- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz pilu85 #10099 üzenetére
Azért egy ekkora tárolókapacitású pendrive nem éppen szokványos dolog és valószínűleg nem lehet olcsó, legalábbis eredetiben biztos nem. Na persze azt nem írtad, hogy mit & hol & mennyiért vettél. Csak aztán nehogy úgy járjál, amiről például ezen és ezen cikkekben is szó esik...
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #10101 üzenetére
egy haver vette 3ezerért ebayen. s tesztelem mert mondtam neki hogy az 100 ropinál is több. meghát sima logika. ha tényleg 2 tb volna akkor minden embernek ott volna a zsebében egy.
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #10103 üzenetére
már megy a h2 test. azt írja 78 óra van hátra. de nem lesz annyi nem lesz időm screenshotot mókolni de az infó meglesz.
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz Vertigo18 #10105 üzenetére
hát nem igazán. már 20gigánál tart az írással. nem úgy van, hogy megáll az írással ha végére ér??? pl 32 gigánál?
-
-
-
D28
tag
Halli.
Elolvastam az összefoglalót és a hozzászólásokban is keresgéltem de nem találtam friss választ, illetve így is akkora bőség zavara van h teljesen döntésképtelen vagyok.
Biztonsági mentéses cuccra szeretnék egy pendrivot (32gb). Szóval kb havonta használnám és jó lenne ha nem romlana el az állásban, viszont nem szeretnék sokat rákölteni. Melyikek azok amik az olcsók közül a legjobb statisztikával rendelkeznek tönkremenetel szerint? (Már ha van ilyen és lehet rá alapozni.)I don't know whether to laugh or vomit.
-
.LnB
titán
Sziasztok, az ajánlott ebay-es eladókál nézelődve ezen megakadt a szemem: [link]
Szerintetek? Semmi különösre nem kell, hugom hordana tőlem vele filmeket és sorozatokat. Mondjuk ne menjen tönkre 1 évig.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Szeretnék egy ilyen pendrive-ot. Viszont az adatapomon lévő alaplapban használnám.
A kérdésem az, hogy ha vennék mellé egy USB 3.1 PCIe kártyát és abba csatlakoztatva, ki tudnám használni az USB 3.1 adta sebességet?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Aurig@
őstag
válasz King Unique #10117 üzenetére
Nekem elég lenne a 80-100 MB/s írás is!
Win10-em van 64 bites, de fogalmam sincs, hogy támogatja e vagy sem az UASP módot.
[ Szerkesztve ]
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Aurig@
őstag
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Az ajánlott ebay eladótól rendelnék pendrive-ot, de kicsit elbizonytalanodtam.
64GB-os lenne megfelelő számomra és az MLC-t preferálom ahogy SSD-ben is.
Első sorban filmezésre, egy LG 42lf652v tévével lenne használva. Vagy jobban járok egy HDMI kábellel?A másik, hogy ha már lehetőség van typeC-csatlakozóval is ellátott pendrive-ot venni, lehet azt vennék hogy tudjam telefonhoz is használni (OTG) külön kábel nélkül ha úgy adódik.
Az ajánlóból a Transcend JF790-at néztem és a 890-et és ha jól láttam az utóbbi lassabb.
Az sem lenne hátrány, ha nem lenne nagyon érzékeny, de azért nem szükséges strapa pendrive.
Nem szeretnék egy vagyont költeni rá...Köszi, ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
westlake
félisten
Az új generáció. Majd dobok tesztet is.
Jelenleg egy Mushkin Ventura Ultra-t használok, de olyan bumfordi szegény.
Előtte meg Sandisk Extreme PRO-t használtam és nagyon szerettem.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
King Unique
titán
válasz westlake #10125 üzenetére
Tetszetős az új modell!
A feltüntetett sebességhez gondolom az újabb típus már UASP módban csatlakozik. Az USB 3.1 ezt kihasználva meg a szokásos bulshit, mivel ez is nyilván csak Gen 1-es. Ha a dobozán nem is látni, de a gyártó oldalán már feltüntetik. Amúgy a korábbi mérésed alapján még mindig a Mushkin a csúcstartó, illetve annál gyárilag 445 / 440 MB/s értékek vannak megadva.
Ha készítesz róla egy tesztet a másik topikba, akkor azt előre is köszönjük.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Az autómba szeretnék kis méretű (2-4GB) pendrive-ot zenelejátszásra.
Ami fontos: Olyat keresek, aminek a háza a legegyszerűbb és legstabilabb, lehetőleg fém, mivel a mostanival az a bajom, hogy műanyag, ezáltal átveszi a rezgéseket, és zavar.Mit tudnátok javasolni? Lehet 8GB-os is, mivel látom a kisebb méretűek már kihalóban.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz Grampy #10132 üzenetére
Samsung Fit USB3.0, de csak 32GB és felette kapható
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! 32 GB-os usb 3.0 viszonylag jó minőségű 150 MB/sec sebességű pendrive-ot szeretnék vásárolni max. 10000 Ft-ig bezárólag. A mérete részemről mindegy, ha lehet kihúzható-visszatolható verzióst szeretnék. Előre is köszönöm a segítséget
-
Roland8622
aktív tag
válasz Tappancs2001 #10135 üzenetére
Szia. Ennyi pénzért már 64Gb-os pendrive-ot kapsz és hozza a leírt sebességet is. Nekem is ilyen van, átszámolva 9e volt:
SanDisk USB 64GB Extreme 245MB/SEC USB3.0Hopp most már 10500Ft. Van olcsóbban is más eladótól, de 2 ajánlott van, akiktől vesz mindenki, ő az egyik.
32Gb-os verzió ~7400Ft / viszont itt az írás "csak" 100-120MB/sec
[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Tappancs2001
senior tag
válasz Roland8622 #10136 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a segítséget! A vételárat még terheli egyéb költség is ha tőle vásárolok? Vámra gondolok elsősorban.
-
Roland8622
aktív tag
válasz Tappancs2001 #10137 üzenetére
2x rendeltem pendrive-ot ebay-ről, 1x ezt, másik alkalommal meg az ajánlott eladók közül a másiktól egy JetFlash 790K-t (csak kevés volt a write speed számomra).
Egyik rendelésnél sem botlottam bele vámba, semmi plusz költségem nem volt.Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
nővérem másodikán érkezik haza Skóciából és tudna nekem hozni kintről pendrive-ot az amazonról(ezt azért jegyeztem meg mert olyan is lehet amit itthon nem lehet kapni).
Mire kellene?
legfőképpen windows 10 telepítésre használnám.Mekkora:32 gigás, mert úgy tudom, hogy a windows ezt tudja csak kezelni formázásnál
Melyik márkát preferálom:
legfőképp a corsairÁra:
egyelőre mindegy, majd szűkítünk belőleköszönöm szépen
-
King Unique
titán
válasz smallmer #10139 üzenetére
"Mekkora:32 gigás, mert úgy tudom, hogy a windows ezt tudja csak kezelni formázásnál"
Max. a Windows beépített eszközei nem tudnak > 32 GB partíciókat FAT32-re formázni. Illetve az MCT se, de magát a telepítőt ezen infók alapján ki tudja írni pl. egy 64 GB-os pendrive-ra is. A fennmaradó rész ugyan unallocated lesz, de utána ezekkel a módszerekkel újra lehet formázni a pendrive-ot. Ellenben a külső programoknak ez nem jelent gondot, illetve FAT32 alapon akár x TB-os USB HDD-ről is lehet Windowst telepíteni.
Egyébként a telepítéshez elég akár egy 4 / 8 GB-os pendrive is, mivel a gyári Win10 ISO-k ennél nem nagyobbak. Én pl. általában egy 8 GB-os JF780-at használok ilyen célra. De vannak ettől gyorsabbak, illetve az egyéni igények szerint lehet venni nyilván nagyobb tárolókapacitásút is. Az összefoglalót érdemes átnézni, ott vannak további ajánlott típusok.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Még sosem használtam SanDisk pendrive-ot, de az ajánlások alapján már megrendeltem - az ajánlott helyről...
Kérdés:
Ha használatba veszem Secure Acces-t, akkor az egész pendrive-ot letitkosítja vagy van olyan lehetőség, hogy csak egy általam meghatározott méretű rész legyen belőle lefoglalva ilyen célból, a maradék helyet pedig titkosítás nélkül lehessen használni?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ToBeY
nagyúr
Az összefoglalóban lévő ajánlások mennyire helytállóak manapság?
Pl egy ADATA UV150 32GB ok? -
GEPESZ66
veterán
Otthon használt pendrive esetében mit szoktatok csinálni, ha a tartalmát törölni akarjátok?
gyors formázás,teljes formázás,vagy síma törlés
pl. WINDOWS ISO boot van rajta, most pedig KAASPERSKY RESCUE DISK ISO lenne rajta. -
headhunter
addikt
Összefoglalóban nem látom ezt a típust, mennyire ajánlott?
Lexar USB 64GB JumpDrive S45 Blue USB3.0 150MB/s Read 45MB/s Write...
Lexar USB 32GB JumpDrive S45 Blue USB3.0 150MB/s Read 45MB/s Write...
-
jim bcs
nagyúr
válasz headhunter #10149 üzenetére
Vegyesek a tapasztalatok vele, egyenlőre még nem ajánlott. Addig helyette ->
Lexar JumpDrive P20
Lexar JumpDrive S75[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest