Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz baloghgabor #63991 üzenetére

    Nálad az LTCA kültérijét volt hogy direkt meghallgattad átmeneti időszakban, tehát amikor odakint 8-14 fok között volt, bent pedig pl 18-20 fokra állítva dolgozott is a klíma, tehát tényleg forgott a kültéri ventilátora, mert elő kellett állítani hőmennyiséget?

    Ilyenkor ugye magasabb fordulatszámon kell pörögnie a kültéri ventinek hogy a magas külső hőmérséklet esetén(ezáltal kevés mozgástér van a deltaT-hez) is kellő hőmennyiséget tudjon előállítani hogy tényleg legyen hatása a lakáson belül.
    Tehát ilyen magasabb kültéri venti sebesség mellett is meghallgattad? Milyen volt ha igen?
    Köszi.

    Nálam az LTCA beltérije mellett aludni csak akkor tudok ha 1-esen van és tényleg fáradtan fekszem le aludni.
    Eleinte tényleg full csendes volt 1-esen, de aztán ahogy forog azért van természetes elhasználódás, most már az 1-est is hallom éjszaka ha nem vagyok full fáradt.
    Ezért nem tudom automatán hagyni, mert akkor meg ugye néha-néha felpörög 2-esre, aminél a szélsebességből eredő hang nekem már sok, felébredek/nem tudok elaludni tőle. Valahogy nem olyan típusú hang mint amikor nyári déli siesta közben a kertben a szél suhogása közben elalszik az ember. :D

    A beltérinél nálam van morgó motorhang a lapát állításkor, így azt is éjszakára fix-re állítom.

    Persze az is a működéshez tartozik hogy ha nem Ő szabályozza le magát, hanem én a hirtelen 26 fok 3-as venti fokozatról leveszem éjszakára 23 fok 1-esre, akkor jön a csobogó hang.
    Mert nincs benne mesterséges intelligencia hogy szépen fokozatosan kapcsoljon át, így a korábbi hőtermelési paraméterek alapján a hirtelen változás miatt szerintem túlhevíti 1 pillanatra a hűtőközeget, amihez ugye le kell kapcsolnia a hőtermelési folyamatot is, tehát teljesen leállítja a kültérit.
    Tudom ezért szoktátok írni hogy ne kapcsolgassuk a klímát hanem állítsuk be 1 fix fokozatra, csak ott meg ugye 1-es beltéri fokozat kevés, felette meg hangos.

    Ezért érdekelne nagyon hogy milyen a veséje állapota annak a Fuji mérnöknek aki "sleep" üzemmód alatt arra gondolt hogy fokozatosan kikapcsoljon a klíma.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák