- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mofarguru
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek az alábbiakban. Adott egy Helios 300-as laptop (még a GTX1060-as kártyával szerelt) ami mellé szeretnék egy monitort venni. Többnyire játék a fő célcsoport. Az alábbi paraméterekben gondolkodnék.
- 24-27"
- 144Hz
- TN (ha árba beleférne akkor IPS)
- G-SYNC
- Ár: 100e körülSzerintetek egy Acer Predator XB241Hhbmipr mennyire lenne jó választás? Esetleg más ötlet ezen paraméterek mentén?
Előre is köszönöm!
M.
-
Mofarguru
csendes tag
Szevasztok!
Monitor vásárlása mellett döntöttem, és jelenleg két kiszemelt között hezitálok.
1.) LG 27 GL850
2.) ASUS VG 27AQA két monitor nagyjában egy árban van, és hozzávetőleg tudásban is. Szerintetek melyik lenne jobb választás játékra?
Előre is köszönöm!
-
Mofarguru
csendes tag
válasz Qtya123 #104314 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Ezen infók tükrében lehet át kell gondolnom a vásárlást. Ami nekem szimpatikus volt a VG27AQ-ban, az a ELMB Sync. Ez mennyire "parasztvakítás"? Vagy valóban érzékelhető ennek a megléte?
Amúgy én egyelőre egy Helios 300-as laptop mellé nézek monitort (ebben még GTX1060 van) és elsőre erre a két monitorra esett a választásom. Mind a kettőről csak jókat olvastam, csak még nem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen. De a válaszod a kérdésemre nagyban az LG felé billentette a mérleg nyelvét.
-
Mofarguru
csendes tag
Srácok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy adott egy Helios 300-as laptop amiben egy GTX1060 van. A gondom az, hogy a laptopon csak HDMi 2.0 van DP port nincs. Monitort szeretnék rákötni, de sajnos DP port hiánya miatt egy kicsit meg van kötve a kezem.
A kérdésem az lenne, hogy ha HDMI-vel kötöm össze, akkor a G-Sync érvényesül e? Tisztában vagyok vele, hogy csak olyan monitor jöhet szóba, ami nem csak G-Sync kompatibilis, hanem hardveresen támogatott. Ebből kifolyólag szóba került az Acer XB271HU mint lehetséges alternatíva. Ezzel menne vajon? Vagy esetleg hasonló kategóriában valami más tipp?
Előre is köszönöm!
-
Mofarguru
csendes tag
Sziasztok!
Srácok, lenne egy olyan kérdés, hogy szerintetek ezen három monitor közül melyiket érné meg jobban megvenni. Az ár most nem döntő tényező, mindhárom belefér a keretbe de csak FHD monitor jöhet szóba.
- Acer Nitro VG271Pb
- Asus VG279Q
- AOC 27G2UElőre is köszönöm!
-
Mofarguru
csendes tag
Szerintetek mennyire "életszerű" FHD-ban a 27"? Milyen távolságról érdemes nézni ahol már nem "zavaró" a túlzó pixelesedés?
-
Mofarguru
csendes tag
Srácok az alábbi monitorral kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
ASUS TUF GAMING VG259Q
Köszönöm!
-
Mofarguru
csendes tag
válasz weborgon #105390 üzenetére
Örömmel olvasom amiket írsz, mert így meg vagyok nyugodva, hogy jól döntöttem. Én is (akár csak te meg szerintem mindenki aki monitor vásárlásra adja a fejét) több hétig bújtam a netet tesztek után. Nálam is több befutó volt, de végül emellett tettem le a voksom. Meg is rendeltem, és a héten meg is fog jönni. Remélem be fog válni és egy jó ideig jó szolgálatot fog tenni. Szóval még egyszer köszönöm a válaszokat.
-
Mofarguru
csendes tag
válasz weborgon #105391 üzenetére
Úgy beszéltem meg a boltban, ha netán nem jönne be ez a 27" FHD, akkor alternatíva gyanánt marad ez a monitor. Amúgy fura, hogy miért kerül kicsivel többe egy 24,5" mint egy 27"-es monitor? Tudom, hogy ez egy újabb modell de ettől függetlenül fura. Ja, meg azt sem igazán értem, hogy miért spóroltak a 27"-nél a HDMI porton.
-
Mofarguru
csendes tag
válasz Bivaly26 #105409 üzenetére
Na megérkezett a monitor. Elsőre annyit, hogy nem kis ugrás a 17" után. Mivel nem kértem kalibrálást, nekem kell majd kikísérletezni (de inkább a neten kutatok profilok után) az ideális beállításokat.
Viszont már az elején felmerült némi "probléma" ami nem a monitorral kapcsolatos. Én ezt a monitort egy Helios 300-as laptoppal használom amiben egy GTX1060 van. A gondom annyi már itt rögtön a legelején, hogy 60Hz fölé nem tudom beállítani a kártya frissítését. Mi lehet a gond? A laptop HDMI-vel van összekötve amin valóban nem megy át a 144Hz, de elvileg a 120Hz igen. Jól tudom ezt?
Mi lehet a gond?
-
Mofarguru
csendes tag
-
Mofarguru
csendes tag
válasz Bivaly26 #105449 üzenetére
FPS módban használom és úgy kb 60cm-re ülök tőle. Így nekem tökéletes. Ilyen távolságról nem nagyon érzékelem amitől kicsit tartottam (mármint ami a túlzott "pixelesedést" illeti). Azt nem mondom, hogy tű éles, de több mint elégséges. A képpont probléma egyáltalán nem vehető ki. És igen a 120Hz azért nem 60Hz.
Szóval, eddig meg vagyok elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27MR400 Monitor
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest