- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz jocomen #53702 üzenetére
Bioshock infinte-t is probalhatod, az eléggé 1-2szálra optimalizált, szoval szereti a nyers erőt, skyrim is hasonlo.
Vagy probald a Crysis Warhead-et az is eszi a vasat rendesen .Újak annyira nem mérvadóak Bf4 es tarsai elég jol optimalizaltak sok szalra, hogy még egy 4 magos apu-n is elvannak.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Grave_444 #53706 üzenetére
Hát cpu tesztekben mégis jobban sklazodik mint a 3-as. Masreszt ami 4 vagy több szalat hasznal és jol optimalizalt az nem igazan izzaszt semmit.
Bf4, Crisys 3 es tarsai eseteben cpu performance tesztekben kb semmi különbség nincs egy 5800k és egy 4770k közt...ezért mondtam hogy nemigazan alkalmasak a celra.
Volt olyan teszt Bf 4 eseteben ahol egy i7 2ghzen ugyanazt az fps-t hozta mint 4.5ghre huzva...egyszerüen jol van sok szalra optimalizalva.
Cpu-t csak a rossz optimalizacio izzasztja meg jatekok szempontjabol.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Warhead-et próbáltam, nem volt proci limit, vagy legalábbis nem éreztem. Linkeltem is ide eredményeket.
Ultrán stabil 18 fps volt , low-on meg ~80 avg. Aztán végül gamer / 900p-ben toltam végig azt a pár órát. Így szép is volt, és nem is akadt nagyon (~50 fps). Ez biztos nem proci-izzasztó játék.FC3 is volt. Azzal az a baj, h túl szép low-on is. 60-80 fps avg attól függően, h az utat figyelem-e vagy az eget. Egyszer beesett min. 47-re, de lehet a vga-limit miatt is.
Mindkettőnél elkélt volna egy 7870, ezért írtam.
Witcher1 volt még, az high/fhd-ba is vaj-simán fut.
BF4 vagy Crysis3-nak van ingyen letölthető demo-ja? Esetleg link? (bf4-hez nem találok)
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz derive #53710 üzenetére
Persze tudom, de most egy pentiumra bench-nek böven elegek, meg olyanokon gondolkodtam amik rosszul vannak optimalizalva , Pentiummal amugyse kerül szóba a multi az meg a masik.
Mellesleg örülök hogy vannak még akik tudjak hogy csak a frametime és min fps mond valamit a jatekelmenyröl
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
Benchmarkot nezni az egyik legnagyobb onbecsapas. Van sok szep csikocska, meg osszehasonlitas, meg grafikonok es a lenyeg felett elsiklik az ember, hogy amikor jatszol azon a gepen, mindegy mi a konfigod akkor te milyennek erzekeled a jatekot. Crysis 3 nalam folyekonyan megy 30 FPS felett minden bekapcsolva maxon, teszteken nem maxoljak ki ennyire h szep nagy szamokat kapjanak, nekem folyamatos a jatekmenet, nem szaggat es ez a lenyeg. Skyrim Inteles konfoghoz kepest "csak" 60 FPS, a szemem nem latja a kulonbseget mert folyamatos a jatekmenet Egy szalas Regi jatekoknal (Skyrim uj es 60FPS) eleg boven egy FX is, mert az uj jatekok meg mar tobb szalra vannak optimalizalva. Fogyasztas is jol mutat grafikonon amugy meg egy baromsag azzal jonni a velemenyem szerint, mereseim alapjan a processzorom nem eszik tobbet 2£-al havonta mintha egy 100£-al dragabb procit vettem volna Inteltol, 50 honapra rendben vagyok igy is.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz Yllgrim #53712 üzenetére
1. Miért maxolnák ki tesztbe a grafikát? Nem a VGA-ra vagyunk kíváncsiak hanem a processzorra. Minél alacsonyabb beállítás és felbontás mellett kell tesztelni a processzort játékoknál.
2. Ha 30fps neked folyékony akkor
3. Azért nem látja a szemed a különbséget 60fps felett mert 60hz-s a monitorod. Ha 120hz-s lenne már más lenne a helyzet.
4. Benchmarkot nézni miért lenne önbecsapás? A tesztek arra vannak hogy a vásárló el tudja dönteni, neki melyik kell. És tudja hogy mit kap a pénzéért. -
Yllgrim
őstag
válasz Nxn908xxx #53713 üzenetére
1. hogy kijatja e VGA- az adott proci, bar a masik megoldas is jo ha szimplan CPU-ra mesz.
2. 24fps felett mozgokepnek latja a szemed, tehat igen, persze minel tobb ultra maxon, annal jobb, 30 mar erezhetoen jo, 24 alatt mar fura persze
3. nem veszek 1080-as panelt 100k forintert ha lassan ennyiert lesz 4k
4. a tesztekkel annyi a bajom, hogy tobbszor bebizonyosodott h csalnak a teszteken, pontosabban a tesztprogramok szandekosan egy iranyban vannak lekodolva h egyik ceg hardvereit magasabban hozzak ki gyoztesnek. Ezert hiszek en annak a "tesztnek", amit magamnak csinalok. En hasznalok egy konfigot es teljesen megfelel a jelenlegi szinten minden elvarasomnak (Foleg jatek) anelkul hogy egyelore barmit is OC-ni kelljen. Szerencsere a hardverek gyorsan fejlodnek, uh idovel cserelni kell h tartsam a szintet, de ez benne van a paklibanPersze nem mondom h nem tevedek, en velemenyt irok le, illetve mas is tevedhet
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Sinesol
veterán
válasz Yllgrim #53714 üzenetére
Azért az nagy butasag hogy 30fps folyamatos, meg 24 fps mozgokép...
Nemvéletlenül van a tv-kben sem interpolacio, és nem véletlenül jön nemsokara az 50fps sem.
Egyszerüen 24fps kevés, darabos, csak a regi technologiak valamelyest ellensúlyozták a hianyossagokat pl tv esetében. De mozikban is pl kb 48 fps-t latsz csak minden képet egy fekete követ igy kicsit becsapva a szemet azert tünik folyamatosnak.
De ettöl még a 24 fps közel sem mozgokép, csak a regi technologiak ennyire voltak kb képesek, ezzel kellett beérni.30fps meg Crysis-re hát gratulálok, azert kár volt olyan kartyat venni hogy szép alloképeket nézegess
Pár felesleges featüre-t kilöve latvany ugyanaz lenne de akár 60 fps-ed is lehetne, ami már folyamatos.[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz Sinesol #53715 üzenetére
Europai szabvany 25FPS a moziban, amit ott latsz filmet az allokep vagy mozgokep? Mozog, tehat nem allokep, ergo ha 30 fps-el megy valami az mar biztos nem allokep. Akkor ezt is megbeszeltuk Amugy nezegettem en a beallitasokat, es persze vehetnem lejjebb, de akkor meg minek a jo grafikus kartya? Vehettem volna celeront meg valami 750ti-t es tolhatnam 800x600-ban is.
-
Yllgrim
őstag
válasz Nxn908xxx #53717 üzenetére
Nem probaltam, de megnezem majd. Mindenkinek igaza van, nem brain rush a celom mielott flame indulna Igazabol nekem a 3X FPS feljesen jonak nez ki. Megneztem gyorsban az FXAA beallitast, ez jo otlet volt koszi.
-
Sinesol
veterán
válasz Yllgrim #53716 üzenetére
Jo azert nem full low-ra gondolok, ne sarkitsuk ennyire
Csak leveszed egy kicsit az elsimitast meg meg nehany aprosagot és máris 60fps-ed megvan közel maxon.
A tesztek igazabol azert vannak annyira kimaxolva hogy garantaltan megizzaszák a kartyakat, viszont sok mindent kikapcsolva a latvany szinte semmit sem valtozik.Igaz amugy moziban a 24 fps de mosodik is kicsit a kép, másrészt ott elötte/utana egy egy fekete képet szurnak be, ami miatt a szem, folyamatosabb képet lát +a villogás is csökken. Bár filmek kicsit rosz pelda mert ott ez a kicsit mosott hatas inkabb a müveszeti jelleget erösiti.
Aláírom hogy 24fps már folyamatos, sőt 16-18 is, de ennyi erövel ha lehet jobb akkor miert is ne ?
Ha az also határ rendben van akkor máris hurrá?
Csak egy példa:
Az ember már egy gyertya fényénél tud olvasni..viszont nem lehetséges hogy egy éjjelilámpa fénye talán még jobb lenne vagy ne adj isten napfényes szoba?[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz Sinesol #53722 üzenetére
Kimaxoltam most mindent meg kicsit mokoltam es 50+ FPS, uh jo hogy elkezdtunk ezen beszelgetni, meg nem tudom hogyan, kapot stabil 15+ FPS-t a jatek
Crysis 3 meg mindig.
[ Szerkesztve ]
-
afrojack1
senior tag
Hali
Lenne egy kérdésem , sok videóst meg kockát néztem és mindnek i7-2500 vagy 2700k proci van de miért?
Tudtomal a csúcs proci a 4770k de akkor miért azokat használják jobb?akkor értem de mindnek 4,4.5ghz-n vannak annyira a 4770k is megy könnyedén nem?
[ Szerkesztve ]
SC: Herczku_Death
-
bandi0000
nagyúr
válasz afrojack1 #53727 üzenetére
menni megy persze, csak azért az se mind1, hogy mekkora fesszel, és mekkora hő-vel, mert elég sok 4770k-t nem lehet már hűteni 4.4-4,5 ghz-en, persze én még így is hasi mellett vagyok, 2700k-4770k között van 10% alap órajelben
De a VGA-d mellé bőven elég egy I5 is
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
afrojack1
senior tag
válasz bandi0000 #53732 üzenetére
''8 magos broadwellt''!
8 magosak lesznek?? Úristen ha a 4 mag untig elég akkor a 8 mag 16 szálon ?Az amd meg jön a 10 vagy lassan 20 maggal és az intel 8 -al jobb lesz!
De szegény amd próbálkozik mindenel cpuval,gpuval de nem megy nekik ![ Szerkesztve ]
SC: Herczku_Death
-
afrojack1
senior tag
válasz Nxn908xxx #53736 üzenetére
Nem megy rosszul de az nv jobb!
Most ez a mantle hiba ,feltúloznak mindent hogy jön a csoda driver meg stb. Az nv kijelenti hogy jön ezt meg ezt tudja kész!
Az amd csak a teljesítményre és az fpsre megy ,az Nv is de ez kidolgozza pl. Bf4 -be ha esik az eső akkor szépen végigfolyik a képernyőn ha jól tudom?!
Meg ha adnék 1 millát tegyél össze belőle gépet akkor intel és nv lenne benne ! Ez csak az én véleményem.SC: Herczku_Death
-
tranceplanet
addikt
válasz afrojack1 #53737 üzenetére
Szerintem (meg más szerint is úgy gondolom) rosszul látod a dolgot. AMD-t abszolút nem kell temetni. Mantle egy ingyen fejlesztés, ha bekapcsolod ingyen plusz teljesítményre tehetsz szert. Viszont, ha nem jön be, akkor CCC-ben kilövöd és használod a kártyád DX módban. Megy a fikázás, mert az embereknek semmi nem elég jó, ami ingyen van az sem, vehetsz nvidia kártyát azt csak DX-ben vagy openGL módban használhatod, ha ettől boldogabb vagy... Mantle legalább a DX előtt jár két lépéssel, az sem mellékes, mantle nélkül talán nem is lett volna low level DX 12 !!! "amd csak a teljesítményre és az fpsre megy" Érdekes AMD hozza a legtöbb technológiai újítást GPU terén, innovatív: mantle, TrueAudio, tressFX, openCL, DirectX 11.2, Eyefinity ... és még sorolhatnám. APU terén is rengeteget fejlődött, olyannyira, hogy mindkét nextgen konzolba az ő megoldásuk került, mivel egyetlen konkurens sem tudott felmutatni működő megoldást. AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 a maga 23 ropijával pedig sikertermék, amiben egy négyszálas processzort és egy jól használható GPU-t kapsz (akár új címekkel is játszható FPS-t hoz visszavett beállításokkal), rakd ezt össze ennyiből CPU+dVGA-val, nem fog menni. FX széria sem annyira rossz, fogyasztásban nem remekel, de ár/érték arányban jól sikerült. Kaveri is jobb vétel lesz, ha normalizálódik az áruk, bár a csúcspéldányoknak mindig is rossz volt az ár/érték mutatójuk. Arra leszek kíváncsi, a GloFo bérgyártón keresztül elérhető 14nm technológiával mit tesz az AMD? Nem kérdés sokkal fejlettebb APU-kat terveznek, de lesz-e még új FX széria IGP nélkül? Remélem oda tud pirítani az intelnek, mint anno az athlon XP korszakban. Intel óriást pedig lenyomni szerintem már nem lehet, mindenki tudja, hogy keni az OEM gyártókat, így a polcokon szinte csak intel megoldások vannak laptopra és egybegépekre is. AMD-nek kötve hiszem, hogy lesz akkora profitja, hogy kenőpénzt tudjon adni a gyártóknak. Én mindenesetre szurkolok az AMD-nek, hogy tudja tartani magát az intellel szemben, annak ellenére, hogy teljesen más az elképzelése a jövőt illetően a számítástechnika terén (bár az intel is gyúr az IGP-re, talán nem véletlenül). Én így látom a dolgokat, de nem vagyok AMD fanatikus, mielőtt bárki úgy gondolná.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Üdv mindenkinek!
A mostani X6 1090T-t szeretném lecserélni, és mivel Pentium2-es volt az utolsó intelem ezért ezen változtatni szeretnék. Bár az X6 is elegendő majdnem mindenre, azért a minimum fps-el játékokban nem vagyok megelégedve.
Annak utánnajártam hogy biztosan használtan vénnék valami Xeon-t, mivel jóval olcsóbb mint az asztaliak. (pl igaz hogy régi de egy netre szánt gépbe 6eFt-ért vettem Q9550-nek megfelelő de kicsivel kisebb órajelű Xeont 771 átalakítóval)
Minden alkatrészt ha lehet használtan szereznék be ebay-ről.
Tehát milyen Intel procit ajánlanátok max 50e a keret a procira. A lappal kapcsolatban semmi ötletem sincs, nem volt még komolyabb intelem.
Ramból szinte biztos hogy ujjak kellenek mert nagy sűrűségű van ami nem intel kompatibilis habár szerverlap még ehetné. Nem követem el azt a hülyeséget hogy megveszek 32gb ramot, bőven sok a 16gb is. (pl:quad chanel-es xeonál 4x4gb megfelelne, duálnál meg 2x8gb) Hűtésből maradna a H100, így tuning is lenne.De most egyenlőre koncentráljunk csak a procira. Nekem totál köd hogy ivy bridge vagy sandy bridge vagy régebbi legyen. 6 mag elég, órajelben meg azért legyen annyi hogy teljesítményben verje a 4ghz-es X6-ot. (nem tudom mennyi előnye van az i7-esnek megfelelő xeonoknak clock2clock pl 2.2ghz-es i7 annyi mint a 3.2-es x6?)
Szóval milyen használt xeont 50eFt-ig? -
Gainka
őstag
válasz MasterDeeJay #53740 üzenetére
Minek xeon játékra egy 4 magos i5 4570 "mindenre" elég.
-
Picturemaker
őstag
válasz MasterDeeJay #53740 üzenetére
Üdv!
Ha 50 a keret procira, akkor megfontolnám a helyedben, hogy 51 és új 4670K. Így tuningolhatsz is
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
válasz Gainka #53741 üzenetére
Hát tökmindegy ha megegyezik az asztalival. Meg olcsóbb nála...
Azért kérdeztem mert 775-nél minden jóval olcsóbb, itt sokan hirdetnek q9xxx-eket horror áron és annak megfelelő xeonok meg 10 alatt vannak. Bár ezeréves de példának megfelel.Picturemaker
4670K
Ezt megfontolom, de pont azt keresem hogy szerintem használtba lehet kijönne erősebb.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MasterDeeJay #53743 üzenetére
Aprón rendszeresen van 4670K 50k körül.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz MasterDeeJay #53743 üzenetére
51k egy új 4670k, következő lépcső már használtan egy i7 4770 60-62k körül.
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS N55 SF típusú notebookom és szeretnék benne processzor upgradet.
Egy Intel i5 2410M proci van benne. Ennek helyére szeretnék egy újabb lehetőleg i7-es négy magosat.
Nem tudom sajnos, hogy mi alapján kell keresnem. Mik azok a jellemzők amiknek egyezni kell az új és a régi prociban (packet size, socket)?[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/tag/hege1989
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Tesó szeretne gépet összerakatni .. A lehető legjobb teljesítmény . ár szerint azért alap beállítással lehessen játékra is használni ,. semmi tuning . (Battlefield 4,Assassins Creed IV Black Flag ,......)
Mivel most nem akar sokat rákölteni ezért cpu+gpu FM2+ gondolkozunk
Az alaplap ASUS A88X-PLUS lenne ( Ram 8GB) de mivel FM2+ processzor csak 2 van és szerintem drágák ezért lehet jobb lenne ebbe az alaplapba FM2 processzor de melyiket ? vagy érdemes költeni A10-7700K ?Később R7 processzor vga párosítás
Köszi
-
Dragon27
senior tag
Ja még valami
FM2+ processzorok miért nem jönnek az újak ?A10-7850K és A8-6600K mi a légerőseb kártya amit Dual Graphics technológiát támogató külön GPU-k
R7 265 , R7 260X, R7 250 ?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel