- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Yettel topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gemil
tag
válasz Gemil #137449 üzenetére
Elnézést mindenkitől, elbeszéltünk egymás mellett, szóval 150 lenne a keret.
A fenti ajánlottak ebben a kategóriában túllövik ezt a keretet.Egy kollégám kért meg, hogy segítsek neki laptopot választani a feleségének:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
November - december
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 150 000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Leginkább irodai programok, dvd lejátszás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem lesz használva
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ami ebben a kategóriában elérhető
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
4 Gb RAM, kell optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HMDI szükséges, előny lenne az USB 3.0 port
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új
Természetesen mivel hölgynek lesz, így számíthat a külső. A HP alsókategóriásakat kerülnék, mert már van vele tapasztalatuk...Előre is köszönöm a segítséget!
Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S
-
hallador
addikt
válasz hotian #137450 üzenetére
A probléma a kéréseddel, hogy ma egy ilyen gép az legalább újonnan 4 - 500 000 Ft ami már tuti. használtan lehet ennyiért.
A ProBook 400-as sorozat jó, szép de nem erre való.
Amúgy: [link]
Az 5430 teljesen más minőséget képviselt mint a mai variánsok, és akkor még nagyon nagyon finoman fogalmazta.
Ha ilyenben gondolkodsz az alsó határ egy nálam amibe beleugranék.
Dell Latitude E5480 Intel i5 - 7440HQ-val.
Ez alatt abba nem kezdenék bele amit írtál.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
mihione
őstag
Sziasztok!kicsit off topic de szerintetek érdemes lenne egy dell 5010-es notiba ramot bővíteni?
Intel® Core™ i3-350M 2.26 GHz
2GB DDR3 RAM, 320GB HDD
Radeon HD5470 512MB VGANem egy mai darab,netezni meg officera kéne csak barátnőmnek,csak baromi lassú már,+4 GB rammal mekkora javulásra számítsunk?
Másik opció a csere lenne,de azért az jelentősen drágább megoldásLenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
hallador
addikt
Más kategória semmi közük egymáshoz.
A 6000-es széria a valódi király kategória volt ilyen már csak munkaállomásban van. a 6000-es sorozat véza tri-metal, az 5000 meg inkább műanyag.Az 5420/30 is műanyag volt, de azért az 5440-nél volt egy komoly törés a minőségben az egy igazi műanyag szar volt, nekem van egy ilyenem.
5450/70/80 már annyival is gyengébb, hogy a szerelhetősége is rosszabb lett.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hotian
tag
válasz hallador #137453 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A 4 maghoz nem ragaszkodom, csak arra gondoltam, hogy az Android Studio-n biztosan dobna sebességben, viszont nem használom az AS-t túl gyakran, tehát a lassúságával elvagyok mint kompromisszum.Az általad linkelt HP és a Dell között minőségben mi a különbség?
Itt ilyenekre kell gondolni, hogy pl. az olcsóbban több a műanyag, nem bírja az állandó cipelést, könnyen törik, nyekereg nyikorog, gyorsabban elhasználódik? -
-
hallador
addikt
válasz hotian #137457 üzenetére
Igen a dell más kategória azért még így is. A Dell egy felső kategóriás small business gép, a HP meg alsó kategóriás.
A Dell erre a célra jobb megoldás.Az 5450/70/80- as széria minőségben ugyan javolt az 5440-hez képest, de nem a te 5430-as szintjét hozza.
A HP az egy irodai gép, és nem is igazán hordozásra termett, kikapcsolt állapotban tökéletesen hordozható, de azért ebben még sincs annyi merevítés mint az 5000-es Latitude-okban, még akkor sem, ha mind a kettő alapvetően kevesebb fémet tartalmaz merevítés szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
erikfu
újonc
válasz Khelben #137430 üzenetére
Este utána olvastam a használt zbookos gépben lévő dolgokra (videokártya processzor...), jól hangzik és tény azon értékhatáron belül az jó választás lenne. A garancia miatt viszont végül elengedem azokat egyelőre.
Még nézelődöm, az előző is i3as, egy fokkal időtállóbb gépet néznék, ezért futottam az i5re illetve az ajánló okán.
Köszönöm mindenkinek a véleményét!
-
Mauzes
addikt
válasz Khelben #137446 üzenetére
Az nem opció. Kicsit rosszul fogalmaztam, az E6430-at úgy váltja, hogy azt átadom a feleségemnek, és ezért kell még egy gép.
Persze csinálhatnám azt, hogy neki veszek egy új gépet, de már nem annyira vagyok megelégedve a Dell-el (néha belassul, elfogy a ram, kicsi benne az ssd, akksija is elhasznált), ezért ez tűnt jobb megoldásnak.
Vagy csak vennem kellene egy nagyobb ssd-t és friss Win 10-et felrakni a gyári win7 helyett? Nem tudom.
Egyébként ha elmegyek használt irányba, akkor 150-ért van olyan, ami ha nem is fasza, de azért vállalható?
-
F_Peter
őstag
Hibridekből amúgy mik amik ajánlottak?
-
Khelben
nagyúr
válasz Mauzes #137462 üzenetére
HP Elitebook 840 vagy Dell Latitude E7440, ezek közül választanék a helyedben. És boltból, ahol adnak hozzá garanciát, különösen a Dellhez. Az alaplap hajlamos meghalni benne.
(#137466) steve1021 : ilyet ne légyszi. Összefoglalót töltsd ki.
(#137468) F_Peter : leginkább egyik se.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz hallador #137456 üzenetére
5530-am volt, elég masszív darab, de azért a 6-os széria utána egészen más dimenzió valóban, reméltem, hogy a dell, ha már kinyírta a 6-os szériát, akkor legalább közelebb viszi oda az új 5-ös latikat. Ezek szerint pont az ellenkezője történik.
Akkor marad még egy darabig a 6540.50k-ból kap egy komplett felújítást egy év múlva, azt jólvan.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
hallador
addikt
És mind ez úgy, hogy az 5530 egy más minőségi osztály volt, mint például egy 5580.
-
tyan
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 napon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?40000 Ft körül.
(3) Felhasználás? (irodai programok, internetezés, filmnézés, de nem feltétel a HD, hanem pl. youtube-on).
(4) Mennyit lesz hordozva a gép? Semennyit. Csak otthon lenne használva.
(5) Operációs rendszer? Legyen Win7 támogatás.
(6) Tárhely 250 GB HDD, memória mennyisége 4 GB, optikai meghajtó nem kell.
(7) Csak használtat keresek, lehetőleg garival. -
steve1021
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?2017 ben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)200 és 244.000 ft közötti kategóris
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Internezés alap programok futattása semmi játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?maximum 14" a felé nem igazán mennék IPS ha belefél az árba
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Sokat lessz hordozva főleg arra szeretném
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Windows de ha nincs rajta alabol nem kizáró ok
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?4gb minimum ssd ha belefér a keretbe akkor persze,de ha nincs nem kizáró ok hdd 500gb minimum
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) hdmi azert legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)csak új.Én már nézegettem és ez megfelelne nekem a fentebb leírtak alapján.Csak nem igazán tudom,hogy ez megére enyiit és jó vételnek számit e?
Az én kiszemeltem;A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup
-
Sischo
tag
Sziasztok,
Nem vagyok benne 100% biztos, hogy ide való a kérdés, de esetleg valaki tud olyan weboldalt ahol meg lehet nézni, hogy laptopok ára hogyan változott az elmúlt hetekben. Segítene eldönteni, hogy mondjuk egy Black friday-es akció tényleg releváns-e vagy csak előtte megemelték az árakat.
Köszi -
kovybaby
csendes tag
Sziasztok!
Anyukám szeretne 1 gépet vásárolni, és tőletek kérnék pár tippet hozzá.
Próbáltam rábeszélni egy használt gépre, de nem sikerült. Tehát csak új gép jöhet szóba, sajnos.
Az a sok dolog, amire használni fogja: receptek keresése, fényképek nézegetése, hírek olvasása, skype
Ez minden.
90-100 k közötti összeget szánna rá. Mivel nem vagyunk a szomszédban, ezért olyan gépnek örülnék, amit nem kell rendszeresen szervizelni. Tudom, ez az árkategória eléggé behatárolja a dolgokat.
Tudnátok ajánlani párat esetleg?
Melyek azok a márkák, amiket ebben a kategóriában érdemes( illetve nem érdemes) nézni?
Köszi szépen! -
poker18g
csendes újonc
válasz Khelben #137440 üzenetére
Köszönöm a választ - Paviliont valóban nem láttam még, a Spectre pedig, ahogy írtam is, a dizájn és hordozhatóság fogott meg.
Mérlegelve dolgokat és a tény, hogy hosszabb távra tervezek, így mindenképp a teljesítmény irányába tolnám el a választásomat. A keret maradt, 300-350 körül, a legjobb ár-érték arányű teljesítményben is erős gépet, milyet ajánlanátok? (videokártya abszolút felesleges, ezért gondolom a gamer gépek kikerülnek, a workstationok meg felértékelődnek?)
-
Khelben
nagyúr
válasz poker18g #137478 üzenetére
Munkaállomást ennyiből max. használtan kapsz. Az új 4 magos U-s cpuk lehetnek az egyik megoldás, HP Probook 430 G5 pl. Bár a tesztek egyelőre azt mondják, hogy nem olyan jó a helyzet, mint elsőre látszik, mert terheléskor hamar belefutnak a tdp korlátba és visszaveszik az órajeleket.
A másik lehetőség a használt munkaállomás, pl. HP Zbook 15. Itt nyilván a hordozhatóság fog sérülni a teljesítmény érdekében.(#137476) kovybaby : ennyiért nincs ajánlott gép. Be kell menni a boltba és megvenni amelyik tetszik, mindegyik egyformán rossz.
(#137474) Sischo : árukeresőn van árdiagram meg az ipon oldalán is.
(#137473) steve1021 : HP Probook 430 G5 van 200k körül is. IPS kijelzőt és ilyen minőséget más gyártó jelenleg nem ad ebben az árkategóriában.
(#137472) tyan: innen valamelyik.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kovybaby #137476 üzenetére
Talán BF-re kaptok 250-es HP-t 100 rugóból, idősebb korosztálynak aki még nem ilyen netes korszakban nőtt fel működik vagy fél tucatra látok rá és tényleg mennek.
Más kérdés, hogy 100-ból olyan csodát lehetne venni a boltot kihagyva, hogy 10 nyelven beszél.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz #72487936 #137481 üzenetére
FHD IPS-es E7440 van ez alatt már rendesen. Ami nevetséges ár.
8570-es HP atom fullosan megvan az ár alatt vastagon, ha mindenképpen 15" kell. A sor végeláthatatlan, szerintem már T530 is egész szépen lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
QuadRacer
csendes tag
Elég jó árban van most, vélemény? Ajánlott kategóriába tartozik vagy a tejfölös dobozok közé?
Egyetlen hibája számomra, hogy nem fekete...
[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
Ez a termék mennyire érné meg az árát?
Tudna valaki véleményt kreálni erről a notebookról?
Nagyon kedvező konfig szerintem...
i7 , ssd +hdd , ipsVagy inkább maradjak.a lenovo y700 as gépnél?
Köszi
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok, olyan 300 körül keresnék laptopot. Játszani nem akarok, leginkább virtuális gépeket futtatnék rajta, tanulási és egyéb céllal. SSD, erős proci, sok ram, full HD ips matt, ami érdekelne. Azt még nem tudom, hogy 17 vagy 15 colos legyen.
-
Nunder
őstag
Üdv urak,
Hónapokig tartó olvasgatás után nem írnám le kb. ugyanazokat a dolgokat amiket mindenki, inkább linkelnék egy konkrétumot és kérdeznék párat.
Edigital BF ajánlat: HP 250 G5 X0R00EA
Kérdések:
- Ezt a szériát szoktátok ajánlani belépőnek, ez egy kicsivel talán jobbnak tűnik, jól gondolom?
- Szabad-e Edigital-nál notebook-ot venni?
- Win10 Home az pre-installed, de a key megvan hozzá és regisztrálható?
- Cserélnék egy SSD-t mindenképp, ezért lenne fontos.
- Esetleg van benne pluszban egy SSD-nek hely? Akár M.2 akár másmilyen?“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Khelben
nagyúr
válasz pityaa23 #137485 üzenetére
(#137485) pityaa23: Két lehetőséged van: új játékgép, még ha nem is használod ki a vga-t, pl. Dell 7567. Vagy használt munkaállomás, pl. HP Zbook 15.
(#137486) Nunder : igen, ajánlott gép. Edigitalról nem hallottam még rosszat olyan értelemben, hogy probléma lett volna a garanciával. A win kulcs a BIOS-ban van ezeknél a gépeknél, így bármikor újratelepítheted, de megfelelő programmal tükrözheted is a mostani hdd-t az új ssd-re. Ebben nincs külön ssd hely, viszont a dvd helyére pár ezresért vehetsz olyan fiókot, amibe átrakhatod a hdd-t.
(#137484) AsusBoy : kicsit hozzáteszel és van egy Dell 7567-ed, 280k-ért, 1050-es kártyával, ami kétszer erősebb ezeknél. Az Y700 csak simán nem ajánlott, főleg használtan garancia nélkül, újonnan meg a lenovos garancia miatt volt kerülendő. Ez a HP meg simán pénzkidobás.
(#137483) QuadRacer: ugyanennyiért van fekete 250-es: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Khelben #137487 üzenetére
Ha esetleg nem túl nagy kérés, tudsz mutatni egy ilyen "fiókot"? Amúgy az optikai meghajtót nem lehet valahogy kivenni a keretből, hogy az SSD beleférjen? Laikusként kérdezem, szedtem már szét pár notebook-ot de az ODD-hez nem nyúltam
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Alvin76
tag
Sziasztok,
jelenleg egy HP Elitebook 8470p (i5, 8GB, 128SSD, 1366x768) laptopom van, szép állapotban. viszont 20ezer ráfizetésért hozzájutnék egy HP Elitebook 840 G1 (i7, 8GB, 256SSD, 1920x1080 IPS)-hez.
a két gép megbízhatóság szempontjából hasonló?Érdemes cserélni? (inkább használat szempontjából érdekel)
Válaszokat előre köszönöm!
-
erikfu
újonc
válasz Khelben #137487 üzenetére
(#137484) AsusBoy -nak adott válaszoddal kapcsolatban kérdeznék, mert épp ezt néztem én is.
Itt egy ipses i7-6700hq proci 256os ssd-vel van, milyen dell-t lehet kapni kicsit drágábban?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-15-ak103nh-notebook-v2g96ea-15-6-full-hd-ips-core-i7-8gb-128gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199532.html
Mert most nálam is ez lenne a befutó, a hp már úgy is elkelt (az az egy darab), arról sok mindent nem találtam infot, hogy elégséges-e a hűtése és ilyenek.Ugyancsak black fridayban látok 7567 i5-7300Hq 256Gb SSD az említett 1050es grafikus vezérlővel.
Nekem az is biztos elég lenne, de azért ez a hp-nál 40ezerrel drágább, én nem i7 + ips.Ha tudnál linkelni akkor nagyon örülnék!
Köszönöm! -
ZiD
tag
Hello,
Előre is bocs, ha nem túl ideillő a téma
Adott egy laptop, mely csak a 2,4 Ghz-es wifit támogatja. Ha ebbe lenne véve egy USB-és wifi, mely az 5Ghz-et is támogatja, akkor egymás mellett megy a kettő? Vagy az integráltat ki kell kapcsolni/le kell tiltani? (gondolok itt arra, hogy simán kikapcsolható a laptopon a wifi, vagy eszközkezelő/BIOS szintján kell beállítani mit használjon?Nagyon köszi
-
supperduck
csendes tag
Sziasztok,
Most a BF alkalmával ez a HP látszólag igencsak jó áron van. Én a Dell 7567-et néztem ki ugyanezekkel a paraméterekkel (7300hq, 1050), ami egy 50k-val drágább jelen helyzetben. Megér a Dell annyival többet, vagy ez a hp is ajánlott ? Szoktam olvasgatni a fórumot elég gyakran, de sosem látom, hogy ezt a gépet ajánlanátok, ezért kérdezek inkább -
Drakoo
tag
http://radium.hu/ujevi-kiarusitas/lenovo-100-4102.html
Szerintetek megéri azárát? Lapost keresek főleg netezés filmezésre, emellett ha egy két game elfut rajta nem hátrány, nem mindenáron dedikáltat keresek! 100.000 +- 5k
Szóval várom a javaslatokatA modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
B-Clone
aktív tag
válasz supperduck #137494 üzenetére
Nagyon vacak gép. A kijelzője csak ips-el van csúfolva, a zsanérjai széria hibásak. A Hardver + Alacsony ár miatt az összes szerkezeti merevítést kispórolták belőle, valamint a hűtése fele ilyen vashoz is kevés lenne
[ Szerkesztve ]
-
B-Clone
aktív tag
Amúgy ránéztem a MM "akcióira" és azt kell hogy mondjam, hogy a termékek 80%-án egy árva forint kedvezmény sincs amin van azon meg 5-10%. Semmivel sem jobb a kínálat mint bármelyik másik hétvégi akció alkalmával, csak a MM ügyesen alkalmaz egy kiskaput, amit "régi árnak" hívnak.
"akciós ár" kiírása esetén törvényileg előírt a valós kedvezmény használata, ellenben ha "régi árat" tüntetnek fel, akkor az lehet az adott termék valaha volt legmagasabb ára.
Tehát előfordulhat hogy X termék 2 éve 160.000 forintba került régi ár alatt hatalmas black friday felirat mellett nyomva van 80000 HUF-ért közben meg amúgy tegnap 82.000 volt az ára. Így kell a 2,5% os kedvezmenybol 50%-ost csinálni. Alap marketing.Még amúgy is ez a Black friday tök irreális. A kiskerek alapvetően lófasz haszon kulccsal adják az elektronikus cuccokat ezért nagyon szűk az a sáv, ahol akciozni tudnak. 10-15% fölött már ráfizetéses a dolog ezért max olyan termékek esetén adnak ennél többet ami egyébként a nyakunkon rohadna az idők végeztéig, mert a kutyának se kell.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo x250 üzleti notebook, i5 / 8GB / SSD / 3G gyári magyar bill, töltő, táska, egér
- Asus ROG Zephyrus G14 Ryzen 4900HS, RTX 2060, 40 Gb ram, 1 Tb SSD Playstation 5 beszámítással
- Lenovo T450 magyar
- 1118. Budapest, Tűzkő utca 5
- Lenovo x240 üzleti notebook, i5 / 8GB / SSD / 3G gyári magyar bill, JÓ AKKU!!!, töltő, táska OLCSÓN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs