Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Petyuska111 #60741 üzenetére

    Ilyen elektromos tüzeknél 10ből 9 esetben többször kókányolt eszköz, alulméretezett (utólagosan szerelt) vezeték, igénytelen bekötés szokott lenni a probléma. Gondolom a hírben említett klíma se egy 2 éve felszerelt, gyári új eszköz volt, hanem valami 10 év feletti, szerelőt sosem látott (telepítéskor sem) alsópolcos matuzsálem.
    Erre szokott még rájönni, hogy beköltözik az új lakó a csokból vásárolt házba, aztán mindenre költ, csak a lényegre nem marad pénz, pl víz vagy elektromos hálózat rendbetételére. Végülis a szabványos vezetékelést nem lehet mutogatni a szomszédnak, egy új kerítést vagy térkövezést igen. Aztán a 40+ éves szerelvények és alumínium vezetékek, amik az előző lakót, a 80 éves nénit, akinek az összes fogyasztása egy tévé meg egy villanykörte tökéletesen kiszolgálták, nem biztos, hogy díjazzák az akár több klímát, elektromos sütőt meg a gyerekek playstationjét.
    Ezek szoktak lenni a leggyakoribb hiba esetek. Karbantartott gépek és elektromos hálózat esetén nem nagyon szokott tűz előfordulni.

Új hozzászólás Aktív témák