Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VOid

    tag

    Sziasztok,

    Monitor vásárlás előtt állok, 23 v 24" monitort szeretnék venni , lehetőleg 50-60 körül de, 70ig is elmennék ha az az ára h megkapjam ami minden szempontból jó nekem.

    Olvasgattam a hozzászolásokat, meg nézegettem teszteket, eddig nem nagyon konyítottam a monitorokhoz, most kicsit világosabban látok, és mindenki IPS panelest javasolt azok közül is Dell U2312HMet, de azért vannak aggályaim még mindig.

    Nagyrészt filmnézésre lenne a monitor meg netezésre, de elég sokat ülök gép előtt, a szoba relatív sőtét. A fent említett Dell modellel kapcsolatban az aggasztana engem hogy a feketéje mennyire világít, bár a tesztek alapján elvileg nem vészes ha szemből, v kicsit messzebbről nézed, gyorsaság is szempont lenne bár a tesztek azt írják elég gyors, szoval talán még ezt is el lehetne nézni, viszont ami legjobban aggaszt, hogy azt írják túl világos, és mivel hosszú időn keresztül nézném a monitort és a szemem relatív érzékeny (na azért nem túlzott módon),ezért gondban vagyok.
    Dell U2412Met is számításba vettem ahol szintén ugyanez az aggályom mint a kisebbik Dellnél + még a 16:10es képarány, ugye ha HD filmeket nézek lesz egy csíkom, mondjuk ha csak egy kisebb csík akkor nem zavarna.

    + Van még 1 monitor a képben Samsung S24A650DS , ez elvileg PLS paneles, erről nemtudok sokat, de 178 fokos a belátási szög itt is, viszont itt nem tudom hogy a 8ms válaszidő kevés e, + a Delleknél jelzett aggályok szintén jelentkezhetnek e.

    Megköszönném ha valaki esetleg tudna segíteni mert nagyon úgylátom, hogy nincs olyan monitor ami a középúton járna mindenben, de megköszönném ha valaki megerősítené vagy esetleg rácáfolna a fent említett dolgokra, vagy ajánlana egy minden szempontból középutat képviselő monitort vagy nem tudom:D

    Köszönöm előre is a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák