- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz Murphys2 #45899 üzenetére
Azon az egy giga ram-on nem érdemes fennakadni, annyira sokat nem számít, a Win7 már 2GB-tal is szépen elmegy. (Ha meg mégis úgy éreznétek, hogy ez a probléma, a legkisebb tétel a RAM bővítése).
Viszont numerikus billentyűzet VAN rajta(#45900) kisjuhi: 150k alatt nagyon nem lesz se i5, se A8, így inkább arra törekedj, hogy jó minőségű gépet vegyél
Játszani nem szeretnél, ugye? Se videót konvertálni ipari mennyiségben, vagy GPU igényes munkát végezni?[ Szerkesztve ]
-
daneel92
tag
sziasztok? mikorra jönnek ki az új ivy bridge-es processzorral felszerelt laptopok? egyetem előtt állok, és arra lennék kíváncsi, nyáron kijönnek-e már, mert ha igen, kivárom (vagy olyat veszek? vagy mostanit? aminek remélhetőleg lemegy az ára), de ha nem jönnek ki augusztus-szeptemberig, veszek most egyet.
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
phobeus
aktív tag
válasz runner 125 #45905 üzenetére
Tényleg azt már el is felejtettem olyan sűrün hallok felőlük
LG Nexus™ 4
-
Borote
addikt
válasz kisjuhi #45907 üzenetére
Nem túl acélos processzorral, cserébe a kategóriában elérhető egyik legjobb minőséggel: Probook 4535s
Kicsit drágábban, erősebb processzorral, viszont nagyon jól felszerelt gép: Latitude E5420
Vagy az említett Fuji olcsóbban.
Ezekre van 3 év garancia. Legjobb ilyen téren a Latitude, 3 év helyszíni garral. -
daneel92
tag
válasz Psychonaut #45906 üzenetére
de a nagyja kábé, ami olyan 150-250 körül mozog majd árban, arról tudni valamit?
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
ClevoM400A
csendes tag
válasz kisjuhi #45907 üzenetére
Egy második generációs I3-al szerelt gépet választanék a helyedben.. Ezek teljesítménye már általánosságban tartalékkal együtt is bőven elegendő, csak speciális esetekben szoktam i5-t ajánlani.
Inkább törekedj a minőségre! HP, Samsung, a felettem ajánlott Latitude, vagy a Lenovo termékei közt válogass. -
B-L-A-C-K
titán
válasz ClevoM400A #45913 üzenetére
150 ezer alatt ha tudsz új Latitude-t szólj mert érdekel...
-
kisjuhi
csendes tag
válasz ClevoM400A #45913 üzenetére
Az A4-es prociról mi a vélemény?
mert ez tetszene
vagy ez[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
[ Módosította: 7 ]
-
Borote
addikt
válasz kisjuhi #45916 üzenetére
Renew gép, 1 év, nem bővíthető garanciával: nem éri meg. Ráadásul külföldi lokalizációs, nincs rajta 'Í'-nek hely, még ez is rátesz egy lapáttal
Amúgy nem túl acélos processzor, viszont a gép, amiben van, az kifejezetten jó minőségű.Szerk.: azt a G6-ot gyorsan felejtsd el.
(#45917) ClevoM400A: hááát, ha nagyon szigorúan vesszük, tényleg nincs 150 alatt De ezen ne vesszetek össze...
Más: Vostro 3555 ára szépen megy lefelé - matt kijelző, erős integrált grafika, 3 év helyszíni garancia, háttérvilágított billentyűzet... szerintem barátságos gép
[ Szerkesztve ]
-
kisjuhi
csendes tag
válasz ClevoM400A #45920 üzenetére
És i3-ból van integrált+ dedikált vga-s gép? Ha jól hudom olyan csak az i5-ben van.
-
rizso
addikt
válasz kisjuhi #45916 üzenetére
Mi nemrég vettünk egy ilyet. Én nem ültem előtte még olyan sokat, de ameddig használtam, nem tűnt olyan lassúnak az A4-3305m (egy erősnek számító i5-2450m van a saját gépemben, ahhoz képest sem volt lassú), és öcsém sem panaszkodott rá.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Armis
tag
200-250-ért még ajánlható májusban az Y570, N55SF i5-tel játékra? Más gyártó volna esetleg még?
-
B-L-A-C-K
titán
Y570-est már szinte alig kapni, meg már van nála jobb áron hasonló tudású:
- HP Pavilion dv6-6b08eh (teszt)
- HP Pavilion ÚJ DV6-6b19sg (ez német billentyűzetes, de állítólag pár ezer felárért megoldható magyar billel is...)
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz AxBattler #45931 üzenetére
Spyduck már beígért egyet, de lehet valamelyik nap én is összedobok egy kisebb volumenű írást - csak legyen időm, meg öcsém adja kölcsön a gépet
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
kisjuhi
csendes tag
És a Samsung NP300V5A? Minőségileg?
Ez is nagyon tetszik, ígérem lassan véget vetek a kérdezősködésnek. -
tag
Sziasztok!
A nyáron laptopvásárlást tervezek, mert (elméletileg) programtervező informatikus leszek, és hát laptop nélkül ez igen nehezen valósulhatna meg.Tehát szükségem lenne egy laptopra, ami teljesíti az alábbi igényeket:
-két árkategóriát gondoltam, egy 150 eFt-osat, és egy 130 eFt-osat, mindkettőre szeretnék kérni ajánlatokat! (nyilván újonnan)-mindenképpen GYORS memóriával rendelkezzen (gondolom egy DDR3-as megoldás elég jó, illetve nem baj, ha csak 2GB van benne, amennyiben bővíthető!)
-CPU terén rátok bízom, ez az a terület, amiben mindig is le voltam maradva. A fenti foglalkozáshoz kéne, nem hiszem, hogy szükségem lenne egy i5ös, vagy i7es megoldásra, ahogy tudakoltam az embereket. Na meg az fel is forrna az ölemben. Viszont lehetőleg egy Intel processzort szeretnék, mert sajnos sokszor elég rosszat hallok néhány AMD processzorról, illetve pár ismerősömnek is gondja volt instabil AMD processzorokkal.
-burkolat terén ne tejfölösdoboz kivitelű legyen, mert attól kihullik az összes hajam. Nyilván aktív 5 év fog rá várni, ezért szükséges, hogy bírja a gyűrődést (nem mintha nem vigyáznék rá, csak láttam nem egy olyan laptop burkolatot (egyik egy kellemes Packard Bell ), amikor oda raktam mellé a jó öreg Nokia N86-omat a maga fél kilójával, akkor vigyorogva elemeltem, mert összehasonlítani sem lehetett.) Szóval nem Bear Grylls-nek kell, csak normálisan fogja a cuccot.
-kijelzőből a tipikus 15,6" megfelelő, esetleg nagyobb lehet, de 14" ne legyen.
-OP rendszer nem szükséges, hiszen az iskolától fogok licencet kapni
-merevlemezből nem annyira izgat, hogy mekkora (könnyen lehet cserélni, ill. van 1TB külső), az viszont kifejezetten izgat, hogy szintén GYORS megoldással működjön! (itt megint nem tudom a SATA szabványokat, ezt rátok bízom) (ja, és SSD nem hiszem, hogy játszik ebben a kategóriában, max később veszek esetleg bele, de ez nem szempont!)
-megfelelő hűtése legyen, az élettartam miatt! Tudom, hogy ennyiért nem lehet 8évre számítani (mondjuk valószínűleg több pénzért sem), de ez is fontos szempont.
-márkafüggetlen vagyok, mindegyik gyártónak lehetnek jó ajánlatai (persze van olyan, amelyikből ez elég csekély mennyiségű)
-súly és méret megint nem mérték
-nyilván a WiFi és a hálózati csatlakozó alap a DVD meghajtóval együtt!
Egyéb dolgok, amik nem kötelezőek, csak ha több is van, akkor ezek a "piros pontok":
-15pin-es VGA kimenet (sima CRT monitoroknak a csatlakozója), hiszen van egy projektorom (csak 15pines, RCA, és S Video csatlakozója van, mert jópár éves már), és jó lenne, ha tudnám használni a laptopommal.-Bluetooth. Van egy külső stickem is, de nyilván jobb lenne, ha nem foglalna egy portot, illetve nem lógna ki.
-a LED kijelzőt elég sok helyen látom. Nem tudom, hogy ez ebben a kategóriában mennyire van elterjedve, és hogy ezek OLED technológiával működnek-e mint a telefonokban, de ha igen, akkor elég jó lenne a betekintési szög és a fogyasztás miatt is, a telefonomban imádom, hogy 170°-ról is ugyanúgy látom, ahogyan kéne, a többiben meg már kis fordítással is teljesen torz. Ez laptopnál meg még inkább fontos, mint telefonnál.
-akkumulátor. A jobb üzemidő nyilvánvalóan nem egy hátrány, bár erről már nem merek nyilatkozni, amióta felvilágosítottak, hogy laptopföldén 3óra már jó.
-a videokártyáról nem írtam még, gondolom erre vártatok még. Igazából erre a sulihoz nem nagyon lesz szükségem, ha tudok vele játszani CoD4-et, akkor már boldog vagyok. Nyilván jobb lenne, ha komolyabb játékokat is tudnék játszani (Assassins Creed sorozat az álom), de erről le tudok mondani, ha minden más passzol
-a kijelző felbontását hagytam még ki, de teljesen mindegy, hogy mekkora a max, mert nem akarok fullHD felbontást, amikor a 19"es asztali gépemmel 1024x768-al elég jól elvagyok (azért most már egyre több netes oldalhoz jó lenne egy fokkal nagyobb felbontás...)
Körülbelül ennyi, bocsánat a regényért, csak gondosan akartam megosztani a dolgokat, hogy mi mennyire fontos, és miért. Ha valami még nem tiszta, akkor írjatok nyugodtan, illetve várom az ajánlatokat!
És még egy utolsó kérés:
Mondjatok kérlek olyan laposokat/szériákat, amiket érdemes elkerülni ebben az árban, illetve, hogy miért! (nem akarok hülyeséget mondani, de utolsó emlékeim szerint az N szériás Dell laptopokat mondták itt régen egy rossz sorozatnak, de ez csak halovány emlék!)Köszönöm szépen a válaszolóknak, próbálok én is minél hamarabb reagálni!
Szerk: Egy-két olcsóbb boltot is írhatnátok kérlek!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
ClevoM400A-t 1 nap pihenőre rakták, plusz kiderült Chris2k felhasználó is ő, kíváncsi vagyok mennyi reinkarnációja lesz még...
Klepti: Na ez egy korrekt részletes hozzászólás, így kéne mindenkinek jönnie...
Kerülendő gépek az Dell Inspiron-t, és az Asus "K/X" széria. Jelenleg amit ajánlanék neked is, a leírtaknak az alapján ez lenne az: [link].
[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
Adott két laptop:
Az árat nem figyelembe véve melyiket vegyem?
Ami fontos:
- Garancia
- Normális, 15"-os kijelző
- USB3.0
- N-es Wi-Fi
- Magyar billentyűzetVagy ha nem is ezek közül, akkor melyiket, kb. hasonló árban?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Damage401
senior tag
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #45939 üzenetére
Aha, ő az, aki 'tud' Samsung NP300V5A-t szerezni dedikált kártya nélkül
(#45940) Fecogame: egyiket se... most hirtelen nem tudok fejből mondani USB3-asat, többre meg nincs időm
(#45941) kisjuhi: akkor 155-ért a Latitude E5420 Vagy a ProBook, amit linkeltem, ha fontos a minőség.
Aztán van még a Fujitsu A531, a Samsung, illetve találsz még ThinkPad Edge-eket is, ezek közül érdemes még válogatni, mint matt kijelzős.
(Illetve van még Lenovo G570, Toshiba L750, de ennél szerintem jobbak ezek a matt kijelzős gépek).(#45938) Klepti: tl;dr
Az itt látott gépeket tudom Neked is ajánlani.
A LED kijelző csak a háttérvilágításra vonatkozik, ennyi pénzért a legótvarabb betekintési szögekkel rendelkező TN paneleket árulják, de még a 250 ezer forintos gépekben is, csodát nem lehet tőlük várni. D-SUB csatlakozó szinte az összes gépen van.
Felbontásra ennyi pénzért 1366x768 lesz.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Klepti #45938 üzenetére
Válaszoltam neked a #45939 hozzászólásba csak véletlenül offban maradt, és nem volt időm javítani...
Fecogame: Egyik se ajánlott kategória, inkább írd le mennyi pénzed lenne gépre, és mire szeretnéd használni...
Borote: Eddig se volt tiszta, de innen végképpen elásta magát szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
válasz B-L-A-C-K #45945 üzenetére
Rendben.
120k, és az alábbiakat tudja:
- Garancia ( min. 2 év )
- Normális, 15"-os kijelző
- USB3.0
- N-es Wi-Fi
- Magyar billentyűzetAmire használva lenne:
Leginkább net, néha játék, abból is a régebbi kategória ( COD2, Stronghold, ilyesmi szinűek )
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
runner 125
nagyúr
válasz Borote #45944 üzenetére
Ő volt az, aki hardverapron árulta a Series 3-at i3-GT520 kombóval 99k-ért?
mod.
Fecogame
Ennyiért nem lesz minőségibb gép USB3.0-val, de nagyon dedikált VGA-s sem. Max. Samsung Series 3 B950-GT520-szal.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
válasz Fecogame #45946 üzenetére
Az a gond, hogy USB3 120-ért csak ebben a két gépben van, de jó szívvel egyiket sem ajánlom. Ha mégis kell valamelyiket, akkor már inkább a Dell-t, a touchpad-je jó, a garanciája és a supportja pedig kitűnő. Viszont az iHD2000 (-rel analóg IGP) még annyira sem alkalmas játékra, mint az iHD3000. Bár az általad említetteknek illene futnia
(#45947) runner 125: ezt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Fecogame #45949 üzenetére
Akkor Samsung NP300E5
Bár ennyiért az a Dell sem olyan félelmetesen rossz, egy Pentiumnak nem szabadna kifognia a hűtésén, ettől függetlenül az anyagminősége még mindig nem a legjobb.
Bár ennyiért van A531 is, hasonló felszereltséggel, matt kijelzővel, csak jobb anyaghasználattal.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest