Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz meroly #48414 üzenetére

    "2 másodperc azért durva lenne, de ha pl mappákban mászkálsz, főleg a memóriakártyán, az elég lassú tud lenni. [..]
    Ha C2-01 annyi ideig bírja akkor az 515-re is rátehetsz még 1-2 napot"

    Na kérem... három hete megvásároltam a Nokia 515 készüléket. :)

    Végül nem az "arany", hanem a fekete változatra esett a választásom, mert küllemre sokkal konszolidáltabbnak, komolyabbnak találtam.

    Tulajdonképpen azt kaptam tőle, amit vártam:

    - Ez egy masszív, kellően nagy méretű, visszafogott készülék. Nagyon tetszik, hogy nem vész el a tenyeremben, kellően határozottan kell markolni használat közben, mindazonáltal nem kell attól félnem, hogy összeroppantom, vagy az első szél is összetöri.

    - Egy csütörtöki napon vettem át, akkor feltöltöttem, és másfél héttel később szombaton, mindössze 3!!! osztásnyit fogyott le az akku töltöttsége. (Összesen öt osztásnyi a teljes töltöttség.)

    Számomra ez maximálisan kiváló üzemidő; túlmutat azon, amire az előzetes hírek alapján számítottam.

    Csakúgy, mint a készülék sebessége: én különösebb problémát nem találtam. A menüpontokban navigálásnál annyit lehet észrevenni, hogy mintha kicsi "utánhúzása" lenne a kijelölésnek. Egy hajszálnyival később lép egyik ikonról a másikra, mint ahogyan lenyomom. De ez még messze van a zavaró mértékű sebességcsökkenéstől.

    - A beállításait még kicsit szoknom, ill. tanulnom kell, de elsőre elboldogultam vele.

    - Ráadásul a legjobbkor vásároltam meg, mert az Edigital üzletében már meg is szüntették (pontosan november 23-án) a forgalmazását az arany és fehér változatnak. :N Gondolom, hamarosan már a fekete sem lesz kapható.

    Ami nem tetszett:
    - Kisebb csalódásként éltem meg, hogy a gyári csomagnak nem része a 4 GB-os Nokia Micro SD kártya. A Prohardver-es tesztben gondolom a forgalmazó akart kedveskedni a cikkírónak ezzel az "extrával".

    Persze nem katasztrófa a dolog, de ha már veszek hozzá Micro SDHC kártyát, akkor milyet javasoltok? Melyik márkát, milyen méretben érdemes preferálnom?

    - A Nokia cég "PC Suite" nevű szoftverét nagyon jónak tartom, és a C2-01 adatait gyorsan le is tudtam menteni a segítségével. Abban van külön menüpont az ilyen kapcsolatra.
    A Nokia 515-ben miért nincsen? :F Nekem legalábbis nem sikerült úgy beállítanom, hogy a PC Suite felismerje.
    Tudjátok a helyes megoldást?

    Amit nem értek:
    - Nem katasztrófa, de úgy látom, nem lehetséges különböző csengőhangokat hozzárendelni egy-egy névhez. Ha valaki esetleg tudja, hogyan lehet mégis, kérem ossza meg velem!

    Summa summarum: nem bántam meg a választásomat, ugyanakkor sajnálom, hogy az általam meghatározott kritériumrendszerben csak ez volt az egyetlen lehetséges alternatíva!

    (Attól tartok, hogy a következő 4-5 év múlva, amikor majd ezt kell lecserélnem, már csak okostelefonok közül választhatok majd.)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák