- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sesshou
senior tag
válasz Komplikato #100609 üzenetére
ugyan ilyen feltételek mellet 40 és 50 kornyékén mit érdemes? még nem tiszta a keret.
megéri 50-ért venni inkább? van akkora külömbség? -
Tycom
újonc
Sziasztok!
2K-s Monitor vásárlása előtt állok és az alábbi kettő tetszett meg:
Dell P2418D Oázis 77.800ft
Lenovo L24Q-10 Media Markt 56.100ftElsősorban filmezésre és Word/Exel munkára néha játékra használnám.
Melyiket ajánlanátok inkább?
-
perovics
csendes tag
válasz Kicsimix #100648 üzenetére
Megírom majd. Veszek hozzá egy 2070 Supert, nagy előrelépés lesz a mostani DELL2713HM és 1070-hez. A Dell2713HM jó monitor munkára, de játékra lassú, és mostanában a gyerekek rávettek egy kis FPS játékra is. Persze 50 évesen a reflexeim nem a régiek, de sokszor úgy lőnek le, hogy nem is látom még az ellent. Az LG 27GL850-B kb. 30ms-al fog gyorsabban reagálni a kisebb késleltetés és a nagyobb frekvencia miatt.
-
perovics
csendes tag
Az LG 27GL850-B paneljével bejelentett a Visio egy új monitort: ELITE XG270QG. Annyival lesz jobb, hogy 165HZ-et és ULMB-t (Ultra Low Motion Blur) is ígérnek. Usában novemberben jön, LG-nél 100 dollárral drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
matis2103
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy új monitor, általános otthoni felhasználásra, szóval mindenből egy kicsi, 1-2 gagyibb játék, néha film, semmi különösebb extra. Ezt a monitort néztem ki:
Dell P2419H
Viszont sok embernek elég lesújtó véleménye van a 60 Hz-es monitorokról, többek szerint a legalapvetőbb dolgokkal is meggyűlik a bajuk. (Pl sima szöveg görgetés) Ez, nem tudom mennyire igaz.
Néztem ebben a méretben 144 Hz-es IPS paneles monitort, egyetlen egyet találtam!
(TN-esből több van, de eddig aki tanácsokat adott, az mind azt mondta, hogy inkább ips között keressek)
Ezt van ips panellel:
Acer Nitro VG240YPA kérdésem, hogy vajon megérné e megvenni az Acert, vagy elég lenne a Dell is? Külalakra mondjuk a Dell jobban tetszik, bár ez nyilván az utolsó szempont.
-
Hardtech
tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson gondolkozok. 2db egyforma monitort szeretnék venni 24 es vagy 27 es majd meglátjuk hogy jön ki árban. Szóval a terv az hogy a meglévő Benq GW2765 mellé veszek 2 másik monitort. A Benq-n szoktam játszani. A másik kettő csak átlag felhasználásra kellene, facebook ,youtube,stream nézés és mivel nincs tv-m így a gépen nézem a tv-t is, emiatt is kellene több minitor. Mit ajánlanátok mondjuk olyan max 100.000 ft-ig ki lehet hozni ennyi pénzböl 2db 27-es monitorral vagy csak 24-el ,vagy még ennél is többe kerülne? Érdemes a 35-50 ezres kategóriában nézelödni ? Köszönöm a segítséget. -
AsakuraDave
őstag
válasz perovics #100657 üzenetére
Hát elég undi egy dizájn meg ez az ulmb 165hz is csak marketing általában ulmb csak kisebb hzen megy ~120hz de majd meglássuk. +ha jól értem a sima jön novemberben a QG(quadhd+gsnyc? így a sima lehet csak 1080p feeesync?) az 2020 Q1.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
félisten
válasz Tycom #100655 üzenetére
Lenovo-nak béna az állványa, és nincs rajta VESA felfogatás sem - ha ez neked nem gond, akkor vehető, de ennél drágábban már inkább 27"-ost vennék 2K-ra, pl.:
ACER NITRO VG270UBMIIPX[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
snake1977
őstag
Sziasztok, egy AOC Q3279VWFD8-nél ez normális? értem én hogy ips glow, de ez már szerintem élvezhetetlenül sok. [kép]
Picit oldalról nézve meg sokkal durvább. [kép][ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
félisten
válasz snake1977 #100662 üzenetére
Budget kategória, mégis mit vártál?
Egy hasonló paraméterekkel rendelkező, minőségibb kijelző majd' kétszer ennyibe kerül. Sőt, IPS panelesből alig van választék...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
snake1977
őstag
válasz AxBattler #100663 üzenetére
Annyit legalább hogy egy alkalmazásnál pl. photoshopnál a sötét témát választva a sötétszürke felület nem hajlik át világosabb szürkébe, ettől az óriási bevilágítástól.
Én igencsak erős fentartások mellett javasolnám ezt az AOC Q3279VWFD8 típust, kizárólag annak akinek nagy kijelző kell, és nem zavarja hogy ha bármi feketéhez közeli van a sarkoktól számítva tenyérnyi részen, mert akkor felejtse el hogy az színhű lesz.
Az előző samsung pls panellal szerelt 24"-es monitorom sem volt egy drága jószág, de ehhez képest ég és föld. Még szerencse hogy van elállási jog.
Ajánlás esetén érdemes lenne kiegészíteni azzal hogy sok jóra ennyiért ne számítson senki.
- Peace -...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
félisten
válasz snake1977 #100664 üzenetére
Hát, ha kérdésnél felmerül a Photoshop, vagy az illető igényes a képminőségre, akkor én alapból nem ajánlanám ezt a modellt... ez a budget multimédia, fészbúk, konzol/kazuárgémer szint.
60k HUF körül PS-re:
AOC I2490PXQU/BT
ASUS C624BQ(H)
DELL P2417H, P2419H, U2412M, U2419H, U2415H[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz AxBattler #100665 üzenetére
Alapjáraton így kértem ajánlást: 27" vagy feletti méretben gondolkodnék, mindenképp ips esetleg pls panellal szerelt modell érdekelne, amatőr szintű fotó és web szerkesztésre, filmnézésre, és ritkán játékra is használnám"
Nem tudom a fotókat ki mivel szerkeszti, és photoshoppal nem paint-el, a webszerkesztés is fontos tényező. No offense, de ez monitor ilyen bevilágítás mellett nem igazán használható komolyabb dolgokhoz, ez tényleg azoknak jó egyedül akiknek a méret a lényeg, bár ennyi erővel egy olcsó ips tévével sem járnak rosszabbul, vagy VA panellel.
szerk.:
Köszi az ajánlást. Nem tudod a sivatogosoknál van instant csere opció? Vagy inkább a pénzt várjam vissza?[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Clark78
tag
Sziasztok!
Sajnos - hét és fél éves gondtalan használat után - egy 3 órával ezelőtti áramszünet nyomán beadta a kulcsot a szeretett monitorom, ami egy Dell U2312HM.
Szóval most keresem a méltó utódját, ebben kérnék a szíves segítségeteket, tanácsotokat.
A felhasználási mód alapvetően nem változna, főleg munka (böngésző, outlook, stb), szabadidőben szintén némi netezgetés, időnként videózgatás.
Ne legyen se kisebb, se nagyobb (+/- 1 coll azért még belefér), kis helyigény, magasságállítás alapfeltétel, min. 2 képbemenet, usb-k, ilyesmi.
Most épp egy Dell P2319H-val szemezgetek.
Ha valakinek lenne hasonló árfekvésben jobb alternatívája pls jelezze!
Köszi! -
sesshou
senior tag
50 környékén használt piacon mit érdemes nezni? Vannak tippek? Ebben az arban is a dell u es p széria a nyerő?
Ps4 hez játékra es laptophoz netezesre
Legalabb 24" osat keresek. -
snake1977
őstag
válasz AxBattler #100669 üzenetére
Az lett a vége, le a kalappal a sivatagosok előtt, mutattam mekkora volt a bevilágítás, próbáltam becserélni másikra, de a dellnél is amit kibontottak nagy volt a bleeding nekem, nem akartam több monitort felbontatni már, persze buktam a pixelgari és a kalibrálás összegét, de korrektségből 5* a boltnak.
A fotószerkesztésben megtévesztő lehet a hobbi és amatőr kategória, gyakran készitek grafikai munkát ps-al a weblapokhoz is....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
félisten
válasz snake1977 #100672 üzenetére
Ja, velük nekem is pozitív a tapasztalatom... és mi lett/lesz végül?
Szerk.:
Most nézem, Hannspree-t felvették a kínálatba, mikor az IIYAMA-t meg dobták?
Nahiszen...[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Sziasztok!
Itteni ajánlásra vettem pár hónapja a következő monitort: AOC Q2790PQU
27", IPS, 1440p, 60 Hz
Abszolút jó monitor, viszont úgy néz ki teljes PC felújításom lesz és az új gép alkalmas lesz a 144 Hz-re. Ezért cserélni fogom a monitoromat.
Méret: 27" vagy nagyobb
Panel: IPS vagy VA (TN csúnyácska lenne)
Válaszidő: minél alacsonyabb
Felbontás: 1440p
Játék: multi fps hobbi szinten
Ár: 100-110.000 Ft környéke jó lenne, de a többség efelett van
(1080p 24"-on lenne max jó, de nem tervezek méretet csökkeni. Max indokolt esetben ha az alábbi monitorok között nem találok jót. 24", IPS, 1080p, 144 Hz)A következő monitorokat találtam:
IPS:
27", IPS, 144 Hz, 1440p, 1 ms->kissé drágák, nem sok fér bele a keretembe
Acer Nitro VG271UPbmiipx (138.000 Ft)
Acer VG270UPbmiipx (135.000 Ft)VA:
27", VA, 144 Hz, 1440p, 4 ms
Samsung C27JG50QQU (89.000 Ft) ÍVELT
Samsung S27R750QEU (110.000 Ft) ->NEM ÍVELT
Acer ED273URPbidpx (100.000 Ft) ÍVELT31.5", VA, 144 Hz, 1440p, 1 ms
AOC CQ32G1 (113.000 Ft) ÍVELT (ez tűnik a titkos tippnek az 1 ms miatt) (baromi magas, asztalt kell cserélnem ha ez lesz, mert keretes az asztalom)27", VA, 144 Hz, 1440p, 1 ms
Samsung C27HG70 (135.000 Ft) ÍVELT
MSI Optix MAG271CQR (135.000 Ft) ÍVELT
AOC AG273QCX (134.000 Ft) ÍVELT31.5", VA, 144 Hz, 1440p, 4 ms
Samsung C32JG50QQU (100.000 Ft) ÍVELT Ezt is túl magas lenne a jelenlegi asztalomhozKöszi!
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
snake1977
őstag
válasz AxBattler #100673 üzenetére
Öszintén szólva nem tudom, most egy ips tévé előtt ülök és kifolyik a szemem 45cm-ről bámulva, esetleg ha tudsz még valamit ajánlani 27" méretig, annak örülnék, akár használt is lehet. Holnap nekivágok és körülnézek a minden olyan helyen ami számításba jöhet, akár a használt is az apróról.
-
félisten
Maradnék az IPS Acer-eknél... vagy pár hónapon belül jönnek az AUOptronics 24.5"-os, IPS panelre épülő, 144Hz-es monitorok, azokat talán érdemes lehet megvárni.
Asus VG259Q, stb.(#100677) snake1977
65k körül semmi jobbat nem tudok PS-re... illetve lesz egy eladó P2717H-m, haesetleg..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
OgreImre
senior tag
válasz dombi81 #100679 üzenetére
ezt találtam
4ms
Philips Momentum 436M6VBPAB
de én nem ajánlom ha desktop monitornak lenne, nem csak játékra."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Hardtech
tag
Valaki [erre] esetleg ? Mi a vélemény ezekről a monitorokrol jó lehet valamelyik ?Esetleg valami más tipp ?
AOC 27B1H 43 800 Ft
AOC 27E1H 47 501 Ft
BenQ GW2780 50 400 Ft
DELL SE2717H 51 900 Ft
Dell SE2719H 53 301 Ft
AOC I2781FH 55 800 Ft
BenQ BL2780 56 100 Ft
AOC I2790VQ/BT 57 300 Ft
Acer Nitro VG270bmiix 58 900 Ft -
Komplikato
veterán
válasz AxBattler #100678 üzenetére
Rákerestem erre a monitorra, elvileg kínai Tmall már forgalmazza pár napja és állítóg 210 dollár, de mire ideér lesz az 270 + magyar áfa. Jó lenne egy teszt róla, állítólag október 10-től fogják forgalmazni egy twitter bejegyzés alapján, de nem derűlt ki, hogy USA vagy EU is? Nekem méretben és tudásban jó lenne, ha NEM fog úgy pixelesedni, mint a 24"-os IPS szörnyek. De ha túl drága lesz, akkor inkább gyűjtök valami 27-es tesóra.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
AsakuraDave
őstag
Alza at its best! 09.26 helyett mostmát 10.09 az új LG beérkezési ETA.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
fcbarca
őstag
válasz KAMELOT #100688 üzenetére
DP-n használnám,vagy amelyik a jobb
csak eddig a Dell S2419HGF-hez hajlottam,csak megláttam az nvidia oldalán hogy csak 120 hz-ig megy a gsync
arra vagyok kíváncsi,hogy ha tuningolom 144-re ezt a dell-t, fog e menni 144-en a gsync,vagy csak max 120 amit irt az nvidia
végigbújtam a netet és sehol sem kapok rá választ[ Szerkesztve ]
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Képszerkesztéshez keresnék monitort, mely laptopra lenne kötve második kijelzőként. (Laptop is új lesz, egyelőre még nem ismert). Miket érdemes nézni maximum 150 000Ft környékén? Természetesen, ha van 80-ért is megfelelő nem fogok megsértődni.
Köszönöm! -
Qtya123
őstag
válasz AsakuraDave #100686 üzenetére
Sose nemlesz ilyen monitorunk.
-
nitro16
senior tag
Hello
Legfökébb majd az új COD multiplayer illetve játékokhoz keresek monitort 150k-ig.
KIszemelt felbontás 2560 x 1440 (WQHD) és 144hz.Amik tetszenek [AOC AG273QCX] illetve [AOC AGON AG322QC4]
Gondolom az előbbi jobb lenne az 1ms válaszdő miatt. Illetve nem tudom hogy a nagyobnál a WQHD felbontás az mennyire nyerő.Mit gondoltok mit ajánlanátok. Előre is köszi
-
Raz3raddict
tag
sziasztok,
Munkatársam szeretne venni egy monitort a fiának az alábbi kritériumoknak kéne megfelelnie, ha egyáltalán van ilyen.
24"
144 hz
Nem ívelt
állítható magasság
1ms vagy valami gyors válaszidő
max. 100.000 Ftválaszt előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Most így 2019. lassan októberében melyik az a 1920x1080-as felbontású 60Hz-ces képfrissítésű monitor ami javasolt 30.000 Ft környékén?
Újból és használtból is érdekelne egyaránt, hogy mi az ajánlott-javasolt.
Displayport-on keresztül kellene tudnia csatlakozni és leginkább játékra lenne használva.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
perovics
csendes tag
-
Lordi88
csendes tag
Sziasztok.
Elore is elnezest ha rossz helyre irok..
Az lenne a kerdesem, hogy megeri-e levaltani 2db 16:9-es (Fo monitor Acer SA240ybid 23.8", masodik monitor egy regebbi LG 21")
FullHD-s 60hz monitort egy 29" ultrawide LG-29WK500-P-re?Fo monitoron ertelemszeruen a jatek megy, a masik monitoron Facebook, YouTube, Bongeszo, minden egyeb mas...
Nincs tapasztalatom az ultrawide monitorokkal, ezért kérdezem. Elore is koszonom a valaszokat.
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Az asztali gép tervezés során merült fel az a dolog, hogy csak akkor tudnak pontos ajánlást csinálni, ha megvan a monitor.
A keretem rá 50k+/- pár ezer Ft.
IPS-t szeretnék, nem fontos a márka, csak megbízható legyen.
Méretből bőven elég a 23" környéke.
Képfrissítésnél nem tudom, hogy mit várhatok ennyi pénzért.
Játékra kellene, meg pár tervezőprogihoz.
FHD sztem bőven elég.
Eddig nézett konfig:
-Ryzen 5 3600
-RTX 2060 6GB
-16GB Ram
-Asrock B450M Steel Legend, vagy hasonló árkat.
Mi most az ajánlott típus erre a feladatra ennyi pénzből?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Minden ami hőszivattyú
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest