- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dargelot
senior tag
válasz Chaser #101700 üzenetére
Én elolvasnám, ritkán látni olyan cikket ahol nem a játék oldalról közelítik meg a 144Hz-et.
Ha lenne olyan gamer kávézó vagy bolt ahol górcső alá lehetne venni biztos sokan élnének a lehetőséggel. Egyébként tudtok ilyenről? Régebben megkérdeztem, nagy nagyon jött válasz, hogy lenne ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Beckett
tag
Sziasztok!
Ajánlanátok qhd/wqhd 75hz lehetőleg IPS paneles jó monitort. RTX 2060 Super mellé menne. Játék és Cinema 4d renderelésre lenne használva. Jó lenne ha 100-150k ba beleférne.
Előre is köszönöm! -
3psilon
aktív tag
válasz dargelot #101699 üzenetére
Igen, úgy tudom, mozikban is kísérleteztek a nagyobb FPS-sel, és a nézők nem szerették. Egyszerűen összeforrt az agyunkban a filmezés a 24 fps-sel, a magasabb képkockasebesség meg megmaradt a videojátékoknak meg a dél-amerikai szappanoperáknak.
@Chaser
Igen, sokan mondják, hogy "nem lehet visszamenni 60Hz-re" stb. de mindent nem lehet, vagy ha igen, akkor az zsebbenyúlós. Igazából az eredeti kérdésem is arról szólt, hogy az IPS jobb színei vs. a 144 Hz.Mindez 1440p és Freesync esetén! (Full HD panelekből van olcsóbb természetesen.) Freesync nélkül ráadásul végképp nem látom értelmét a 144Hz-nek, mert ha nem nyom folyamatos 144FPS-t a kártya (sok sikert...), akkor vagy képszakadás (amit személy szerint gyűlölök), vagy V-sync és 72 FPS.
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
Chaser
legenda
válasz 3psilon #101703 üzenetére
ips vs va terén én is azt mondom, egyik sem jobb mint a másik, más, és felhasználás kérdése - az oled sem tökéletes -
természetesen fs/gs-sel értettem a fentebbieket, mivel pár napja már nyálazom amit kell, elég sok monitor támogatja már az nv kártyákat is - ugye tavasz környékén az nv szabad utat adott ennek -, van amelyik monitor nem, illetve hektikusan, de vannak probléma nélküliek is, páran olyanokat néztünk 60e körüli kategóriából, én úgy vagyok vele, annyit megér h kipróbáljam - persze fhd és 24", 27" 1440p 144 hz jó panel az kb dupla annyi -
1ms vs 4ms-omra sok mindent olvastam, valószínűleg egyik va/ips sem tud 1ms-et, max kimértek valamit valahogy amelyikhez odaírták, ilyen irányú problémát egyik gyártó egyik modelljénél sem láttam említve sem tesztben sem felhasználói oldalról
szóval tényleg ki kell ezt próbálni, vagy elhatárolódni tőle, nekem mámindegy', beszippantott :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Beckett
tag
Bocsánat előző kérdésemhez még annyi h legalább 27-es méret kellene
-
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101702 üzenetére
Méretekben mi az elképzelés? Mert 150k-ban lehet belépő 34" is avagy méregdrága 24" is.
144Hz fontos avagy nem?
Fontos hogy az Nvidiás Freesync listában benne legyen a monitor vagy nem?
IPS és IPS között is van különbség. Vannak olyan munkára való IPS-ek amik szín hűsége remek, de játékra egyáltalán nem ajánlottak. Ilyen kell vagy általános felhasználású monitor? -
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101707 üzenetére
Ugye a FreeSync működik Nvidia alatt is, most már. Ámde nem minden monitor megy zökkenőmentesen Nvidia kártyával.E végett az Nvidia elkezdte hitelesíteni a monitorokat, hogy melyek azok amik biztos 100% hogy mennek majd a kártyáikkal, noha azok FreeSync-re lettek tervezve.
E lista elég szűk még. Lehet, hogy veszel egy monitort ami FreeSync-es s nincs benne a listában, de menni fog gond nélkül. Ámde az is lehet hogy nem fog együttműködni a kártyával vagy anomáliákat generál.Legtöbbször nem szokott gond lenni, de mindig ott lesz a vásárlás előtt a DE, ha nincs benne a listában. Ha csak 10% hogy rossz lesz a párosítás akkor már rizikós, de te döntesz hogy félsz-e ettől s csak listás monitor érdekel, vagy nem gond.
-
mucsácsó
tag
válasz Chaser #101700 üzenetére
Szívemből szóltál... én sem láttam még 144Hz-es monitort, viszont 100Hz-es TV-t már igen - valamint most minap volt szerencsém egy Oneplus 7 Pro telót kipróbálni, ami 90Hz-es kijelzővel bír már - és bárki bármit mond, és ég föld már az is a 60Hz-hez képest :|
de amúgy meg ha lerakod 50Hz-re a 60Hz-es monitorod, már ott is észrevehető a különbség..
...úgyhogy 144Hz-et el se merem képzelni, hogy mit adhat, még csak simán egy Windows alatt görgetés is
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz dargelot #101697 üzenetére
Ne is haragudj, de azért ez több sebből is vérzik. Nekem nincsen meg a 144 fps-m BFV-ben, de freesync-nek hála 100 fps-l is lazán kiélvezem a monitort adottságait. Nyilván MMO mellé kicsit overkill lenne, de mi van akkor, ha később mással is játszana...és a 4 ms egyeltalán nem sok, egy kocagamernek teljesen jó lesz egy ilyen monitor. Akárhány ember váltott a környezetemben 144hz-re, senki nem mondta, hogy visszamenne. Gyarkorlatilag már 60k alatt volt kapható AOC 144hz IPS, tuti előbb venném mint bármelyik TN paneles monitort, hiába 4-5 ms response time. [link]
-
Chaser
legenda
válasz dargelot #101701 üzenetére
ezt nem cikkben láttam, felhasználói vélemények itthonról és kinnről, sok eltérő vélemény van a panelekről, va feketéről, ghostingról, rácsosodásról, de "fluid" téren aki nyilatkozik az mind elismerően teszi
mucsácsó
amikor megvettem a tv-t a 120hz-es tulajdonságát nem tudtam ( : csak feltűnt h más nézni, kizárólag az oled panelnek tulajdonítottam be_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mucsácsó
tag
válasz Chaser #101713 üzenetére
mondjuk TV-n lehet be is van lőve gondolom ilyen motion smoothing gyanítom (TruMotion és társai..), ami tényleg rohadtul fluiddá teszi az egészet, ha jól működik - bár sokan hánynak tőle, mert "szappanopera-effektet" idéz elő, de szvsz rohadt jó cucc pár filmnél, nagyon sokat dobhat az élményen nem tudom, hogy ilyesmi van-e egyébként monitoroknál, de gyanítom ez kizárólag PC-fícsör...
---
AOC 24G2U (24G2) Review - Youtube: [link]elég jól végigmegy a dolgokon a srác, szerintem perpill ma tényleg ez a killer deal ennyi pénzért, ha 24" - 144Hz - 1 ms - FHD-ra vágyik az ember
..csak még nagyon vacillálok, hogy vállaljam-e be ezt így, vagy tényleg ugorjak a 27" QHD-ra - csak attól meg fosok, hogy túl közel fogok ülni hozzá az ~50-60 cm-es távban... (keskeny az asztalom ) ... meg hogy nagyon hamarosan tekerhetem le a grafikát Ultráról (RTX 2060S), azt meg még nem kívánom
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
a munkahelyemen szeretnénk egy monitor-falat kialakítani (napelemperkok felügyeletére). Szükségünk volna legalább 6, delehet, hogy 10 monitorra.
Hogy lehet ezeket egy gépről működtetni?
Úgy emlékszem volt valami monitor felfűzés, vagy sorbakötés, vagy a csuda tudja micsoda! Vagy kell olyan VGA, aminek van ennyi kimenete? Esetleg valami adapter/elosztó?
Most állnék neki körülnézni, ezért gondoltam mielőtt beleveszek google sok-sok téves infójába, inkább kérdezek!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Ringman
nagyúr
válasz Geresics #101715 üzenetére
daisy chain amit keresel, displayporttal működik.
van olyan is kártya is, amin van 6 db mini-dp van - Up to 6 x 4K resolution display @30Hz
szerk:
nem tudom, hogy egy 4k-s kijelzőre mennyi adat fér ki, feltételezem az alacsony frekvencia itt nem probléma.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101709 üzenetére
Gond az, hogy a listások eléggé drágák, lévén az Nvidia egyenlőre a drága ársávban lévő monitorokat hitelesíti. [link]
Íme a lista, s a G-SYNC Compatible monitorokat nézd. Itt az IPS, mind WQHD-s, min 27" monitorok mind a kereted felett vannak.
(Érdemes lett volna VGA újítás előtt ez átnézni, avagy a pirosak kártyáját venni, pl 5700-at)
Nem listás monitor rengeteg van, 100k alatt is, ami a paramétereidnek megfelel.
Nézz ki párat ami tetszik, s azokkal gyere vissza. Megírjuk azokból melyik lehet jó választás.@polarmaci
4ms sok. Ha van lehetősége akkor 1-2ms-at kell vennie az embernek, hisz a 4ms-al nem fog tudni 144hz alkotni a monitor, főleg ha bekapcsolja a Sync-et.@Chaser
Azzal nem vitatkozok, hogy "fluid" azaz magyarosan folyékonyabb lesz a gépezés, de nem értek azzal egyet, hogy 144hz nélkül rossz a gépezés, avagy már nem is kell 60hz. Akinek a gépe nem tudja, nem játszik olyan címekkel vagy nem olyan szinten annak tök felesleges kiadni plusz tízezreket szerintem erre a tulajdonságra. Bár ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Srácok!
Van valaki, aki használ/használt monitorvédő szemüveget? Milyet és hogyan hatott? Bevált? -
Chaser
legenda
válasz mucsácsó #101714 üzenetére
nem rémlik, default volt, hónapokig nem is állítottam semmit
nekem jó lesz most a 24"/1080p, azért annyira nem urizálunk ( : ha tetszik akkor lehet majd ksőbb 27"/1440p, de ahhoz már vga-t is cserélnem kell, össz + laza 180-200e, annyira azért nem merülök bele, így is "brutális" változás notebookról közel 10 év után "komolyabban" asztali elé ülni
nekem is a 24g2u tetszik, és pont kevés boltban kapni, a g1-et 53e körül meg tudnám szerezni - majd később megosztom itt is ha sikerül más rendelésem -, igazából pár ezer ft nem oszt/szoroz, samsungtól elment a kedvem az biztos, qled ide vagy oda, túl magas az fs tartomány alja, aoc-nál sokkal jobb, gar is több, olcsóbb is, gsync nem hektikus..pffffdargelot
nem mondtam h rossz lenne akár netezni 60hz-en, azt mondom, 144hz-en biztos sokkal jobb ( :
én esetemben kb csak játék lesz a gépen, ha meló részemről kattintgatás aztán csinálja, tehát nem érdekel böngészés, filmek, olvasgatás, arra van más, de aki játék mellett ezeket is csinálja - vagy nem is játszik, csak ezeket csinálja -, leírások szerint már akkor is sokkal nagyobb élményben lesz része
ki kell ezt próbálni ha nem fog tetszeni elmondom azt is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Geresics
addikt
válasz Ringman #101716 üzenetére
Köszi, meglesem, és külön köszönet a kártyáért!
Sok-sok weboldalt kell megjelenítenünk, azon lehet nézni élőben azt a 6-700 invertert egyszerre. Alacsony frekvencia egyáltalán nem probléma.Viszont ez a daisy chain eléggé szegény teljesítményű ha jól látom:
Ha jól értem, akkor egy 4K monitorra csak +1 monitort tudnék kötni. Ha van 2 DP kimenetem, akkor az 2x2 monitort jelent, vagy 2x5 FullHD monitort.
Felmerül a kérdés, hogy vajon tud-e egyáltalán bármit kezdeni azzal, ha 21:9-es monitorokat kötnék sorba...?...vagy marad az általad belinkelt kártya, és akkor van 6x2db 4K monitor?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Mclovin
senior tag
válasz dargelot #101718 üzenetére
Ahha sok..Akkor miért gyártanak mégis oly sokat VA meg IPS panellel szerelve? Nyilván mert nincsen piaca. 1-2ms jelenleg csak TN panellal érhető el, aztán színek meg meh. Igen is nagyon csak játszható nagyon resposne time/input laggal a 144hz. [link] Azért van a freesync range, hogy kompenzálja a gyengébb hardvert.
-
Ringman
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz Mclovin #101724 üzenetére
azt néztem értelmesebb 60hz 24"@1080p 40e körül van, 144hz aoc 60e - és van hajlított va aki azt szereti, és sík ips opció is -, %-osan sok az 50% különbség, de ft-osítva 20e sztem nem sokat oszt szoroz egy pc teljes árában, aki nagy játékos és gyenge a hw, adott játéknál max 60hz-re teszi a monitort ha nagyon nyiknyiköl' fps terén, de biztos lesz olyan játéka ami vígan megy 60-100 közt vagy fentebb is
szerk:
Ringman
sok monitor már tudja - sztem némileg pH@rasztvakítás, fényerőből levesz, tónust átállít melegre, minél melegebb annál kevesebb lesz a kék -
a fehér ledek igazából nem fehérek a háttérvilágításban, hanem kékek, foszforral állítják be a kívánt színhőmérsékletet, és jellemzően hideg fehérre szokták belőni - abból ugye még lehet keverni meleget, fordítva nem igaz -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ringman
nagyúr
válasz Geresics #101723 üzenetére
nem vagyok biztos benne, hogy azzal menne 6×2 4k monitor.
de szerintem lehet több vga-t beletenni egy gépbe, mellette gondolom az alaplapi csatlakozókat is tudod használni (intel 620 tud 3 kijelzőt kezelni, de hogy mi a max felbontás, azt nem tudom)
ez innentől fogva inkább vga-s topikba való kérdés szerintemjut eszembe vsz. a daisy chaint a thunderbolt kábelek váltották fel, ott nem tudom mi a limit.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Valdez
őstag
Tud valaki olyan megbízható alkalmazást mondani, amivel normálisan lehet freesyncet tesztelni? Amiben mondjuk szabadon beállítom hány fps-el fusson. A windmill demoban ez nem lehetséges.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy van még bennem kérdés monitorválasztás esetén:
A magasabb képfrissítési frekvencia(Hz) erősebb videokártyát igényel? -
gtamate2
veterán
"4ms sok. Ha van lehetősége akkor 1-2ms-at kell vennie az embernek, hisz a 4ms-al nem fog tudni 144hz alkotni a monitor, főleg ha bekapcsolja a Sync-et"
Ilyen hiányos tudással hogy van pofád monitort ajánlani másoknak? Azt se tudod mi az a ms meg a Hz, agyam eldobom.
*Sn0w
-
Beckett
tag
Szerencsére még nem vettem kártyát, de mindezek után azt hiszem 5700XT lesz, hátha nyugodtabban alszok.
Akkor ennek megfelelően módosítom kérdésem/kérésem:
WQHD/QHD 75 Hz, legalább 27-es monitort ajánljatok max 150K körülig (panel h IPS vagy egyéb már elbizonytalanodtam h ragaszkodni kell-e IPS-hez, ezt ti jobban tudjátok. A cél elsősorban játék single és multi egyaránt ill. cinema 4d renderelésKöszönettel:
-
Chaser
legenda
válasz Beckett #101733 üzenetére
ilyen preferenciákkal 144hz-est néznék, keretbe is belefér
qled va 27" 1440p samu 140-150e, aoc-ból láttam olcsóbban is - ami nem feltétlen rosszabb -
árukeresőn beállítod a szűkítési dolgokat, olvasol teszteket, aztán meglesz a győztes_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Beckett
tag
válasz Chaser #101734 üzenetére
Köszi.
Amiatt írtam 75 Hz-t mert más fórumban mondták h ilyen konfiggal (5700XT, i5 9400F) nem biztos h "ki tudom hajtani" a 144Hz-t wqhd/qhd-ban.Egy 144Hz-s monitort gondolom állíthatok 75Hz-ra is úgy adódik? (elnézést a lehet hülye kérdésekért annyira nem vagyok már ezekben otthon)
Ezeket a monitorokat néztem most:
Acer Nitro VG271UPbmiipx 135k
Samsung S27R754QEU 147k
LG 32GK650F-B 133k
Acer ED323QURAbidpx 148k
AOC CQ32G1 Monitor 109k
Samsung C32JG50QQU 105kKöszönettel:
-
gyulu89
csendes tag
Sziasztok!
E 2 monitor közül melyiket ajánlanátok?
- Acer Nitro VG270bmiix
- LG 27MP59G-P -
subzero444
csendes újonc
Sziasztok!
Hosszas keresgélés után az alábbi monitorral szemezek: SAMSUNG C24FG73FQU
Azonban olvastam róla, hogy a betűk nagyon rondák rajta. Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a monitorral? Jöhet pozitív vagy negatív is -
Chaser
legenda
válasz Beckett #101735 üzenetére
biztos lesz olyan játék ami nem fog tudni 144hz-et prezentálni 2db 2080ti-vel sem, ettől független azért vana freesync, vagy lentebb veszed
árukeresőn vannak vélemények, abból valamit kapisgálhatsz, amelyik szimpatikus azokra rákeresel, találsz teszteket, itt is kidobhatja a kereső
ez kb olyan, h aferrrival sem tudsz sok helyen 250-nel menni - és ne is menj -, ettől még sokan veszik, azért vannak helyek ahol lehet...( :
amire érdemes figyelni:
a frresync tartomány alsó határa, azt ahogy látom több gyártó szereti "elfelejteni", minél alacsonyabban van annál jobb
válaszidő kb mindnél 4ms, mprt érték 1 - fogalmam nincs mi ez, samu hazudik 1ms válaszidőt, de sztemaz kamu - vmilyen spéci alkalmazással v körülmények közt mértek valamit, amit valszeg ha reproukálni kellene azért izzadnának á, igazából lényegtelen, ha 4ms-mal komoly gond lenne azzal teli lennének a tesztek/vélemények
és persze a legtöbb monitornál adhatsz fix frissítési értéket is
azért elég durva vga-t tervezel, sok játékban bőven 100 fps felett leszel ultrán is, de biztos lesz olyan ami nem megy annyit, ilyen hw-rel egy pillanatig nem gondolkoznék a 144hz-en
na, ebben a fórumban meg ezt mondták, jól kicsesztünk veled ( :szerk:
subzero444
túl magasan van a freesync range alsó határa, 70 körül rémlik
olcsóbb aoc-nél 48, azt az 1ms-ot előbb fejtettem ki, akárhány tesztet nézek, azt egy jó tn tudja max, va/ips nem
nv free-g sync hektikus, flicker jelenségre is hajlamos
rácsosodás/sávosodás/betűk "árnyéka" a va panel velejárója, vmilyen szinten mindnél jelen van
olcsóbb alternatívák:
aoc 24g1 szintén va de nem qled
aoc 24g2u ips, és sík paneles
mindkettő 60e környéke, 3 év gar, samukra jellemzően 2 van
biztos nem rossz az sem, de azért ránézhetsz ezekre is[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz subzero444 #101738 üzenetére
Egy 24 " 1080 p monitoron hol lenne már ronda ? 27" 1080 p se annyira , de itt már van akit zavar , engem speciel nem de egy 24 " monitornak nem szabad rondának lennie főleg nem egy samunak
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Chaser
legenda
válasz Tomko78 #101740 üzenetére
a karakterek megjelenítéséről beszélt, többen panaszkodnak róla, ahogy más gyártóknál is va panelnél, van akit zavarhat, illetve lehet olyan panel ami vmiért az átlagnál is rosszabb e téren és olyat fog ki a vevő
szerk:
emellett az ips sem hibátlan, de ilyet pl nem produkál[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
-
dargelot
senior tag
válasz Mclovin #101724 üzenetére
Azt állítom amit több külföldi fórumon is olvastam, avagy itt. Nem vagyok tesztelő, de a tudásom szerint:
Gtg azaz a ms a frissítése a monitornak. 60Hz-nél a korlát 1000/60 azaz ~16ms lesz. Ha ennyi idő alatt megvan a gép által az új kép s ha a monitor is tudja akkor tudni fogja a 60Hz-en való folyamatos képfrissítést a monitor. 16ms elég nagy szám, ezt kb a régebbi IPS monitorokon kívül hozza az összes.
144Hz esetében a határérték 1000/144 azaz 6.9ms lesz.
Ez a szám is nagy hisz 1-5ms-al jelenik meg a legtöbb monitor.A bibi csak az, hogy a képfeldolgozáshoz egyéb folyamatok is járnak, s a gtg a szürkéből szürkébe nem a valós érték, hisz ez a leggyorsabb váltás.
Lehet egy 4ms gtg más színből más színbe már 6-7ms alatt csinálja meg, vagy több. [link] Itt meglesheted bármely monitornál a " Response Time" értéket, nem túl biztatóak egyes modelleknél, hiába 144Hz-re vannak hitelesítve.
[link] Itt már régebben pedzegettem ezt a témát, de nem lett belőle nagy kibeszélés.
[link] Synthwave kolléga egy hasznos hozzászólása a témával kapcsolatban.Ezért írtam, ha van rá lehetősége akkor olyat válasszon ami gtg értéke 1-2ms mert akkor értelemszerűen a véletlenszerű színből való másik színbe való váltás is alacsony érték lesz, s a 144Hz-es élmény közelebb lesz.
@gtamate2
Még szerencse, hogy te itt vagy s kijavítod a hibákat amiket vétünk s leírod a helyes infokat.
Amúgy a fórum nem arról szól hogy van 2-3 öreg guru akik mögött van 30+ év tapasztalat, s tévedhetetlenek ezáltal csak ők ajánlhatnak. Itt mindenki írhat kulturáltan a legjobb tudása, véleménye szerint. Írd le, javíts ki, linkeld be, én elolvasom. -
Yama26
újonc
Sziasztok!
CS:GOhoz szeretnék monitort vásárolni, a konfigom: i5-4690, rx480 és 8 gb ram.
Maximum 70 ezrem lenne rá, és ezt néztem ki: BenQ ZOWIE XL2411P.
Viszont mindenki leszólja a TN panelt ezért elbizonytalanodtam.
Megjegyzem semmi olyan hátrányát nem látom a TN panelnek ami engem komolyabban érintene.
Előre is köszönöm a segítségeket! -
Chaser
legenda
válasz dargelot #101746 üzenetére
ez az elmélet, gyakorlat megint más, szerintem mint mondtam már, lett volna ennek csúnya visszhangja
ugyanakkor ahogy néhányan írták az 1ms-es qled samuknál, a csodálatos hiperszupergamernek titulált monitoruknál a freesync alsó értéke 70, de azt valahogy nem említik a propgandában, ezért gondolom h náluk is be van hanukázva a valós 1ms, ha már tesztek, az is kb mindegyik ben ott va, sem ips, sem va nem tud 1ms-ek, csak a tn-ekből néhány, a qled nem fogja megnövelni a panel reakció idejétszomorúan tudatom az érintettekkel, a 24g2u aoc eltűnt a boltokból teljesen, kimatekoztuk mit vegyünk erre eltűnik ( :
és nem találtam másik sík paneles csodát ami 144hz-et tud uo. paraméterekkel....szerk:
Yama26
ha hc módon nyomod, neked egyértelműen egy hiperszuper gyors tn kell, ha téged nem zavar a kép minősége, minket sem fog ( :[ Szerkesztve ]
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz Yama26 #101747 üzenetére
Nekem is az volt az első kiszemeltem. De nem támogatja se a gsyncet sem a freesyncet, azt nézted?
És itt fel is merült bennem anno egy kérdés, ami megválaszolatlan maradt. Az, hogy bekapcsolt vsyncnél egy 60hz-es monitoron ha leesik a képfrissítés 60 fps alá, a vsync egyből 30 fps-re fogja lockolni a képfrissítést, hiába tudna a géped teszem azt konstans 50-59fps közti értéket. De mi a pálya ha 144 hz-es a monitor, és vsync-et használunk? Ha beesik az fps 140 alá, mennyire fog beállni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen routert?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Interactive Brokers társalgó
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest