-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
válasz kukac1986 #5450 üzenetére
Futtass le spyware/vírusirtót, ha nem oldja meg a gondod akkor valószínűleg a tápoddal lehet gond amennyiben nem állítottál semmit a biosban.
Telefunen : jah, lehet erre nem is gondoltam
[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Telefunen
őstag
válasz Foxmulder89 #5449 üzenetére
Boltos teszt.. Rengeteg E4xxx-ük van, nem akarják hogy ez E6300 jobban fogyjon (pedig többnyire jobban mennek mint az E4xxx-ek, az alacsony szorzó pedig a P35-el már nem akadály)
-
gergo19
aktív tag
Köszönöm a segítséget. Még nem teljesen világos minden de sokat olvasok utána és majd belejövök .Még egy kérdésem lenne melyik memória jó ezek közül az én dolgaimhoz.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB, 5-5-5-15
Bruttó: 14 400 FtDDR2 PC6400 800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB, 4-4-4-12
Bruttó: 17 160 FtDDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB, 4-4-4-12
Bruttó: 15 600 FtVagy sima kingston.
Köszi a válaszokat.
-
bozsik84
tag
Sziasztok!
Előre szólok, hogy láma vagyok...
Új processzor vásárlásán gondolkozom, most egy a64 3500+ os procim van, de hát ez már elég sovány az új kártyámhoz-8800GTS 320MB
Olyan processzort szeretnék ami kihajtja ezt a kártyát, X2 6000+ os processzorra gondoltam, ez már elég hozzá (húzni nem akarom, meg nem is tudom, hogyan kell)?
Amúgy elég "gagyi" alaplapom van: ASROCK AM2NFA-VSTA +memória 2x1GB kingmax 800 Mhz, am2-es foglalatú, ebbe mehetne a 6000+ os processzor?
A mostani processzorom 1.3V feszültséget kap, az új proc.nak ez elég?vagy automatikusan több feszt kapna, vagy azt nekem kell beállítani?
Vagy ha ez az alaplap nem jó hozzá ,akkor milyet kellene (15-20k-tól nem többért?)
Segítsetek plíz, köszi.bozsik
psn id: zsonom
-
TomBoy1986
veterán
válasz bozsik84 #5455 üzenetére
Tuti elgépelted az alaplap nevét, mert ilyen nincs az egész googlin - sem az ASRock honlapján
Keresd meg a honlapon a lapodat, mert van CPU support részük, ahol azt is leírják, hogy milyen BIOS verziótól támogatja a CPU-kat. Én megnéztem a "-VSTA" lapokat, s azok közül valamennyi támogatja a 6000+-t => szóval nem kell alaplapot cserélned, legfeljebb egy BIOS-t frissíteni.
A 6000+-nak két verziója, az egyik 1.4V-t kap, míg a másik 1.3V-t. Valószínű te már csak ez utóbbiból fogsz kapni (szerencsédre). Azt pedig biztos nem neked kell állítani egy ASRock lapon, hogy mennyi feszt kapjon a CPU.
Ha ez az alaplap nem jó, akkor csak olyanban érdemes gondolkodni, ami az AM2+-t támogtja, mint pl. ezek: AM2+ Ready
A teljesítménye a 6000+-nak pedig elegendő lesz egy 8800GTS mellé. Emiatt végképp nem kell aggódni
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
bozsik84
tag
válasz TomBoy1986 #5456 üzenetére
Igen elgépeltem, bocsi
nem nem nfa, hanem NF6. köszi a segítséget.psn id: zsonom
-
elfelejtette
veterán
válasz bozsik84 #5455 üzenetére
Hy!
Sztem jobban jársz, ha szerzel a proci mellé egy Gigabyte GA-MA69G-S3H lapot 17k-ért. itt a topicja.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
TomBoy1986
veterán
válasz elfelejtette #5458 üzenetére
Leírta, hogy húzni nem akarja. Így nem hinném, hogy megéri a plussz költséget. Ráadásul, amit nyerhetne vele.... az is csak 300-400MHz.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
tarti19
senior tag
szaisztok
szeretnék venni egy új prockót a régi celeronom helyett
Namármost én 18k-t szánok erre max 20
dualcore 1,8 vagy 2-re gondoltam
szerintetek? 775-ös lapocskába lesz majd úgy érzem
húzni nem igazán szeretném és ha "dobozost" veszek ami ventillátoros az elegendő hűtést ad-e neki?PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
ipavlidu!
tag
Hello mindenki!
Egy-két hónap múlva tervezek venni egy új 8800GT karit. Namost. A konfigom:
-ASUS A8N-E alaplap
-KingMax DDR1 1GB memo
-AMD 3800+ X2 proci
Ezen kívül fogok még venni egy ugyanilyen memóriát is.
A kérdés az, hogy milyen procit vegyek (nem biztos hogy veszek, tom, így procilimites leszek), ami belemegy ebbe az alaplapba. Ugyanebből a családból gondoltam valami nagyobbat. Tom hogy csak az órajal növekszik, de sztem mondjuk egy 5600+ vagy 5000+ jó lenne.
Mi a véleményetek, milyet vegyek?
Előre is kösz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz ipavlidu! #5463 üzenetére
Ebbe az alaplapba csak S939-es X2-es proci jó. AM2-es nem. Tehát választhatsz az X2
3800+ (2GHz 1MB L2 cache),
4200+ (2,2GHz 1MB L2 cache),
4400+ (2,2GHz 2MB L2 cache),
4600+ (2,4GHz, 1MB L2 cache),
4800+ (2,4GHz, 2MB L2 cache).Ha tuningolsz akkor 3800+ at vagy 4200+ (magasabb fsb szorzó miatt). Ha nemtuningolsz akkor 4600+ -ot. De ezeket a procikat múl december óta nem is gyártják, tehát nem találsz már mindenhol, esetleg használtan lehet hogy több esélyed van találni ilyen procikat...
#nincsbennetarcsi
-
ipavlidu!
tag
Kösz a válaszokat.
A húzással még tavaly próbálkoztam, de nem volt túl sok sikere. Nemtom azóta mi változott, de még megpróbálkozok vele. Bár ezek szerint ha elég "csak" a húzás, akkor azért a VGA-t aránylag nagy százalékban ki fogom használni. Legalábbis remélem. A prociknak majd utánanézek.
Bár azért az újabb procik info-it nézve ez az S939-es foglalatos cucc már elég elavult. Bár lehet hogy hülyeséget mondok.
Boccs ha off-oltam.
-
Fuck3r
aktív tag
A kettő közül szerintetek melyikkel járok jobban?
AMD Athlon64 X2 EE SFF 4200+
( "Windsor", Energy Efficient) MHz 35W 2x 512 kBytevagy
AMD Opteron 1212
(OPGA, "Santa Ana", Rev. F2, Boxed) 2x 2000 MHz 2x 1024 kByteFelhasználási terület: Non-Stop 24 órás üzem (ebből kifolyólag legyen energiatakarékos és minnél halkabb hűtéssű), irodai dolgok, 1-2 régebbi játék (pl: CS:S), multimédiás felhasználások, talán: Autocad, Prodesktop
És milyen alaplapot ajánlatok hozzá?
Előre is köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
robyeger
addikt
Szerintem ha magas órajeleket és kisebb hőfejlődést akarsz, Core2Dou-ban gondolkozz inkább, AMD-ben nagyon jó választásnak tartom a Athlon64 X2 BE sorozatot, olcsóbban hozzájutsz, mint a EE sorozathoz és az a ~10W különbség nem mérvadó.
Alaplapban pedig AMD(ATI) chipsetet javaslok, állítom; azon régi hiresztelések,hogy nem stabilak,megbizhatóak az AMD rendszerek csak az NVIDIA chipseteknek tudhatók be(tisztelet 1-2kivételnek), márkában pedig Gigabyte-ot, mert azok képesek szoftveresen megállítani a ventillátorokat, nálam is pörög 24órában egy Athlon64 4000+ és szinte végig C'N'Q véget semmi hőt nem termel,de a Asus lap nem képes megállítani a ventit rajta, manuálisan pedig azért nem akarom kiiktatni, persze valami komolyabb passzív hőcsöves hűtőnél ez a szempont tök mind1.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Szten Márs
nagyúr
Gyors kérdés:
Egy 5200+ -os X2 ugye jobb választás egy E4300-as Intelhez képest, ha nincs tuning egyik esetben sem? (Fő felhasználási terület a játék) -
kicsitomi88
őstag
-
Fuck3r
aktív tag
válasz TomBoy1986 #5471 üzenetére
Ohh, köszi, bejön ez a lap, AMD chipsetes meg minden finomság van rajt (Analóg, DVI-D, HDMI) ami nekem kell (legalább nem kell VGA-t is vennem) támogatja a Phenomokat is, és még az ára is kedvező 15.000 boltban. Nagyon tetszik, KÖSZI
[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
anxius
aktív tag
válasz Szten Márs #5472 üzenetére
Szvsz jobban megérné belekezdeni a tuningba az ismerősödnek(feltételezem nem magadnak akarod)Mert jobban járna
-
Gyuri27
félisten
-
anxius
aktív tag
Akkor viszont egyet kell értenem az előttem szólókkal:5200+
-
robyeger
addikt
válasz TomBoy1986 #5471 üzenetére
régen fordult már meg MSI lap a kezeimben,kösz az infót,memorizálom
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
tarti19
senior tag
Gianni depója most meghozta az áldást
24k-ba egy core2Duoe6300-as proci meg egyAsus P5LD2 SE 16k-ba
40k-t szánok a kettőre és ez pont annyiPSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
Aranygyerek
aktív tag
Láttam egy vga erősorrend nevű táblázatot.Nincs véletlenűl ilyen táblázat procikra?
Privire válaszolni illik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Aranygyerek #5481 üzenetére
Arra gondolsz, hogy milyen X2-esnek milyen C2D felel meg? Oldal alját nézd+.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Anthony28
őstag
válasz Aranygyerek #5481 üzenetére
Sztem még egy 6000+ vs. E6850 tesztben is jobban muzsikálna az Intel az AMD-nél pedig azonos órajelen üzemelnek.Talán még a 2,66Ghz E6750 is verné. Sztem az E6750,E6850,Q6600 prociknak nincs AMD-ben vetélytársa.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
hunnylander
őstag
-
TBone
tag
Sziasztok! újoncként egy kérdéssel fordulnék hozzátok: 150-200e forintos keretből milyen konfigot ajánlanátok? igazágól csak a proci,vga,alaplap, memória négyes érdekelne...
előre is kösziTBone
-
TBone
tag
jah és a gépet elsősorban játékra használnám....
-
robyeger
addikt
játékra a videó kártya teljesítménye a döntő, én 8800GT javaslok,
...szóval ha eldöntötted a videókarit, akkor gondolkozz csak a folytatáson... (mem,CPU,alaplap,HDD...)Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
eddie17
addikt
Sziasztok.
Lenne egy nagy kérdésem. Melyik a jobb választás? Főleg játszanék a géppel.
Amd A64 X2 4400+ vagy Intel Dual Core E2180 ?
Intelhez, egy Giga P35-Ds3 lenne, de ha a Amd akkor Abit AN52(ha ez egyáltlán jó)
Nos valami tapasztalat, hogy melyik érdemes? -
-
robyeger
addikt
válasz eddie17 #5491 üzenetére
Tuningolva a Core2-es, alapon lpedig az Athlon64 X2 BE sorozat gyári hűtővel lehet jó választás. és Athlon64-nél még ha nem is tuningolsz, én a helyedben inkább az AMD(ATI) chipsetes deszkák felé húznék.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
törölt tag
Hi
Milyen Core 2 proci és VGA párost tudnátok javasolni 80k környékén h a vga ki legyen használva? A cucc egy P5B lapba menne 2 Gb ram mellé
-
robyeger
addikt
Core2Dou E6750 proci + Abit IP35-E deszka, és még húzható is,ha majd lesz kedved, olcsóbbik megoldás: Athlon64 X2 5200+ (ADO5200DOBOX) + Asus M2R32-MVP deszkával
[ Szerkesztve ]
-
robyeger
addikt
a köv. p35 deszkák közül mind1 jó tuningra, apróbb különbségek vannak általánosságban.
-Asusnál nem lehet megállítani a ventit
-gigabytenál nem lehet fixen lefelé proci szorzót állítani, (CTRL+F1) ki szerti,ki nem.
-MSI-nél még a platinumnál se lehet olyan finoman hangolni a memóriát, mint pl. Asusnál
-Abitról hirtelen nem jut eszembe kiemelkedő negatívum, de kiemelkedő jó sem, viszont talán a legolcsóbbKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel