- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janó 44
tag
válasz JulianSinulf #128707 üzenetére
Ha leesik a Hz/fps, megugrik az input lag, amely minél több, annál zavaróbb. Gyakorlatilag átveri/átverheti a szemedet játékokban, és/vagy későn, rossz ütemben reagálsz arra, amit látsz a játékokban, filmeknél/videóknál meg az vehető néha észre ettől, ha előbb hallod a hangot, mint ahogy látod a képernyőn a hangforrást (én pl. akkor, ha kommentár van focimeccsen -és itt nem arról beszélek, hogy állandó hatás, mert az persze, tényleg adatkésés/elcsúszás miatt lenne, nem a monitor miatt, de amiről szó van, azt a kijelző generálja). Habár én nem hallottam még olyat, hogy a natív képfrissítése alá menne egy monitor anélkül, hogy ezt te -vagy a szoftver- megadná(d) neki a beállításoknál. Szerintem ha mégis előfordul, akkor valami baja van a monitornak. Az irodai monitor is tökéletesen tudja a 60 Hz -t, mégpedig folyamatosan. Én dolgoztam első generációs TFT -monitorokkal évekig a volt munkahelyen, és nem éreztem egyszer se, hogy ne lenne meg a max Hz (ami 75 volt asszem esetükben).
-
Weaver
senior tag
még mindig monitor (4K, 32") vásárlás előtt állok, de a HDR miatt nem tudom eldönteni mi legyen. utánaolvastam, azt írják a minimális fényerő 400 nit , ez alatt nem érdemes HDR-ről beszélni, gyakorlatilag nincs értelme. de inkább 600 és 1000 nit közötti tartomány, ahol van. ez eddig rendben van, de a kapható monitorok 95%-a a 250-350 nit tartományt tudja. ami (400) 600 vagy fölötte, az meg nagyon drága. túl van ez lihegve, vagy tényleg így van? a másik kérdés: feltételezem a monitor gyártók is tisztában vannak ezzel, akkor miért adnak ki a kezükből olyan fényerejű monitorokat, amik nem felelnek meg a HDR normális megjelenítéséhez elegendő fényerővel?
-
Bossp
addikt
válasz Weaver #128754 üzenetére
Nincs túl lihegve. Maréknyi monitor van jelenleg ma a piacon ami valós HDR-t tud. És itt nem feltétlen a fény erő ami a lényeg hanem a dimming zónák. Amelyik kijelzőnél ilyne nincs az nem HDR. 400 és környéékén csak az Oled kijelzők mondhatóak értelmes HDR kijelzőknek. Amit te keresel az a HDR1000 és afelett.
Itt egy lista: [link]
Itt tedd sorba dimming zone-ák szerint ahol nincs minimum 300 azt felejtsd is el ha hdr-t akarsz de inkább 500 vagy Oled.
(Azért mert a Marketing a leghitványabb szakma )[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
scincole
csendes tag
Sziasztok!
Irodai munkára (programozás) nézek monitort. Egyelőre 32"-s 4K 16:9-es monitorokat nézek, elsősorban Dellt, mert azokkal jó tapasztalatom van. Jól gondolom, hogy a az UltraSharp sorozat felára mondjuk egy SE3223Q-hez képest nem éri meg a felárat ehhez a felhasználáshoz? Játékra, videóvágásra, stb nem lenne használva.[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
-
zapikanka
tag
válasz zapikanka #128715 üzenetére
Sziasztok,
az miért lehet, hogy az LG 32QP880-B olcsóbb (145k), mint a LG 27QN880-B (170k)?
Specifikációban is jobbnak látom a 32"-t, tehát logikusan arra gondolnék, hogy a 32"-nek drágábbnak kéne lennie. Az lehet a dolog mögött, hogy a QHD már "kevés" 32"-re? -
őstag
Sziasztok. Bocsánat, hogy itt kérdezek, de ez a topik kicsit jobban pörög, mint a monitor hiba topik. Annyi lenne csak, hogy gépcsere után, a monitoron nincs hang. A hangkezelőben a hdmi-re azt írja, hogy nincs csatlakoztatva Próbáltam a monitoron mindkét hdmi bemenetet. Esetleg tud valaki segíteni? A monitor pedig ez: [link] Köszönöm
-
IzI
senior tag
Korábban rossz véleménnyel voltam oázis-ról,ami akkor jogos is volt.Most viszont szereztek egy jó pontot.Vissza kellett küldenem pár cuccot,monitor és pár egyéb dolgot.Másnapra vissza is utalták.Alza még náluk is gyorsabb .Viszont aqua egyelőre nem sieti el,igaz csak 1 napja adtam le ott pár dolgot,de többiekhez képest lassúak
-
zapikanka
tag
válasz zapikanka #128768 üzenetére
Illetve ha már 4K, akkor a Dell S2722QC (152K) vs LG 27UN880-B (188k) közötti árkülönbséget pusztán az Ergonomikusság okozza?
Spec-ben ez a két monitor is szinte megegyezik.[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
-
Elderath
őstag
vártam az msi QD OLEDre, de ahogy nézem semmivel se jobb, mint az alienware és arra legalább van 3 éves burn in gari. Idehaza az újabb F modelt nem lehet kapni majd sehol? Sima is csak alzaba van elég borsos áron
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani a következők szerint monitort?
- vga gtx 3060
- elsősorban fps-re használná a gyermek (fortnite...)
- jó lenne min 144hz
- legalább 24", de ha árba belefér lehet nagyobb is
- a keret 100, nagyon max 120.000
- 16:9 elsősorbanLenne most erre vonatkozólag bestbuy ajánlat?
Köszi a tippeket.
-
RedCat
senior tag
Hello
Laptop mellé (nvidia 3050TI) keresek monitort. Erre gondoltam: Acer Nitro XV272UP
Viszont ez csak freesync-es. Menni fog nvidiával normálisan a freesync? Gyengébb lesz bármiben, mintha g-sync-es monitort választanék?
Van ennél jobb monitor ajánlat hasonló árkategóriában? -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
A következő monitort vettem ajánlásaitok alapján:
https://oaziscomputer.hu/termek/19053/acer-nitro-xv272uxbmiipruzx-umhx2eex04
Pár napja érkezett meg- eddig a következőket tapasztaltam:
csomagoltak a monitor mellé hdmi, dp, usb type-c kábeleket.
Hdmi-vel 144Hz volt a maximum, amit tud
DP-vel 240Hz (papírom tudna 270-et is, de gondolom az 1660Ti ennyit tud)
Type-C vel is 240Hz, de ilyenkor külön kábel használata nélkül is aktívak a monitorba épített USB portok (így most minden perifériám beleértve a külső hdd-t a monitoron lóg).
Kipróbáltam volna 144Hz-em is, de valamiért csak 143,91-et lehetett választani - ilyenkor azt vettem észre, hogy film lejátszásakor kb 5 percenként ugrott 1-1 framet.
(mindegy mert 240-en használom, ott nincs ilyen probléma)
Rendeltem egy ilyen kábelt is: https://kabelvilag.hu/Unitek-USB-C-Displayport-kabel-4K-60HZ-1.8m-V1146A, de ezt sajnos vissza fogom küldeni, mert 2-3 másodpercenként eltűnik vele a képA monitor audió csatlakozóján keresztül zúg a fülesem, így azt nem tudom kihasználni.
A monitor hangszórói nem sokat érnek sajnos - a laptopomnak szebb a hangja.Zavaró elektromos magas hangot nem tapasztalok használat közben.
A kép is szép, nincsenek zavaró szürke befolyások a képernyő szélein.
A monitor tudja a HDR-t, de nem vettem észre semmi olyat - én felhasználásom mellett, ami indokolná a használatát (talán ha grafikai munkát végeznék?). Ráadásul HDR mellett nem lehet színprofilt választani (nem aktív a kezelőfelület) és így feleslegesen fizettem volna a kalibrálásért
Nvidia kezelőpulton keresztül tudtam aktiválni a 10 bites színmélységet - windowsban nem találtam meg hozzá a kapcsolót.Ez a monitor Freesynces, de az internetes adatlapja szerint g-sync kompatibilis - az nvidia kezelőpulton megjelentek a beállítási lehetőségek, de ott azt írja "A kijelölt megjelenítő nincs G-SYNC kompatibilisnek minősítve."
Van valami tuti módszer, amivel tesztelhetem, hogy mégis kompatibilis? -
Bossp
addikt
válasz mistake767 #128777 üzenetére
Ez csak kamu hdr-t tud. Felejtsd is el fentebb irtam róla
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
sztivo
Topikgazda
válasz mistake767 #128777 üzenetére
Több dolog jutott most eszembe erről.
Az első az lenne, hogy húzd ki a Type-C DP adaptert, majd dugd vissza, sajnos a Windows néha elfelejt rendesen kommunikálni a monitorral.
A monitoron lévő Type-C csatlakozó tudja a DP alt mode-ot is, amit jelenleg a Unitek kábellel érsz el. Nem lehet, hogy a kettő összeveszik egymással? Tedd az inputot auto scan-ről fix DP-re, hátha ez megoldja, bár elvileg nem lehetne ilyen, mert egyszerre nem lehet HUB-ként és videó jelként használni, de próba cseresznyeEgyébként van valamiféle jelenség ami előhozza a jel eldobását vagy teljesen véletlenszerű?
-
mistake767
csendes tag
válasz sztivo #128779 üzenetére
Most úgy van, hogy azzal a kábellel van összekötve laptop és monitor, aminek mindkét vége type-c. Így működik egyszerre HUB-ként és videó jelként is. (DP alt mode)
Ha az Unitek kábelt használom (monitor felé DP, laptop felé type-c), akkor már a gép bekapcsolásakor villog a monitor képe - mintha újra meg újra kapcsolódna a windows.
Ilyenkor nincs más kábel a monitoron, tehát nem akadhat össze mással.Rájöttem a g-sync ellenőrzésre is. Nvidia control panelben bekapcsolható, hogy overlayben kiírja képernyő sarkában ha aktív a g-sync. Tesztelni pedig lehet játékkal vagy az Nvidia Pendulum demóval. Ha pedig bekapcsolom a monitoron az aktuális refresh rate kijelzést, akkor látom, hogy szinkronban ugrál az fps-el.
Szóval tényleg kompatibilis. -
undercover
őstag
Üdv!
PC buildet akarok összerakni. Szükségem lenne hozzá egy monitorra ugyebár
1440p monitora lenne szükségem, AMD videókártyához, a mérete szinte mindegy lehet 20 coltól 27-ig, tudja a 120hz vagy 144hz meg a késleltetési ideje ne legyen túl nagy és jól nézzek ki valahol 100k huf magasságokban. Nem tudom van-e best buy 1440p monitor ami nem túl drága. Talán AOC vagy Samsung? A segítséget előre is köszönöm.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
sztivo
Topikgazda
válasz undercover #128781 üzenetére
+RedCat
Acer XV272UPb
Annyi hátránya van, hogy nem tud lemenni a szinkronizáció 1Hz-ig, hanem 48Hz/ fps az alja.q13579
Neked is ezt tudnám javasolni, ha megelégszik a gyermek Medium/High beállításokkal, ha nem, akkor Acer XB253QG, Asus VG259QR, VG249Q, Gigabyte G24F-EK, MSi G241, HP X24ih, ezek 24-25 colban.27 FullHD-t annyira nem javaslom, de ha szeretnéd, akkor nézünk olyat is.
-
Viktor77
titán
válasz undercover #128783 üzenetére
Az VA, az Acer meg IPS. Ezt neked kell eldöntened, melyiket preferálod.
És az AOC garis ügyintézése lehet macerás.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
RazoR
veterán
Körülnéztem aprón, ezek közül melyik lenne jobb választás?
ROG SWIFT PG348Q
AOC AG352UCG
HP OMEN X 35
Csak a ROG IPS, tudom, AOC-m volt ilyen és szerettem de akkor még nem volt videóvágás.
Ezek közül a ROG felé hajlanék.... -
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy mirét nem lehet bekapcsolni a Motion Bur Reductiont a 27GP850 monitoromon? Az OC nem aktív, 165Hz-en megy a saját gyári kábelével van bekötve.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
IzI
senior tag
válasz Sir Riccio #128786 üzenetére
Freesync nincs bekapcsolva?Csak egy gondolat. Én be tudtam,azt tom,de már nem tom megnézni neked,mert már nincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
válasz Sir Riccio #128788 üzenetére
Kapcsold ki, próbáld meg úgy
-
IzI
senior tag
válasz Sir Riccio #128790 üzenetére
Igen,de tehetsz rá,ha kevésnek találod
-
sztivo
Topikgazda
válasz RedCat #128792 üzenetére
FreeSync Premium-os monitort, ott már van Low Framrate Compensation, tehát ha 24 fps-ed van játék alatt, akkor 2x rajzolja ki ugyanazt a képet.
Dedikált hardveres G-Sync monitorok baromi drágák. Akkor válaszd a fenti megoldást vagy maradj 1080p-n, bár monitort ritkábban fogsz cserélni szerintem.
Mivel játszol? Amúgy ha nem bírná, akkor lejjebb venni a grafikát nem megoldás? Ilyen ppi mellett pl az élsimítást nyugodtan ki lehet kapcsolni. -
-
Lalee88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok 4k 144Hz IPS kategóriában?
(munkára és játékra is)
27-28 colos méretre gondoltam, mert én a 32-eset hatalmasnak érzem.Ezeket találtam oázisban böngészve, mit gondoltok? Van valami más esetleg, amit nem szúrtam ki? Itt meg igazából a hozzászólásokat böngészve főleg 32 colosokat láttam ajánlva. Szóval így hirtelen meg vagyok lőve.
Acer Nitro XV282KKVbmiipruzx
Samsung Odyssey G7 S28AG700NU
Gigabyte Aorus M28UKöszi előre is.
-
feddel
senior tag
Segítség. El kellene döntenem, hogy melyik monitoron szerkesszek képet, ehhez próbáltam specifikációkat letölteni. A Dell U2412M-hez meg is van, de a 21.5 2017 iMac képernyőjéhez nincs. Előbbi 2013-as (azt hiszem), e-IPS, W-LED, 300 cd/m2, stat kontraszt 1000:1 dinamikus 2 millió:1, srgb 99%, adobe RGB 74%, response 8 ms, 16.78m color..
De ezeket nincs mivel összehasonlítani. Melyik a jobb, tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs