- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fercsáj
csendes tag
Sziasztok!
A lenti két monitorral kapcsolatban lenne szakmai kérdésem a TN és IPS panel kapcsán. Az összefoglalót olvasva nekem az tűnt fel, hogy bármely árkategóriában szeretnék monitort vásárolni ma már az IPS panelest érdemes választani (az összefoglaló 2014-es, 2016-ra nagyobb lett az IPS választék). Mindkét montior 45 ezer Ft körül van, a HQ IPS-el a VQ TN panellel. Szóval amit nem értek, hogy DELL-t leszámítva a legtöbb gyártó kínál azonos árkategóriában minkét panltípussal szerelt monitorokat. Ha az IPS ma már hozza a rövid válaszidőket is, akkor miért kapható még mindig ennyi TN paneles monitor? Vagy ebben a kategóriában az IPS még nem olyan jó minőségű? Némelyik gyártónál a 24"-os méretben akár 200 EUR-ért is lehet LED-TN monitort venni. Ez valami kereskedelmi sumákolás a gyártok részéről?
Jelen esetben a két modell között a válaszidő csak az, ami a TN javára írható fel, minden másban az IPS jobb, ha csak az adatlapot vesszük figyelembe.
Sőt egyes oldalakon a TN verzió kb. 10 ezer forinttal drágább is az IPS társánál. Szóval nem értem a helyzetet.http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/24mp47hq-p-p284155129/
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/24m47vq-p-p27287872https://www.cyberport.de/lg-flatron-24m47vq-p-61cm-24-full-hd-tn-monitor-mit-hdmi-vga-6105-364_552.html
https://www.cyberport.de/lg-flatron-24mp47hq-p-24-full-hd-ips-monitor-mit-hdmi-6105-36G_552.html"Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson
-
Tomdriver
őstag
válasz Degeczi #63495 üzenetére
Évek óta használok 24 és 27 colos monitorokat, most is van mindegyik, 27-ből három is és most azt mondom, hogy nekem nem zavaró.
Pedig jó a szemem és nem 5 dioptrián keresztül sasolok.De szerintem ezen felesleges vitát nyitni, mert ami az egyiknek zavaró (csak tudnám mit lát?), az a másiknak nem. AMVA panelen tuti nem látok pixeleket, de van egy régebbi Samu IPS-sem, azon sem, 50 centiről sem.
(#63497) junior11: Nekem mint fentebb is írtam van egy "régebbi" Samum (3 éves S27B), de azzal semmi gondom nincs. Ezen felbuzdulva vettem az utódjából 3-at, itt a kép róluk. Lehet egy kissé negatív irányba tolta el a véleményemet, de fórumon volt róla szó, hogy mostanában a Samsung gyengélkedik minőségben. Ki kell fogni, de hogy elkerüld a meglepetéseket, legjobb olyan helyen vásárolni, ahol mindjárt ki is próbálhatod.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Degeczi #63498 üzenetére
Nem nekem kell, ahogy írtam, nekem egy 2008-as Samsung van, gond nélkül üzemel, de ez most mindegy.
Skynet258 Szép monitor, csak neki fekete fog kelleni, majd ma még szétnezek mi a helyzet a kínálattal. A Dell a menő, az tudom, de jó cuccok is...
Tomdriver Ez a jelenség szerintem bármely gyártónál előfordulhat, kisebb-nagyobb mértékben, szerencse kérdése, milyen darabot fogsz ki, mint a tévékben.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tomdriver #63503 üzenetére
Bő egy hónapja vittem vissza egy 27" FullHD Samu-t, részben pont azért, mert kb. 70 centiről nézve rondán pixeles volt ekkora fölbontás rajta: ezek után szerintem érthető, ha nem tudom reakció nélkül hagyni a "cáfolatod". Ez igenis valós aggály ebben a méretben, mindenképpen egyénileg kell kipróbálni, zavarja-e!
-
törölt tag
Hahóóóóóó!!!! Valaki ERRE valamit???!!!
-
RazoR
veterán
ÉS itt van még egy: 27"-os monitort szeretnék venni, a határ 75ezer. Mit tudtok ajánlani?
-
törölt tag
abba számomra semmi, érdekeset nemtaláltam. ugyhogy valaki igazán vehetne a fáradságot,és nemtelik 2 percbe sem,hogy leirja mely a top 3 monitor, melyek a legjobb márkák és amik nekem árba is megfelelőek.
Ja, és kihangsulyozom,hogy nekem a Dell túl drága!!!!!![ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Főbb szempontok: játékra lenne használva, Full HD felbontás, ha lehet ne ips (nem szeretem az IPS Glow effektet), de ne is TN. Ha van olyan IPS-el szerelt amire minimálisan jellemző a glow az jöhet. Köszi!
-
-
Frenky89
addikt
válasz #10234880 #63511 üzenetére
Akkor figyelmesebben olvasd el. Rögtön a második link: old_artist monitor kategorizálása
Illetve leírhatnád kicsit konkrétabban, hogy mi a max. összeg, amit rászánnál és esetleg még azt, hogy csak új, vagy használt darabok is szóba jöhetnek-e. Ugyanis csak annyit írtál, hogy "top 3", "nekem árban is megfelelő", meg a "Dell túl drága" - no de melyik Dell?És, ha már itt tartunk, akkor kilométernyi mondatvégi írásjelet és a felesleges félkövér betűket is hanyagolhatnád. Egészen másképpen fognak hozzáállni a problémádhoz, ha normálisan nyilvánulsz meg.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Degeczi #63514 üzenetére
Ha azt írtad volna, hogy "a 27"-oson az 1080p nekem már pixeles, de másnak még bőven jó", akkor egy szavam sem lenne. De ugye nem ezt írtad.
(#63515) Frenky89
Ember, az egy 5 évvel ezelőtti post!Azóta sokat fordult a világ, pl. az utóbbi kb. 500 hsz. végigolvasása után senki nem írna ilyeneket, hogy:
"- nagy-nagy kompromisszumokkal: ViewSonic, Iiyama, IBM, Lenovo, Asus és Philips"Ja. Majd nagy-nagy kompromisszummal veszek egy VC239H-t.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
RazoR
veterán
ASUS VX279H vagy N
ASUS VN279Q
LG 27MP65VQ-P
SAMSUNG S27E390H
Acer G277HLbid
Acer S276HLtmjjMelyik az ajánlottabb?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Frenky89 #63518 üzenetére
Próbálok odafigyelni a szakértők nyilatkozataira, emlékeim szerint azóta változott a helyzet, de majd kijavítanak, ha nincs igazam. Alapvetően az a gond, hogy akkoriban még a TN eléggé számított, ma meg már...
De akkor lássuk:
Amit nem szabad megvenni, és még goldolkodni sem érdemes rajta, ha meglátod vagy olvasol róla: HKC, Horizon, Medion, Neovo, Topview, Gaba, AOC, HannsG, Acer, Daewoo, Hyundai, Xerox, FSC (Fujitsu-Siemens - kivétel itt a régebbi típusok) - mintha az Acer-nél határozott fejlődést említett volna valaki.
- nagy-nagy kompromisszumokkal: ViewSonic, Iiyama, IBM, Lenovo, Asus és Philips (ezek közül is tisztelet a kivételnek az IPS és *VA panelesek), Asus VC239H, VX239H, és VX279H monitorok agyon lettek dicsérve, és a Phlilips 32"-os csodájáról is ódákat zengtek a tulajdonosok.
- a "még elmegy" ketegória: BenQ, LG, Samsung (itt is a TN panelesekre gondolok) BenQ, LG rendszeresen van ajánlva (természetesen TN paneles már szóba sem jöhet)
- ami ajánlott: EIZO, NEC, Dell, HP, LaCie, Quato, Apple ehhez nincs mit hozzáfűzni, de átlag koca júzernek talán a Dell sem hozza vissza a felárát.
... esetleg még talán... a DoubleSight, Mitsubishi és a Hazro. Hö?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Johnny198612
tag
válasz Feketelaszlo #63483 üzenetére
Szia,
Köszi a választ. Ezek leginkább extended monitornak való szoftverek, vagy egyfajta remote control-os dolgokat találtam, ami nyílván játékra nem megfelelők. :S
Olyan könnyű, lehajtható valamire gondoltam, csak rendes monitorként, mint amit linkeltem is. Tök jó lenne, ha létezne ilyen. Vagy vmi laptop hdmi in bemenettel.
Nem érzem ezt annyira bizarrnak. Csak a kanapén akarok ülni játék+netezés közben is
B tervként arra gondoltam, eladom a PC-met és építek egy HTPC-t a TV alá meg egy használt laptopot veszek az árából+kisebb ráfizetés. Ez már egy teljesen szokványos felállás lenne (kanapén ülni a laptoppal)
De így bukom a játékokat.. most 160-at ér a PC-m.. még 280-ért se kapnék játékra ugyanennyire alkalmas laptopot.. Miért kell belemenjek ilyenbe, mikor a PC-m ereje mindent kiszolgál egyben.. Csak egy könnyű monitor kéne az ölembe a wirless bill+eger melle..Ha már nagyon benne lennénk a wireless monitor fejlesztésekben, simán elfogadott lenne, hogy nemcsak egy NAS van a sarokban, hanem egy izom PC, amire csak kijelzők csatlakoznak..
De úgy látom erre még kéne pár évEttől még ha van ötlet, jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
válasz Johnny198612 #63522 üzenetére
Ilyesmik? Mondjuk az AOC? Vagy annak esetleg fejlettebb változata már létezik?
Gondolom nem köthetem rá egy AMD 7950-es videókártyára?.. Vagy egy HDMI-USB átalakítóval?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Johnny198612 #63522 üzenetére
Most nem azért de miért nem jó a PC rákötve a TV-re a nappaliban és akkor nagy képernyőn élvezed a játékokat?
-
törölt tag
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, a keret kb. 35 ezer, semmi extrára nincs szükségem, filmet nem fogok nézni rajta, usb, stb. kimenet sem szükséges. Méretben sincs elvárás, minél nagyobb annál jobb. Egyedüli dolog ami érdekelne, a pivot funkció. de ha nem fér bele ebbe az árba, akkor az sem baj.
Köszönöm a segítséget!
-
RazoR
veterán
Erre valaki?
-
törölt tag
Egyik legjobb ismerősöm LG-re esküszik,hogy eddig is mindig csak LG monitorokat vett,és sosem volt vele gondja később, jó a betekintési szöge, és a fekete is fekete,és nem szürkésfekete. Én azért nézek mást,mer ami nálunk van,az nekem már túl nagy. és nekem elég csak 24-es, nemkell nekem 28,meg 38-as. azért érdeklődök más márkák iránt is,amik még jók.
-
Tomdriver
őstag
Ha ASUS, akkor a VN-t ajánlom, ha homogén feketét és szép kontúrokat akarsz. Nekem ebből a típusból van 3 és egyikkel sem nyúltam mellé.
A többiről nem nyilatkoznék, mert nem ismerem őket. Mondjuk nálam Samu lenne az utolsó, de ezért ne kövezzen meg akiknek ilyen van és hibátlan,nálam ez egy negatív tapasztalatból jön, nem vagyok a márka ellensége. -
access_denied
senior tag
válasz Degeczi #63487 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Úgy tűnik lesz egy másik megoldás, mely szerint az alaplapi DVI-al kötöm össze a monitor HDMI portját. Itt csak annyi kérdés merül fel, hogy érdemes-e drágább kábelben gondolkozni vagy sem (full HD felbontás).
Ezzel a monitorral kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #63536 üzenetére
Persze, úgy természetesen menni fog: a HDMI visszafelé teljesen kompatibilis a DVI-vel, HD fölbontással még pont nincs is gond, megy egyszerű mechanikus adapterrel (fölötte már ott is aktív átalakítás kellene)
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani 50-60-70k Ft körül ~27" Led monitort?
Nem kell sok extra. Konfigom a cuccok között, ahhoz kellene. Csak játékhoz és egyéb.. Filmezéshez marad a tv.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ihalu
csendes tag
sziasztok
kinéztem magamnak két monitort de nem igazán tudom eldönteni melyik legyen a nyerő erre kérném a segítségeteket
http://www.edigital.hu/monitor/asus-mx27aq-ips-led-27-led-monitor-p506486.html
http://www.edigital.hu/monitor/lg-34um57-p-34-219-ips-amd-freesync-led-monitor-p489799.html
sokat olvasok ezért jó lenne az asus viszont az lg-n pedig elférnék kényelmesen.
az asus eye care és flicker free vajon tényleg annyira jó mint a leírásban van? van valakinek tapasztalata róla?előre is köszi
-
Franklin
addikt
válasz Ciripke #63541 üzenetére
Uhh, bocs, félreolvastam, azt hittem filmezésre keresel :-)
Sajnos ebben az árban nem nagyon van pivot, csak a nagyon kis monitorok között (18-21").
22" + pivot ami legolcsóbb, az a BENQ BL2205PT, 44e, de ez TN paneles, nem nagyon ajánlott.
Akkor már inkább az LG 23MB35, 48-ért, az 23", IPS, full HD, pivot.
Vagy a használtpiac, ha nagyon szűkös a keret.
-
törölt tag
a PLS az milyen? tuti új fajta
-
veterán
LG 29UM67-P monitor igen tetszik ! 100 ezer korul kaphato . 29" IPS 75hz 5ms Freesync OMG !
En leginkabb CS:GO zok , de azert szoktam mindenfele massal is jatszogatni neha napjan. Biztos sokkal nagyobb elmeny lenne 29" on jatszani a mostani 24" helyett . Csak felek , megereznem a mostani 144hz/1ms (ASUS VG248QE )helyett a 75hz et . Mit gondoltok ,ti valtanatok ?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Gondolom nincs is mas 29es 75/120/144 hzes monitor ami nem 300 ezer
24 rol 27 re nem lenne ertelme valtani , 29 a min ami erdekel.
Gondolkodtam meg abban ,hogy veszek a mostani 24" 144 hz melle 2db 24 es 60hzes ips paneles moncsit ,es amikor kell a 144hz ( CS:Go) akkor csak a kozepso monitort hasznalom, tobbi esetben meg eyefinity 3moncsi, csak az a baj ,hogy eleg szeles kavaja van ennek az Asusnak,es szerintem hulyen nezne ki a 3monitor nagy fekete csikokkal kozepen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27MR400 Monitor
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs