehet feszelni, illetve a turbot szokták még kikapcsolni, de az FX topicban jobban útba igazítanak. Az a lényeg hogy az fx 8120 a maga 4 moduljával erősebb lesz mint a 3 modulos 6300.
*Sn0w
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Winchester95 #63287 üzenetére
FX-6300 . Nincs az a jatek ami megmozgatja a 8 szalat rendesen. Inkabb a 6300, mivel az jobban hutheto, c/c-ban gyorsabb 10 %-al.
De ahogy mondtak, az igazi az a 8320 volna./
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Teljesen átlag felhasználásra elég lenne egy G1840-es?
Van egyáltalán érzékelhető sebességváltozás egy 1840-es és 3220-as között?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz anonymus89 #63296 üzenetére
1.: Igen.
2.: Netezés, filmnézés közben nagyon maximum egy minimális. Játékok, benchmark-ok között már nagyobb jelentkezik. -
Golyobis
aktív tag
válasz solfilo #63284 üzenetére
Szeretem ha sok az fps, ez nálam sokat számít.
Ut2004ben 32fős nagy pályán akár 60 ig is lemehet.
Amúgy mértem egy kis gyorsulást, a tuning kb 20%os és a gyorsulás is.
Két maggal ugyan az mint egy maggal azonos órajelen, de csak 3000mhz ig tudom húzni.
Szerintem nem is veszek újat egyellőre.
Nem is tudom hogy van e olyan új játék ami megérné hogy játszak vele, kellene valami guide ami összefoglalja a jobb játékokat. No meg nincs 10-15ezrem / game. -
derive
senior tag
válasz anonymus89 #63298 üzenetére
Ha az IGP hasznalva lesz, akkor meg. Ha van DVGA akkor nem.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel