Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz barizo #60862 üzenetére

    Ezen még gondolkodj szerintem, jelenlegi metodika szerint a havi 14ezres átalány nem is olyan vészes, jövőre meg úgyis változtatnak a szabályokon, pláne ha télen nem fogja bírni a hálózat a sok klímát meg hősugárzót, és mindennaposak lesznek az áramszünetek.
    Neked 4, de inkább 5 db klíma kellene, a napelem is csak addig éri meg, amíg van szaldós elszámolás, szóval csak időlegesen megoldás, egyáltalán nem is biztos most már, hogy valaha meg fog tudni térülni.

    H tarifát nem írtad, de mindenképp gondolkozz abban, a napelem mellett is. Na persze a H tarifán is egyetlen éjszaka alatt variálhatnak bármit, ahogy a napelemeken is, sok sikert, hogy valamit is előre tervezz ebben a rohadt országban.

    Ha komolyan gondolod a klímára átállást, akkor szobánként egy 2,5-es egység fog kelleni, ez eddig 3, aztán a nappaliba és az étkezőbe 1-1 db 3,5-es. Esetleg az étkező részre megpróbálhatsz egy 2,5-est, vagy egy klímával megoldani a fűtést. Hűtésre elegendő lenne akár egyetlen 3,5-es klíma a nappaliba helyezve, szépen átjárná a hideg a szobákat, mégha nem is lenne egységes a hőmérséklet mindenhol. De a fűtés sajnos nem így működik, mindenképp kell raknod minden szobába.

    Több ismerősöm úgy csinálta a klímafűtésre való átállást, hogy első körben egyet rakatott, aztán az első télen megfigyelte, mely helyiségekben van hűvösebb, oda rakatott még a januárban, aztán még februárban, így pl van olyan ismerősöm, akiknek 5 szobára elég volt 3 klíma (amiből csak egyetlen 3,5-es, a többi 2,5 kw), de nem biztos, hogy nálad is ez lesz a helyzet. Idő kellene, hogy kitapasztald, de az sajnos most nincs. Már sajnos a klímapiac felé is nyújtogatja a NER a csápjait, így az alapból is túlárazott piac még ennél is drágább lesz.

    Egy dolog biztos, 5 kw-os, vagy ennél nagyobb klímat lakóházba nem akarsz, azt maximum csak ipari környezetben, vagy irodában/üzlethelyiségben tudom elképzelni.

Új hozzászólás Aktív témák