Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
IFA 2024: 4K lézerprojektorokat mutatott be a JmGO
ph A 1080p-s N1S-től indul a kínálat, az N1S Pro 4K mellé pedig érkezik az N1S Ultimate 4K és az N1S Ultra 4K is.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Kuo: egy évig még nem lesz új Apple Watch Ultra és SE
ma Az Apple-jós szerint 2025 őszéig nem fogja frissíteni az Ultra és az SE órát sem az Apple.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
Üdvözletem!
Mivel sok keresgélés után sem találtam megfelelő, csakis ehhez a témához kapcsolódó topic-ot, így gondoltam csinálok egyet az én jelenlegi tudásom szerint.
Reményeim szerint sokaknak fog ez segítségül szolgálni egy esetleges processzor, videokártya, laptop, stb... újrapasztázásnál, vagy éppen a thermal padok cseréjében.Fontos tudnunk:
Mire szeretnél vásárolni pasztát/padokat? (Processzor, videokártya, laptop, stb.. pontos megnevezése)
-Mennyit szánsz a pasztára, thermal pad csomagra?
-Fontos, hogy ne vezesse az áramot a paszta/thermal pad? (Amennyiben biztosra akarsz menni, nehogy zárlatot okozz, illetve nehogy korrodálódjon a hűtés felülete.)
-Van minimális megkötésed esetleg a termék adagjával, hővezető képességével? Ha igen, mi volna az?
-Opcionális: Mikor volt utoljára újrapasztázva/padozva a hardver, illetve mivel?
-Ezen a ponton fontos megjegyeznem azt, hogy
Ez a topic hozzávetőlegesen szakmai hozzászólásokra hivatott, azaz:
-Nem az egyéni kedvenc,
-Nem az aktuális, éppen jó árban lévő,
-Nem a saját kútfőből éppen jónak talált,
-Illetve nem a csakis külföldről berendelhető
Hővezető pasztákat/padokat soroljuk fel!!!Illetve meg szeretném jegyezni, hogy az átlag, olcsó hővezető *paszták/padoknál* minőségibb, drágább *paszták/padok* árai nem átverés, nem pénzkidobás, az esetek 95%-ban minél drágábbak, annál gyorsabban vezetik át az alattuk termelődő hőt, a fölöttük elhelyezkedő hűtő bordákra.
Illetve annál tovább tart a tényleges értékű hővezetési képességük.
Persze ez nem minden esetben így van, hiszen ez függhet a sűrűségtől, stb...[ Szerkesztve ]
-
mikerowave
csendes tag
válasz DravenMoral #1 üzenetére
Üdv! Örülök a témának. Előre bocsátom, nem vagyok szakértő csak műkedvelő. Nálam adott egy Gainward Geforce RTX 3080 Ti Phoenix, játékra használom, amelyen 90C körüli VRAM és hotspot hőfok (néha több is) mérhető, a ventilátorok pedig 80%-on pörögnek, ami igen hangos. Szeretnék thermal pad-et cserélni a kártyán, de ahány helyen kerestem referenciát a vastagságra, mindenhol mást írnak.
A legutolsó infóm (thermalpad.eu):
VRAM front: 2 mm
VRAM back: 3 mmPersze kommentben azonnal cáfolták ezt is, szóval nem tudom.
A kártyát használom, tehát nem szeretném megbontani a tényleges művelet előtt, de végső esetben kénytelen leszek szétszedni, megmérni és utána rendelni.
35-40 ezer körül jó lenne a pad-et megúszni, de a minőség fontosabb, mint az, hogy olcsó legyen, illetve lehetőség szerint elektromosan szigetelő pad-et szeretnék.. A kártya még sosem volt pasztázva/padozva, gyári állapotú.
Kérdésem, hogy van-e valakinek valós tapasztalata az említett típus pad cserével kapcsolatban? Főleg a szükséges vastagság érdekelne.
Előre is köszönöm! -
Meglepően fain ez az olcsó kék hővezető párna, a drágább termékhez képest (Thermal Grizzly minus pad 8) is csak 3 fok eltérés volt [link]
De azt viszont nehezen hiszem el hogy hűvösebb maradt mint a sokkal drágább Thermalright Extreme Odyssey.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz DravenMoral #4 üzenetére
Itt melyik volt az Arctic?
-
APT2560at használtam. A vram modul helyén, a nyákon, ez érintkezik a fém hátlappal. [link]
-
PTM7950 is a highly thermally conductive Phase Change Material (PCM) that lasts longer and is more effective than tradiational thermal paste.
Beszámoló róla.[link]
Jónak látszik. -
cleanxbox
újonc
Megoldódott?
videomindenkinek.hu@gmail.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft