Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Sziasztok!

    Mivel már jó ideje nagyon nem akaródzik lenni 3d monitor a piacon, így lassacskán nyugalmaznám fő-monitorként a meglévő LG D2343 monitoromat, és meghagynám olyan játékra, ahol kell a 3d, vagy néha egy-egy filmre.

    Az új monitornak a következőket kell tudnia:
    - Ettől lényegesen jobb fekete szint (előtte F2380 volt, sokat gyalázott C-PVA panellel, aminek a képe szerintem nagyon szép volt, legalábbis sokkal szebb, mint ennek a moziminősítésű hiperszuper LG-nek. Nyilván a VA az VA... A tévém is VA (Pana TX-50AS600E), a képével meg vagyok elégedve. A konyhai és a anyám IPS tévéjével nem vagyok megelégedve... szóval valószínűleg VA panel az, ami nekem feltétlenül kelleni fog.
    - 4K felbontás (vagy ha nagyon muszáj, elég a QHD is, de 4K lenne az ideális)
    - nagyobb képernyőméret (32"-tól nagyobb egyrészt nem fér, másrészt már a 32" se kicsi kb. 80-90cm-ről, kisebben meg már lehet, hogy apró lenne minden ezen a felbontáson)
    - VESA rögzítőfuratok (mostanság nem találkoztam olyannal, amin ne lenne, de az ördög nem alszik)
    - Keret: 150k környéke

    Amit nem kell tudnia:
    - 60Hz fölötti frissítés
    - gsync/freesync (ha játszok, akkor arra nekem elég a 30FPS)
    - pivot (azazhogy feltétlenül kell pivot, de tudja a konzolom, amire ráteszem)
    - gamer funkciók (célkereszt meg effélék)
    - tévé tuner, okosfunkciók, stb.

    Amire használnám:
    - web, gépész tervezés (főleg emiatt kéne a nagyobb felbontás), néha játék (leginkább logikai, szerep- és kalandjátékok, multi kizárt)
    Ki mit javasol?

    Amit néztem eddig:
    - Samsung U32J590UQR: MVA, amiről azt olvastam, hogy nem hozza a "sima" VA szintjét. A 4K 32" monitorok között olcsónak számít, de ez nem tudom, hogy azt jelenti-e, hogy túl olcsó, azaz gyenge minőségű... valakinek esetleg tapasztalat?
    - Samsung LS32A800NMU: elvileg rendes VA (legalábbis azt olvastam, hogy az MVA nem tud HDR-t). A HDR amúgy egyelőre nem szükség, mert GTX960 van a gépben, a szupport szerint meg GTX1xxx kártya kell a HDR-hez minimum. 2-3 évet még szerintem kihúzok ezzel a kártyával...
    - LG 32UP550-W: tud mindenféléket...
    - Dell S3221QS: ez lenne a legszimpatikusabb, csak hát ívelt, olyannal meg még nem volt dolgom, nemtom szeretném-e vagy sem :) sokan ellene vannak, de az általam használt majdnem egy méterről egy 3" geometriailag kéri az íveltséget... csak, ugye, a fiziológiát nem érdekli a geometria :D

    Nagyon budgetek a fenti kijelzők, vagy bevállalhatóak?

    Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de megpróbáltam kitérni mindenre, ami eszembe jutott.

    Köszönöm, hogy elolvastad, ha válaszolsz, azt meg külön köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák