- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Aktív témák
-
fazr
senior tag
válasz spyduck #3091 üzenetére
"A" business - matt kívül belül, ez tetszik
tehát ez így nem az ujjlenyomatgyűjtő műanyag borítást kapja?
elég jó áron lehet már kapni ilyen notikat...ha az "ütős" vga nem szempont, akkor szerintetek egy A530 jó ár/érték arányban van?
btw ugye a fuji különvált a siemenstől, de ettől még a magyar siemens szervizekben javítják a notikat? vagy megy külföldre ez is, ha valami gond van vele?
-
trollreign
tag
Ezzel egyetértek. Mindkét gépet próbáltam, és valóban, ha csak a számokat nézzük, akkor nem tűnik számottevőnek a különbség, de sajnos nagyon kritikus kategóriában mozognak a kártyák a mai játékokat illetően.
Valóban, a HD5650-el a kompromisszumokkal jól élvezhető kategóriába esik a Dell, a HD5730-al pedig látványosabb grafikával is játszhatóak a játékok. A Dellen jellemző élsimítással, natív felbontáson az akadozás, a Lenovo pedig éppen hozza a minimálisan elvárt FPS-t még így is. -
spyduck
nagyúr
A Fujitsu-nak sose volt baj a szervizével, az egyik legjobb! Az a tény is, h az "Amilo" szar annak köszönhető, hogy
(1) nagy számok törvénye - legolcsóbb sorozat, legtöbb eladott darab, több meghibásodás.
(2) mindenki a legolcsóbb gépet vette, szarból nem lehet várat építeni.Igen a Fujitsu gépeket ugyan ott szervizelik mint anno a Fujitsu-Siemens-eket.
Eddig 2db ilyen gépet adtam el, engem a minősége meggyőzött! Bekapcsolni még nem volt lehetőségem de beszéltem pár tulajjal és elmondásuk szerint halk, hűvös és baromi jó melegedési értékek figyelhetőek meg nála.
Fujitsu Lifebook A530 - core i3 melegedési értékei 30 perc net után:
-
ro_bert17
őstag
válasz Magnum_ #3107 üzenetére
Nálunk a cégnél van egy rakat egy-két éves lifebook. Jól bírják, abszolút dolgozós fajta. Kinyitva, a jobb sarkánál fogva emelgetve sétálgatnak velük a kollegák a folyosón.
Ezt a dtr-szerű jószágot meg meglátva, összerogyott a képzet társításom. Persze ez valószínűleg csak az én nyomorom.
A múlkor a MM-ban megnyomorgattam egy ah530-ast. Szerintem semmi extra. Szimpi a 3 év alap garancia, remélhetőleg tartós, jó minőség, és kici, occó pénz.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2681 üzenetére
A boltból végül ugyanazon az áron az eggyel jobb AMD V160 procival ellátott Dell M5010-et kaptuk.
Sokan panaszkodtak az anyaghasználatra, de érzésem szerint a billentyűzet használata kellemes, nem süpped, nem recseg-ropog, és a tapipadhoz tartozó nyomógomb kellemesen halk (nem úgy, mint pl. az Asus X5AVN-nél, ahol akkorát kattan, hogy a szomszéd szobában is hallani, ha valaki kattintgat vele ).A fényes felület nem túl praktikus a maszatolódás miatt, de egyébként egész szép (a kék színű a miénk, az valóban kellemes megjelenésű), ha valakit nem zavar, hogy 10 percenként törölgetnie kellene a laptopot, ha azt akarná, hogy mindig tiszta legyen, akkor nem gond.
Nagy bajom vele inkább az, hogy eléggé melegszik, és a felsüvítő venti meg igen hangos.
Ami miatt szoptam vele, az a wifi-driver volt, miután upgrade-eltem az Ubuntu 9.10-es (32 bites) verzióról az Ubuntu 10.04 LTS-re, már egyáltalán nem működött a wifi-elérés. Ezt követően szűz Ubuntu 10.10-et pakoltam fel (32 és 64 bites változatot egyaránt), a probléma ugyanaz volt. Utánanéztem a probléma megoldási lehetőségeinek fórumokon, hivatalos oldalakon, már szinte minden követ megmozgattam, de akkor sem ment... A Dell (vagy a bolt) által felpakolt 9.10-es (32 bites) Ubiban viszont gond nélkül ment. Már az Ubuntu topicban sem tudtak segíteni.
Ezenfelül a 10.10-es telepítője csak az acpi=off bootopcióval hajlandó csak elindulni, egyébként megáll egy adott ponton (lásd ezt: [link]).
Ezt az egész szenvedést a Dell topicban leírtam: [link], [link].
Ubuntu topicban lényegesebbek: [link], [link], [link].Azért írtam meg, hogy ha valaki M5010 (vagy N5010) vásárlásán töri a fejét, ezekre legyen felkészülve.
Windows 7 (32 bites) és a megfelelő driver telepítése után semmiféle probléma nem volt a wireless kapcsolattal, sem a sebességgel.
Számomra elég meglepő tapasztalat, pedig eddig soha nem kellett csalódnom az Ubuntuban... Valahogy a gép nem szereti. Legfeljebb azt a változatot, amit a Dell (vagy a bolt) felrak, a wireless cucchoz tartozó megfelelőnek tűnő driverekkel. Amiket számomra érthetetlen módon nálam nem sikerült megfelelő módon beüzemelni a későbbi verziók telepítésekor, hatmillió próbálkozás után sem.Az Ubuntu bootolást követő hihetetlen lassúsága (az upgrade-et követően!) pedig különösen kellemetlen meglepetés volt számomra.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
natë
nagyúr
Kérdés : tudtok-e ajánlani olyan laptopot, ami csendes, hűvös, masszív, core i3 vagy 5 és olyan dedikált vga-val rendelkezik, amin jól futnak az MMORPG-k (csak azok, semmi durvább fps vagy autóverseny). Ismerős kérdezte tőlem, de inkább földobnám itt a kérdést.
Ár 200 ezer alatt, csak hálózatról lenne használva és nagyon sokat lenne nyüstölve, szóval a mindenhol matt felület és a masszív billentyű is kitétel. -
bdfhz
aktív tag
válasz Sk8erPeter #3110 üzenetére
Ezért nem tudom én megszeretni a Linuxot. Ez csak így működik, az csak úgy, esetleg egyáltalán nem. A fene fog mindig idegeskedni, fórumokba írogatni.
-
Chaser
legenda
válasz semmiho #3099 üzenetére
Köszönd a Dellnek Macbook air alternatívaként emlegetik 1ébként.
Mozzarella: Sztem neked is megfelelő az l501 XPS. Jól van összerakva, az alapmodell épp átlépi pár k-val a 200k-t és a 3 év gar helyszíni. A vga gt420m, 1GB dx11 és SM5.0, nem a legerősebb de ha jól rémlik notebookcheck 4670 alá sorolta be nem sokkal. Ilyen tudású inspiron kb 160-170k, de az csillivilli ez meg a látható részeken alu meg matt műanyag, kivéve a kijelző keretet. Hangszóróban elsöprő. Éppen biztos van lenovo is ilyen ársávban, talán olcsóbban is ami jó lenne, de azok 2 év garosak és az előző szériánál nem lehetett gart venni, itt nem tudom. A dellre a 3 éven felül is biztos lehet és alapból helyszíni. Ha sokat lesz használva nem árt ha sok a gar - meg 1ébként se ugye-, elég jövőt sugalló gépecske a csatlakozók miatt is.
szerk: Lehet a bill is világítós, azt még nem tudtam kideríteni hogy az alapmodellben is benne van-e. Dellnél meg semmi infot nem találtam, Pár éve színvonalasabb/informatívabb volt az oldaluk.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Drughi
addikt
válasz trollreign #3104 üzenetére
Szerintem ez butaság.
5650en száguldoznia kell a játékoknak a nativ felbontáson.
Én 2éves konfiggal, a FULLHD felbontásomon vígan játszok medium-high grafikán.
Ha megvan a stabil 25fps, már nincs gond.
Az 5650 és 5730 között meg nincs akkora különbség. Otthon is feljebb húzhatod az órajelét és máris ugyanott vagy.
Valahogy elkell adni azt a sok kártyát, így átnevezték őket, egy minimális változással -
veterán
válasz Magnum_ #3115 üzenetére
Indíts saját vállalkozást!
Drughi: milyen progival érdemes felhúzni a VGA-t? Ez engem is érdekelne a mai fps faló időkben.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #3116 üzenetére
az lesz, domain is megvan már, de csak munka mellett merem elindítani, idő kell neki
I humbly and respectfully decline™
-
-
milbo
aktív tag
Valami igazság lehet abban amit írt. Az 5650 vga-k órajelei gyártóként változhatnak. A Core 450-650Mhz között, a memóriák 700-800MHz között alakulnak. A 2D-s feszültség 0.9V, a 3D 1.0V. Ezért 19W a max fogyasztása. Az 5730 órajelei fixen 650/800 és 26W a maximum fogyasztás. Ha trollreign éppen egy 450/700-as órajelen futó 5650-et próbált az jóval gyengébb mint a 650/800.
(#3085) Mozzarella
Mindenki maga dönti el hogy mit mer ér mit nem, vagy van-e kedve kísérletezni. Én nem sokat kellett kísérletezzek hogy beállítsam az 5730 órajeleit. Ráraktam az 550/750 helyett 650/800-ra és ennyi. Immáron nekem is 5730-am van, egy percig tartott és nem került + pénzembe. Az 5730 ugye többe kerül mert erősebb. Ez pusztán marketing, ugyanazt drágábban is el lehet adni csak tegyük feljebb az órajeleit és nevezzük át valami nagyobbra. Én mindig úgy voltam ezzel a dologgal hogy az alapfeszes tuningot nem hagyom a gépemben. Ezért megy többek között a procim is 2128MHz helyett 2447-en. A videokártya meg tegnap este öt órán keresztül 665/915-ön ment. Így a Bordelands akadás mentesen megy nálam FullHD-ban, igaz minden ki van kapcsolva csak a Textura van Medium-ra rakva. Ez azért egy laptop szintjén nem mondható rossznak.(#3087) rizso
Én egy szóval sem írtam hogy az 5730 nem tuningolható. Ha elolvasod amit a két kártya órajel különbségeiről írtam megérted miért ment gyengébben az 5650. A tuning mindkét kártyánál lutri. Ki lehet fogni nagyon jót és gyengébbet is. Az enyém GPU szinten nem túl jó tuningos. Van olyan amelyik még a 800MHz-et is bírja. Viszont ezeket a kártyákat nem igazából a GPU teljesítmény emelése dobja meg hanem a memóriák tudása. Sajnos 128bit-en a DDR3 kevés sávszélen megy. Játékokkal és teszt programokkal (3dmark, Heaven) nem keveset kísérleteztem és a memóriák húzása nagyobbat dobott az összképen mint a GPU.(#3116) SeniorTilla
AMD GPU Clock Tool vagy az MSI Afterburner -
Sk8erPeter
nagyúr
Pont itt írtam erről a kérdésről. Sok drivert viszont épp Linux alatt nem kell külön telepítgetni, de persze megvan a szenvedés része is olykor. Mindenesetre elsősorban gyártói oldalon kellene változásnak történni, hogy nyissanak a Linux felé is (persze egyelőre nem éri meg nekik). Sokan örülnének neki (én is).
Sk8erPeter
-
natë
nagyúr
Asztali gép tuning engem is pörgetett mindig, azonban a laptopok hűtése nem arra lett kitalálva, hogy a mobil procik vagy a VGA-k órajelét emelgessük. Némelyik modell hűtése még arra sem elég, hogy az alapórajelen pörgő alkatrészeket normális hőfokon tartsa, emellett alapjáraton is porszívóéval vetekszik a coolerek hangja. Persze mindenki maga dönti el mit vállal be és mit nem, de magam előtt látom, ahogy jónéhány user ész nélkül elkezdte fölfelé húzogatni az 5650-es órajelét...
-
Tommee
aktív tag
-
milbo
aktív tag
Lehet hogy nekem szerencsém van de az enyém tuningolva is csendesnek mondható. Itt látható milyen hőfokon üzemelnek. Tegnap este 665/915 és 72C. Igaz akkor nem szűk két óra játék volt hanem öt óra. Elmondom neked hogy a 5730-at is húzni fogják mert jól jön az a kis plusz teljesítmény. Ha tuningoltál már akkor gondolom hogy tudod, fesz emelés nélküli tuningnál a hőfokok is csak minimálisan emelkednek. Noti esetében pedig ritka hogy bios-ban emelni lehessen a feszültséget.
(#3123) Tommee
SetFSB és persze a fizetős verzió. -
scream
veterán
Hali!
Lenovo Y560 i3al . HD5730 VGA val szerelt noti mennyire melegedos es vannak-e szeriahibak ennel a gepnel ?
-
rizso
addikt
Ahogy Mozzarella is írta, egyedüli típushibaként csak a Seagate Momentus sorozat szériahibáját lehet említeni - ami ugye nem Y560 hiba igazából...Nekem is cserélték 1 hónap után a winyót, azóta egy jó kis WD teszi a dolgát!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Detto...Mondták a srácok, hogy ezt szó nélkül cserélik garanciában.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Kobe
veterán
lenovo y460 on kívül van olyan gép ami 14 colos és integrált vgaval bírja 3 órát, de emellett erős dedikált is van benne ?
vagy érdemes msot várni a sandy bridgekre mert az fogyasztás terén jobbat produkál ?
-
darkdead
tag
Mindenkinek B.U.É.K!
-
potkem
aktív tag
Boldog Új Évet mindenkinek.
-
natë
nagyúr
B.U.E.K. mindenkinek!!!
-
nejlon
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan notebook-ot keresek otthoni használatra, amit külső monitorral használnék főleg netezésre és hd film nézésre, officere, (játszani nem akarok rajta) , de időként cipelnem is kellene a munkahelyre, persze nem napi szinten.
Ami elvárás lenne: -HD filmek lejátszása a külső monitoron is,
- hdmi csatlakozó
- 13-14" gondolkozok, a mobilitás is szempont (amikor cipelnem kell)
- netezés terén döccenés mentes legyen, akár több (10) ablakos megnyítás bírjaÜdv!
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat, egyél hódot!!!
-
hm_guesswho
tag
Először is Boldog Új Évet mindenkinek!
Arra lennék kiváncsi,hogy tényleg van olyan,hogy ha van a laptopon HDMI kimenet de csak képet tud továbbítani az lcd tv-re és hangot nem?
Még nem próbáltam ki...csak pont tegnap akartam venni egy kábelt és az eladó beijesztett ezzel,hogy nem mindegyik laptop képes továbbítani képet és hangot is. Nos nekem egy Lenovo N500-om van..esetleg valaki nem tudja,hogy ezzel képes lennék-e tv-re hangot és képet is vinni?
-
bdfhz
aktív tag
válasz hm_guesswho #3140 üzenetére
"tényleg van olyan,hogy ha van a laptopon HDMI kimenet de csak képet tud továbbítani az lcd tv-re és hangot nem"
Nem tudom elképzelni. De ha nagyon biztosra akarsz menni, vidd be a lapost egy boltba, és próbáld ki!
-
-
Bozsó22
tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni, max. 200E forint összegben. Olyat szeretnék amit mindenre lehet használni(játék,filmezés,netezés...) 4gb ramot és 500gb hdd-t szeretnék bele Oprendszer nem kell és min. 2 év garanciát szeretnék és olyat amihez még pluszban majd később lehet is venni garit!
Válaszaitokat köszönöm![ Szerkesztve ]
GA-MA770T-UD3P - GIGABYTE, AMD PHENOM II X3 720BE, 4GB RAM,ASUS EAH4770/HTDI/512MD5, GIGABYTE Superb 460W
-
Bozsó22
tag
Erről mi a véleményetek:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/5577/dell_inspiron_n5010_156_wxga_hd_core_i5_460m_4gb_ddr3_500gb_hdd_8x_dvd_-rw_ati_hd_5650_1_gb_bt_wi-fi_agn_web_cam_6-cell_battery_win7hprem_hu_hu_keyb_black.htm
szerintetek lehet ilyet kapni oprendszer nélkül?
vagy ez:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/4909/dell__inspiron_m5010_156_hd_amd_turion_ii_n530_25ghz_4gb_500gb_dvd-rw_ati_hd4250_dos_6cell_fekete.htm#
melyik a jobb?
Játékra is használnám.
köszi[ Szerkesztve ]
GA-MA770T-UD3P - GIGABYTE, AMD PHENOM II X3 720BE, 4GB RAM,ASUS EAH4770/HTDI/512MD5, GIGABYTE Superb 460W
Aktív témák
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs