Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lcee79

őstag

válasz 4264adam #138822 üzenetére

Tegnap este kipróbáltam, hogy rákötöttem a gépem a TCL C805-ös tv-mre
    Miniled-es VA panel, 1300-1500 nit körül van a fényereje.
    2 méterről, 65 colon, gyakorlatilag csak az előnyei jöttek ki, a nagy fényerő a színek stb
    Jedi Survivort próbáltam, az nálam csak kb 60-70 fps-el megy, a tv 2560x1440-es felbontáson 120 hz-re állt be. (4k-ban kb 20-25 fps lett volna, azzal nem érdemes szórakoznom) Fénxerőt is vissza kellett vennem, mert amit a monitoromra állítottam be az itt túl soknak bizonyult, ja és be tudtam kapcsolni a hdr-t is, mert a monitoromon az sincs.
    gondoltam egy 10 perces próbát teszek...
    3 óra múlva kapcsoltam le, mert már kicsit késő lett. :)
    Ha lesz ilyen az AOC is (méretet leszámítva), akkor nem lesz gond. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

• sztivo

Topikgazda

Én most egy Samsung S27CG510 monitort vettem (nagyon baráti áron), úgy voltam vele kipróbálom, ennyiért mit veszíthetek.
    Nincsen kalibrálva, a színek jelenleg nem az igaziak, de lehetne rajta állítgatni, főleg az R G B sávokon. Teljesen homogén a kép nálam, full fekete tartalomnál is, nem kell a bleedinget néznem, sem a glowing kijelzőt, ha oldalról nézek valamit, itt ugyanazt látom.
    Teszteken is látszik, hogy van utánhúzás, a testufon nálam is van OD extreme mellett, de a valóságban nem veszem észre. Fekete háttéren fehér szövegnél minimális görgetésnél, játék közben pedig abszolút nem tűnik fel, a magas kontraszt viszont annál inkább.
    És ezt egy alsó kategóriás monitorról írom, ettől persze egy S27BG650 jobb lenne, csak én az 1000R íveltséget magamnak soknak tartom.
    Annyi hátrányt tudnék mondani, hogy a monitor széle felé picit fakulnak a színek, így már 27 colon is bátran lehetne venni íveltet (1500R vagy 1800R), vagy szimplán hátrébb kéne ülnöm.
    Szerintem túl van lihegve ez a VA meg hogy jajj de lassú. Nyilván vannak tényleg ócska modellek (pl AOC VA modelljei között, Samsung G3, G5-ből az ívelt), de eddig nem bántam meg, sőt, innentől nem is vennék már mást, csak VA-t vagy OLED-et, de annak egyelőre én még hagynék időt.
    Inkább veszítek picit a szinekből, minthogy újra 1000:1 kontrasztot nézzek. LG NanoIPS pl 800:1 körüli mért értékkel randelkezik, de itt is sokan megerősítik ezt, hiába a gyönyörű színek, ha a fekete meg szürke..

[ Szerkesztve ]

• Celithrandi

addikt

ez monitor nem tv

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66

Új hozzászólás Aktív témák