- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sheld
senior tag
válasz btudos #54449 üzenetére
Én is már hosszú ideje vacilálok a kettő közül. Ha lenne +100ezrem, akkor habozás nélkül vennék egy y510p-t és az tuti elég lenne. Az a baj, hogy nem tudom mekkora különbség van a 8750 és a 8850 között. Mert a processzort nézzük, akkor az ULV-s, az nagyon durván lemarad a QM mögött. Elvileg MMO-ban a proci erő a döntő. Nem tudom sw:tor-hoz mennyire elég a 8750m-es videókártya...
szerk1: (Van notebook hűtőm, jelenleg az OC-zet K53TA-t hűti lelkesen)
szerk2: Ami még talán megoldás lehet egy Y500as lenovo használtan.
[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
trufa12
addikt
válasz adrian94 #54446 üzenetére
én ezt venném nem full hd.
17 colos és szerintem elég mindenre.nagy kép , de minthogy nem full hd így nem terheli agyonra a vga-t (szerintem )
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
thomeef
őstag
Attól függ milyen mmo, pl. wowra több mint elég a hd8750m 1366*768-ra, de még full hd-ra is elég közepes beállításokkal, swtor gépigényével sajnos nem vagyok tisztában, de van egy olyan érzésem hogy nagyobb gépigénye van, mint a wownak, viszont fraps+streamre meg nem árt a proci, ugyhogy mindenképpen a Lenovot ajánlom.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
thomeef
őstag
Notebookchech tesztjei alapján nincs nagyobb vga igénye mint a wownak, so még mindig azt mondom hogy hd8750 elég, persze csak hd felbontásra.
Mondjuk én még eztis megfontolnám, igaz csak i5, de teljes értékű és elég erős, viszont mellé G740m van ami jóval erősebb mint a 8750.[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Sheld
senior tag
válasz thomeef #54455 üzenetére
Nem, ebben butított 740m van...
"nVidia GeForce GT 740M érkezett, így valódi multimédiás géppé téve a Z510-et. Sajnos erősen megcsorbították az nVidia kártyáját, így ez elmarad a teljes értékű konkurensek eredményeitől,"
Itt a teljes cikkAz a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
adrian94
őstag
-
Jannn
aktív tag
válasz thomeef #54455 üzenetére
Ráadásul ez sem túl szimpatikus: "A Z500-hoz hasonló rendszert kapunk itt is, házilag nem ajánlom a gép szétszedését, saját tapasztalataim szerint 30 perc alatt megoldható a művelet, ha már mondjuk fél évtizede szerelünk szét laptopokat, ellenkező esetben nagy eséllyel roncsolni fogjuk a takarólemez peremeit. A tesztgépen nem mertem ezt végrehajtani céleszközök hiányában, ezt bízzuk szakemberekre!"
így hogy raknám bele az ssdmet? -
thomeef
őstag
Hát ha megnézed a teszteredményeket akkor itt a ~15db gt740m-el szerelt gép közül a z510-el a 3. leggyorsabb eredmény jön ki, én ezt nem nevezném erős megcsorbításnak, így is erősebb mint a hd8750. 1db teszt alapján megítélni egy gépet nagy botorság
(#54458) Jannn Bele lehet kötni minden létező gépbe, olyan hogy tökéletes gép nem létezik, még 1,5 millióért sem. ssd-t egyszer kell belerakni, nem olyan nagy dolog. Ha nem ügyvéd vagy, vagy közdazdász és volt gyerekszobád, nem vagy autista akkor sima ügy, nagyon max egy óra alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
-
-
brumi1024
veterán
válasz thomeef #54464 üzenetére
Pont ezaz, mindenki szidja a i5/7 U procikat, nálam az utóbbi időben 3 ilyen gép volt és semmi hátrányt nem éreztem a rendes i5 M-hez képest. Pedig i7 QM-et használok, rendes kasztniban. Játékra sokkal életszerűbb egy i5/7 U + 8850/70M, mint akár egy i7 QM + ezek a herélt GPU-k (GT740M és társai). Ezt úgy mondom, hogy próbáltam őket, nem távgyógyítok.
-
Tikakukac
titán
válasz thomeef #54459 üzenetére
Ha nem ügyvéd vagy, vagy közdazdász és volt gyerekszobád, nem vagy autista akkor sima ügy, nagyon max egy óra alatt megvan.
Ha nem szedtél még szét Z500-akat meg, Y500-Y510-et és U-s Lenovokat, akkor ezzel óvatosan. Nem az idő a gondod. A fő probléma az az, hogy egyes gépeknél sikerült olyan tűréssel megcsinálni a patentozást és az elemeket, hogy törni fogod, lehetsz agyérsebész is. Én sem ma kezdtem a szakmát, lehetetlen dolgokat is szét tudok berhelni, de bizony volt Z500 aminél egyszerűen eltört 2 patent, mert ennyit bírt. Ha bő 10éve szervizes ember is képes beletörögetni, akkor hidd el, borzalmas, és ne otthon csattintsuk szét, mert arra nem fizet senki.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
426os
őstag
Szét lehet szedni a z510-et, csak kell egy-két célszerszám, hogy teljesen roncsolásmentes legyen a dolog (gitárpengető+műanyag feszítő eszköz). Én ezek hiányában régi bankkártyával, illetve késsel óvatosan szedtem szét, kívülről semmilyen külsérelmi nyom nem keletkezett rajta, csak belül 2-3 pattintós rögzítőfül tört le, de ezek nélkül is tökéletesen tart (ennyi csavar mellett illik is neki). A bill. alatt az egyik rögzítőcsavaron van egy Lenovo matrica, ez mindenképpen sérül, de utánaolvasgattam és elvileg nem csinálnak belőle ügyet gariztatásnál. Ha vannak megfelelő szerszámok, akkor a fülek nem törnek le.
.
-
Tikakukac
titán
válasz Mikulásbá #54469 üzenetére
Amúgy biztos szét lehet szedni szépen-a szervizek is meg tudják csinálni.
Kérdezz be hozzájuk, ki mennyire szereti és miért El kell fogadni ez ilyen, szerintem ahol szedtek már szét 4-5 ilyet, ott tuti tudnak legalább egyről ahol tört is valami. Dellnél is van hasonló, de ott a kis kapcsok bírják a húzást, Levonóéknál nem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Jannn
aktív tag
Értem, csak a jelenlegi -- 4 csavart kicsavarok, lepattintom, vinyócsere és kész vagyok 5 perc alatt mindennel együtt -- állapothoz képest ez elég gáz.
És nem csak vinyócseréhez kell szétszedni a gépet, időnként nem árt a ventillátort megpucolni, a procit újra kenni stb...Autista nem vagyok de a kolléga eltalálta a szakmámat
-
Tikakukac
titán
válasz Mikulásbá #54471 üzenetére
Z és U-s gépek érintettek csak, nomeg Y. G az rendben van.
brumi1024: Az is pattintós, de más tészta. Ott belülre beér a ház, és csak végig kell húzni jobb esetben a pengetőt, a Z és U-nál meg minden port fölött cseszekedni kell. Kicsi apróság, de sokat könnyít.
[ Szerkesztve ]
-
paulkaresz
aktív tag
Sziasztok!
szeretnék egy laptopot ezt néztem ki:
DELL Inspiron 5737 Notebook Core i5 4200U 4GB 500GB HD8870M
valójában csak amiatt aggódom hogy a processzor nem korlátozza e a videokártya teljesítményét.
esetleg alternatíva van e nagyobb teljesítményű processzorral nem rosszabb videokártyával?
szeretnék 17" nál maradni,de jó ötlet esetén a 15" is megteszi.
az fontos hogy otthon tudjam bővíteni,ne kelljen egy memória miatt szervizbe hordani.
gyakran játszom online játékkal,úgy tudom az eléggé processzor zabáló.
200k nem léphetem túl.
köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
ro_bert17
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Kb. 2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Bruttó max. 130eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) - Office, internet
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? - Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? - Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? - Min. 15", mindegy hogy fényes vagy matt
(8) Notebook tömege? - Nem számít
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? - Tippem szerint ebbe nem fog beleférni a windows rendszer
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? - Semmi extra
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Gond esetén könnyen garanciáztatható gép legyen. Esetleg nem fekete, vagy szürke gép? Utóbbinak nincs nagy jelentőssége.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? - Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - Ezért kérdezem itt, mert nem ismerem ezeket a gépeket.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? - Új, számlás, áfás, magyar billentyűs, kiskerből. -
f.szabo
tag
Üdv,Laptopot szeretnék vásárolni ebben kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Február elején
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250 ezer alatt.
(3) Felhasználási kör? ( renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) internet, irodai munka mindennapi használat.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? nem nagyon játszom, néha a gyerekeim de ez nem szempont, filmek
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? a minőség a fontosabb, akinézett laptopok megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! bővithetőség érdekelne,
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? inkább matt ha lehet.
(8) Notebook tömege? nem szempont.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? ez sem szempont
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? átlag, hdd és ram elég, optikai meghajó nem árt ha van de tudok élni nélküle is.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Hdmi legyen, más nem gond
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? pentium proci
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
(Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/LENOVO-IdeaPad-S510P-Core-i5-ultrabook---Windows-8-%2859-390199%29,103952,460181,1054945.html?langId=-19
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ASUS-X550LB-XO034D-Core-i7-1TB-HDD-notebook,103952,460181,1097395.html?langId=-19
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/DELL-Inspiron-7537-Core-i5-notebook---Windows-8-%28157788%29,103952,460181,1053103.html?langId=-19(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? új laptopot szeretnék venni.
Köszi
[ Szerkesztve ]
"Boldog ember az aki féli az Urat"
-
zp3tike
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és van két kiszemelt gép:
Asus X552EP-SX044D
Lenovo IdeaPad G505s 59-390290
esetleg valaki használja van tapasztalata valamelyik gépről? Ti melyiket választanátok?
köszi.. -
corbeau
csendes tag
Sziasztok! A Lenovo B590 59-389658 nagyon megtetszett, s gyakran olvastam ebben a fórumban, hogy javasoljátok a B590 széria tagjait. Több helyen találkoztam azzal, hogy e sorozat matt kijelzős, ami nem sikerült a legjobban. Ezzel kapcsolatosan érdekelne a tapasztalatotok, hogy akinek van ilyen notija az mennyire elégedett a kijelző fényerejével, olvashatóságával, stb.? Illetve még a WiFijéről [Broadcom 43142] is sok rosszat hallottam, ez ügyben ki mit tapasztalt? Mennyire fogja erősen és stabilan a jelet? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!
-
-
f.szabo
tag
válasz f.szabo #54482 üzenetére
ezekről mi a véleményetek: http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_g500_59_390049/514101
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_g710_59_390399/516112
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_z510_59_403846_barna/532213
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_thinkpad_e540_20c60043hv_fekete/535665
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_thinkpad_edge_e531_n4i6whv_fekete/507663
http://ipon.hu/webshop/product/sony_vaio_svf1521v1eb/501052
http://ipon.hu/webshop/product/toshiba_satellite_c55_a_135_fekete/508743köszi
-
Sheld
senior tag
válasz brumi1024 #54465 üzenetére
Összegezve az olvasottakat, 3 jelölt lépett be a képbe, és ha jól értelmezem, akkor jelenleg ez a sorrend, ha játszani szeretnék, streamelni, meg fraps-el venni, szigorúan swtor-t.
1: lenovo g500 (i7-3730qm, 4Gb RAM, HD8750m)
2: lenovo z510 (i5-4200m, 8GB RAM, GT 740m (csonkított)
3: Dell 3730m (i7-4500u, 8GB RAM, HD8870m)Ez a 3 jelöltem van, 200k alatt. SW:TOR endgame-re kell, és azoknak a streamelésére/felvételére. Segítségeteket nagyon szépen köszönöm. A laptopvásárlás még kb egy hónap múlva esedékes, de előtte mindenképp még írok majd, hátha változott valami a piacon.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
paulkaresz
aktív tag
válasz paulkaresz #54475 üzenetére
ennyire butaságot kérdeztem?
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
f.szabo
tag
válasz f.szabo #54486 üzenetére
az a gond, hogy sem a laptonszalonnál sem az Iponnál nem rendelhető, esetleg máshol?
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Latitude_E5530_Intel_Core_i5_3320M_4GB_500GB_Intel_Windows_7_Ezust_DLL_L065530102E_SPL_4683.htmlesetleg ez helyette? ennek milyen a kijelzője http://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_5737_157758_ezust/514041
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz paulkaresz #54488 üzenetére
2 napja bújom, ezt is ajánlották
nem is találtam jobbat, 200 ezer kereken .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Whysperer
addikt
[link] Ezek miért ilyen olcsóak?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
trufa12
addikt
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest