- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Átfutottam az összefoglalót, illetve a legutóbbi hozzászólásokat, de még nem jött el a megvilágosodás, ezért kérlek ajánljatok nekem egy monitort az alábbi irányelvek alapján:
Méret: 27-ig bezárólag?. Elég közelről nézem (~50cm) és az asztal se túl nagy, de még nem volt ekkora monitorom - nem kényelmetlen ilyen távolságból?
Egy Lenovo Legion 5 laptophoz csatlakozna HDMI porton. A laptop saját kijelzője 144Hz, így szeretném, ha a monitor is ennyi lenne, hogy ne zavarja a látást, amikor egyikről a másikra nézek.
Nvidia Geforce 1660Ti mobil hajtja meg - Gsync kompatibilitás.
Nem játszok kompetitiv shooterekkel és nem vagyok grafikus, de azért szeretném, ha rendes színei lennének - a fekete fekete, halvány "befolyások" nélkül.Amire nagyon kényes vagyok az a monitor "alapzaja" - pl egy fehér weblap megjelenítésekor ne adjon ki kellemetlen elektromos zúgást. (van aki nem hallja - engem zavar)
Egyéb úri huncutságokra mint pivot vagy beépített hangfal, usb port replikátor, stb sincs feltétlen szükségem (de "elfér" ).
Ár: 150e környékén. (ha alatta van örülök, ha meg kell toldani kicsit, elfogadom)
A kalibrálás, amit egyes boltok árulnak plusz szolgáltatásként, mennyire hasznos? Megéri a felárat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
mistake767
csendes tag
válasz sztivo #128608 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást.
A laptop pontos típusa Lenovo Legion 5 15ARH05H
Ebben AMD Ryzen 7 4800H processzor van.Eddig egy 21" Samsung Syncmaster SA300 (S24A300B) monitort használtam hubon keresztül kötve a laptop type-c portjára.
Tulajdonképpen elégedett voltam vele (nincsenek nagy igények ), de sajnos elhalálozott és ha már muszáj, akkor minőségi cserét gondoltam több évre.A játékaimat a képernyő natív 1920x1080-as felbontásán használom borderless full screen window módban, mert gyakran kell kitabolni másik ablakra/laptop kijelzőre, stb.
Abszolút kompromisszum kész vagyok, ha nem megvalósítható pl a g-sync, akkor elfogadom, csak ha már rászánja magát az ember egy ekkora kiadásra, nem szeretnék melléfogni.
-
mistake767
csendes tag
válasz sztivo #128611 üzenetére
Néztem pár videót a témában (tudom előbb kellett volna, de most már a kérdéseid alapján rá tudtam keresni ).
IPS panel jobbnak tűnik az én felhasználási szokásaimhoz.Felbontás tekintetében elgondolkoztam - ha felmegyek 27"-os méretig, akkor növelni kéne a felbontást 1440p-re legalább, mivel elég közelről nézem a monitort - viszont nem tudom mennyire bírná az 1660Ti szuflával az ugrást ? (Satisfactory (Unreal4 motor), Path of Exile (hack&slash Diablo klón), World of Warcraft szerű játékok, amik talán többet fogyaszthatnak)
Ha maradok 1080-on, akkor viszont talán jobban járok egy 24" körüli monitorral.
(Bár nagyon kecsegtet a 27-es méret )Erről mi a véleményed?
-
mistake767
csendes tag
válasz sztivo #128617 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az okosítást - abszolút meggyőztetek
Tehát ilyen feltételekkel milyen monitort javasoltok?
27", IPS (nem ívelt), QHD, 144Hz, G-Sync, 150e körülAzt már félve merem megkérdezni, hogy olyat tudnak-e esetleg ezek a jószágok, hogy a monitor és a laptop egy szál kábellel vannak összekötve type-c porton (akár átalakítóval) és a billentyűzet-egér a monitorra van kötve (usb hub) ?
Naponta hordozom a laptopot és kényelmes lenne ha csak 1 szál kábellel kellene bekötni, ha játszanék egy kicsit. -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
A következő monitort vettem ajánlásaitok alapján:
https://oaziscomputer.hu/termek/19053/acer-nitro-xv272uxbmiipruzx-umhx2eex04
Pár napja érkezett meg- eddig a következőket tapasztaltam:
csomagoltak a monitor mellé hdmi, dp, usb type-c kábeleket.
Hdmi-vel 144Hz volt a maximum, amit tud
DP-vel 240Hz (papírom tudna 270-et is, de gondolom az 1660Ti ennyit tud)
Type-C vel is 240Hz, de ilyenkor külön kábel használata nélkül is aktívak a monitorba épített USB portok (így most minden perifériám beleértve a külső hdd-t a monitoron lóg).
Kipróbáltam volna 144Hz-em is, de valamiért csak 143,91-et lehetett választani - ilyenkor azt vettem észre, hogy film lejátszásakor kb 5 percenként ugrott 1-1 framet.
(mindegy mert 240-en használom, ott nincs ilyen probléma)
Rendeltem egy ilyen kábelt is: https://kabelvilag.hu/Unitek-USB-C-Displayport-kabel-4K-60HZ-1.8m-V1146A, de ezt sajnos vissza fogom küldeni, mert 2-3 másodpercenként eltűnik vele a képA monitor audió csatlakozóján keresztül zúg a fülesem, így azt nem tudom kihasználni.
A monitor hangszórói nem sokat érnek sajnos - a laptopomnak szebb a hangja.Zavaró elektromos magas hangot nem tapasztalok használat közben.
A kép is szép, nincsenek zavaró szürke befolyások a képernyő szélein.
A monitor tudja a HDR-t, de nem vettem észre semmi olyat - én felhasználásom mellett, ami indokolná a használatát (talán ha grafikai munkát végeznék?). Ráadásul HDR mellett nem lehet színprofilt választani (nem aktív a kezelőfelület) és így feleslegesen fizettem volna a kalibrálásért
Nvidia kezelőpulton keresztül tudtam aktiválni a 10 bites színmélységet - windowsban nem találtam meg hozzá a kapcsolót.Ez a monitor Freesynces, de az internetes adatlapja szerint g-sync kompatibilis - az nvidia kezelőpulton megjelentek a beállítási lehetőségek, de ott azt írja "A kijelölt megjelenítő nincs G-SYNC kompatibilisnek minősítve."
Van valami tuti módszer, amivel tesztelhetem, hogy mégis kompatibilis? -
mistake767
csendes tag
válasz sztivo #128779 üzenetére
Most úgy van, hogy azzal a kábellel van összekötve laptop és monitor, aminek mindkét vége type-c. Így működik egyszerre HUB-ként és videó jelként is. (DP alt mode)
Ha az Unitek kábelt használom (monitor felé DP, laptop felé type-c), akkor már a gép bekapcsolásakor villog a monitor képe - mintha újra meg újra kapcsolódna a windows.
Ilyenkor nincs más kábel a monitoron, tehát nem akadhat össze mással.Rájöttem a g-sync ellenőrzésre is. Nvidia control panelben bekapcsolható, hogy overlayben kiírja képernyő sarkában ha aktív a g-sync. Tesztelni pedig lehet játékkal vagy az Nvidia Pendulum demóval. Ha pedig bekapcsolom a monitoron az aktuális refresh rate kijelzést, akkor látom, hogy szinkronban ugrál az fps-el.
Szóval tényleg kompatibilis. -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Az új acer monitorom ezt csinálja!
Type-C - Type-C kábellel van a laptophoz kötve, de DP-Type-C kábellel még rosszabb...
Ha 2-3x ki-bekapcsolom, akkor megszűnik a hiba.Kifogtam egy hibás példányt?
-
mistake767
csendes tag
válasz Luck Dragon #128893 üzenetére
Kocogtatásra nem - viszont, ha ki-be kapcsolom újra, akkor igen.
-
mistake767
csendes tag
válasz Luck Dragon #128895 üzenetére
Köszi.
Akkor írok az Oázisnak.
Csak azt nem értem, hogy kalibráláskor ez nem jött elő??... -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Acer garanciális ügyintézéssel kapcsolatban keresek információt:
Vadi új Acer monitorom március 22 óta a brnoi szervízközpontban dekkol.
Meddig csücsülhetnek rajta? Van lehetőségem / jogom cserekészüléket kérni, így, hogy eltelt 1 hónap? Ha én egy kalibrált készüléket küldtem, akkor "követelhetem", hogy a csere monitor is kalibrálva legyen?
Köszönöm ha megosztjátok a tapasztalataitokat. -
mistake767
csendes tag
válasz Shkiz0 #129563 üzenetére
Pick and returnos a gari. Felhívtam a megadott Acer szervíz számot, felvették adataimat és küldték a futárt. 22-én ért oda a szervízbe, erről kaptam e-mail értesítést. Utána még volt pár kérdésük, amit egyeztettünk, de 27-én érkezett az utolsó email tőlük.
A monitort egyébként az Oázisnál vettem (pixel ellenőrzéssel, kalibrálással, kiterjesztett garanciával).
Mind a bolt, mind a szervíz korrekt és precíz volt, de most már 1 hónapja csend van és a közel 200e forintomért cserébe a laptop kijelzőjén játszhatok, amit ingyen is megtehetnék
Új hozzászólás Aktív témák
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest