- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz Foxmulder89 #5400 üzenetére
Lehet kapni, 44K. És nem eszik 150W-ot sem. 125W a maximális fogyasztása.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
válasz Foxmulder89 #5400 üzenetére
Nem. Én 6000+-t vennék 32K-ért
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz TomBoy1986 #5401 üzenetére
Hmm, meg akartam nézni, de épp frissítik az amdcompare-t (vajon mi kerül ki ), de a 125W a megadott TDP, jól emlékszem ugye? Csak mert akkor az jó ha eléri a 100W valós fogyasztást.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
viktor82
őstag
Sziasztok,kérdésem egyszerű,milyen procit vagyek?
Van kinézve amd platfor esetén 6400+ 47500ft
Intel kéttő közül kelene választanom egy 6850-s ugye ez kétmagos és egy 6600Q.
A Quad 64000-ft de csak 1066 fsb.e,ha ez számit valami(nem igen értek az intelekhez mindig amd-m volt,de most húz a tuning potencia)a 6850-s nem sokkal olcsóbb,érdemes 4-t venni vagy inkább a kétmagosat!Legtöbször játékra használom a gépem!
Vagy mégegy megoldás ,megvarni az új amd procikat!
Érdemes?Segitséget köszönöm!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
válasz kicsitomi88 #5406 üzenetére
6750-s,nekem is teszik,de 6850 ugyan az csak 3ghz-n ketyeg,vagy ezzel is elehet érni ezt a sebességet?És a Quad,nem éri meg,ár/teljesitmény!
[ Szerkesztve ]
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
válasz kicsitomi88 #5408 üzenetére
Kösz,azt hiszem megfogadom a tanácsod!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Devastator
tag
Hy. Egy AMD Athlon 64 FX mitől akkora nagy ász cucc?
-
TomBoy1986
veterán
válasz VaniliásRönk #5403 üzenetére
Igen 125W a TDP. De nem is olyan rég kiadtak egy 89W-os TDP-s 6000+-t is (csökkentették a feszültséget 0.1V-tal). Az az igazi csak kár, hogy 90nm-es.
-
m4rc!
őstag
válasz Devastator #5410 üzenetére
Hogy felfelé is meg lefelé is szabadon állítható az órajel-szorzója...
[ Szerkesztve ]
We are analog players in a digital world
-
Danken88
csendes tag
Gyors kérdés pls segítsetek:
e6550 vagy e6600?
illetve lap kérdés: (bocs ez egy kicsit OFF)
Gigabyte GA-965P-DS3 (rev3.3) vagy Gigabyte GA-965P-DS4 (rev. 1.0)?
(lehetőleg ne ár, hanem teljesítmény, megbízhatóság és tuning szempontjából nézzétek a kérdést)
válaszotokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Danken88
csendes tag
válasz kicsitomi88 #5414 üzenetére
Szerintem valamit elnéztél..
Egyrészt ez a 2 alternatíva van, másrészt meg ki beszélt itt 4 magról (e6550 vs e6600)?
Gép játékra is kellene és igen húznám, bár nem drasztikusan. -
Danken88
csendes tag
válasz kicsitomi88 #5416 üzenetére
lapnak meg maradjon továbbra is a DS3?
köszi az eddigieket is -
Oracle
senior tag
Szerintetek melyik éri meg jobban?? főként játékra meg photoshopolára kell az új gépezet
Teszteket elnézve még kevés program és játék használja ki a 4 magot ezért nemtok dönteni (Crysis már kihasználná a 4 magot? )
-Intel Core2 Duo E6850/4M/1333
-Intel Core2 Quad Q6600/8M/1066 -
fueled18
tag
sziasztok!
éppen gépfejlesztés előtt állok! Most készülök megszabadulni a 3700+-os san diegomtól és tervezem egy Intel procis gép összerakását!
A kérdésem az hogy milyen procit vegyek max 25000 Ft-ig?
egyenlőre ezeket néztem: 915-ös dual core
E2140; 2160; 2180( itt csak frekvencia beli különbség van)
Szerintetek érdemes még venni E21x0-as procit vagy vegyek nagybb core 2 duo-t?
tudm most jön ki a pentiumnak az új generációs cpu-i, de arra nem lesz pénzem és szerintem nem fogom megvenni azért mert pl winrarban2 másodperccel gyorsabban csomagolt ki egy 100megás cuccot mint a jelenlwgi core2 procik.
Főleg játékra kellene(crysis, race07, cod4).A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra
-
anxius
aktív tag
E4400as C2D procit ajánlanám,de...huuuhh...Crysist ilyen gépen akarsz futtatni?oda minimum 6300as kéne
-
fueled18
tag
válasz bagyulajuve #5425 üzenetére
köszönöm szépen a gyors választ!
alaplapot milyet ajánlotok?
az a baj hogy már egy ideje nem foglalkoztam a gépekel, ezért kicsit lemaradtam. azt beszélik hogy most a gigabyte alaplapjai elég jók tuning terén.
alaplapra 22-23 ezret szánok
memó az mezei 2*1 giga kingmax a vga az meg legalább egy x1950pro
az a baj hogy nvidiánál szerintem nem olyan jóaz a 8600gts, a 8800gt meg drága nekemesetleg nem érdekel valakit ez a pár cucc?:
Asus A8N-E alaplap, összes tartozékával, még 1 év gari van rá--9.000Ft
AMD Athlon 64 3700+ San Diego--7.000Ft
2*512 Mb DDR1 400MHz-es -- 7.000Ft
Innovision 7600GST 256 Mb DDR3--15.000Ft (2008.01.29-ig cseregaranciás)
A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra
-
Gyuri27
félisten
válasz kicsitomi88 #5427 üzenetére
[link] azért a félkarod ne tedd rá.
"Az E2xxx processzorok tuning potenciálja egyelőre kérdéses, kis szerencsével majd a duplájára tekerhetjük az órajelet, ám mint a mi balszerencsénkből is látható, ez sajnos messze nem vehető biztosra."Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz kicsitomi88 #5429 üzenetére
+ fesz? Az amd-t mindenki azért szidja mert nem tuningos!
Alapon a lényeg szvsz. Nem állitom, hogy nagy százaléka nem megy jól, de van ott is amelyik nem. Tehát ne jelentsük ki, hogy mindenik.Amd - Radeon - Ryzen
-
bagyulajuve
addikt
válasz fueled18 #5426 üzenetére
Alaplap: nekem egy giga ds3-am van, p35 csipkészlettel szerelve és 23k volt újonnan, maximálisan elégedett vagyok vele. 8800GTS-hez pedig akár 40k körül is hozzá lehet jutni használtan, és nagyon jó vételnek számít jelenleg, főleg, hogy 600/2000-en szinte mindegyik megy. Sokkal jobb, mint az x1950pro (csak hát ha büdzsé nem engedi akkor nincs mit tenni).
Forza Juve!
Resistencia eterna
-
Gyuri27
félisten
válasz kicsitomi88 #5431 üzenetére
"felrantod 3,5re aztan onnan mar tokmindegy" de ilyenek állitani egy 2180-ről veszélyes. Szerintem. Meg azt is, hogy mindegyik M0 megy 3 gigát. Ird azt, hogy nagy eséllyel megy annyit v + fesszel sok sansz van rá hogy megy.
De ezek az egyszerű kijelentő mondatok sántitanak. Ha figyelmesen elolvasod a hsz-m nem azt irtam, hogy anti tuning mert vannak amik nam mennek.Viszont idejön egy ujonc aki elmegy vesz egy általad javasolt procit azzal a tudattal, hogy majd az megy 3 gigát. Ha nem megy neki mert szar a lapja v a proci nem birja. Esetleg oda kozmál mert jó hűtöt nem javasoltál hozzá. Akkor te tartod a hátad?
Nem kötözködés ez csak vigyázzunk ezekkel a gigantikus jelzőkkel.Amd - Radeon - Ryzen
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Gyuri27 #5433 üzenetére
Pedig a 3ghz majd hogy nem mindegyik C2D-vel meglesz, ha esetleg nem akkor ~2800...mint az általad linkelt E6300, ami mellesleg eléggé egy szerencsétlen darab.Az E2180-nak ugye 10-es szorzója van, tehát 3ghz-et 300as fsbvel fog menni amit akár még egy 945-ös lap is visz, felette meg mindegyik..plusz fesszel szvsz aligha fog olyat kapni ami nem viszi a 3 gigát.
Kozmálni meg az AMD-k szoktak, az Intel már régen megvált eme tulajdonságtól, nem kötözködésből írtam ez meg az én véleményem..
(csak említésként nem vagyok se amd se intel buzi, 3 amd-m és 2 intelem volt..)
eddigA parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
kicsitomi88
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Két kérdésem lenne!
1: Mennyiért lehet mostanság egy D930-ast eladni??
2: Melyik C2D proci "egyenrangú" vele teljesítményben??Előre is köszönöm!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
magellan01
csendes tag
Szerintetek mennyit fog esni a core2-k árai karácsonyig? vagy majd az új szériára érdemes gyűjteni? Az E6550 es proci jó vétel? Most is majdnem a legolcsóbb,de mér olcsóbb mint az E6320?
-
TomBoy1986
veterán
válasz Foxmulder89 #5434 üzenetére
"Kozmálni meg az AMD-k szoktak, az Intel már régen megvált eme tulajdonságtól, nem kötözködésből írtam ez meg az én véleményem.."
Nem árt frissíteni. Ez kb. 7 éva volt igaz.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz TomBoy1986 #5438 üzenetére
Persze, mert a jobb alaplapokon van(volt) védelem, pl anno (mit mondjak, nem 7 éve..) a 2500+ bartonom leégett volna ha egy szarabb lapban csücsül, a cooler ventije döglött be. 100*C -nál lekapcsolt, de ezt a kijelentésem nem a mostani procikra, se nem az előzőekre értettem..
Kicsitomi88 : vagy pongyola felfogás ...válaszként írtam nem tényként, szólj ha nem érted
ON[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
TomBoy1986
veterán
válasz Foxmulder89 #5439 üzenetére
Nekem volt a Mercury alaplapban is, a '99-ben gyártott Athlon XP 1700+-omhoz. De az a legjobb, hogy még sosem találkoztam olyannal, hogy leállt a hűtőm... A mindösszesen 12 éves időszak alatt, amióta számítástechnikával kapcsolatba kerültem.
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
válasz Foxmulder89 #5434 üzenetére
Egyetértek. Csupán egyetlen aprósággal nem: Az E6300 mitől sikerült rosszul?
-
gergo19
aktív tag
Sziasztok,
Most készülök gépet venni és a kérdésem a következő lenne.
A kiszemelt konfig: C2D E6750, Gigabyte alaplap P35 DS3, 450W FSP táp, 8800GT videókártya és 2*1 Gb Ram ez lehet Kingston 800MHz vagy Geil Ultra 800MHz.
A célom az lenne hogy a proci gyári hűtővel menjem 3,0GHz en. Ezért mit kell állítanom. elég csak az FSB-t vagy ehhez már hozzá kell állítani a ramok időzítését is. sajnos még ram időzítés állítást nem csináltam. A két ram közül melyiket érdemes venni.Ha van jobb ötletetek ebben az árkategóriában a többi alkatrészel kapcsoltaban szivesen meghallgatom.Köszönettel. Gergely
-
viktor82
őstag
Ma megvettem az új gépem ami következő-
MSI p35 platinum ,OZC 2x1 GB 1066 MHZ,Intel Q6600,WD 250 GB 16MB,Thermaltake Soprano + neonok,500W enermax liberty,MSI 8800GTS 320MB OC,Nec dwdrw,Asus dwdrw!
Már várom mit fog birni!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gergo19 #5442 üzenetére
FSB-t tedd 400-ra, szorzó maradhat, (így 3200MHz-en jár) ezt alapfeszen is viszi kb 99%. Memória osztót tedd 2-re (1:1-ben menjen) így maradhat a ram időzítés. A Cl4-es ramoknál általában kézzel kell beállítani mert gyárilag Cl5-ben indulnak. Ezért mindenképpen kell állítani az időzítést (de nem muszáj).
#nincsbennetarcsi
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Telefunen #5441 üzenetére
Nem maga az E6300, csak arra az egy példányra gondoltam
idézem "sikerült kicsikarni belőle 3ghz-et is valamelyik kollégának" valahogy így volt leírva a szöveg az egyik fentebbi linken.Nemtudom feszt adtak -e neki, ha igen akkor 3 ghz nem nagy teljesítmény tőle, a jobbak 3,4-3,6-ot is mennek akár. Igaz a hűtést se tudom mi volt, csak azt akartam mondani hogy általába azér jobban szoktak menni mint az az egyViktor82 : alapon 333x8 azaz 2,66ghz , 400x8=3,2ghz, 3ghz pedig 375x8
Jó a lap igen, 500-as fsb körül van vége, nekem is ilyenem van.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
kukac1986
csendes tag
Sziasztok . Én még új vagyok ebben a fórumban. De lenne egy problémám:
Miért van ez a probléma? Bekapcsoltam a számítógépet és internetezek vagy bármit csinálok (nem mindig) de váratlanul és hirtelen újraindul a gép. Pedig nincs semmi a gépemen olyan progi telepítve ami agadályozzná a gép újraindítását,
Még egy kérdésem lenne: Hogy valaki ismeri e a "MARIO FOREVER" játékot?
Én gyanakodtam arra hogy biztos az akadályozza a gépet.rendszer tipusa: AWRACPI
proci: Intel r, calaron
memoria : 512mb ram
radeon 9600 xt agp
1028x768 32 bit 75hz
plug and plyan monitor
80 GBLG monitor márka.
direct x 9.0cmi lehet a hiba?
A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Dell notebook topic
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mozilla Firefox
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest