- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hívószám-hamisítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- RCS-üzenet
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #46757 üzenetére
XMP profillal ez is 1600mhz-en megy cl8-ban. 1333mhz-en bootol 1,3V-on. Tehát profilból tudja az 1600mhz-et.
Lehet az lesz, hogy újra kell telepíteni. Nah majd ha megjön a videókártya, újrateszem.
Ezt tudja alapon:[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Nem bánnám, ha lentebb ugrana a mhz. Szerintem ehhez nincs köze a telepítésnek. Valami tuti nincs beállítva, van valami ötlet még?
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #46761 üzenetére
Hétfőn az lesz, akkor jön meg a videókártya. Addig nem teszem újra, mert most az Intel kártyával vagyok, nem akarom kavarni a drivereket.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
S.O.S. kérdésre szeretnék választ kapni!
Intel Pentium 4 2.0Ghz (478 tokozású processzor, Northwood)
AMD Athlon 64 4800+ (AM2 tokozás)Sebességben melyik a gyorsabb, érdemes-e a pentiumot cserélni a nevezett AMD-re?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #46765 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi a baj. Fene egye meg, lehet az Asus lap különcködik.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mindenfelekepen az AMD a gyorsabb...ujabb...az a Pentium nagyon regi...elavult....es csak 2 Ghz-en mukodik...az kb egy szinten van egy athlon xp 2400+ - al, ami mar oskovulet......
(ahhh, a regi szep idok....pentium, athlon XP, duron...mx440..)~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
syler123
veterán
Sikerült beállítani. Energiagazdálkodási lehetőségekben kellett a minimális processzorteljesítmény 5%-ra tenni
Így csak éppen a 3,8ghz nem működik, imádom a windows-t[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #46772 üzenetére
Jó lett jó lett, kop kop
Most már nem nyúlok hozzá, csak az újratelepítés után megint játszadozhatok vele
-
törölt tag
Azt hiszem a Phenom II 965BE procim 3.8GHz-en járatva kezd picit kevés lenni a GTX 770 VGA-hoz a játékokban. Tanácsra lenne szükségem, hogy milyen Intel CPU lenne megfelelő, hogy relatív költséghatékony módon javítsak a teljesítményen. Pár éve nem követem a fejlesztéseket így nem csak a processzorok típusai terén vannak hiányosságaim, hanem az sem tudom melyik foglalat mostanság amivel érdemes foglalkozni, hogy egy esetleges következő CPU csere esetén a lapot ne kelljen cserélnem. Ezért tehát a következőkre kérnék választ:
- milyen foglalatú alaplapot válasszak (használt és új is számításba jön)
- milyen CPU-t válasszak, ami a mostaninál (Phenom II 965@3.8GHZ) nagyobb teljesítményt nyújt játékoknál (valószínűleg használtal próbálkozom majd) -
bandi0000
nagyúr
válasz #68216320 #46774 üzenetére
hát választhatsz 1150-es tokozást ami jelenleg a legújabb intel haswell processzorait támogatja, de nincs nagyon még használt cucc belőle, 1155-ös tokozás is ajánlott abból van bőven, és a legjobb ha IVY processzort nézel bele tehát a 3000-es szériást, most egy I5-ös elég lenne ami 4 magos, de később rakhatsz bele I7-et ami 4mag+4 HT szál, esetleg ha szeretsz/tudsz/akarsz tuningolni, akkor mindenképpen Z77-es lap és K-s processzor pl 3570K kell neked, ha nem foglalkozol tuningal akkor H77-es lap kell, és pl egy sima 3570
I5 biztos kihajtja a 770-et de későbbre nézve nem árt a legerősebb I5-öt megvenned, mind haswell mind Ivy alapon, haswell ivy-hez viszonyítva 6%-al erősebb kb, de jobban is melegszik tuning alatt
Xbox One: bandymnc
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #46778 üzenetére
+1, sok olyan program van ahol a HT-ON 12-15 %-os visszaeses a HT-OFF-hoz kepest.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi!
CPU vásárlás előtt vagyok és két CPU között hezitálok. Elöljáróban annyit, hogy a fő szempont egy energiatakarékos CPU. Az alapvető felhasználás HD (FullHD film), web, szövegszerkesztés, olykor egy-két kép szerkesztése néha videóvágás. Most egy Core2Duo 8400 volt, azzal is elvoltam, de költözés miatt új gépet állítok össze!
A két kiszemelt áldozat:
i3-3240 vs. i5-3330
55W vs. 77W
2 mag vs. 4 magVárom a javaslatokat!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Innen indul a kérdésem: [link] Tehát az ott leírt (World,Excell,Acces) célra kellene a gép. Jött egy másik ajánlat, hogy legyen Intel.
Tehát a kérdésem:
AMD A4-4000 3.00GHz FM2 vs. INTEL Pentium G2030 3.00GHz LGA1155 ??Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy gépcsere előtt állok intel i3 3225 hd4000-es igpvel vagy az amd a10 6700 hd8670-es igp vel volna jobb választás?
Előre is köszi!
Tomi
-
bandi0000
nagyúr
válasz Sterilzona #46786 üzenetére
hogyne, FullHD filmeket bőven lejátssza én régebben 775-ös alaplapi integrált VGA-val néztem a FullHD-s tv-n filmeket, szóval ennek sem kell megakadnia
Htomi78: Ha az IGP számít akkor AMD
Xbox One: bandymnc
-
Dolphine
addikt
válasz BomiBoogie #46782 üzenetére
Köszönöm! és Neked is bandi0000
Az árkülönbség 12-15e Ft.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
dragonfx
veterán
ezek az intel 4000es proci s1150en mennyivel jobbakmint a korábbi s1155ösök?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
ST05
őstag
válasz dragonfx #46793 üzenetére
hd3000-hd4000 közt nem sok különbség ( 12 számolóegység vs 16 )
50%-ot mondanak, de érzetre talán nincs annyi
( ugye a 6 számolóegységesek közel fele erejűek ( hd2000-hd2500)
de most a fenti két erősebb igp-t hasonlitottuk sandy-vs ivy családban
emiatt cserélni, vagy emiatt váltani semiképp nem érdemess1150? az már hd 4600 - 20 számolóegységgel, további legalább 40-50% hd4000-ivy hoz képest
de itt nagyobb lett a lépés valamivel[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz BomiBoogie #46796 üzenetére
mér az i5 annyival többet eszik a 3000es szériánál?
i3mal pár évig nahát furi te vagy az első aki ezt mondja mindneki az i5.öt akarja mindneki rátukmálni mondván az se tul erős de talán idén elég játékokra."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
félisten
-
dragonfx
veterán
válasz szabonagyur #46798 üzenetére
de xar monitorja van....
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Szerintetek melyik procit lenne érdemesebb megvenni?
Intel E3200
E5200
E6300Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel