- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
Szerintem egy i7-4770-et veszek, mellé pedig egy ASUS Z97-A-t.
-
bandi0000
nagyúr
válasz headhunter86 #54301 üzenetére
pénzkidobás a lap, elég bőven egy b-s h-s lap is
Xbox One: bandymnc
-
regener
veterán
válasz headhunter86 #54303 üzenetére
Mert nem tuningolható a proci, így felesleges a Z-s lap.
-
Picturemaker
őstag
válasz headhunter86 #54303 üzenetére
Z-s tuningos chipset. Te nem K-s procit veszel tehát nem tuningolható, ergo felesleges megvenni a drágább lapot.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
headhunter86
senior tag
válasz Picturemaker #54305 üzenetére
Értem, most már csak az a kérdés, hogy mivel járok jobban.
Egy i7-4770 + ASUS H97-PLUS, vagy pedig egy i5-4670K + ASUS Z97-A ? -
he7edik.
addikt
Ez engem is érdekel. Melyik a jobb játékokhoz az esetleges dupla utasítás szál vagy a magasabb freki? Egyáltalán van játék ami kihasználja a Hyper-Threading-et?
Égő szöveg a flém vázon
-
headhunter86
senior tag
válasz he7edik. #54307 üzenetére
A többszálas kihasználást én eddig a Frostbite 3 motornál vettem csak észre. Az a motor nagyon szereti.
A kis gagyi FX-6100-ammal olyan szépen fut a Battlefield 3, hogy csak na. Más játékokról ami hasonlóan szép, már nem mondható el.
Én amúgy most a 4670k fele hajlok erősen. Szerintem bőven elég lesz, és legközelebb úgy is a VGA lesz a szűk keresztmetszet, nem pedig a proci. Ráadásul ezzel az alaplappal még két generációt kihúzok. -
kecsawi
senior tag
válasz headhunter86 #54306 üzenetére
Amennyiben tuningolsz, úgy később i7-4770k-ra ( vagy az újabb frissített procikra) való cserével tudsz több teljesítményhez jutni Z-s alaplapban. Ha az elsőt választod, úgy sok-sok hónap múlva teljes belsőt kell cserélned. A felhasználás módja és a tuning fog dönteni ebben a kérdésben szerintem.
-
Shifty01
aktív tag
Ha játékra kell akkor elég az i5 az i7el semmivel nem lesz jobb kb.
Más feladatokban értelemszerűen jobb az i7 mint az i5 de játékban kb semmivel.
Számtalan teszt van a neten itt 1 a sok közül.
[link]
A tuningos lapot meg fölös megvenned egy nem K-s processzorra.[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
válasz headhunter86 #54308 üzenetére
A Frostbite is inkább a több magot kedveli mint sem a több utasítás szálat.
Néztem tesztet a HT-ről játékok alatt és kb. semmit nem hoz a konyhára FPS-ben.Égő szöveg a flém vázon
-
he7edik.
addikt
válasz headhunter86 #54308 üzenetére
97-es lappal hogy húzol ki két generációt? Úgy tudom hogy az év végén kijövő Broadwell az utolsó DDR3-as rendszer?Én mindenképp MSI vagy ASUS esetleg Gigabyte gaming sorozatú lapot veszek azokon Realtec ALC 1150 hangkártya és Qualcomm Athreos Killer hálókártya van integrálva, nem beszélve a jobb hűtésről és a jobb minőségű kondikról.
Égő szöveg a flém vázon
-
headhunter86
senior tag
válasz he7edik. #54312 üzenetére
Azt hiszem te egy ilyesmire gondoltál: ASUS Maximus VII Ranger
Elég magasnak tűnik nekem a proci körüli hűtőbordák, befér oda az Artic Freezer 13 pro?
-
nagyúr
Sziasztok! Szarakodik az alaplapom és fontolgatok egy cserét, de mivel már elavult új platform kéne. Alapvetően szeretem az AMD-t, most is egy X4 965-öm van, ezért is gondoltam FX8320-ra. A gép elsődleges célja a munka, programozás, eclipse, virtualizáció is lenne később. Mit ajánlotok? FX8320 vagy Intel fronton valami hasonló árú? Játszani is szoktam néha, de az csak másodlagos.
-
nagyúr
válasz tranceplanet #54317 üzenetére
Köszi
-
jocomen
aktív tag
válasz headhunter86 #54314 üzenetére
Jogod van elverni a saját pénzed arra, amire akarod, de ha megnézted a linket, amit Shifty01 írt, akkor láthatod, h egy alap 4670-es limitje is szinte az összes játékban (Metro-t kivéve), alacsony felbontáson 170 fps felett volt, Metronál meg 110 felett.
Könyörgöm, akkor mi értelme +30 ezreket kidobni procira, meg +30 ezret alaplapra, amivel lehet, h 10-15%-al több fps-ed lesz, de az ég világon semmit nem érzel meg belőle?
Abból a 60k-ból futja egy jó 256GB-os ssd-re és valami használható hangkártyára. De hang az van pl 30k-s msi-n is... a 45k különbözet akkor is zsebbe marad. Sok másra is el lehet költeni, amiből többet megérzel: nagyobb / szebb kijelző, 5.1 hangrendszer, hintamechanikás főnöki bőrfotel, erősebb vga, ... vagy adhatod a szegényeknek is.
De persze te pénzed, arra költöd, amire akarod.Bill + egérről ugyanez a véleményem: 20k-s bill & 15k-s gamer egér = kidobott pénz (ne kövezzetek meg).
Shitfy01: jó teszt, el is mentettem.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz jocomen #54319 üzenetére
10-15k-s gamer egér nem kidobott pénz, kb az a kategoria ahol még megéri, mert tényleg sokmindenben jobbak az átlagnál. 10-15k-s bill is megéri még.
A kidobott pénz az a 25-50k-s gamer egér, ami kb ugyanazt tudja mint a 10-15k-s csak csili vili ezer gombos karacsonyfadisz.
Egyebekben viszont igazad van.
Habár van egy olyan mondás, hogy minden annyit ér amennyit adsz érte/amenyibe kerül aka. olcso husnak hig a leve.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz jocomen #54319 üzenetére
22k-ért vettem a balkezes egerem. De nem bántam meg. Előző egerem 7 éves volt mikor lecseréltem, szintén Razer, mai napig kíváló otthon faterék használják.
Elég sokat használom a PC-m, szeretem ha minőségi dolgok vannak benne, de minden mással is így vagyok.
Ráadásul tetszik ennek az alaplapnak az extra funkciói.SSD-m már van. Hangkártya meg szintén 15k lenne egy normális. Akkor már inkább +15k alaplapra és abban is normális a hangkari. Bár mái napig sztereóban játszok, szóval részben lényegtelen, de lassan be kéne újítani két hátsó hangszórót. A hangminőség mondjuk biztos jobb lesz.
Lehet hogy a limit 170-nél van, de majd nézd meg a Witcher 3-mat, vagy a most megjelenő Watch Dogs-ot. Na ott majd kell neki ez a CPU. FX-6100 pedig már édeskevés lesz egy High beállításhoz. Mert ez a proci + VGA kb. oda elég lesz, ultra beállításokhoz már mélyen a zsebbe kell nyúlni, de arra nem is vágyok túlzottan.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nekem ez a proci + VGA csere 40.000-be fog fájni, ha beleszámolom, hogy mennyiért veszem illetve, amennyiért eladom a régit. Ennyit pedig bőven megér nekem az a 70-90%-os többletteljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz Sinesol #54321 üzenetére
Én ezt a mondást máshogy ismerem: Minden annyit ér, amennyit ki tudsz belőle hozni Így már kicsit más az értelme
3.Aragorn: nekem olyan van, természetesen olcsó (16k volt madaras áruházban), de össze se lehet hasonlítani a 8k-s forgószékekkel: fél napokat lehet benne üldögélni
De mondhattam volna jobb asztalt is (egyedi, saját készítésű, kihúzható, elforgatható, függesztett gépházzal, széles bill tartóval) , bár az egyre kisebb gépházakhoz lassan felesleges lesz.Egyébként lehet értelme drágább valaminek, ha az illető próbálta, és érzi a különbséget, és tudja, h neki megéri a többletet. Csak ha már a kérdés úgy merül fel, h vajon éreznék-e belőle valamit, ha ... akkor nem ez a helyzet.
Azt próbáltam szemléltetni, h el lehet szórni akár 120k-t is feleslegesn egy konfigra, amiből nem sokat érez a user, viszont sokat bukik rajta. Ahelyett ennyiből egy jó használt kerékpárt, vagy valami mást is vehet, amiből többet megérez.@headhunter86: WatchDogs-ról csak annyit olvastam, h 30fps, de ez nem biztos, h proci-limit. Sőt, a konzol igp-k teljesítményét tekintve valószínűnek tartom, h inkább vga a kevés.
Witcher, FarCry szintén szép látványvilágúak, ott is inkább magas vga-igényre tippelek, de majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz jocomen #54323 üzenetére
Nyilván ha megveszem most az i5-4670K-t akkor VGA lesz már kevés, viszont a mostani konfigom esetében még az FX-6100 az.
Az i5-4670K mellé egy 760GTX dukálna, de VGA-t hülyeség lenne cserélnemi. Én inkább 2-3 generációnként cserélem.Watch Dogs: Szerintem ott a VGA lesz nekem a határ, de ha nem veszek procit akkor pedig az.
A 30 FPS az konzol limit lesz. Mivel a motor a Far Cry 3 és az Assassin's Creed motor továbbfejlesztett változata, vagy legalábbis abból lett kialakítva, ezért nem hinném, hogy PC-n FPS limit lenne rajta. Másik dolog meg, hogy én nem láttam még FPS limites játékot. Legalábbis még nem játszottam olyannal.Egy játék lehet magas VGA igényű, de ha nincs mellé egy jó procid akkor nézegetheted te a VGA-d, hiába raksz bele akármilyet. Remélem érted mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
Hamár ennyire szóba került a hangkártya az alaplap a proci mellett akkor megkérdezném, hogy az ASUS alaplaokba szerelt hangkártyák(gamer széria) mennyire jó?
[link]
Konkrétan a Supreme FX-re gondolok. -
jocomen
aktív tag
válasz headhunter86 #54324 üzenetére
Én sem hallottam még fps-limitről, de ilyet nem is írtam.
De ha belegondolsz, a VSync az valami ilyesmi. -
d@minator
addikt
Kerüljétek a 15-20ezer közötti hintamechanikás bőrfoteleket. Egy rakás sz@r.
-
wody21
tag
Kedves ph guruk!
A következő dologban kérném a segítségeteket:
- szerintetek milyen költséghatékony módszerrel lehetne azt elérni, hogy a Battlefield 3 (illetve majd 4) minél nagyobb FPS-sel (minél kevesebb mikrolaggal) fusson alacsony felbontás mellett (1280x720), teljesen LOW grafikai beállításokkal.Most a konfig a következő:
Phenom II x2 555 @ x3 3500MHz
Msi Am3 lap
6Gb ddr3 ram (nem Dual channel-ben)
HD 5830
Win 8.1 64bit720p mellett a bf3 néha gyalázatosan belassul. Az átlag kb 50 FPS, de a 64 fős pályákon, nagy csata közben előfordul, hogy 30 alá megy, és egyáltalán nem érzem folyamatosnak, akkor sem, amikor 50+ FPS-t ír a drawFps cucc. (gondolom mikrolaggal "van tele"). Azt szeretném elérni, hogy 60 (vagy annál is több, pl 80 ) alá sose menjen.
Ugye a CPU-val lehet a gond? Ha lecserélném egy fix 4magos Phenomra, akkor elképzelhető, hogy nyernék annyi fps-t ilyen alacsony felbontás mellett, vagy nem lenne elég? Érdemes lenne vga-t is frissíteni, vagy ilyen beállítások mellett a Phenom ii x4 is vga limites lenne -> tehát annál is erősebb cpu kéne? Ha igen, akkor vajon milyen (használt/kifutó szériás) processzor bírna folyamatos 60 fps-t az említett trutyi grafikai beállítások mellett?
Köszönom előre az infot.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Most fogok gépet venni és nem tudom eldönteni hogy melyik cpu-t vegyem.
Két alternatíva van. i5 4670K vagy i5 4690. Mivel jobb a 4690 és mivel rosszabb. Természetesen a tuningot nem számítva . Mennyivel hűvösebb egy 4690 mint a régi rossz pasztás haswell.ek ??
-
Speeedfire
félisten
Nem túl friss termékekről lesz szó.
Melyik volt a gyorsabb, jobb?
754-es amd sempron 2800+ vagy 478-as intel pentium 1.8 (northwood)[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Shifty01
aktív tag
válasz Speeedfire #54337 üzenetére
A sempron kb celeronnal egyenértékű. Tehát a P4.
A p4 amd oldalon az Athlonnal van egy súly csoportban.Itt 1 teszt is
[link]Ahogy látszik az Athlonokkal van összehasonlítva és hasonló teljesítményt is nyújtanak. A sempron sehol sincs. Főleg hogy az csak 1 magos a P4 pedig 2. L2 is nagyobb(bár nem sokkal de nagyobb)
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz Shifty01 #54338 üzenetére
Ennyire nem egyszerű. Ebben az esetben a Sempron újabb fejlesztés. http://www.cpu-world.com/Compare/19/AMD_Sempron_2800+_(rev._E3)_vs_Intel_Pentium_4_1.8_GHz_(RK80532PC033512).html
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
veterán
-
_András_
tag
Sziasztok!
Max 50.000-ből szeretnék alaplap + cpu-t. Nekem teljesen mindegy, hogy AMD vagy INTEL.
Nekem az lenne a lényeg, hogy azonos összegből a legjobb teljesítményt hozhassam ki.Válaszotokat előre is köszi
Üdv, András
-
veterán
válasz Speeedfire #54343 üzenetére
Őszintén szólva nem vagyok otthon a régi szériákban. De emlékeim szerint 754 idején nem ment rosszul AMD-nek. Nem volt lemaradva c2c, sőt. De itt talán többen értenek hozzájuk.
solfilo
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Speeedfire #54343 üzenetére
Sempron jobb, de mai viszonyok közt nem igen fogsz nagy külonbséget erezni koztuk.
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Photoshop célra épített lowbudget gépbe:
i5 4400 + B85 IGP vel használva, alternatívájaként merült fel bennem:
Fx-6300 + ASROCK 980DE3/U3S3 meglévő 8600GT vel használva.
Tudom, hogy a fogyasztása magasabb, de teljesítményben úgy -20-25% különbség lehet, árban viszont jó 20-30 ezres spórolást jelentene.
Javítsatok ki ha nem így van, esetleg, miért éri meg mégis az i5? -
buek1967
tag
Viszonylag nagy mennyiségű, tükörreflexes Canonnal rögzített full hd anyag feldolgozása lenne a cél. Milyen CPU/Lap/VGA trió most erre a célra a legmegfelelőbb? Előre is kösz.
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
Speeedfire
félisten
solfilo & csucsbicep: Köszi!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
atius
csendes tag
Hello q9550 váltanék amd fx 8320 megéri vagy inkább intel i5????60 ezrem lenne rá, persze venni kell egy alaplapot is meg 8gb ramot is. ÜDV!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel