- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz Tikakukac #157349 üzenetére
Ezt a 8570p-t néztem ki: [link] . Utánaolvasva ez az LG panel a jobbak közé tartozik. 840-ből meg amit találtam, az fullHD felbontású, az nekem lehet sok lenne 14"-on: [link] . Ezek között vacilálok, kb csak asztalon lenne használva, ritkán ágyban (az asztali gépem máshova költözik, és kell egy gép hétvégére.
-
Ispy
veterán
válasz RoSSo3 #157348 üzenetére
Arra jöttem rá (micsoda zseni vagyok), hogy széket és kanapét ránézésre nem lehet venni. Illetve lehet, de aztán olyan amilyen, ha szerencséd van pont neked való. Nos ez a laptop billel is így megy, elolvashatsz 100 reviewt, nézheted a specet, de úgy is akkor döl el minden, amikor lenyomod a gombot. Még mindig azt javaslom, hogy nézd ki egy gépet és tapogasd meg személyesen, mégiscsak 300k-t akarsz elverni, az vakon elég merész, rá kell szánni egy délutánt. Mondjuk én pont most vettem kép alapján kanapét, de osztani azt észt azt jól tudom.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
fecaga21
senior tag
Hp Zbook G2 van valakinek véleménye erről? i74710Mq proci +full Hd Ips. Munkagépnek kellene.
-
RoSSo3
senior tag
-
Jared
aktív tag
Hello!
Kinéztem egy gépet, szerintem elég jó áron a rádiumnál:
[link] Hp probook 450
Rákerestem a cégre itt a fórumban, még mindig nem ajánlott bolt?Köszönettel,
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tikakukac #157347 üzenetére
Ezért az árért nem nagyon van 17-es Ultrabook. Eleve nem sok olyan noti van, amit ilyen méretben ennek lehetne nevezni. Persze sokan azt is mondhatnák, hogy az ultrabook nem lehet ilyen nagy méretű. Az LG Gram 17 az egyik ritka kivétel, de az jóval drágább, főleg itthon.
Gondolom a fémházról is le kell mondanom.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
zoli03
őstag
válasz Khelben #157361 üzenetére
Khelben és Tikakukac: azért a gyakorlat meg az elmélet más. A szöveget persze nagyrészt szépen nagyítja, de a képeket nem, és sok programban sajnos a szövegeket sem. Én meg nem akarok elmosódott, homályos képeket és szövegeket látni, ezért olyan laptopot/monitort vettem mindig, amit méretezés nélkül is el tudok olvasni (a 125%.ot is észreveszem, és zavar is).
Amúgy köszönöm a segítséget, a 8570p felé hajlottam, de így már biztos is vagyok benne. -
Tikakukac
titán
válasz zoli03 #157362 üzenetére
Pontosan tudom miről szól a fáma. Egyfelől használok így gépet, és mostanra elég jól kidolgozta magát a rendszer, másfelől ilyen alapon több gépet te soha nem veszel, mert a 900p-nek vége van. Nem kevés éve
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chesterfield
őstag
válasz Chesterfield #157288 üzenetére
Sziasztok!
Yoga 2 utódját keresném egy új gép személyében.
14" kijelzővel, SSD-vel, irodai felhasználásra 200-250e HUF környékén.
Ezeket szeretném:
-360(vagy legalább 180°-ban visszahajtható kijelző)
-billentyűzet világításTudnátok javasolni valamit?
köszönöm.
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, milyen laptopot ajánlanátok az alábbi feltételekkel: (havernak kéne, gondoltam kutakodok neki én is)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Az évben, nem sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai felhasználás - word,ppt,excel. Youtube, gondtalan videó lejátszás, HD filmek, akár 4k
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használom játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6', minimum FullHD, de jobb ha még magasabb
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat, főleg vonaton. Bírjon 6 órát jobb esetben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell, van eredeti Win10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD - min 256 GB, minimum 8GB RAM, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Billentyűzet világítás mindenképp legyen. Plusz fekete, szürke, vagy vegyesen legyen a színe. Dizájn is fontos, hogy jól nézzen ki.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.
Ezt nézte ki eddig:De ha ilyen összeállítás nem elérhető 200e körül, akkor melyik gép lenne olyan ami megfelel ezeknek?
Köszönöm!
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
-
dssport
tag
Sziasztok!
- SOS
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 300-320e?!?!
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- fontossági sorrendben: Fotó szerkesztés PS-LR 24 megapixeles FHD képek, Régebbi Játékok, Sorozat, Net, Office - mindezt hobbi szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Eddig egy asztali Gigabyte GTX 660 2GB kiszolgált, szóval semmi extra. Mafia 2, Metro 2033 redux sorozat, bf3, gta5, starcraft 2, dirt rally, grid 2, snipers elite3 ezeket azért jó lenne, ha ki tudná maxolni, új játékokra nem vágyok ez egy ilyen kifutó hobbi.
- 15-17" IPS 1920*1080
- Max kanapéig
(7) Operációs rendszer?
- Win10 64
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- SSD+HDD méret mindegy jelenleg 16GB RAM-on vagyok visszalépni nem nagyon szeretnék
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- HDMI kell mert külső monitort is fog kapni
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- ÚjNagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
válasz Tikakukac #157366 üzenetére
Ezt nem teljesen értettem.
Bármilyen kinézetben milyen lehetőség van ilyen gépre? Nekem mindegy, megmondom neki hogy ha ennyiért akar venni, akkor ilyen kinézetű gépet kap.
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
profchaos
tag
Sziasztok!
Édesanyám szeretne venni laptopot kizárólag munka és internetezés céljából.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most kellene
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150.000Ft körül
(3) Felhasználás?
Kizárólag munka és internetezés (Otthonápolási program, Word, Excel kb ennyi + internet)
Sima 15.6-os jó, ne legyen se kisebb se nagyobb
Keveset. 99%-ban leginkább csak otthon használja.
(7) Operációs rendszer?
Nem kell, van eredeti Win.
Mindenképp SSD-t szeretnék neki, 256gb elég, memória 8Gb. DVD olvasó szerintem nem létszükséglet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Jöhet használt is, lényeg, hogy számlát mindenképp szeretnék róla.Eddig ezeket nézegettem:
Lenovo IdeaPad S145 81UT0042HV [link] 134.990 (AMD Ryzen 5 3500U mennyire jó? )
HP 250 G6 [link] 159.990Nagyon szépen köszönöm a segítségetek előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Darellus92
aktív tag
Sziasztok,
Általános felhasználásra keresek most 200 körül egy laptopot (dokumentumok, böngészés főleg). Ami fontos hogy legyen rajta oprendszer és masszívabb, tartósabb modell érdekelne.
Mi az ami mostanában best buy ebben a kategóriában?HTC = Help This Company
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Ha a nagyon jó képminőség az egyik legfontosabb elvárás (gondolom oled) , egy 15-16 " windowsos laptop vásárlásánál, akkor mit javasolnátok?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
lac14548
aktív tag
A közeljövőben (tavaszig)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 250e Ft
Játék nem jellemző, viszont 3D tervezés néha (Fusion 360) hobbi szinten, fotó szerkesztés alapszinten, amúgy meg mindennapi használat (net, szövegszerkesztés, zene, video)
Egyszerűbb játékok, így ez nem feltétel
15" (esetleg 17), HD felbontás, matt kijelző
"asztali laptop" lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
100% Windows 10 támogatás fontos, de lehet oprendszer nélküli is
Jó lenne SSD + HDD (min. 128+500GB),
RAM min. 12GB
Optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kell,
legalább 3 db USB (egy 3.0)
SD kártyaolvasó
Intel processzor i5 vagy i7Dedikált videokártya (2-4GB RAM)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Azt hiszem a fenti feltételeknek csak használt felelne meg, viszont a legalább fél év garancia kell
[ Szerkesztve ]
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Khelben
nagyúr
válasz Darellus92 #157370 üzenetére
HP Probook 450, Dell Vostro 5-ös sorozat.
-
fecaga21
senior tag
Sok utazáshoz vonatozáshoz milyen könnyen cipelhető laptopot tudnátok javasolni ami lehetőleg érintőkijelzős , Cad/Cam-re a keret olyan 150 lenne.
-
Khelben
nagyúr
válasz fecaga21 #157379 üzenetére
Jaj. Felsoroltál négy feltételt, amiből mindegyik üti mindegyiket. Utazáshoz kicsi, könnyű gép kell, ami nem lehet erős, tehát cam-cad-re nem való. Utazáshoz strapabíróbb gép is kell, abból nem lesz érintős, vagy legalábbis olyan ritka, hogy nem érdemes vadászni rá. Cad/cam-re erős gép kell, ami nem 150k. A strapabíró gép sem 150k. És a kicsi könnyű gép sem 150k. Úgyhogy nekem nincs erre ötletem. Használtan 150-ért tudsz venni kicsi könnyű gépet (pl. HP Elitebook 820) VAGY Cad/cam-re való gépet (HP Zbook, Dell Precision), ennyit tudok mondani.
-
Npeter25
tag
Sziasztok.
A párom szeretne laptopot vásárolni. A szempontok: max 170e. Ft. Iroda,otthoni felhasználásra, legyen rajta numpad, ne legyen fekete. Csak új lehet.
Az eddigi kinézett darab egy hp 250 g6. -
adolfka00
tag
Sziasztok !
1: 1-2 hónapon belül.
2: Maximum 200.000 jó magyar forint,de azt sem bánnám ,ha részletre lehetne venni.
3: internetezés,Filmnézés,1-2 webes játék
4: ——
5: 15.6,Full HD a filmek végett,de ha csak sima HD az sem nagy gond. A többi az nem lényeges.
6: Éves szinten 3-4 alkalommal és utazás közben nem lenne használva.
7: Win 10 nem lenne rossz.
8: SSD legyen benne szerintem elég egy 256/500 GB-os. Optikai meghajtót szeretnék bele. RAM-ból célozzunk meg egy 8gb- ot.
9: Egy strapabíró fémvázas üzleti laptopot szeretnék aminek nem törnek el 2 év múlva a zsanérjai.
A válaszotokat előre is köszönöm !Csak olyan emberekkel üzletelek akik komolyan is gondolják.... ;)
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Ha 400 000 Ft a plafon, akkor milyen gépet ajánlanátok?
A fő profilja a videóvágás, képszerkesztés lenne, valamint az irodai programok.
A mostani, új programok menjenek rajta gördülékenyen, és lehessen a gépre számítani 3-4 év múlva is, ezek nagyon fontosak lennének.
Operációs rendszer legyen rajta, és mindenképpen új gép legyen, de ezen kívül tudok kompromisszumokat kötni.
Ebből az összegből milyen Macbook-ot érdemes venni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
btudos
nagyúr
válasz smallcurrant #157384 üzenetére
Ebből az összegből sok opciód nem lesz Macbook fronton, konkrétan ha a hivatalos forgalmazást nézzük, jelenleg nincs 400 000 Ft-ig új Apple laptop, pláne nem olyan, ami alkalmas lenne videóvágásra.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha nem olvasok vissza oldalakat, lehet hogy nem régen ajánlottatok gépet hasonló kondíciókra, mindenesetre előre is hálásan köszönöm a segítséget.
Egy hónapon belül szeretném megvásárolni(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 450.000,- Ft a plafon(3) Felhasználás?
Elsősorban irodai felhasználás, illetőleg alkalmanként utazáskor, nyaraláskor filmnézés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Konzol mellett legfeljebb néha-néha, inkább régi klasszikus játékokra, de nem prioritás(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Az alkalmankénti filmnézés, és a nagyobb munkafelület miatt inkább 15,6" de ha valami kihagyhatatlan ajánlat 14" méretben akkor az is mehet. Inkább IPS, és adott esetben szabad téren (pl terasz) is jól lássam a kijelzőt.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alkalomszerűen, hetente maximum 1-2x lesz hordozva, gyalog rövid távra, kocsival hosszabb távra, utazás közben (repülő, vonat, autó) nem használnám.(7) Operációs rendszer?
Windows 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Lehetőség szerint full SSD, de lehet hibrid is, minimum 500 gb, de ha lehet 1tb tárhely kellene
Memória minimum 8 gb,
Optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Projektort tudjak rá csatlakoztatni, jó volna ha lenne világító keyboard.
A tartósság és "jövőbiztosság" fontos, és azért ne a legolcsóbb műanyagból készüljön. Alapvetően a Dell és a Lenovo márkákban van a bizodalmam, macbook kizárva /nem mintha árban szóba jöhetne /(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindenképpen számlás, garis gép kellene, megfelelő forrásból lehet renewed/refurbished is.[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Meglévő Lenovo X230-as gépemet cserélném minimum ilyen tudású, vagy lehetőleg egy picit korszerűbb gépre. Sajnos gyengül a szemem, nem látom már tökéletesen.
Az elgondolásom :15"
Core I5
8GB RAM
IPS kijelző
Magyar billentyűzet, nem bánnám ha így világítana mint a Lenovo
Legalább 4 db USB
Erős akku
HA nem túl nagy elvárás FullHd kijelző. -
smiti
veterán
válasz Khelben #157393 üzenetére
Elnézést, most látom nem jó helyre írtam, eredetileg a Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek? című topikba akartam.
De ha már itt vagyunk akkor max 150k-ig kellene ha új ( ebben az esetben egy izmosabb I3 is szóba jöhet. ), de igazán egy jó használt üzleti gépben is gondolkodom, ez esetben jó lenne 100k alatt maradni.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz adolfka00 #157396 üzenetére
Nem hiszem, hogy 400-ból kijön. Amiről tudok, hogy fém vázas és olcsóbb kategória, az a HP Elitebook 8-as sorozat. Talán találsz kicsivel 400 alatt, 380k körül. Dell Latitude 5-ösben és Thinkpad T-ben talán van pár fém merevítés, de burkolat műanyag. Macbookot sem kapsz 400 alatt. És kb. ennyi.
Amit te fémvázasnak hiszel és 400k alattiak, azok fém borításúak. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Belül ezek a gépek ugyanúgy műanyagok, mint bármelyik másik olcsó gép. A zsanér műanyaghoz csatlakozik, a csavarok műanyagba ágyazódnak. Élettartamuk a garancia végéig vagy 1-2 szétszedésig tart. -
Tikakukac
titán
válasz smiti #157394 üzenetére
15" kuka és 4 USB kuka. 14" és 3 USB-vel lesz géped, 840 G2, E7450 és T450 is. Ezt mindet IPS-el ofc.
IPS-től ne tekints el, mert olyan TN van ezen korú gépekben, hogy falnak mész.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Thinkpad L13 G4 13.3" FHD+ Core i5 1335U 16GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill. Lenovo Gar.
- Eladó Surface Pro 4 legjobb konfiggal kishibásan
- Akció Eladó ASUS X553M Notebook
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest