- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok !
Laptopot szeretnék venni, i7-9750H számítási teljesítménnyel (ha van más, AMD, bármi, az is jó) , 32 GB rammal, és 256 GB SSD -vel.
Az is lehet opció, hogy utólag rakják bele a plusz ram-ot, ssd-t, csak a garancia ne vesszen el.
(1) 2 héten belül ( febr. 31-ig )
(2) 300-350 ezer ( nem baj, ha kevesebb... )
(3) programozás
(4) játékra nem
(5) 15 , vagy 17 is jó . Inkább Matt , nem szeretem ha csillog.
(6) lesz hordozva minden nap. Menet közben nem használom.
(7) semmi. Win10-et tudjak majd rá rakni (ez gondolom mindegyiknél megy... )
(8) i7-9750H vagy hasonló / jobb , 32 gb ram , 256 gb SSD ( nem baj, ha több ... ) optikai meghajtó nem kell
(9) DVI vagy HDMI legyen legalább
(10) inkább új, de akár használtat is, újracsomagoltat is megnézek (számlával és garanciával mindenképp kell)Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Budapesten hol található a legnagyobb laptopkínálat amit személyesen is meglehet tekinteni?
MediaMarkt? Ha igen, akkor melyik?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
félisten
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Pár hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 300k
(3) Felhasználás?
- JAVA fejlesztés, GPGPU fejlesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- minimum fullHD, 15col körül
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Kifejezetten mobil gépnek szánom.
(7) Operációs rendszer?
- nem számít, linux lesz rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- minimum 8GB RAM, ha lehet, akkor több. SSD alapvető feltétel, legalább 120GB-os. ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- kizárólag Kaveri, vagy újabb AMD proci IGP-vel, dGPU nélkül. (Egy speciális GPGPU library miatt)
- a lehetőségekhez képest hosszú üzemidő akár a súly rovására is
- megbízható típust keresek
- angol billentyűzet előny, de nem feltétel
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- jöhet használt, ha nem kopott, vagy koszosA fenti keret nincs kőbe vésve, csak egy hasraütésre kitalált ár.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
pvt.peter
őstag
válasz Dhampir #157857 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Igazából a lényeg az lenne, hogy minél több laptopot megtudjak "tapogatni", csekkolni tudjam, hogy melyik mennyire strapabíró, utána az adott sorozatból/modellből választanék olyat ami megfelel az igényeimnek.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Tikakukac
titán
válasz pvt.peter #157859 üzenetére
A strapabíróság az vagy akkor derül ki ha szétbontod és megtalálod a neuralgikus pontokat amiket már láttál tönkremenni vagy ha minimum 1 évet használod.
A bolti tapogatás billzetre megoldás, kinézetre élőben és méretre. Minden máshoz pocsék a fény, nincs kijelző profilozva, túl nagy a hang, nem tudsz vele eltölteni 2-3 órát stb. stb. Ezeket ha konkrétan évekig ebben dolgozol sem tudod behozni ennyi alapján. A környezet és idő az, ami a boltban pont, hogy nem jó és nincs meg.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A következő 1-2 hétben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
240k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
15,6" IPS
Asztalon prezit, filmet, projektort hajtana meg általános iskolában.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD rendszernek 1-2 TB HDD multimédiának
HDMI, jack,..
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Preferált márka HP, Dell. Legalább 3 év garanciával.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
beer1
aktív tag
Sziasztok!
Dell G5, HP omen velemenyek ? -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
200k környékén kéne egy laptop netezésre, filmezésre, semmi extra.
13-14"-ra gondoltam, full hd felbontással.
Hordozva nagy ritkán, út közben sosem lenne használva, de nem ártana, ha nem valami dög lenne.
Win10 nem hátrány ,de nem is létszükség, SSD 250giga körül bőven elég, de lehet a fele is. RAM gondolom 4-8GB, ODD nem kell.
USB C töltő nemm lenne rossz.
Csak új.5 éve lett itt ajánlva egy Fujitsu A514 ugyanerre a felhasználásra, azzal jól beszoptuk, most le szeretnénk cserélni.
Köszi
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Nézegetem a kínálatot, de szubjektív tényezőket nem tudok értékelni (milyen a touchpad, milyen a kijelző, mennyire gyors a gyakorlatban)
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120-140eFt
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Netezés, HD videók lejátszása tv-n
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Fullhd, matt, 15-16"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD 250Gbtól
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új, hivatalos magyar garival minimum 2 év, de jó lenne a 3Nézegettem HP, Dell, Levono, nem ismerem a szériákat, milyen az anyaghasználat, mennyire érzéketlen a touchpad, gagyi-e a kijelző, van-e jellemző típushibájuk, stb.
Előre is köszönöm a tanácsot!Összefoglaló kinyitása
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, az alábbi paraméterekkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős, lehetőség szerint egy hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 80 - 120 Ezer Ft
(3) Felhasználás? Semmi nagyobb erőforrást igénylő. Internetezés, szöveg szerkesztő futtatása, esetleg filmnézés.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ami a keretbe belefér, minél jobb minőség. Sajnos erre nem tudok használható választ adni.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Nagyon ritkán. Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szükséges hozzá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Min. 500 gb hdd, nem tudom SSD fér-e ebbe az árkategóriába és ha igen akkor mekkora méretben. Emellett 8 GB ram, ami még jó lenne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt is szóba jöhet.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Protonmail
csendes tag
Pár hete figyelem a fórumot, és az alábbi következtetést vontam le.
15,6 colos IPS kijelzővel, új generációs Intel Core i3-as processzorral, az alábbi ajánlott készülékek vannak legolcsóbban (160.000,- Ft körül):- Dell 5593FI3UA2 és a 5593FI3UA4 (4 GB RAM, 256 GB SSD)
- HP 15s-fq1036nh (8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Acer Aspire 5 A515-54G-36F3 (4 GB RAM, 1 GB HDD, NVIDIA GeForce MX250)Ezek közül melyik a jobb vétel? Nincsen márka preferenciám, így nehezen tudok dönteni.
[ Szerkesztve ]
Ha K&H Bank, CIB Bank vagy Wise (TransferWise) ajánlókódot szeretnél, írj üzenetet!
-
Dhampir
félisten
válasz Protonmail #157875 üzenetére
Kicsit bővítvén a listát, 170 000 Ft körül van még IPS kijelzővel ellátott HP ProBook 450 G6 is, de csak korábbi verziójú Intel Core i3-8145U processzorral.
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Osszeszedtem nehany notebookot amikrol velemenyt szeretnek kerni.
Alapveto felhasznalas az jatek (javareszt worfl of warcraft, de ha lehet akkor esetleg mas jatekok is), filmnezes, netezes. A WoWban nem szeretnek kompromisszumot kotni.
Kicsit parazok a gamer laptopok febodulo hutesenek hangjatol.
Lenovo ideapad L340-17IRH [link]
Asus TUF gaming FX505DD-AL062 [link]
MSI GF63 8RD [link]
HP Pavilion 15-bc400nh [link]
Kicsit elut a listatol a +1:
Acer Aspire 5 A515-54G-54HR [link]Kozos jellemzo es alap az ips kijelzo, i5 (vagy annal megfelelo) proci minimum. 8 GB ram.
1050 vga kartya (kivetel a +1 ahol mx250).
Van ilyen maximum arban jobb vetel ezeknel a piacon? Ezek kozul van tiltolistas (ill van ami nem az?)Koszi!
-
mandleee
tag
Sziasztok! Unokatestvérem keresett meg a témában, viszont én tanácstalan vagyok.
Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Sajnos mivel én is a "minél olcsóbban" kategóriát kaptam meg, de ilyen 130-200k közötti értéket adnék meg. A cél a legjobb ár-érték arány elérése lenne.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
A felhasználás irodai szintű lenne. Office programok, netezés, néha filmezés, semmi komoly.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lenne játékra használva
Nincsenek megkötések.
Nem valószínű, azért jó lenne ha az akksija kibírna 3-4 órát.
Windows jó lenne
SSD-t preferálnám, hogy gyorsan betöltsön. (Méret 128-256GB) Bár ilyen felhasználásra szükséges? RAM-ból nem tudom mennyire muzsikálna jól 4GB-val, így én egy 6-8GB-ot céloznék meg. De ha azt mondjátok, elég ilyen felhasználására a 4GB és igény esetén később bővíthető, akkor elég lesz. Processzorból egy i3 lenne a minimum.
Nincsen, HDMI előny.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ezek a használt gépek mennyire tartósak? A cél, hogy kibírjon a gép legalább 5-6 évet tartósan. Nem zárkózok el semmitől.[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
válasz ThorsHUN #157877 üzenetére
Wow max grafikára a következő ajánlott:
modern quad+ core CPU with high clocks frequency.RX 570 / GTX 1050 Ti or better GPU.8GB of RAM.decent SATA SSD.Mindegyik linkelt laptoppal kompromisszum lesz. TUF mindenképpen tiltólistás, ha játékra kell.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Farkasv92
friss újonc
Sziasztok!
Az alábbiak alapján keresek új laptopot. Egyelőre HP és Lenovo gépeket találtam, de a Lenovoról ilyen árkategóriában lehet rosszakat olvasni. HP-nek pedig a zsanérjait nem dícsérik.
1) Amint megtalálom a megfelelő gépet.
(2) 200.000 Ft
(3) Munka, irodai használat, levelezés, Office, internet.
(4) Nem játékra kell.
(5) Full HD, 15,6"
(6) Minden nap jön megy a gép, de menetközben nincs használatban.
(7) Win10, ha lehet már legyen rajta.
(8) A meglévő laptop tárhelye 500GB, így itt is ez lenne a cél, de ha jól látom inkább a 256GB-os SSD-vel szerelt gépek most a jellemzőbbek. Memória min 4GB. DVD olvasó kellene, de legrosszabb esetben külsővel helyettesíthető.
(9) Nincs, vagyis ha lehet fekete legyen.
(10) Csak új. Garancia min 2 év, de 3 év jobb lenne.Előre is köszönöm a segítséget!
-
gabo89
senior tag
Üdv!
- A következő hét elején.
- 200000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Munkára lesz alkalmazva a gép. Autocad 2013 2D (IGP bőven elég), MS Office, Thunderbird, Google Chrome.
- Nem lesz játék.
- 15.6 hüvelyk; 1080p; matt; panel típusa nem szempont.
- Két-három havonta lesz hordozva. Utazás közben nem használják.
- Nem szempont, hogy járjon hozzá OS. Windows 10 lesz rajta, ha a Windows 7 nem megy rá.
- 512GB SSD VAGY minimum 120GB SSD és minimum 500GB HDD.Minimum 8GB RAM. Optikai meghajtó kell.
- Két videokimenet legyen rajta. D-SUB is megfelel másodiknak.(asztali gép lesz legfőképp, két monitorral, egérrel, billentyűzettel)
- Új gép, boltból.Amiket néztem, kicsit drágábban:
Dell Vostro 3578 500GB SSD
Dell Vostro 3580 500GB SSD
Dell Vostro 3580 250GB SSD + 1000GB HDDElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
fecaga21
senior tag
Az Aida64 azt írja a laptopom akksijára , hogy "Elhasználódás mértéke: 0% "
Ez valós?Hihető adat?Ezek szerint tényleg nem sokat volt használva? -
Predator2
addikt
Helló
Ajánlottak még a HP Probook notebookok? 430 G6?
Mennyire valós akció ez? [link]
Ár/érték arányban van jobb nála?Ami kellene/keresek: 13,3 kijelző, háttér világításos bill, ujjlenyomat olvasó, viszonylag minőségi gép, jó ár/érték arány.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Újonnan 200 ezer alatt van olyan laptop ami normálisan szerelhető?
Néztem egy billentyűzet csere videót az itt gyakran javasolt Acer Aspire 5 A515 -ről és majdnem dobtam tőle egy hátast.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
peestike
őstag
-
peestike
őstag
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Gép vásárlásában kérnék tanácsot!
Napokban venném, keret 200-220K. Főleg Office, youtube, twitch, filmek, Chrome, néha napján LOL (de az kb bármin elfut).
15,6-os laptop kellene, a kijelző milyensége számomra mind1.
Hordozva nem sokat lenne.
Op rendszerhez nem ragaszkodom. Ami jó lenne: 512SSD, 8gb ram.
Külön extra kívánság nincs, új gép kell (céges vásárlás)Első körben ezt néztem, de teljesen kuka vagyok a gépekhez : [link]
Köszönöm a segítséget.
-
Truman
senior tag
válasz Tikakukac #157891 üzenetére
Hát lehet. Sajnos ritkán szerelek laptopot. De semmit nem szeret szervizbe vinni aminek lejár a garija, mindent szeretek magam megoldani. Ezért fontos a szerelhetőség. Én ezt néztem, ahol csórikám dobozvágóval esett neki, hogy oldja a ragasztásokat. Gondolom csak nem lehet olyan olcsó kávával együtt, ha megéri így küszködni vele. De milyen kulcsszavakkal lehet rákeresni? Én nem találtam ehhez a típushoz.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Tikakukac
titán
válasz Truman #157892 üzenetére
Nem értem pontosan mit szeretnél.
A szerelhetőség konzumer szinten, de már fentebb is nem tétel. Ergo ha ezeket normálisan akarod javítani, oda eszköz és tudás kell, különben kezdődik a gányolás és tákolás, dolgok eltörése stb.
Ezzel együtt kell élned.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Truman
senior tag
válasz Tikakukac #157893 üzenetére
Hát pontosan azt szeretném mint régen. Fogja egy csavar pár köröm, kipattintom kioldom a szalagkábelt. Be a másik és mehet a műsor tovább, nem szeretném x idő múlva még ha a saját hibámból is megy tönkre. Kifizetni 10-20 ezer szerviz díjat. Magát a túlárazott billentyűzetet 15-30 ezerért. Mikor az eBay -en is megrendelhetem 3-7 ezer körül és már használhatom is.
Tudom, hogy a gyártó érdeke a javíthatatlanság. De hátha van még pár típus ahol nem.
Jó nyilván ha elektronika baja van, ahhoz nem sok embert tud hozzá se szagolni, köztük én se. De azért bill csere, alap szerintem.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Tikakukac
titán
válasz Truman #157894 üzenetére
Akkor időgépet csinálsz és hajrá
Régen volt majdnem 3 kiló egy 15-ös gép. Most már erősen a 2 kilóba csíp a dolog. Ha szeretnél otthon szerelgetni, akkor vagy régi gépet veszel vagy felhúzod a tudást és eszközparkot
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hallador
addikt
válasz gabo89 #157881 üzenetére
Szia
Nem nagyon lesz jobb ha kell optikai meghajtó. A Vostro még a legjobb ezekből. Mindenképpen az újabbat vedd meg. Rosszul nem jársz vele az biztos.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest